INALTA CURTE PE MAINI BUNE – Exclusiv: dupa 9 ani de incalcare grosolana a legii, sub sefia lui Stanciu si Tarcea, Inalta Curte are sansa unei insanatosiri. Judecatoarea Corina Corbu candideaza la sefia instantei supreme: "Inalta Curte are nevoie de o schimbare. ICCJ nu este intr-un glob de sticla. Se poate schimba ceva, iar eu cred cu tarie acest lucru, chiar si dupa ce am fost in iad ani de zile. Tot ce imi doresc este ca la ICCJ sa domneasca suprematia legii si respectarea drepturilor omului"

Scris de: Elena DUMITRACHE

02.07.2019 13:14
Vizualizari: 8177

Veste excelenta de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Cea care ani de zile a fost tarata in procese de DNA pentru ca in final sa fie achitata definitiv, alaturi de judecatorii supremi Gabriela Brisan, Liliana Pusoiu si Anton Pandrea, a luat decizia de a candida pentru sefia instantei supreme, dorind sa schimbe fata acestei institutii. Presedinta Sectiei de contencios administrativ si fiscal a instantei supreme, judecatoarea Corina Corbu (foto), caci despre aceasta este vorba, s-a inscris in concursul pentru ocuparea functiei de presedinte al Inaltei Curti pentru un mandat de 3 ani, ca urmare a expirarii mandatului la conducerea ICCJ a judecatoarei Cristina Tarcea, informatia facand publica de publicatia QMagazine. Pana in acest moment, judecatoarea Corina Corbu este singurul candidat inscris in concurs, lucru care, din informatiile noastre, este imbucurator pentru sistemul judiciar, dar si pentru judecatorii instantei supreme, care isi doresc ca Inalta Curte sa iasa de sub dominatia serviciilor si a anatemei ca instanta suprema a devenit locul unde se fac trocuri pe libertatea oamenilor. O Inalta Curte unde legea a fost incalcata grosolan sub mandatele Liviei Stanciu si Cristina Tarcea, cel mai elocvent exemplu fiind cel privind constituirea nelegala a Completelor de 5 judecatori, unde ani de zile s-au produs executii pe banda rulanta, majoritatea la comanda politica sau a Binomului SRI-DNA.


Corina Corbu: "Avem nevoie de o noua directie impusa de necesitatea de a reaseza ICCJ in cadenta timpului"

Acest lucru va fi posibil, ne-au precizat reprezentati ai sistemului judiciar, doar cu un om care a fost in definitiv victima unui abuz orchestrat de serviciile de informatii si pus in aplicare de Directia Nationala Anticoruptie, un sistem ticalos care ani la randul a incercat sa convinga instanta de vinovatia judecatoarei Corina Corbu si a colegilor sai din Inalta Curte, totul cu miza inlaturarii profesorului Corneliu Birsan din functia de judecator la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului. Tot ce a reusit insa DNA in marele dosar Birsan-Corbu a fost sa incaseze o rusinoasa achitare pentru care procurorii de caz ar fi trebuit dati afara din magistratura.

Astazi, la o zi dupa ce s-a inchis procedura de depunere a candidaturilor pentru sefia ICCJ, aflam ca judecatoarea Corina Corbu, care a reusit sa treaca peste "iadul" ultimilor ani, intorcandu-se pe usa din fata la Inalta Curte, s-a inscris pentru functia ocupata in prezent de judecatoarea Cristina Tarcea, informatia fiind prezentata in exclusivitate de publicatia QMagazine.

Lumea Justitiei a stat de vorba cu judecatoarea Corina Corbu la scurt timp dupa anuntul depunerii candidaturii la cea mai inalta functie din sistemul judiciar. Am avut placerea sa gasim un magistrat care, in ciuda grelor incercari la care a fost supus de DNA, a avut taria, speranta si motivatia pentru a se inscrie in concurs cu gandul de a schimba Inalta Curte si pentru a scoata in evidenta si lucrurile bune care s-au facut in aceasta instanta cu truda a zeci de oameni.

Corina Corbu: "Inalta Curte nu este intr-un glob de sticla"

In acest sens, judecatoarea Corina Corbu a declarat in exclusivitate pentru Lumea Justitiei ca la Inalta Curte este necesara o schimbare si "o noua directie impusa de necesitatea de a reaseza Inalta Curte in cadenta timpului", dat fiind ca in ultimii ani s-a aruncat asupra instantei supreme o anatema ce trebuie inlaturata acum.

Pentru aceasta, judecatoarea Corina Corbu ne-a marturisit ca isi doreste cu tarie sa lucreze cu intregul colectiv al Inaltei Curti pentru atingerea acestui deziderat, cu atat mai mult cu cat, si in anii precedenti, la instanta suprema s-a muncit foarte mult (insa nu s-a vazut), existand oameni care "si-au sacrificat vietile aici" si care merita mai mult respect.

Pe de alta parte, judecatoarea Corina Corbu a subliniat in declaratia acordata pentru Lumea Justitiei si faptul ca si-a propus si o colaborare cu societatea civila pentru a demonstra ca "Inalta Curte nu este intr-un glob de sticla".

Publicam in continuare declaratia acordata in exclusivitate de Corina Corbu pentru Lumea Justitiei:

"Este adevarat ca m-am inscris in concurs pentru ocuparea functiei de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Imi asum si imi dau seama ca nu este o misiune usoara, insa nimic din ce a fost in viata mea pana in acest momnent nu a fost usor. Consider ca Inalta Curte are nevoie de o schimbare, o schimbare pozitiva, si are nevoie de o noua directie. Este nevoie de implicarea tuturor colegilor pentru realizarea acestei schimbari. Este nedrept totusi pentru ca, in ultimii ani, la Inalta Curte s-a muncit foarte mult, sunt oameni care au muncit foarte mult si care merita mai mult respect, mai ales acum cand asupra instantei supreme este aruncata o anatema. Sunt oameni care si-au sacrificat vietile aici. Lumea trebuie sa vada partile pozitive din Inalta Curte, trebuie sa vada care este situatia in realitate. Este nedrept sa fie asa.

De aceea spun, am sentimentul ca trebuie o schimbare si ca Inalta Curte trebuie reasezata in cadenta timpului, pentru ca a pierdut foarte mult in ultimii ani. Avem nevoie de o noua directie impusa de necesitatea de a reaseza Inalta Curte in cadenta timpului.

Mi-am propus si o colaborare cu societatea civila, consider ca este firesc sa fie asa. Inalta Curte nu este intr-un glob de sticla, trebuie ascultati oamenii, pentru ca prin dialog se nasc ideile bune.

Toata lumea trebuie sa intelega ca se poate face ceva, ca se poate schimba ceva, iar eu cred cu tarie acest lucru, chiar si dupa ce am fost in iad ani de zile. Tot ce imi doresc este ca la Inalta Curte sa domneasca suprematia legii si respectarea drepturilor omului. Altceva nu ma intereseaza, asta este esential pentru un judecator".

Comentarii

# Poalelungi Iorgu date 2 July 2019 13:44 0

Excelent. Trăiască prieyenia româno-americană !

# george date 2 July 2019 14:12 0

Este ne drept ce se intimpla in justitie pentru 12 m. de gard solicitind instantie sa pronunte o sentina care sa tie loc de acceptul vecinei care e de rea credinta pentru refacerea unui gard care nici nu este la strada instanta de rea credinta dupa doi ani de judecata evita sa se pronunte asupra capatului de cerere privind obligarea piritei -vecinei sa isi dea acordul facind trimitere la un butuc de vie asa se solutioneaza dosarele la judecatoria p. neamt de catre unii judecatorii care nu sun independenti in luarea decizelor am banuiala legitima ca au fost interese ,intervente vecina nu accepta gardul de tabla care nici nu este la strada pe motiv ca nu circula aerul asa se solutioneaza dupa doi ani de mers in instanta o cerere de refacere gard la P> NEAMT

# Procurorul date 2 July 2019 14:17 +10

Oricât cadru legal și instituțional ar avea sistemul judiciar, factorul uman este decisiv pentru buna lui funcționare. Împrejurarea că, după toate aparențele, ÎCCJ va fi condusă de un magistrat abuzat în trecut într-un mod incalificabil pentru un stat ce se pretinde a fi de drept, democratic și membru al UE, este, poate, primul semn concret al unei posibile și necesare reformări înspre bine a sistemului de justiție, care, în această logică, trebuie să continue în forță, prin încurajarea accederii în toate funcțiile de conducere, de la toate nivelurile, a unor oameni care cunosc și reversul hâd al medaliei și care știu, astfel, a-l demantela. Acești oameni există, sunt în sistem și sunt ultima soluție de însănătoșire a lui durabilă și credibilă. Trebuie doar găsiți și puși la treabă, spre folosul nostru, al tuturor.

# alin date 2 July 2019 15:54 +1

Luju, nu înțeleg de ce vă bucurați atâta pentru că există un singur candidat. NORMALITATE e atunci când pentru o așa de prestigiu poziție vor fi MINIM doi candidați. Altfel, doar ipocrizie, și unii sunt înlocuiți cu alții, victimele devenind opresorii celor ce anterior au fost opresori. Interese personale și deloc NORMALITATE - totul evident în numele drepturilor omului (acum), precum înainte era în numele anticorupției. LUJU, pledați naibilui pentru normalitate și încetați cu bucuria că pendulul se mută dintr-o parte în alta 

# Ioana M. date 2 July 2019 16:07 +5

Foarte bine.Acolo se vor judeca corect si dosarele magistratilor care fac bip pe lege. Daca tot boicoteaza SIIJ, poate cetatenii ii vor chema in judecata in civil...pretentii..rea credinta in aplicarea legi sau inaplicarea ei.....daune interese...morale...

# Flori Ciuca date 2 July 2019 16:18 +5

Felicitari!De restul nu imi mai fac probleme!In sfarsit omul potrivit la locul potrivit!

# In mod normal m-as fi bucurat ... date 2 July 2019 16:41 +11

dar fiind vorba de Romania : de gargara e satula lumea , faptele ne lipsesc , alea bune ! Stanciu si Tarcea in puscarie , urgent pana nu crapa ! :eek:

# Catalin date 2 July 2019 17:38 +3

n-o mai laudati ca poate n-o accepta sistemul.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii