ICCJ NU SE GRABESTE SA-I IA GRADUL INCULPATEI KOVESI – Dosarul Laurei Kovesi a fost pus pe hold la Inalta Curte. Revoltator: primul termen al recursului formulat de CSM impotriva sentintei Curtii de Apel Bucuresti prin care Kovesi a obtinut grad profesional corespunzator PICCJ fara concurs a fost fixat pentru 11 noiembrie 2021. La CAB, judecatoarea Raluca Ecaterina Toma i-a facut pe plac lui Kovesi, stabilind ca “practica judiciara nu prezinta nici cea mai mica relevanta”

Scris de: George TARATA

30.09.2019 14:15
Vizualizari: 11444

A fost graba mare la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu executia politicienilor si oamenilor de afaceri intrati pe lista neagra a Sistemului, insa nu mai e deloc graba la aceeasi Inalta Curte atunci cand vine vorba despre fiica preferata a Sistemului. Ne referim evident la fosta sefa DNA, actuala inculpata Laura Kovesi (foto centru).


Astfel, instanta suprema urmeaza sa solutioneze recursul formulat de Consiliul Superior al Magistraturii impotriva sentintei judecatoarei Raluca Ecaterina Toma de la Curtea de Apel Bucuresti, care i-a dat Laurei Kovesi grad profesional corespunzator PICCJ desi aceasta nu a sustinut vreun examen asa cum au facut alti procurori. Sentinta a fost pronuntata in 9 aprilie 2019, insa ea a fost atacata cu recurs de catre CSM in luna iulie a acestui an, asa cum reiese din datele existente pe siteul ICCJ, dosarul fiind format la Sectia de contencios administrativ si fiscal la data de 17 iulie 2019. Si aici urmeaza partea cea mai interesanta. Cand credeti ca a fost programat primul termen al procesului? Conform publicatiei Jurnalul National, Peste mai bine de doi ani, in 11 noiembrie 2021 (vezi facsimil). Data la care Laura Kovesi va ocupa functia de sefa a Parchetului European, asta daca nu cumva pana atunci va fi trimisa in judecata de SIIJ cel putin intr-unul dintre dosarele care o vizeaza.


Inculpata a fost servita cu un grad

Amintim ca Laura Kovesi a solicitat Sectiei pentru procurori a CSM acordarea gradului corespunzator PICCJ fara a sustine examen, deci sa sara direct de la gradul de procuror de parhet de tribunal la cel de procuror de PICCJ, grad fara de care era imposibila participarea la procedura de desemnare a procurorului sef european. Solicitarea inculpatei a fost respinsa de procurorii din CSM, acestia aratand, in Hotararea nr. 673 din 6 noiembrie 2018, ca promovarea in grad se poate face doar prin concurs:

De la data incetarii mandatului functiei de conducere, procurorii prevazuti la alin. 1 (procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prim-adjunctul si adjunctul acestuia, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, adjunctii acestuia, procurorii sefi de sectie ai acestor parchete, precum si procurorul sef al DIICOT si adjunctii acestuia-n.r) isi redobandesc gradul profesional de executie si salarizarea corespunzatoare acestuia avute anterior sau pe cele dobandite ca urmare a promovarii, in conditiile legii, in timpul desfasurarii activitatii in cadrul PICCJ, DNA ori DIICOT. (...)

Promovarea in functii de executie si obtinerea unui grad profesional superior cu un caracter permanent reprezinta un drept castigat cu caracter definitiv in evolutia carierei profesionale a unui magistrat, spre deosebire de numirea intr-o functie de conducere, care este temporara. Numirea procurorilor in functii de conducere in cadrul PICCJ/DNA nu trebuie confundata cu o promovare a acestora la unitatile de parchet respective, intrucat legea face distinctie intre notiunile de promovare si numire, pentru fiecare in parte fiind prevazute proceduri distincte. De asemenea, nu exista nicio dispozitie legala expresa derogatorie de la procedura de promovare in functii de executie pentru cei care au functii de conducere in Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

(...)

Aceasta practica anterioara a fost reconsiderata de Plen si de instanta de contencios, retinandu-se ca promovarea in grad profesional a judecatorilor si procurorilor trebuie sa se realizeze exclusiv prin parcurgerea procedurilor legale de concurs”.

Hotararea Sectiei pentru procurori a CSM a fost atacata cu recurs de inculpata Kovesi, dosarul ajungand la judecatoarea Raluca Ecaterina Toma de la Curtea de Apel Bucuresti, care i-a facut pe plac fostei sefe DNA. Astfel, prin Sentinta nr. 1348 din 9 aprilie 2019, judecatoarea Toma i-a dat Laurei Kovesi gradul profesional corespunzator PICCJ, explicand ca jurisprudenta nu este relevanta si ca, halucinant, actuala inculpata a dobandit gradul in momentul in care a fost numita de ex-presedintele Traian Basescu in functia de Procuror General:

Reclamanta a castigat gradul profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie prin numirea sa in functia de procuror general al acestui parchet la data de 02.10.2006, fiind irelevant ca aceasta nu a sustinut un examen de promovare in functii de executie. (…) In ceea ce priveste practica judiciara invocata de catre parat, Curtea constata ca aceasta nu prezinta nici cea mai mica relevanta in cazul de fata, atata timp cat niciuna dintre hotararile judecatoresti la care paratul a facut referire nu priveste o persoana care sa fi detinut functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, situatia reclamantei fiind singulara”.

* Cititi aici Hotararea Sectiei pentru procurori a CSM care a refuzat sa ii acorde Laurei Kovesi grad profesional corespunzator PICCJ, fara ca aceasta sa sustina concurs

* Cititi aici sentinta judecatoarei Raluca Ecaterina Toma de la Curtea de Apel Bucuresti, care i-a dat Laurei Kovesi grad profesional corespunzator PICCJ, fara ca aceasta sa sustina concurs

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 30 September 2019 15:12 +13

NIMIC NU PREZINTA RELEVANTA IN FATA MERMELELILOR!!!!!!!!!!!!SA VA INTRE BINE IN CAP CE V/AM SPUS,IN TARA ASTA MERMELICA SI GPS/UL MINTE!!!!!!!!!!!!!!!

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 30 September 2019 16:05 +9

PUN SI EU O INTREBARE CA ,,UNUL DIN LUMEA CEA MARE,, nu scrie pe undeva pe ,,biletele voastre de tamvai ca orice cauza in contencios ,trebuie sa se judece in ,,freo 30 de zile,,????nu cumva mai scrie pin ,,biletele de papagal,,(aluzie la arghezi,si ziarul cu acelasi nume) ca ORICE DOSAR ESTE PROGRAMAT ALEATORIU DE COMPUTER????(SA FIE EL AL DRACULUI DE COMPUTER SI CU CINE L/A MANIPULAT CA SA IASA UN TERMEN DE JUDECATA LA 2 ANI DE ZILE!!!!!BAAAAAA!!!!!!!!!!MERMELITORILOR SI VOI MAI VRETI INCREDEREA POPULATIEI IN MERMELEALA,A MAI FOS TUNUL DE SE NUMEA LUPASCU SI IN PRMA LUI APARITIEI DUPA CE A FOST ALES PRES AL CESEMELEI NE CEREA ,ATENTIE!!!!!NE CEREA INCREDEREA IN MERMELEALA!!!!!!!!!!!BAAAAA!!!!! VOI NU SINTETI ZDRAVENI LA MINTEA VOASTRA DE MERMELITORI .VA RID CURCILE SI CU CURU(SAU CLOACA,CA/S GALINACEE)TOATA MERMELEALA/I O CLOACA SEPTICA

# obiectivul date 1 October 2019 01:09 -8

ca el intrebi // ca el ajungi

# obiectiva din IRan date 30 September 2019 21:28 +2

SE POATE FACE CERERE DE PRESCHIMBARE TERMEN.....in cel mult 60 de zile trebuie sa avem un termen de judecata.. :P :P :P

# Pintea date 30 September 2019 15:22 +12

Eeeh, păi gradele ei nu le poate lua nimeni... dar de curiozitate, pe ce constituție o fi jurat, pe cea americană? Noua președintă ICCJ care este de la sectia contencios, nu poate verifica ”aleatoriul” din acest dosar? Sau sa solicite LUJU colegiului de conducere al instanței/președintelui, sa vadă planificarile ședințelor de judecată, că doar nu le-or face pe cincinale!Toti pârâtii/intimații din dosarele de la ICCJ de-acum sa solicite termene după 2021, poate chiar 2022, dacă sânt așa de grevate secțiile! Dar CSM nu poate să facă un control la aceasta secție? Europa nici nu știe cu cine s-a procopsit și ce-o așteaptă!

# Pintea date 30 September 2019 15:33 +14

Procesul lui Dragnia, cum de nu a beneficiat de un asemenea termen? Aah, chestie de interes....si interese... dar termenul acesta din noiembrie 2021 o fi fost acordat, pe ultima ei zvâcnire, de tănțica tarcea? Nu ar merita aflat?Toată cariera lui madam coveși pe asta s-a bazat si format: trucuri, incălcarea legii, abuzuri, presiuni, falsuri, minciuni, manipulări, șantajări, sau pe scurt, călcatul pe cadavre! Ingrijorător e faptul câte persoane și instituții ale statului s-au pus in mișcare pt ca acestei odioase sa ii meargă bine!

# Valter Cojman date 30 September 2019 16:38 +10

"justitea" de KKT... Daca era un pesedist, era judecat in maxim o saptamana, ca asa e ordinul pe unitate.

# Valter Cojman date 30 September 2019 17:12 +7

FAVORIZAREA INFRACTORULUI facuta pe fata de catre ICCJ. Oare la ce ne mai trebuiea „justițea” daca e de KKT?

# Leo date 30 September 2019 19:45 +5

Gradul e ca plagiatul,justitia pentru paraditori e o gluma.Cum e cu egali in fata Legii?

# jude date 1 October 2019 11:13 +1

Felicitari justitia romana! Un grup organizat de criminali! La cosul de gunoi cu voi tartorilor ai poporului roman pe bani foarte multi! HUUO!

# escu date 1 October 2019 11:14 +1

Dar gradul dat de Oprea Sufragerie i-a fost luat? În altă ordine de idei, chestia este cu schepsis. Depinde cine iese președinte. Dacă românii fac gafa să-l reînscăuneze pe Ciolanis, sigur ICCJ va revizui termenul. Este același scenariu ca la legea referendumului, când Zegrean a zis: da, este constituțional, dar se aplică peste un an. Asta numai ca Băsescu să se simtă confortabil la Cotroceni.

# adria nicol date 1 October 2019 11:51 +1

ACEST TERMEN VORBESTE DE LA SINE DESPRE INDEPENDENTA MULT CÏNTAT0 A JUSTIRIEI ! JUSTITIA FUNCTIONEAZAÎN CIRCUIT ÏNCHIS ! NIMENI DEASUPRA JUSTITIEI ! JUDECATORII SI PROCURORII SUNT TRIMIII DIVINITATII ! OR FI ? DE CE NU? CARE DIVINITATE ? DUMNEZEU SAU LUCIFER?

# visatorul date 1 October 2019 13:20 +1

o multime de dosare au primit termen si pe 8 decembrie 2021...

# inalta asta nu-i tot curtea veche, ograda antica date 1 October 2019 13:37 +1

a alora cu naravul de a condamna nevinovati ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii