ICCJ NU A DEZAMAGIT NICI TURA ASTA – Fostul sef al Sectiei I din DNA Gheorghe Popovici si seful DNA Brasov Cornel David Deca au fost salvati de la dezastru de instanta suprema, care a avut grija ca cei doi procurori sa stea bine-mersi in magistratura. Inalta Curte a respins recursul Inspectiei Judiciare impotriva Hotararilor prin care Sectia pentru procurori i-a scapat pe Deca si Popovici de dosarele disciplinare facute pentru exercitarea functiei cu rea-credinta si grava neglienta (Minuta)

Scris de: Bogdan GALCA

14.05.2019 17:16
Vizualizari: 4796

Inalta Curte s-a executat corespunzator si de data asta! Abateri disciplinare care candva erau considerate ca fiind cele mai grave derapaje ale unui magistrat – execitarea functiei cu rea-credinta si grava neglijenta – au ajuns sa fie iertate prea usor, sau trecute cu vederea, desi vorbim despre vatamarea in final a drepturilor justitiabililor. S-a intamplat si marti, 14 mai 2019, in cazul fostului sef al Sectiei I din DNA, Gheorghe Popovici, si sefului DNA Brasov Cornel David-Deca, ajunsi de manuta la judecata Inaltei Curti in dosarele in care Inspectia Judiciara (IJ) a contestat Hotararile pronuntate de Sectia pentru procurori in materie disciplinara de albire a celor doi procurori.

Pentru cine isi facea insa emotii ca Inalta Curte va admite apelul Inspectiei Judiciare s-a inselat, caci dupa o judecata la foc automat instanta suprema a decis definitiv sa respinga ca nefondate recursurile IJ impotriva hotararilor care ii vizau pe Deca si Popovici.


La fel ca la CSM, unde Sectia pentru procurori in materie disciplinara s-a pronuntat in 21 noiembrie 2018 in cazul ambilor procurori, si la Inalta Curte dosarele celor doi au avut aceeasi soarta. Concret, dosarele lui Deca si Popovici au fost repartizate aleatoriu aceluiasi complet de 5 judecatori civil care, intr-un singur termen, a solutionat cauzele scotandu-i basma curata pe anchetatorii anticoruptie.

Publicam minuta ICCJ in dosarul 250/1/2019 prin care a fost respins recursul IJ in privinta lui Gheorghe Popovici:

Respinge ca nefondat recursul declarat de Inspectia Judiciara impotriva Hotararii nr. 13P din 21 noiembrie 2018 pronuntata de Sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii in dosarul nr. 15/P/2018. Definitiva”.

Publicam minuta ICCJ in dosarul 226/1/2019 prin care a fost respins recursul IJ in privinta lui David-Deca:

“Respinge ca nefondat recursul declarat de Inspectia Judiciara impotriva Hotararii nr. 14P din 21 noiembrie 2018 pronuntata de Sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii in dosarul nr. 19/P/2018. Definitiva”.

Solutia ICCJ a fost luata desi, astfel cum ne amintim, procurorul Gheorghe Popovici a fost acuzat de comiterea abaterii disciplinare prevazute la articolul 99, litera t), teza a II-a, raportat la art. 99/1, alin. 2 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, prin aceea ca a mintit un justitiabil, printr-o adresa pe care a semnat-o, ca nu a fost supravegheat tehnic, desi realitatea era cu totul alta.

La randul sau, procurorul David-Deca a fost trimis in judecata disciplinara pentru savarsirea comiterea abaterii disciplinare prevazute la art. 99, lit. m) teza a II-a si t) teza I, rap. la art. 99/1 alin. 1 din Legea nr. 303/2004.

Iata prevederile legale invocate:

"Articolul 99 – Constituie abateri disciplinare: (…)

t) exercitarea functiei cu (...) grava neglijenta, daca fapta nu intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni. Sanctiunea disciplinara nu inlatura raspunderea penala.

m) nerespectarea in mod nejustificat (...) a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente;

Articolul 99/1 - (1) Exista rea-credinta atunci cand judecatorul sau procurorul incalca cu stiinta normele de drept material ori procesual, urmarind sau acceptand vatamarea unei persoane.

(2) Exista grava neglijenta atunci cand judecatorul sau procurorul nesocoteste din culpa, in mod grav, neindoielnic si nescuzabil, normele de drept material ori procesual”.

Comentarii

# DODI date 14 May 2019 19:40 +7

Câtă vreme gracea ocupă poziția de șefă a ICCJ tot ce înseamnă justiție în țara asta este făcut cu KURUL. Adică unitatea de măsură nemțească întrodusă de hăhăilă și adusă de ciolanis la standarde europene.

# Cetateanul date 14 May 2019 19:45 +2

Rahatii de la Cooperativa nufarul sunt singurii vinovati de dezastrul magistraturii romane. Stau acolo o sleahta de 50 de babuini pe niste supersalarii si nu fac nimic. Iar cand fac fac prost. Pe looserii astia i-au paradit ca erau din gasca Ciordutei. Hai mars cu deontologia

# Hidosilor date 14 May 2019 22:42 +4

Eu, gheorghe Popovici, nu!!! Politistul TUDOR RAIMOND a redactat adresele, asa s - a aparat Popovici la CSM, sa raspunda raimond ca el stia ca justitiabilul a fost supravegheat deoarece a fost delegat sa asculte inregistrarile si sa " transcrie doar ce este relevant"!!!!! ( asa a s- a aparat la CSM pe 21. 11. 2018). Păi falsul intelectual l- a comis polițistul, dar cu complicitatea cui, a acționat asa de unul singur Raimond? Da, ptr ca el era DNA.... si " DNA nu se lasă " , parafrazez ex sefa lor KOVESI....... "noi suntem tineri, harnici si nu ne lăsăm , coruptia poate fi invinsa !? Ha.......ce caraghiosi"...

# Tudor-Andrei Raneti date 15 May 2019 00:49 0

Nu exista erori judiciare, "judecatorii" si "procurorii" condamna oameni nevinovati intentionat. "magistratura" mafiei a comis 8 Infractiuni impotriva umanitatii impotriva mea 2014-prezent, ca sa ma opreasca sa-i denunt activitatea criminala. Gheorghe Popovici e unul dintre complicii si instigatorii carora le-am facut dosar penal. Nu uitati adevarul pentru care am platit cu carnea, sangele si libertatea: nu exista nici un singur judecator sau procuror care nu incalca legea zilnic intentionat. Mafia. Romania reala: truthjustice.x10host.com ECHR: https://www.scribd.com/mobile/document/352597506/Raneti-vs-Romania-at-ECHR ICC: https://www.scribd.com/document/383381894/Raneti-vs-Romania-at-ICC-for-Crimes-Against-Humanity La serviciul dvs., aparator al drepturilor omului si refugiat politic, Tudor-Andrei Raneti

# Joseph date 15 May 2019 12:00 +1

In tara lui papura( Ro) nu exista nici un judecator sau procuror care sa nu condamne abuziv nevinoti in mod intentionat . Toate parchetele sunt o reala mafie, grupari de crima organizata. Se incearca la tv sa ni se zica ca marea majoritate sunt corecti si ca doar o mica parte sunt escroci. Rusine acelora care sustin asa ceva. Toti sunt niste javre. Acest sistem mafiot nu ar fi fost posibil atatia ani daca acesti mafioti nu se ajutau intre ei. Noi tot comentam dar guvernarea in 3 ani nu a pus capat acestei mafii. Resetul lipseste cu desavarsire.Mentalitatea acestor mafioti nu mai poate fi schimbata. Trebuie toti dati afara,fara plata si angajati oameni NOI. Asteptatul din partea noastra nu mai e o solutia. Tot primim promisiuni desarte din parte politicienilor dar nu fac nimic.

# un mizantrop date 15 May 2019 01:43 +1

Pai, e ca la manual - grup infractional organizat pana la cel mai inalt nivel, constituit pe cele mai evidente interese mafiote. De multa vreme justitia functioneaza ca un sindicat (al crimei) cu principala preocupare protejarea privilegiilor de casta

# santinela date 15 May 2019 08:11 -1

Deci "aleatoriu" la aceiasi judecatori.Publicati numele nemernicilor,asa ca sa se stie in toata tara !! Slugi ordinare !

# IADUL FAMILILOR VOASTRE date 15 May 2019 11:52 -1

Pentru tot raul facut cu buna stiinta ,oamenilor, blestemati sa fiti si voi si familiile voastre, in vecii vecilor.Are el Dumnezeu grija, sa nu va faceti iluzii ca nu veti fi pedepsiti.Doar judecata divina va mai da de cap ca asta lumeasca este in mainile voastre.Blestemati sa fiti si sa nu fiti iertati decat cand veti iesi public si veti spune tot ce ati facut.

# ?????? date 15 May 2019 12:23 0

Cum opinați că ar trebui să acționeze inspecția judiciară în speța judecătorilor de la ÎCCJ, ?

# ?????? date 15 May 2019 12:42 +1

Ați zice și că ăștia au angajat numai nevinovați în magistratură însă nu s-au prins și ăia de la Inspecția Judiciară, cam asta constatându-se din deciziile instanțelor judecătorești în materie de răspundere disciplinară a magistraților ?

# Ioan Barbatei date 15 May 2019 12:52 0

MIZERABILI...

# Gilu date 15 May 2019 13:18 -2

Pe principiul Marxist : " Acoperiti din toata Romanica , uniti - va " ! Nimic nou sub soare ... aceleasi loaze cu scenariul extern ...doar platitorii sunt autohtoni .Vorba Crengii : " Vai , saracu' Omul prost \ Bun odor la cas' mi- a fost " ...

# Tarcea mai e pe-acolo ? date 16 May 2019 19:42 0

Ce cauta aceste lindini, ca Tarcea, Stanciu, Kovesi , etc , in justitie ? :-*

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii