HAOS IN INSTANTE – Fosta judecatoare CCR Simona Maya Teodoroiu arunca in aer ordonanta de urgenta prin care Guvernul Citu a amanat trecerea la completele de 3 judecatori in apel: “Aceasta OUG este potential neconstitutionala, prin incalcarea referendumului pe justitie din 2019... Guvernul PNL - 'noul CDR' a avut mai bine de un an la dispozitie pentru a promova o lege... A preferat sa genereze haos in instante, daca justitiabilii vor contesta legala compunere a acestor completuri”

Scris de: G.T.

05.01.2021 14:27
Vizualizari: 4816

Va fi haos in instante din cauza ordonantei de urgenta adoptate de Guvernul Citu prin care s-a amanat trecerea de la completele de 2 judecatori la complete de 3 judecatori in apel. Asta din cauza posibilului caracter neconstitutional al ordonantei de urgenta.


 

Avertismentul privind neconstitutionalitatea OUG-ului de amanare a trecerii la completele de 3 judecatori a fost lansat chiar de un specialist in Constitutia Romaniei. Ne referim la fosta judecatoare CCR Simona Maya Teodoroiu (foto), proaspat deputata PSD. Intr-o scurta analiza postata pe pagina sa de Facebook in urma cu cateva zile, Simona Maya Teodoroiu atrage atentia ca ordonanta de urgenta a fost adoptata cu incalcarea referendumului pe justitie din 2019, prin care 6,5 milioane de romani au votat tocmai pentru interzicerea legiferarii prin ordonante de urgenta in domeniul justitiei (click aici pentru a citi). In acest sens, fosta judecatoare CCR subliniaza ca orice justitiabil va putea contesta legalitatea compunerii completelor de 2 judecatori din apel, fix pe motivul ca acestea au fost pastrate in componenta de 2 judecatori in baza unei ordonante de urgenta care incalca referendumul pe justitie.


Iata analiza deputatei PSD Simona Maya Teodoroiu, fosta judecatoare CCR:


Debut in haos!

De la 1 ianuarie 2021 completurile de apel in materie civila si penala se vor constitui in temeiul unei Ordonante de urgenta, special adoptate pentru a amana compunerea lor din 3 judecatori, nu din 2, ca pana acum.

Aceasta OUG este potential neconstitutionala, prin incalcarea referendumului pe justitie din 2019. Guvernul PNL - 'noul CDR' a avut mai bine de un an la dispozitie pentru a promova o lege in acest sens (si in oricare sens!), cautand si formand o majoritate parlamentara, asa cum s-a intamplat in alte situatii - problema este ca nu a incercat. A preferat sa genereze haos in instante, daca justitiabilii vor contesta legala compunere a acestor completuri.

Iar daca o Curte, oricare ar fi ea, va identifica si sanctiona aceste prevederi, desigur ea va fi blamata de 'noul CDR', in nota obisnuita de atac brutal la magistratii incomozi pentru puterea politica, care defineste PNL”.

Comentarii

# M date 5 January 2021 15:10 +10

daca PSD proceda as, cred ca lichelele securiste din PNL, USR erau in stare sa faca plangere la toate forurile din intreg mapamondu sa nu mai zic cu hastagisti, fomisti lor plus ca ei berau imediat in strada cum a fost si cu ordonanta 13 data de PSD. eu personal sunt uimit de cum au aparut pleava asta de infractori securist atat de repede la putere, nu inteleg mare lucru. ce faci PSD-ule nu iesi in strada?, asteptati sa iesim noi iar bani sa i luati voi, iesiti bai puturosilor ca isi bat joc de voi lichelele astea, Ciolacule primesti vreo 30-40 mii lei lunar iesi ma in strada ca nu team vazut niciodata , ce astepti sa iesim noi?, ati vazut cum a iesit penalu de Iohanis in strada sa va darame.

# maxtor date 6 January 2021 08:39 +2

e vorba de OUG nr. 4 -pe 2020,trebuia sa fie OUG2xx,acum se numara din primul an al guvernului mondial sau asa ceva... partea interesanta tine de motivarea oportunitatii ordonantei: "În considerarea faptului că schemele de personal ale instanțelor judecătorești sunt subdimensionate," -da,subdimensionate CRONIC de catre PUTEREA EXECUTIVA! impostura si tupeul au ajuns regine,neglijenta ,delasarea,dezinteresul si reaua credinta a guvernului sunt SCUZE!!!!! bine dom'le,dar efectiv de unde alti judecatori?! -sa ne uitam cate decrete de penzionare semneaza prezidentul...mai e valabil cumulul pensiei cu salarul (sau indemnizatia,cum s-o numi la ei,sa nu-i jignim...)????

# Mira date 11 January 2021 23:43 0

Vai, vai, ce durere? Dar ce au facut, stimabile, de anul trecut , de cand sunt laguvernare? Nu stiau ca intra legea in vigoare?daca nu stiau sa se duca la maturat, ca de altceva nu sunt buni.A , uitasem au fost ocupati sa faca mega imprumuturi pe care le vor plati si urmasii urmasilor nostri.Iar banii nu prea se stie pe ce.In ceea ce- i priveste pe magistrati.nu - i mai plangeti atat Daca le place sa incaseze multi, multi, multi, multi bani atunci sa puna osul sa munceasca la fel de mult." Saracii de ei!"

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii