INCA UN DOSAR PENTRU NEGULESCU – Judecatorul Constantin Epure de la Inalta Curte a confirmat redeschiderea urmaririi penale intr-o noua cauza SIIJ in care vizat este fostul procuror DNA Mircea Negulescu. Acuzatiile: purtare abuziva, influentarea declaratiilor, favorizarea faptuitorului, in legatura cu paradirea judeacatoarei Ruxandra Popescu de la Judecatoria Sinaia, trimisa in judecata de Negulescu si achitata definitiv de ICCJ (Minuta)

Scris de: George TARATA

23.12.2020 13:59
Vizualizari: 4632

Fostul procuror DNA Mircea Negulescu (foto), zis “Zdreanta” sau “Portocala”, are un nou dosar. Judecatorul Constantin Epure de la Inalta Curte a admis joi, 23 decembrie 2020, cererea formulata de Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) de confirmare a redeschiderii urmaririi penale in dosarul vizandu-l pe Mircea Negulescu.


 

Noul dosar priveste acuzatiile de purtare abuziva, influentarea declaratiilor, favorizarea faptuitorului. Concret, cauza are legatura cu modul in care Mircea Negulescu a paradit-o pe judecatoarea Ruxandra Popescu de la Judecatoria Sinaia. Amintim ca judecatoarea Popescu a fost supusa unui calvar infernal timp de mai multi ani, fiind trimisa in judecata pentru o pretinsa luare de mita, pentru ca in final sa fie achitata definitiv de Inalta Curte (click aici pentru a citi).


Iata minuta ICCJ privind redeschiderea urmaririi penale intr-un nou dosar in care este vizat fostul procuror DNA Mircea Negulescu (dosar 2983/1/2020):


“Admite cererea de confirmare a redeschiderii urmaririi penale formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, in dosarul nr. 715/P/2018 inregistrat la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie din cadrul Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie.

In baza art. 335 alin. 4 din Codul de procedura penala, confirma ordonanta nr. 715/P/2018 din 09 noiembrie 2020 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie prin care s-a dispus redeschiderea si reluarea urmaririi penale in dosarul nr.715/P/2018 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, cu privire la urmatoarele infractiuni: - purtare abuziva, prevazuta de art. 296 alin. (2) din Codul penal raportat la art. 206 alin. (1) din Codul penal; - influentarea declaratiilor, prevazuta de art. 272 alin. (1) din Codul penal; - favorizarea faptuitorului, prevazuta de art. 269 alin. (1) din Codul penal.

In baza art.275 alin.3 din Codul de procedura penala cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Onorariul cuvenit aparatorului desemnat din oficiu pentru intimatul Negulescu Mircea, in cuantum de 313 lei, ramane in sarcina statului. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta din camera de consiliu, astazi, 23 decembrie 2020”.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii