IN ROMANIA NU SE MAI MOARE DECAT DE COVID? - Managerul Spitalului Victor Babes, Emilian Imbri: “Sa anunte zilnic cate decese se produc... Cineva de la Suceava a spus ceva: nu mai face nimeni niciun diagnostic, se pune un biletel si scrie Covid. S-a intamplat si in Italia, si in China. Toti cei care au murit, au murit de Covid? Poate ca au fost si alte diagnostice... Nimic cardiac, nimic cancer, nimic, totul este Covid... Haideti sa fim optimisti, sa luptam cu o gripa” (Video)

Scris de: George TARATA

02.04.2020 16:14
Vizualizari: 9878

Oare in Romania nu se mai moare decat de coronavirus (Covid-19)? Oare orice deces inregistrat este cauzat de Covid? Sunt intrebari cat se poate de legitime puse de unul dintre cei mai reputati medici romani. Ne referim la Emilian Imbri (foto), manager al Spitalului Victor Babes.


 

Intr-o interventie telefonica la emisiunea “Punctul Culminant” de miercuri seara, 1 aprilie 2020, realizata de jurnalistul Victor Ciutacu la Romania TV, medicul Victor Imbri a facut apel la autoritati sa publice numarul total al deceselor inregistrate in fiecare zi in Romania. Imbri a facut in acest sens trimitere la o afirmatie privind situatia din judetul Suceva, conform careia nimeni nu mai face niciun diagnostic, decesele fiind puse doar pe seama infectarii cu coronavirus, desi poate exista si alte cauze care au provocat mortile. O situatie care s-a petrecut atat in Italia, cat si in China, si care nu produce decat panica.

Totodata, foarte corect in opinia noastra, medicul Emilian Imbri observa ca in Romania s-a ajuns sa nu se mai moara de nimic altceva in afara de coronavirus, nici de boli cardiace, nici de cancer.

 

Iata declaratiile medicului Emilian Imbri, manager Spitalul Victor Babes, facute miercuri seara, 1 aprilie 2020, la Romania TV (minutul 24.30):

 Emilian Imbri: Vreau sa fac un apel la dumneavoastra: sa cereti oficialitatilor acestei tari, poate reusesc, sa anunte zilnic cate decese se produc in Romania, Covid si alte diagnostice. In momentul de fata, sunt 92 de decese din cauza Covidului in Romania. Cineva de la Suceava a spus ceva: nu mai face nimeni niciun diagnostic, se pune un biletel si scrie: 'Covid'. Asa ceva s-a intamplat si in Italia, si in China. Toti cei care au murit au murit de Covid? Desi poate ca au fost si alte diagnostice. Inainte de a ajunge la aceasta cifra, poate ca ar fi salvator si mai optimist pentru Romania sa se afle ca in Romania decesele in momentul de fata sunt datorita unor cauze, si din cauza Covidului, pentru ca altfel totul se pune pe seama Covidului si incepe isteria care a inceput in toate tarile din jurul nostru.


Victor Ciutacu: Este absolut aberant sa ai impresia ca se moare numai de Covid. E de noaptea mintii, zici ca nu mai exista boala pe pamant si nu mai exista alta cauza. Ati remarcat ca nu se mai moare nici in accidente de circulatie, cel putin la televizor?


Emilian Imbri: Absolut! Nimic cardiac, nimic cancer, nimic, nimic, totul este Covid si sunt doar 92, in Romania, astazi. Deci e un strigat, poate ca maine nu o sa ma mai invitati, dar daca astazi tot m-ati invitat vreau sa pun aceasta problema. (…) In rest, haideti sa fim optimisti, haideti sa luptam cu o gripa. Eu, nefiind infectionist, ii spun gripa”.

Comentarii

# Obs date 2 April 2020 16:25 -158

Sa fie atat de cinici incat sa declare cat mai multe decese din cauza virusului, pentru ca eventual sa obtina mai multe fonduri de la UE si sa se justifice necesitatea unor imprumuturi de la FMI si de aiurea ?! Probabil ca acum stapanii din umbra ai lumii isi freaca palmele. Le-a iesit pretextul cu criza mondiala. Este doar o opinie, dar viitorul foarte apropiat va confirma sau infirma.

# M date 2 April 2020 16:44 +2

cam tarziu, voi acum ati aflat ca in Romania se moare de foame, mergeti ale sub acoperiti si veti constata cata mancare le dau bolnavilor acesti ticalosi. sanatatea este domeniu care se fura cel mai mult, nimeni nu vede, nimeni nu vorbeste, acesti bolnavi nu primesc mai mult de 20% din ce se factureaza in spitale, cine raspunde pentru foametea bolnavilor? cine raspunde pentru nenorociriile din spitalul Suceava, bai golanilor unde ma sunt impozitele, taxele care eu le platesc luna de luna si nu putini suntbani platiti , sa ii furati voi ma nenorocitilor.veti plati voi cat de curand pentru asta stati linistiti.

# Baran Gheorghe date 2 April 2020 17:37 -9

Sa stam stramb si sa judecam corect. Populatia are dreptul sa fie informata corect in ceea ce priveste impactul acestui virus asupra ratei mortalitatii. A spune doar cifre doar privind mortalitatea datorata Covid19 , este o manipulare. Daca nu spunem si numarul total de decese inclusiv covid , numarul total de decese exclusiv din covid si numarul de decese doar din covid , nu spunem nimic. Afirmatia mea porneste de la un calcul foarte simplu; La nivelul anului 2016 populatia UE era de aproximativ 512 000 000 locuitori. Numarul de decese anual la nivel de UE in anul 2017 era de 5 200 000 .Rata mortalitatii egal 1%. Calculat la nivel de medie lunara pastrand procentul de 1%, in Italia mor aprozimativ (Italia avea o populatie totala de 60 000 000 locuitori la nivel an 2016 ) 50 000 de locuitori pe luna. Italia a raportat intr-o luna 12 500 de decese datorate covid 19 . Aceste decese sa aduga la cele 50 000, se scad din 50 000 ???

# Mirela Paun date 2 April 2020 19:34 -108

Felicitari!!! Va rugam sa iesiti mai des pe ecrane, pe toate canalele media, pentru a linisti lumea. Si cu profesor de specialitate, pentru a intelege si cadrele medicale. Multumim pentru efortul depus, intregului colectiv medical.

# OMS a decarat pandemie. Cine plateste pentru victime? date 3 April 2020 08:39 +5

Unii nu vor sa respecte legea si pretind ca oamenii sa lupte cu o "gripa" care s-a dovedit a fi mortala? Mediciii care conduc spitale trebuiau sa lanseze comenzi pentru achizitionarea de echipamente si medicamente. Au facut-o ? Care sunt stocurile pentru tratarea SARS, COVID-19 sau pneumonie pe fiecare spital sau cele pentru farmacii ? Autoritatile trebuiau sa asigure resurse financiare pentru ca au fost informate. Au facut-o? Se stie cum si-au asumat/aprobat si cum au redus fondurile alocate pentru sanatate... Care este suma cheltuita/alocata pentru fiecare cetatean in raport cu celelalte state si care este ponderea alocarilor pentru sanatate in total buget comparativ cu alte tari ? Paracetamolul nu este o solutie ... se stia ce trebuie, altfel de ce ar fi retras Plaquenil din farmacii... si multe altele... Daca un pacient care a avut SARS in 2004 primeste cateva zile paracetamol... cat de repede da coltul ? Primeste tratament adecvat sau ala retras e pentru capete incoronate?

# Capac date 4 April 2020 09:08 +9

Uitați-vă pe CV-ul lui Emilian Imbri. Dinainte de revoluție se ocupa de propagandă, iar de 30 de ani este fie manager, fie consilier. COVID19 nu este o gripă, asta mi-a și atras atenția că specialistul nu prea e specialist. Fiind vorba de o pandemie, în contextul dezastrelor de la Suceava, Arad și București (cadre medicale infectate), este normal să ne intereseze datele privind nr infectați și decese. În primele săptămâni s-a încercat ascunderea focarelor de SARS-COV-2, iar asta nu făcea decât să conducă la infectarea populației. Acum știm nr cazuri, știm unde sunt pericolele, populația poate fi mai precaută. Nu în ultimul rând, Emilian Imbri mi-a captat atenția când i-a spus lui Adrian Ursu/Antena 3 că se poate sinucide. Îmi cer scuze, dar domnul este specializat în diverse pe achiziții, la empatie stă slăbuț, poziționarea lui din ultimii 35 de ani îl cam încadrează la categoria ștabi fără legătură cu realitatea.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii