INALTA TRADARE PE GAZELE DIN MAREA NEAGRA – Klaus Iohannis este acuzat ca a cedat rezervele Romaniei pe o sapca, desi stia de Acordul incheiat in 1978 de Ceausescu cu Jimmy Carter si cu Exxon Mobil. Gelu Visan: "Aveau nevoie de un tradator care sa se faca ca nu stie de intelegere... Condamnarea lui Dragnea si declararea ca 'persona non-grata' in SUA, cauzata de faptul ca la fiecare iesire publica spunea '50 Exxon, 50 noi'... Orban va modifica OUG 114 in sensul dorit de Exxon Mobil"

Scris de: E.D.

04.11.2019 12:35
Vizualizari: 34013

Presedintele Romaniei Klaus Werner Iohannis (foto) este acuzat de inalta tradare pentru ca a fost de acord sa cedeze "pe degeaba" rezervele de petrol si gaze din Marea Neagra catre Statele Unite ale Americii, desi stia de Acordul semnat in 1978 de fostul presedinte Nicolae Ceausescu cu presedintele SUA de la acea data, Jimmy Carter si cu Exxon Mobil, care prevedea ca profitul va fi impartit intre SUA si Romania in procente egale de 50%-50%.


Iohannis si Guvernul Orban, acuzati ca vand tara

Acuzatia fara precedent este adusa de fostul lider PMP, Gelu Visan, care dezvaluie intr-o postare pe pagina sa de Facebook cum a tradat Klaus Iohannis poporul roman atunci cand in schimbul unei sepci primite de la presedintele SUA Donald Trump a fost de acord sa cedeze americanilor rezervele de petrol si gaze din Marea Neagra, incalcand astfel Acordul dintre SUA si Romania incheiat in 1978. Regretabil in toata aceasta situatie este faptul ca ar fi fost necear doar ca Iohannis sa aminteasca de acest Acord (pe care SUA nu il puteau modifica unilateral si a carui valabilitate nu expirase) pentru ca exploatarea rezervelor din Marea Neagra sa se faca in termeni favorabili Romaniei.

Cu toate acestea, sustine fostul lider PMP in postarea sa, SUA au avut nevoie de un tradator care sa nu ceara ceea ce i se cuvinte Romaniei!

De asemenea, Gelu Visan subliniaza ca "prin faptul ca nu a cerut ceea ce i se cuvine Romaniei printr-o intelegere scrisa, si prin faptul ca vrea sa modifice OUG 114, Iohannis se face vinovat de Inalta Tradare fata de Poporul Roman".

La fel vor putea fi acuzati, arata Visan, si parlamentarii care vor vota Guvernul Orban, in conditiile in care premierul lui Iohannis, Ludovic Orban, a anuntat deja public ca va modifica OUG 114 in sensul cerut de Exxon Mobil, prin care se va renunta practic la rezervele Romaniei.

Liviu Dragnea, condamnat pentru ca a vrut 50%-50% cu Exxon

Pe de alta parte, subliniaza Gelu Visan, acesta este si motivul pentru care fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat si declarat "persona non-grata” in SUA: faptul ca a cerut public ca exploatarea de catre Exxon sa se faca si in beneficiul Romaniei, astfel incat procentajele sa fie de "50 Exxon, 50 noi”. Sustine totodata Gelu Visan, Liviu Dragnea ar fi cerut aceste lucruri fara sa stie de existenta intelegerii scrise dintre Nicolae Ceausescu si Jimmy Carter.

Este astfel obligatia presedintelui PSD Viorica Dancila sa declare public ca "se va bate pentru respectarea intelegerii existente intre Romania si SUA de 50-50% din profitul realizat din exploatarea gazelor".

Publicam integral postarea fostului lider PMP Gelu Visan:

"Intelegerea

Intamplarile despre care o sa scriu azi sunt de o importanta majora pentru Romania, le stiu de la unul dintre ministri participanti, iar concluzia lor ar trebui sa aiba un impact major pentru politica economica si externa a Romaniei.

Cum le cunosc de la unul dintre participantii directi, unele detalii si nume le protejez pentru ca sunt amanunte de politica externa a altor state, inclusiv a Romaniei, cu impact actual.

In 1978 Nicolae Ceausescu este invitat la Casa Alba de Jimmy Carter, presedintele SUA.

In timpul discutiilor din Biroul Oval, intr-o atmosfera relaxata, Jimmy Carter ii cere lui Nicolae Ceausescu sa obtina de la Yasser Arafat, la acea data presedintele OEP ( Organizatiei pentru Eliberarea Palestinei) un armistitiu pe o perioada cat mai lunga. Carter, care stia ca Ceausescu poate obtine acest armistitiu, ii spune lui Ceausescu inclusiv motivul acestei cereri, unul destul de bine intemeiat. Inainte de a fi de acord, Nicolae Ceausescu pune doua conditii: Acordarea Clauzei Natiunii Celei Mai Favorizate Romaniei si a doua, acordarea unui numar de licente pentru industria romaneasca. Cum numarul de licente cerut de Ceausescu era enorm in conceptia americanilor, se duce o negociere de o noapte intre partea romana si cea americana. Ceausescu si ministrii lui obtin direct o parte de licente, urmand ca o alta parte la fel de mare din celelalte licente sa fie obtinute in mod “indirect”. Acest mod “ indirect” este uluitor, el insusi putand fi un subiect de carte. Practic se obtineau licente cu stirea americanilor, dar fara ca ei oficial sa stie. Poate o sa vorbesc odata, cand se va putea, despre acest acord nescris, cu rezultate enorm de mari pentru dezvoltarea industriala a Romaniei. Cert este ca in urma acestor acorduri, industria Romaneasca a explodat, realizata cu componente ale industriei americane sau cu copii autorizate( oficial nu) ale acestora. Zeci de Intreprinderi au fost construite pe baza acestor acorduri iar Romania, la randul ei, a construit ulterior direct astfel de intreprinderi in alte tari.

La finalul intalnirii, Carter il intreaba pe Nicolae Ceausescu ce program are in ziua urmatoare, o intrebare de politete, pentru ca programul era cunoscut.

-Mergem in Texas, raspunde Ceausescu.

-Nu vreti sa mergeti pana la centrul de cercetare H., avem acolo cel mai mare centru de cercetare din lume?

- I-auzi Stefane( Stefan Andrei), cate zile avem in Texas?

-Doua, toa’su presedinte.

- Fa-o una, mergem la H.

La Centrul de Cercetare a mers o delegatie formata din Nicolae si Elena Ceausescu si inca trei ministri ai Cabinetului.

Dupa ce au intrat, au fost suiti in niste mici vehicole si au trecut printr-un culoar lung, care avea de o parte si de alta calculatoare care mergeau. 1978, acum patruzeci si unu de ani, Nicolae Ceausescu si mica delegatie se uitau perplecsi la peretii plini de calculatoare, si nu le venea sa creada ce vad. in fine, ajung intr-o sala mare, in care era un ecran imens, in fata caruia au fost invitati de catre Directorul Centrului.

“ Dupa ce ne-am asezat in fata ecranului, unul de acolo, in halat alb, a inceput sa apese pe “niste butoane” ( ale unei tastaturi) iar pe ecran a aparut harta Romaniei, cu patru puncte negre pe ea, care se miscau”

- Domnule Presedinte, aveti deasupra teritoriului patru avioane.

“ Ceausescu s-a uitat la mine, noi eram muti, credeam ca suntem in alta lume, nu am scos niciunul nici’un grai. Eram la mii de km departare de Romania, si ne spune unul ca deasupra Romaniei sunt patru avioane.

- Stati linistit, sunt civile.

...Liniste.
“ Dupa ce ne lasa masca cu asta cu avioanele, se apuca sa bata in butoanele alea din nou si pe harta Romaniei apar niste sageti, niste linii, se misca, iar la un moment dat o zona se mareste, apare un nume de localitate: Scornicesti. Liniste mormant: nu ne puteam lua ochii de la ecranul ala. Se mareste, apar case, dupa care una marita.

- Aceasta este casa dumneavoastra de la Scornicesti, Domnule Presedinte, zice Directorul. O sa scoatem o fotografie cu ea si va rugam sa ne dati un autograf; este un obicei ca toti cei care intra aici sa ne dea un autograf.

“Ceausescu nu scoate grai si semneaza pe spatele “pozei” care a iesit dintr-un aparat. Iar umbla ala la “butoane”, iar apar niste sageti, dar si niste semne si-l intreaba pe Ceausescu:

- Domnule Presedinte, stiti ca sub casa dumneavoastra de la Scornicesti este lignit?
Ceausescu nu a mai rezistat:

- I-auzi Ioane, ( Ion Avram, Ministrul Industriilor) suntem in Statele Unite, si ne spune Directoru’ ca sub casa mea e lignit si tu nu stii?

-De unde sa stiu toa’su presedinte, ca nu am aparatura lor.
in timpul scurtei discutii, Directorul iar incepe sa bata in butoanele alea, si se muta din nou imaginea. Ecranul prinde viata, alte linii, sageti, tot felul de semne, dupa care se potoleste. Se oprise deasupra Marii Negre:

- Domnule Presedinte, aveti cele mai mari rezerve de petrol si gaze naturale din Europa, in Marea Neagra!

Daca stiti sa le exploatati deveniti cea mai bogata tara din Europa!

Am ramas cu totii inmarmuriti. Primul care a vorbit a fost Ceausescu:

- I-auzi Ioane, trebuie sa le exploatam!

- Nu avem sonde de foraj la mare adancime, toa’su presedinte, nici rusii nu au, doar ei, americanii.

-Daca va permite programul, puteti sa le vedeti la lucru in Golful Mexic.

-I-auzi Stefane, ce program avem maine?

- Texas, toa’su presedinte!

- Scurteaza, mergem in Golful Mexic!

“ In Golful Mexic, dupa ce a vizitat o platforma marina pe care o exploata Standard Oil Company ( viitor Exon Mobil) Ceausescu a spus ca trebuie neaparat sa construim si noi. I s-a explicat ca este imposibil.”
- Ati mai zis voi ca e imposibil si la altele, vorbim acasa!

Acasa, Ceausescu s-a convins ca nu putem face singuri o platforma marina de mare adancime si am inceput negocierile cu SUA pentru exploatarea COMUNA a petrolului si gazelor din Marea Neagra. Ei urmau sa exploreze si sa exploateze prin Standard Oil Company ( ulterior Exxon Mobil); mai urma sa ne punem de acord asupra procentelor din exploatare.

“ La finalul negocierilor intre noi si americani, ne-am dus la Ceausescu”
- Am cazut de acord cu Americanii, presedintele Carter este de acord, vom face o Societate pe Actiuni, vor face ei explorarea si exploatarea cu Standard Oil Company, utilajele lor, daca sunteti de acord semnam:

50% din profit SUA

50 % din profit Romania

- 51% din Profit noi, a spus Ceausescu!

- Tovarasu’ Presedinte, utilajele lor, explorarea lor, exploatarea facuta de ei, rezervele noastre, nu merge, e totusi corect, 50-50 este corect.

-Bine, 50 ei, 50 noi. Asa ramane, semnati cu ei!

Din 1978 Romania are o intelegere semnata cu Administratia Americana reprezentata de presedintelele SUA Jimmy Carter si cu Exxon Mobil ( fost Standard Oil Company) privind explorarea si exploatarea rezervelor de Gaze si Petrol din Marea Neagra, profitul urmand sa fie impartit intre SUA si Romania in procente egale, 50-50%!

Atunci cand a fost in vizita in SUA, Klaus Werner Iohannis a stiut de aceasta intelegere, si cu toate acestea a dat pe degeaba rezervele Romaniei. Intelegerea scrisa trebuia doar invocata. Prin faptul ca nu a cerut ceea ce i se cuvine Romaniei printr-o intelegere scrisa, si prin faptul ca vrea sa modifice OUG 114, Iohannis se face vinovat de inalta Tradare fata de Poporul Roman. Conform Dreptului International, SUA nu pot modifica unilateral o intelegere scrisa, si de aceea aveau nevoie de un tradator care sa se faca ca nu stie de aceasta intelegere.

Condamnarea lui Dragnea si Declararea lui ca “ persona non-grata” in SUA a fost cauzata de faptul ca la fiecare iesire publica Dragnea spunea “ 50 Exxon, 50 noi” fara sa stie insa de existenta acestei intelegeri scrise.

Aceasta Postare se adreseaza in egala masura dumneavoastra, romanii care trebuie sa stiti cum sunteti furati de catre gasca lui Iohannis, dar si parlamentarilor care se vor face maine vinovati de Inalta Tradare daca vor vota Guvernul Orban. Cum Orban a declarat public ca va modifica OUG 114 in sensul dorit de Exxon Mobil, practic Romania va renunta de bunavoie la dreptul ei din exploatarea propriilor rezerve.

Aceasta postare se adreseaza in egala masura si PSD si Vioricai Dancila:
Daca Viorica Dancila va spune public ca se va bate pentru respectarea intelegerii existente intre Romania si SUA de 50-50% din profitul realizat din exploatarea gazelor, nu numai ca are votul meu la alegerile prezidentiale, ci va avea tot sprijinul meu in perioada urmatoare pentru a fi viitorul presedinte al Romaniei. Firesc ca-i stau la dispozitie cu amanuntele pe care nu le-am putut face publice din ratiuni pe care le intuiti.

Consider ca este o obligatie morala a mea, ca si a tuturor romanilor care vor fi aflat prin aceasta postare de situatia reala a rezervelor de la Marea Neagra, sa facem totul pentru ca aceasta bogatie imensa sa revina poporului roman, asa cum este si firesc.

Spunand inca odata ca voi acuza toti parlamentarii care vor vota pentru Guvernul Orban si implicit pentru modificarea OUG 114, modificare scrisa in Programul de Guvernare a PNL, de Tradare Nationala, va doresc ceea ce ne dorim cu totii:

Dumnezeu Sa Ajute Romania!

Dumnezeu Sa Ajute Poporul Roman!"

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 4 November 2019 13:26 +23

UN DECENIU SI JUMATATE A PIERDUT ROMANIA !!!!!DIN DEZVOLTAREA EI DIN CAUZA UNUI BETIV SI AL UNUI TRADATOR!!!!!!!romanilor cotati/l pa ala naltu ca bradu si prost ca gardul cu mucii pe piept.sper sa va fie invatatura de minte romanilor!!!!ACESTI 2 PRESEDINTI AU FURAT VIITORUL COPIILOR VOSTRI SI IL PUN SI PE TEMBELUL ,MENESTREL CU TRAFALETE CA SA ,,SIGILEZE ,,SI SA INVESTEASCA TRADARILE.lemnul vi l/au furat,economia au distrus/o , viata a ajuns un CALVAR, asa ca votati/i cu dreapta ridicata(salutul fascist) pe aia de dreapta .ZIG HEIL JOIANISUL NATIONAL!!!!!

# livia date 4 November 2019 13:39 +13

Cine sa-l acuze pe klaun de inalta tradare? Si daca ar face-o, cine sa fie procurorul care sa deschida dosar si judecatorul care sa-l condamne? Asa ar fi normal, dar... Suntem condamnati. Nu vedeti cum scoate unul capul, cum este bagat la puscarie?

# Procurorul date 4 November 2019 14:12 +15

Orice s-ar putea spune despre Nicolae Ceaușescu, dar în niciun caz că nu ar fi fost patriot. În ciuda faptului că era comunist și dictator, atât cât înțelegea el lucrurile a iubit România și a acționat permanent pentru dezvoltarea ei economică. Un singur exemplu aș da în acest sens: construcția de automobile. A fost ambiția lui Nicolae Ceaușescu de a face din România unul dintre constructorii europeni importanți de autoturisme, chestiune care se vede și azi, prin succesul Daciei Duster, printre altele. Departe de a-l reabilita pe Ceaușescu sau de a-i scuza erorile politice și economice, am vrut doar să-i amintesc punctele bune ale personalității, spre a-l individualiza în favoarea lui de catastrofa reprezentată de omologul lui de azi, din fruntea României, care ocupă samavolnic o magistratură pe care, culmea, tot Ceaușescu a inventat-o și a ocupat-o cel dintâi.

# Neanae date 4 November 2019 14:22 +9

Eu, sa fiu jurnalist, i-as întreba cam următoarele pe Barna, Orbán, Diaconu, Cumpanasu etc etc: “Ce parere aveti despre cedarea gazelor de către dl Iohanis la Exxon? Adică despre condițiile respective discutate cu Trump. Este ceva bun pentru România? Mai bun decât ce propusese PSD prin Dragnea?”

# Fara gaze si petrol suntem toti in capu'? FOL ? date 4 November 2019 14:42 +6

O iarna sau doua ca-n anii '50 cu 5 m de zapada si vant la peste 170 de km/ora... Gazele si petrolul se vor epuiza prin 2030... Case cu baterii fara bani nu vinde si nu cumpara nimeni... Fara paduri, ne revedem prin 2030 in situatia de a importa resurse naturale pentru ca avem (Or)bani ? Vom produce... CE? Uniunea Europeana a tranformat tara in piata de desfacere... Au retrocedat terenuri pentru a fi vandute strainilor... despagubirile merg la cei care n-au avut paduri sau terenuri... dar au 'drepturi la despagubire' ... pentru titluri de proprietate emise in exces, fara control vreme de 30 de ani ? Asteptam ca tarile detinatoare de gaze sa ne furnizeze gaze in 2030, cea mai apropiata dintre acestea fiind Rusia... ? Cine va prelua conducerea tarii in 2030 daca romanii vor tremura de frig !? "Ion si Vasile -osteni" care au supravietuit dupa 1945 nu mai au putere... Diaspora voteaza sa le faca locuri de munca... CINE ? Cei are vor parasi tara pana in 2030 !?

# Jos Prostanis ! Doborat cu pietre, acest tradator nesimtit! date 4 November 2019 16:34 +12

Georgeta , idem ! C-a traficat copii romani pt. sterpaturi canadiene , ca ea. Dragnea sa fie eliberat urgent !

# Marian date 4 November 2019 19:05 +7

Domnule Gelu Visan .Recunosc ca dupa citirea articolului m-au trecut fiorii si naduseala. ESTE INCREDIBIL tot ce puteti dezvalui (partial) inca .Doamne pe mana cui ne DAI. Vine CRIZA si MUSCA SERIOS! de dragul presedintelui TRADATOR Johannis. Are 100/100 puterea in Ronania AZI.

# Pintea date 4 November 2019 20:17 +16

Ceausescu a fost cel mai bun negociator, ever! Nu l-au luat de fraier nici americanii si nici rusii! Acum, ce avem ca presedinte? O paiață! Fudulă! Zilele acestea nu mai avea rânjet, zici ca il lovise cineva cu lopata peste mutră!

# Sphinx date 4 November 2019 21:05 +1

Decizia regimului Ceausescu de a renunta din proprie initiativa , in 1988, la Clauza Natiunii Celei Mai Favorizate acordata de SUA in anul 1975 ,a reprezentat " condamnarea la moarte" a cuplului Ceausescu care a platit conform uniu proverb german: Aroganta precede CADEREA.

# Homoroceanu Adrian Camil date 5 November 2019 00:50 +3

Am bănuit că ne este ascuns nouă românilor ceva foarte important din vara lui 2016de când nu mi s- a mai dat voie de către mafia cybernetica să trimit email catre Iohannis după ce am spus pe presidency.ro despre viitoarea vizita a sadinSUA organizata deMaior si resursele naturale ale Ro.Iata de ce era urmărit Visan de mafia Securitatii, dar si de ce mi s au întors azi două mesaje trimise de ieri,bănuiți de la cine.ora0039

# Iancu date 5 November 2019 06:11 -1

FA ROST VISANE DE ACEL ACORD SI FA-L PUBLIC , SA VADA TOATA SUFLAREA ROMANEASCA CUM RAMANE FARA AER SI FARA ...RESURSE. VAI STEAUA NOASTRA PE MANA CUI AM NIMERIT INCA DIN '89.CUMPANASU A FACUT O AFIRMATIE CARE DUPA MINE E CHINTESENTA A TOT CE SE INTAMPLA IN TARA ASTA DIN '89 INCOACE, SAU MAI BINE ZIS DIN '90 DE CAND A VENIT SOROS INCOACE . CUMPANASU: "blat din care faceau parte si Dragnea, si oamenii lui Iohannis de la PNL, de la USR, TOATE SERVICIILE ASTEA CARE-I INVART PE DEGETE PE TOTI !!!

# Alexandru-Bogdan Roman date 5 November 2019 15:20 +1

Seamănă cu Google Maps drăcovenia cu harta și Scornicești-ul. Doar că nimeni nu știe dacă era pe vremea aia posibil. Ca mijloc de intimidare a interlocutorului pare sa fie o regie bună. A ! și propunerea patriotică, de 51-49 procente pentru noi, chestie care, la insistențele americanilor s-a schimbat la loc în fifty-fifty. Cam ca în Nea Marin Miliardar cu maestrul Brăila: fifty one, pentru mine. Altă inexactitate: clauza fusese acordată de ceva vreme României, nu în 1978. Gazele din Marea Neagră s-au descoperit atunci ? Sau mai de curând ?

# ION date 5 November 2019 21:48 +3

iN 1975 a fost semnat acordul privind acordarea clauzei (Ceausescu-Ford) dar facilitatile clauzei au intrat in vigoare in l978. S-a renuntat la clauza in l988 si a platit cu viata. In l973 in Romania existau centre de calcul in fiecare oras si pregateam mii de tineri cursanti in tehnologia calculatoarealor.Dati informatii complete daca mai stiti!

# Uite-l frate pe Prostanis cum ne-a dat pe-o sapca! date 5 November 2019 23:19 -1

Acest imbecil cu acte , farsor si traficant ticalos ! Huooo !

# Rimember date 6 November 2019 00:08 0

Tovarasi : Platform de foraj marin GLORIA care extrage gaze din Marea Neagra este prima construita la Santierele Navale Galati ( 9 noiembrie 1975 lansarea la apa) si la 16 septembrie 1976 si-a inceput sctivitatea. CE VORBIM!.

# Teodoru Costel Emil date 6 November 2019 20:00 +1

Schimb avantajos: gaze contra o sapca!

# SORIN STEFAN date 7 November 2019 14:46 0

Nu inteleg un lucru(fapta), daca toti cei ce scriu sunt impotriva persoanelor mentionate, la vot de ce ies tot ei? Se schimba voturile ? Intreb ca "prostul"(sic!).

# Munteanu date 7 November 2019 16:05 0

Ceausescu negocia de sub cupola lumii comuniste. In afara de barfe, nu stim nimic concret. Ceva e la mijloc. Probabil noua cupola. Platforma Gloria a fost in locul lui Exxon?

# Sphinx date 7 November 2019 23:38 0

Rog pe domnul Gelu Visan daca la congresul 13 pcr (1984) sau plenara pcr Ceausescu a anuntat : tovarasi am gasit petrol in Marea Neagra. Exista pe inregistrari T.v. de atunci.

# Marian date 8 November 2019 20:14 -1

Draga Sorin Stefan : Stalin avea o vorba pe care au aplicato si altii (banditi ordinari). Important nu este cine voteaza. Important este cine NUMARA voturile!.

# Rodica date 9 November 2019 17:01 +1

Cine garantează veridicitatea informației? Să iasă Lumea Justiției la tv. și să o prezinte pe larg. De unde se știu rezultatele negocierilor de acum? Pur și simplu vreau să știu adevărul , nu sunt întrebări tendențioase.

# Adrian date 10 November 2019 23:19 0

Concluzia! Iesiti naibii la vot sa nu mai iese prostu!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii