Inca o afacere cu statul, prin Ministerul Justitiei. Portalul instantelor vara un milion de euro in conturile afaceristului clujean Marcel Borodi!

Scris de: Iulian Dumitrescu

25.08.2011 16:58
Vizualizari: 7867

Portalul instantelor de judecata, baza de date a judecatoriilor, tribunalelor si curtilor de apel, a devenit pentru un om de afaceri din industria IT o adevarata oportunitate in vederea rotunjirii veniturilor. Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti a incheiat cu firma Net Brinel SA, din Cluj Napoca, patronata de omul de afaceri Marcel Bordodi, (foto) un contract in valoare de un milion de euro, in vederea achizitionarii unor echipamente necesare in vederea imbunatatirii portalului.


In luna iunie, institutia condusa de catre Catalin Predoiu, a organizat o licitatie deschisa, la care insa a participat un singur ofertant. In luna iulie, contractul a fost validat, astfel incat Ministerul Justitiei va plati companiei clujene 4,19 milioane de lei cu TVA inclus.

Potrivit unor documente care au stat la baza incheierii acestui contract, in schimbul sumei, compania patronata de catre Marcel Borodi urma sa puna la dispozitia ministerului zece servere tip 1, un sasiu aferent acestora, alte zece servere de tip 2, un server extern de stocare a datelor, doua firewall hardware, 9 sitch-uri, un router, un rack cu doua intrari USB si o consola. Mai mult, in pachetul achizitionat mai intra servicii software pentru managementul serverelor, farewall si publicare in internet, precum si un sistem de gestiune a bazelor de date. Sistemul de operare utilizat la acest portal este vechi de trei ani si se numeste Windows Server 2008. Operatiunile de imbunatatire a portalului instantelor de judecata trebuiau finalizate pana la sfarsitul acestei luni.

Afaceri de succes

Potrivit Oficiului National al Registrului Comertului, din actionariatul companiei care se va ocupa de eficientizarea portalului instantelor de judecata fac parte mai multi membri ai familiei Borodi. Marcel Borodi detine, insa, actiuni in nu mai putin de 11 societati comerciale ale caror afaceri merg ca pe roate, chiar si in vremuri de criza. Cu toate acestea, patru firme, printre care Brinel Sistem SRL, Microdata Computers SRL, Data Service Brinel SRL si Edu Net SRL au inregistrat zero cifra de afaceri in anul 2010. In schimb, scietatea Net Brinel SA a avut anul trecut o cifra de afaceri totala de 66.417.070 lei. Celelalte afaceri - Capital Consulting SRL, Alpins Product SRL, Brinel PC Prod SRL, Inovez SRL si Real Business Solutions SRL au inregistrat anul trecut o cifra totala de afaceri de 1.951.723 lei. O alta firma a lui Macel Borodi, Infolibris DC SRL, a depus ultimul bilant la Ministerul Finantelor in anul 2008, cand societatea avusese o cifra de afaceri de 1.934 lei.

Cotat cu o avere de 23 milioane euro în Top 300 Capital din 2010, Marcel Borodi a declarat recent, pentr “Capital”, ca aceasta perioada de criza nu i-a adus mari pierderi, competitia de pe piata, intensificata de lipsa lichiditatilor, fiind benefica afacerilor.

* Cititi aici o parte din caietul de sarcini care a stat la baza licitatiei din iunie 2011 pentru portalul instantelor

Comentarii

# Rapsodu date 26 August 2011 16:43 0

Nu e ciudat ca si la ONRC acum 3 ani dupa alegerile din 2008, tot calculatoare de la Brinel s-au adus.

# adrian romanu date 26 August 2011 21:35 0

Ce intrebare e asta? Nu e ciudat de loc, pai nu se arata ca aici a fost singurul ofertant? Se constata deci ca servere gasesti doar la Brinel. In intrega lume nu mai gasesti servere ca la Brinel, d'alea cu 2 porturi USV si mai ales cu .... consola!!! Ai auzit? Au si consola, ce mai, tehnologie dom'le. Daca s-a demonstrat ca exista doar o sursa unica de servere, unde sa se duca si oamenii astia de la MJ? Slava Domunului ca s-a nascut si Brinel asta sa ne salveze ca fara el ramaneam tot la registre tinute cu creionul.

# Paul Snaider date 29 August 2011 09:23 0

Bravo baieti. FURAT-FURATI-FURATI. Parafrazare a lui Lenin sau , .Elie Wiesel. Haraso !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii