INCEPE PROCESUL LUI ZDREANTA – Dosarul in care SIIJ l-a trimis in judecata pe fostul procuror DNA Mircea Negulescu pentru cercetare abuziva, instigare la inducerea in eroare a organelor judiciare si influentarea martorilor a trecut de camera preliminara. Contestatia lui Negulescu fata de incheierea judecatoarei ICCJ Lucia Tatiana Rog prin care se constatase legalitatea rechizitoriului a fost respinsa de Inalta Curte. Cauza priveste dosarul fabricat de Negulescu ex-deputatului Vlad Cosma (Minuta)

Scris de: George TARATA

24.03.2021 17:09
Vizualizari: 5903

Incepe procesul fostului procuror DNA Mircea Negulescu (foto), zis “Zdreanta” sau “Portocoala”. Ne referim la unul dintre dosarele in care este vizat Negulescu. Este vorba mai exact despre cauza in care Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) l-a trimis in judecata pe Mircea Negulescu pentru cercetare abuziva, instigare la inducerea in eroare a organelor judiciare, precum si patru fapte de influentarea martorilor, in legatura cu modul in care acesta i-a fabricat dosar ex-deputatului Vlad Cosma, care a fost hartuit ani de zile de “Zdreanta”, tarat prin instante, pentru ca in final sa fie achitat.


 

Concret, dosarul lui Mircea Negulescu a trecut de camera preliminara. Inalta Curte a respins miercuri, 24 martie 2021, contestatia formulata de Mircea Negulescu impotriva incheierii judecatoarei ICCJ Lucia Tatiana Rog din noiembrie 2020, care constatase legalitatea rechizitoriului. Practic, decizia ICCJ de miercuri, 24 martie 2021, ca si cea din noiembrie 2020 nu fac decat sa confirme ca SIIJ a emis un rechizitoriu cat se poate de solid in acest caz, aspect care vine sa contrazica toate alegatiile aruncate impotriva sectiei in ultima perioada.


Iata minuta ICCJ din 24 martie 2021 (dosar 1408/1/2020/a1.1):


“Respinge, ca nefondata, contestatia formulata de inculpatul Negulescu Mircea impotriva incheierii nr.466 din data de 10 noiembrie 2020 pronuntata de judecatorul de camera preliminara din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia penala, in dosarul nr.1408/1/2020/a1. Obliga petentul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. Onorariul cuvenit aparatorului desemnat din oficiu pentru contestatorul inculpat, in cuantum de 313 lei, ramane in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in camera de consiliu, astazi, 24 martie 2021”.


Iata minuta incheierii nr. 466/2020, pronuntate de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie in cauza nr. 1408/1/2020/a1:


„Respinge, ca nefondate, cererile si exceptiile formulate in cauza. Constata legalitatea sesizarii Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia Penala cu rechizitoriul nr. 2170/P/2019 din 04 iunie 2020 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, privind pe inculpatul Negulescu Mircea, legalitatea administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala. Dispune inceperea judecatii.

Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta din Camera de Consiliu, azi, 10 noiembrie 2020”.


Facatura lui Negulescu impotriva lui Cosma s-a soldat cu achitare la fond


Dupa cum afirmam, cauza SIIJ are in vedere felul abuziv in care Mircea Negulescu „Portocala” – pe vremea cand activa la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti – i-a fabricat un dosar fostului deputat PSD Vlad Cosma pentru presupuse fapte de instigare la evaziune fiscala si instigare la spalare de bani. In aceasta din urma cauza, Cosma a fost acuzat ca in primavara anului 2012, in campania pentru alegerile locale, l-ar fi determinat pe omul de afaceri Petrica Lucian Usurelu (administratorul Allisano Business Park SRL) sa inregistreze in contabilitate o factura fictiva de aproape 1,1 milioane de lei. Dupa cum Lumea Justitiei v-a prezentat deja, dupa ani de zile in care Vlad Cosma a fost hartuit de “Zdreanta” si tarat prin instante, rechizitoriul semnat de Negulescu a produs o achitare in prima instanta, pe 14 august 2020, la Tribunalul Prahova (click aici pentru a citi).

Comentarii

# Lorenzo de Medici ! date 24 March 2021 17:20 +32

Dă Doamne !

# Gilu date 24 March 2021 17:47 +26

Aminteste-ti ce i-ai facut lui Tudose! Daca ai o oglinda in baie,fă-ți tintit autocritica....

# MN date 24 March 2021 21:11 +25

in sfarsit ti-a sunat ceasul zdreanta, nasul vostru de botez doamna Adina Florea este, deaceea va este voua frica infractorilor daca SIIJ nu se desfiinteaza, parnaie scrie pe voi zdrentelor. astai focul vostru sa desfintati SIIJ tu, Maior, Coldea Kovesi, Mihai Ban, Barna Iohanis...infractori nenorociti, cred ca vreo 20 de ani scrie pe tine

# maxtor date 24 March 2021 23:55 0

domnu' portocala,gogule-stai linistit,AIA NU SUNT PARADITORI PROFESIONISTI! (i-ai dat pisicu,suflet de artist!).

# mitica date 26 March 2021 18:52 +1

Scapa ieftin fata de infractiunile pe care le-a facut.Nu cred ca primeste mai mult de 20 de ani.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii