INALTA CURTE CAUTA PLICUL SECRET – Judecatorii ICCJ Dan Andrei Enescu, Marius Foitos si Rodica Cosma au cerut de la Curtea de Apel Bucuresti “plicul lipit (secret)” pe care judecatoarea Anamaria Tranca l-a tinut ascuns inculpatilor pe care i-a executat in dosarul ANRP. Existenta plicului a fost descoperita de avocata Ingrid Mocanu. Condamnat de Tranca, fostul sef ANI Horia Georgescu acuza: “O inscenare extrem de perfida... Procesul meu a fost viciat la Curtea de Apel Bucuresti” (Document)

Scris de: George TARATA

18.06.2019 12:53
Vizualizari: 9033

De salutat decizia judecatorilor Dan Andrei Enescu, Marius Foitos si Rodica Cosma de la Inalta Curte in cauza in care se judeca apelurile formulate de inculpatii dintr-un dosar ANRP, printre care fostul sef ANI Horia Georgescu si avocata Ingrid Mocanu, impotriva aberantei sentinte de condamnare dispusa de judecatoarea Anamaria Tranca (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti. Magistratii ICCJ au somat Curtea de Apel Bucuresti sa puna la dispozitia instantei supreme “plicul secret” pe care judecatoarea Anamaria Tranca l-a primit si pe care l-a tinut ascuns, fara ca macar sa ii instiinteze pe inculpatii din dosar despre existenta acestuia.


Asa cum Lumea Justitiei a dezvaluit in urma cu aproximativ doua saptamani, vestita judecatoare Anamaria Tranca de la CAB, detasata intre timp la CSM, a judecat dosarul ANRP tinand ascuns inculpatilor existenta unui plic secret (click aici pentru a citi). Plicul a fost descoperit de avocata Ingrid Mocanu in dosarul disciplinar al judecatoarei Anamaria Tranca, dosar deschis dupa o plangere a lui Ingrid Mocanu si care se afla in prezent la Inalta Curte dupa ce avocata a atacat solutia Inspectiei Judiciare care a scos-o basma curata pe Tranca.

Astfel, in fisa Ecris a dosarului ANRP, fisa depusa la cauza disciplinara a lui Tranca, la sectiunea “Documente in dosar”, avocata Ingrid Mocanu a observat o mentiune privind un plic secret, despre care niciunul dintre inculpati nu avea cunostinta. Concret, in fisa dosarului se precizeaza: “Primit 1 plic lipit (secret) – predat la Complet la ora 10,10”. Plicul a ajuns la Curtea de Apel Bucuresti in data de 27 mai 2015, cand inculpatii se aflau in arest, iar emitentul este Inalta Curte de Casatie si Justitie (vezi facsimil 1). Practic, plicul a fost trimis de ICCJ la CAB dupa ce in 26 mai 2015 (deci cu o zi inainte ca plicul sa fie inregistrat la Curtea de Apel) Inalta Curte isi declinase competenta pe dosar in favoarea Curtii de Apel Bucuresti. Ceea ce inseamna ca initial plicul secret fusese adresat judecatorilor de la ICCJ.


ICCJ vrea plicul secret

Cum era normal, avocata Ingrid Mocanu a solicitat completului de 3 judecatori de la Inalta Curte sa puna la dispozitia inculpatilor din dosar “plicul lipit (secret)” pe care judecatoarea fondului Anamaria Tranca l-a tinut secret. Drept urmare, prin incheierea din 6 iunie 2019, judecatorii ICCJ Dan Andrei Enescu, Marius Dan Foitos si Rodica Cosma au solicitat Curtii de Apel Bucuresti sa transmita pana la urmatorul termen, din 5 septembrie 2019, plicul secret primit de Anamaria Tranca.

Iata adresa ICCJ catre Curtea de Apel Bucuresti (vezi facsimil 2):

“Potrivit dispozitiilor incheierii de sedinta din data de 06 iunie 2019, pronuntata in dosarul 1222/1/2018, avand ca obiect apelurile declarate de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie, de Barbu Florin Serban, Manole Gheorghe Adrian si Visoiu Valentin, de inculpatii Marko Attila – Gabor, Mocanu Ingrid Luciana, Iuoras Mihnea Remus, Hanu Alexandru Florin, Georgescu Horia, Nicolescu Theodor Catalin, Canangiu Catalin Constantin, Baciu Remus Virgil, Visoiu Gheorghe, Drula Dorel Cornel, Zaarour Ingrid si Nistor Neculai, precum si de partea responsabila civilmente SC Rom Consulting Co SRL impotriva sentintei penale nr. 30/F din data de 14 februarie 2018 a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia I Penala, pronuntata in dosaru; nr. 3203/2/2015 (1897/2015), va solicitam sa ne inaintati, pana la termenul de judecata din data de 05 septembrie 2019, plicul secret, transmis catre aceasta instanta de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (plic inchis)”.


Horia Georgescu acuza

Asa cum precizam si articolul in care am dezvaluit in exclusivitate existenta “plicului secret”, este exclus ca acesta sa contina interceptari sau numele reale ale unor martori cu identitate protejata. Iar asta intrucat in dosar nu s-au folosit nici interceptari, nici martori sub acoperire. Tocmai de aceea ne intrebam daca nu cumva in plic se aflau informari venite de la SRI, destinate doar judecatorului cauzei, caci asemenea situatii au existat in trecut, dupa cum bine se stie.

Oricum, informatia privind existenta unui plic secret pe care judecatoarea Anamaria Tranca l-a ascuns inculpatilor a provocat revolta din partea fostului sef al Agentiei Nationale de Integritate Horia Georgescu. In doua postari pe Facebook, Horia Georgescu sustine ca plicul poate explica “mizeriile” facute de Anamaria Tranca. De asemenea, in opinia fostului sef ANI, acest episod confirma ca la Curtea de Apel Bucuresti nu a avut parte de o judecata dreapta, ci de un proces viciat.

Iata prima postare a lui Horia Georgescu (vezi facsimil 3):

“Am aflat azi cu stupefactie ca un document esential din dosarul meu de la Curtea de Apel Bucuresti a fost tinut secret de catre judecatoarea Ana Maria Tranca, cea care a dispus, in total dispret al legii, sa ma condamne, dupa un lung sir de abuzuri la adresa mea. Documentul este un 'plic lipit (secret)', care i-a parvenit judecatoarei Tranca pe 26 mai 2015, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cand eu eram in arest in dosarul judecat de Tranca. Ce continea acel plic? Care era expeditorul real? De ce ar fi avut nevoie Tranca sa primeasca un plic 'secret'? Cum e posibil ca un document dintr-un dosar sa fie 'secret', adica sa nu fie pus la dispozitia partilor din dosar? Toate aceste intrebari care nu au un raspuns in acest moment nu fac decat sa indice ca fiind si mai suspect comportamentul judecatoarei Tranca, un comportament oricum aberant de-a lungul intregului meu proces. Erau in acel 'plic' indicatii juridice? Erau acolo ordine transmise de la o institutie a statului? Era o strategie juridica de urmat? Partile din acest dosar trebuie sa aiba acces direct si neintarziat la acel 'plic lipit (secret)' care poate explica mizeriile facute de Tranca si, mai mult, poate si trebuie sa duca la actiuni impotriva unei judecatoare cat se poate de partinitoare.

PS Se intregeste tabloul referitor la cum a ajuns dosarul meu 'aleator' pe masa acestei judecatoare. Asta face obiectul unui dosar penal privind manipularea sistemelor informatice”.

Iata a doua postare a lui Horia Georgescu (vezi facsimil 4):

“Acum cateva zile vorbeam de existenta unui plic secret. ICCJ tocmai a admis cererea de solicitare a informatiilor catre Curtea de Apel Bucuresti.

Pe masura ce apar elemente noi din dosarul meu (ma refer strict la faza de urmarire penala de catre DNA si la cea a judecatii in fond, la Curtea de Apel Bucuresti), constat ca totul pare a fi fost o inscenare extrem de perfida care a avut un singur scop: arestarea si tararea mea in instanta, urmate de o condamnare nelegala si abuziva in prima instanta, toate acestea menite sa ma compromita cu orice pret, in ciuda faptului ca nu exista nici o proba.

Am fost o tinta iar sistemul a livrat: intoxicari mediatice 'pe surse' care ar fi trebuit sa creeze imaginea unui corupt care a aderat la grupul samsarilor de terenuri (nici azi, insa, la mai mult de patru ani de la arestare, nu exista macar un martor care sa fi declarat asa ceva), acuzatii masluite la Curtea de Apel Bucuresti, o judecatoare la aceeasi instanta, Ana Maria Tranca, acum retrasa la CSM si care judeca pe baza unor plicuri secrete primite de nu se stie unde (dupa cum am aratat zilele trecute). Nimic din aceasta constructie oculta din dosarul meu nu are legatura cu statul de drept si cu infaptuirea Justitiei.

Am toata credinta, insa, ca Inalta Curte de Casatie si Justitie imi va face dreptate. Si nu doar atat: sunt convins ca cea mai inalta instanta a tarii va demonstra si ca procesul meu a fost viciat la Curtea de Apel Bucuresti. Imi doresc sa se faca, in sfarsit, lumina in acest caz care mi-a afectat profund familia, mi-a distrus cariera si demnitatea”.


Comentarii

# SILE SPERIATU date 18 June 2019 13:41 +6

Horia Georgescu trebuia sa plateasca, l-a pus necuratu' sa flueire-n biserica! Klaus Iohannis: Ce faceti? Horia Georgescu: Bine Klaus Iohannis: Surprinzator! (pe ton ironic) Concidenta sau nu – noi nu credem in coincidente - cateva saptamani mai tarziu dupa ce presedintele Iohannis s-a aratat surprins ca Horia Georgescu era “bine”, presedintele ANI a fost scos cu catusele la spate din sediul DNA, dupa o scurta audiere, ca un infractor periculos, si dus la instanta pentru arestare, cu tot circul mediatic de rigoare. luju.ro/.../ironia-politrucului-dialog-uluitor-intre...

# Hotul de case ii veni de hac lui HG! date 18 June 2019 13:50 +1

N-a contat ca bietul Horicutz se dadea de ceasul mortii ca va intra in PE un independent, tot a fost executat! „Da, cred că am făcut parte din acel stat paralel, dar eu am făcut totul din bună credință. Gândiți-vă că instituțiile, clasa politică sunt praf. Nu se mai pot face construcții, nu se mai poate lucra la proiecte. Se rezolvă dispute personale prin instituții. Părerea mea e că lucrurile nu mai pot continua așa. Sesizările se făceau și în interiorul partidelor. Își făceau unii altora dosare. E impropriu să spui că Horia Georgescu a nenorocit ceva sau pe cineva."

# un mizantrop date 18 June 2019 14:01 +1

Ma gandeam ce tipar jegos - Horia Georgescu asta a fost o sluga tipica a sistemului/binomului, chiar prieten si complice cu Kovesi de tortionarisme, ba si descendent securist cu panas...au aparut in presa toate nemerniciile, inclusiv incadrarea sa pe baza de mita, l-a denuntat si fratele din dotare, s-a aflat si cum a reusit parintele securist sa-si castige importanta la Brasov, toate chestii penale greu si nu l-a deranjat nimeni. Asta pana l-a susrtinut pe Ponta, ca-l mintisera pe el securistii ca asta iese, ca-i ruda cu sistemul si idiotul a insistat in instanta sa i se aplice lui iohanis aceeasi masura cu a celorlalti primari beliti...Ghinion, prostul nu uita ca are mintea odihnita! Si l-au luat pe o facatura...si daca scapi din asta, om intreg nu mai ramai...Daca mai era vreo indoiala asupra materialului uman (?!) din care-i construit sistemul...

# Gilu date 18 June 2019 16:03 +2

Oricat de controversat vi se pare personajul , nu vedeti cat de contestabile sunt toate hotararile pronuntate de " organele noastre " impotriva unor persoane publice , devenite brusc indezirabile ? Pai , asta se cheama justitie ? In niciun caz ...poate stabor gitan , cu cine da mai mult , justitie tribala , de clasa , de gasca , de grup , de partid , ghioaga juridica etc . O mare rusine !

# Pintea date 18 June 2019 16:10 0

ce vor toti sa stie ce este in el? Culoarea nu o mentioneaza nimeni, o fi galben... n-o fi...da d-nul asta Georgescu acum e stupefiat, acuza incalcari ale legii...dar numai cand il priveste pe el! Cand era de partea ”poștei”paralele, care expedia plicuri incoace si incolo, nu il stupefia nimic! Ce tupeu avea cand facea dosare unora! Acum ajunse si el in postura alora pe care ii hartuia el, si nu ii place! La ANRP era o mafie!

# ?????? date 19 June 2019 09:59 0

Horia Georgescu contestă totuși nefolosirea documentelor secrete în procesul în care a fost inculpat, așa cum s-a stabilit și de către CCR , că ar fi neconstituțională folosirea unor documente secrete în procesele publice, ?

# EU date 19 June 2019 22:02 0

Tranca =plicul secret. Un judecator nu are nevoie de plic galben secret, el judeca in spiritul legii. Daca a inteles sa condamne pe facaturi atunci vorbim de represiune nedreaptă si trebuie sa raspunda...apropo s- au împotrivit pe raspunderea magistratilor dar au girat represiunea nedreapta .....nu ar vrea Johanis si sorosistii sa fie condamnati fara probe ? Ca sa fim egali in fata faradelegii? SI vorbiti de statul de drept sau de stat drepți în fața statului PARALEL, roata se învârte si TROANCA va plăti, astept sa ramana fara pensie de serviciu , fara bani si fara putere, sa fie chit cu cea făcut altora, asa cui pe cui si dinte pt dinte.

# Nicolescu Daniel date 11 December 2019 06:48 0

Ana Maria Tranca a fost corecta. Completul compus din judecatorii Marius Dan Foitos, Dan Andrei Enescu, Rodica Cosma a dat o hotarare prin care s-au furat aproximativ 90.000.000 euro, o suma imensa. Eu pentru o casa nationalizata nu am primit nici un euro de la nici un judecator, Visoiu nu a avut bunic caruia sa i se fi confiscat abuziv imobile cum a avut bunicul

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii