HAOS PE STAREA DE ALERTA – Guvernul Orban a fentat Parlamentul cu privire la prelungirea starii de alerta, cu toate ca presedintele Iohannis a cerut ca aceasta masura sa fie decisa in forul legislativ: “Ma adresez parlamentarilor, Parlamentului, care trebuie sa ia in dezbatere aceasta prelungire a starii de alerta”. Desi Iohannis a vorbit despre vot in Parlament pe prelungirea starii de alerta, Executivul a transmis hotararea doar spre „informarea” Legislativului

Scris de: Bogdan GALCA

18.06.2020 13:38
Vizualizari: 3679

Haos pe starea de alerta! Asta se intampla in prezent in Romania, dupa ce guvernul condus de Ludovic Orban (foto dreapta) a fentat Parlamentul si a transmis doar spre „informare” Hotararea de Guvern prin care se instituie aceasta masura, si nu spre „incuviintare”.

Cu toate ca presedintele Klaus Iohannis (foto stanga) a dat indicatii clare in acest sens, cerand ca aceasta masura care afecteaza milioane de romani sa fie dezbatuta in parlament.Guvernul lui Klaus Iohannis a decis prelungirea starii de alerta fara sa tina cont de semnalul de alarma tras de multi dintre oamenii de afaceri care au ajuns la limita disperarii din cauza ca afacerile li se duc in cap. Fara sa tina cont de strigatul de disperare a milioane de romani care sunt afectati de prelungirea starii de alerta.

Profitand de o chicita legislativa, Executivul a transmis Parlamentului doar spre informare Hotararea de Guvern privind prelungirea starii de alerta, si nu pentru a fi votata, avand in vedere ca existau sanse mari ca masura sa nu fie incuviintata. Decizie care este in dezacord cu ceea ce spunea Klaus Iohannis in 9 iunie 2020, la scurt timp dupa ce se intalnise cu Ludovic Orban pentru a discuta despre prelungirea starii de alerta.

 

Iata ce declara presedintele:


Ma adresez parlamentarilor, Parlamentului, care trebuie sa ia in dezbatere aceasta prelungire a starii de alerta. Stimati parlamentari, fiti responsabili!

Ganditi-va ca virusul nu dispare printr-un vot in Parlament. Dar daca sprijiniti Guvernul, atunci putem sa controlam eficient - si am dovedit-o, putem sa controlam eficient aceasta raspandire a epidemiei.

Stimati parlamentari, nu puneti sub semnul intrebarii acum, la final, aceste masuri care s-au dovedit a fi corecte!”.


Klaus Iohannis a spus clar ca prelungirea starii de alerta trebuie dezbatuta in Parlament. A vorbit chiar si de vot in aceasta privinta. Cu toate acestea, "Guvernul Meu" a fentat legislativul, facand exact contrariul a ceea ce solicita presedintele.

Comentarii

# Ion date 18 June 2020 13:55 +7

Si cine are dreptate? Am ajuns ca fiecare face ce vrea ,unii sunt condamnați,alții nu pățesc nimic! În ce tara trăim? Ce legi avem? Suntem o țară de tâmpit in frunte cu Johannis,tampitul nr.1.

# Ion date 18 June 2020 13:55 +2

Si cine are dreptate? Am ajuns ca fiecare face ce vrea ,unii sunt condamnați,alții nu pățesc nimic! În ce tara trăim? Ce legi avem? Suntem o țară de tâmpit in frunte cu Johannis,tampitul nr.1.

# Lorenzo de Medici date 18 June 2020 14:17 +7

În atența smardoiului tupeist Orban Ludovic. Instituirea stării de alertă-art. 4 din Legea 55/2020, are 2 componente, conform art. 3 din lege: 1. declararea stării de alertă și 2. prelungirea stării de alertă. Atât ”declararea”, cât și ”prelungirea”, ca forme ale ”instituirii” stării de alertă, costituie: ”măsura adoptată de guvern”, pe care Parlamentul: ”o poate încuviința integral sau cu modificări”. Așa că, nesupunerea hotărârii de guvern, de instituire, sub forma prelungirii, a stării de alertă, reprezintă o: ”îndeplinire defectuoasă a atribuțiilor de serviciu” (cu încălcarea legii-CCR), element material al infracțiunii de abuz în serviciu-art. 297 Cod Penal. Pun pariu, însă, că niciun parchet din țara asta, plin de procurori vânjoși și curajoși, nu se va sesiza din oficiu pentru asta sau va da clasare instant, dacă vreun fraier, care mai crede că România este un stat de drept, va avea proasta inspirație să facă vreun denunț pe temă.

# VIKY date 18 June 2020 16:20 +4

In prelungirea stari de alerta nu este incalcat nici un drept de libertate al omului?. Daca mai sunt inchise ramuri ale economiei, nu incalca dreptul la munca al acelor oameni?. Daca in prelungirea stari de alerta, fara votul Parlamentului, doar cu HG, inseamna ca nu exista nici o incalcare a drepturilor, deci se pot deschide restaurante, teatre, zboruri...

# escu date 19 June 2020 09:06 +2

De ce a fentat Parlamentul? Pentru a putea continua afacerile dubioase ale sponsorilor liberali. Se vede treaba că liberali se pricep a dracului la fentarea legii, populația tace, PeeeSeeeDeee mimează opoziția, toată lumea este mulțumită și cu lacrimi pe obraz. Când în Parlament ai un PeeeSeeeDeee slab de țâțână, care nu reușește nici măcar să rezolve problema președinției sale, când cei mai vocali au fost trecuți pe dreapta de conducere interimară, când vocile nu se armonizează, nu te poți aștepta la lucruri drastice.

# VIKY date 21 June 2020 10:50 0

1. Vasile Sebastian Albulescu este un prosper om de afaceri din Banat. Firma sa, Revicond Canaltech i-a oferit un loc de muncă, la distanță, lui Ludovic Orban, care a câștigat acum doi ani peste 28.000 de lei pentru consultanță tehnică.Firma are mare lipici la contracte cu statul. Albulescu este acum acționar la firma Revicond, printr-o altă firmă pe care o deține. Numai în starea de urgență, Revicond s-a calificat la un contract prin atribuire directă, în valoare de peste un milion de euro, încheiat cu Transgaz Mediaș pentru o conductă de gaze în zona Bălăceanca. Licitația a fost atribuită pe 11 mai.

# VIKY date 21 June 2020 11:18 +2

Cautati, si veti gasi contracte incheiate tot pe perioada "puscariei" (care a fost valabila doar pentru prostime), unde s-au incheiat contracte cu dedicatie, care se vor efectua peste 7 si 10 ani. Ei au muncit din greu pentru a se asigura ca familiile lor vor fi in siguranta cateva generatii, iar voi veti plati ce au bagat ei in buzunare, inca 7 generatii. Ori de cate ori voi avea ocazia, va voi transmite: DORMITI LINISTITI, ca dormiti "bine".

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii