INLOCUITOR PENTRU JUDECATOAREA FARA JURAMANT – Alin Sorin Nicolescu a fost tras la sorti pentru Completul de 5 Penal 1 al Inaltei Curti. Nicolescu ii va lua locul judecatoarei Florentina Dragomir, iesita la pensie in urma cu zece zile. Florentina Dragomir a judecat ani de zile fara sa aiba depus juramantul in functia de judecator

Scris de: G.T.

25.06.2021 11:38
Vizualizari: 4917

Inalta Curte de Casatie si Justitie a gasit inlocuitor pentru judecatoarea fara juramant Florentina Dragomir. Judecatorul Alin Sorin Nicolescu va intra in locul lui Dragomir in Completul de 5 Penal 1 al ICCJ. Decizia a fost luata ca urmare a pensionarii Florentinei Dragomir.Conform unui comunicat al instantei supreme, judecatorul Alin Nicolescu a fost desemnat sa faca parte din Completul de 5 Penal 1 in urma tragerii la sorti efectuate vineri, 25 iunie 2021. Astfel, noua componenta a Completului de 5 judecatori Penal 1 va fi urmatoarea:


Daniel Gradinaru

Alexandra Rus

Dan Andrei Enescu

Leontina Serban

Alin Nicolescu


Iata comunicatul ICCJ:


“In urma tragerii la sorti care a avut loc la data de 25 iunie 2021, orele 1000 , la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Sala M3, domnul judecator Nicolescu Alin Sorin, din cadrul Sectiei Penale, a fost desemnat membru titular pentru Completul de 5 judecatori – Penal 1 – 2021.

Tragerea la sorti a avut loc in temeiul art.32 alin.(4) din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciara, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si art.46 alin.(3) din Regulamentul privind organizarea si functionarea administrativa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, republicat, ca urmare a eliberarii din functie, prin pensionare, a doamnei judecator Florentina Dragomir, membru titular al respectivului complet”.


Judecatoarea Dragomir a judecat ani de zile fara juramant de judecator


Judecatoarea Florentina Dragomir a iesit la pensie in 15 iunie 2021. Plecarea acesteia din magistratura a venit dupa ce Lumea Justitiei a dezvaluit in exclusivitate ca Florentina Dragomir a judecat ani de zile fara sa aiba depus juramantul in functia de judecator.

Concret, procuroarea Florentina Dragomir a devenit judecator in primavara anului 2009, cand cererea sa a fost admisa de Plenul CSM prin Hotararea nr. 873 din 21 mai 2009: “Propune Presedintelui Romaniei eliberarea din functie a doamnei Dragomir Florentina, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, si numirea acesteia in functia de judecator la Tribunalul Bucuresti, cu recunoasterea gradului proefsional corespunzator curtii de apel incepand cu data de la care postul vacant de judecator va fi redistribuit in statele de functii...”.

Se constata ca Florentina Dragomir nu a fost transferata din functia de procuror in cea de judecator, asa cum s-a intamplat in cazul altor magistrati care au trecut de la functia de ancheta la cea de judecata. In cazul Florentinei Dragomir, a avut loc o eliberare din functie, iar apoi o numire in functie prin act oficial.

Art. 34 din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor impune imperativ ca la numirea in functie judecatorul sa depuna juramantul, sub sanctiunea nulitatii functiei in care a fost numita in lipsa acestuia. Alin. 5 al aceluiasi text de lege spune ca in cazul transferului din functia de procuror in cea de judecator, nu mai este necesar juramantul, dar numirea in functie obliga la depunerea lui sub sanctiunea nulitatii.

Verificand insa la CSM daca Florentina Dragomir a depus vreodata juramantul, am aflat urmatoarea informatie-bomba: “Va comunicam ca in evidentele referitoare la cariera doamnei judecator Florentina Dragomir se regaseste numai juramantul depus de doamna judecator la numirea in functia de procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti” (click aici pentru a citi mai multe detalii).

Comentarii

# Pasat Teodor date 25 June 2021 16:37 +2

Sincer, ar trebui sa va abțineți sa mai comentați despre procurori și aventurile lor în justiție. Când o sa va hotărâți sa cereți scoaterea procurorilor din magistratura, abia atunci veți avea credibilitatea acțiunilor. În rest.... Fum, mult fum. Lumea justiției, site interesant dealtfel, nu scoate o vorba despre aceasta pseodoapartenenenta a procurorilor la o profesie incompatibila cu menirea lor. Nimic, absolut nimic.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii