INSCENAREA DNA A FOST MULT MAI MARE DECAT SE CREDEA – Exclusiv: DNA l-a hartuit ani de zile pe fostul deputat Ioan Oltean pentru o fapta inexistenta. Oltean a obtinut la TMB schimbarea temeiului clasarii pentru acuzatia de complicitate la abuz in serviciu din fapta nu e prevazuta de legea penala in fapta nu exista. In acelasi dosar, judecatoarea Mariana Ghena din CSM a arestat-o pe fosta presedinta ANRP Crinuta Dumitrean, desi aceasta era insarcinata in 8 luni si total nevinovata (Minuta)

Scris de: George TARATA

17.06.2021 12:57
Vizualizari: 7905

Inscenarea comisa de DNA impotriva fostului deputat PDL Ioan Oltean (foto 1) a fost chiar mai mare decat DNA a recunoscut. Ioan Oltean a fost hartuit ani de zile de DNA pentru o pretinsa fapta de complicitate la abuz in serviciu, care in realitate nu a existat. Dovada a fost oferita miercuri, 16 iunie 2021, de Tribunalul Bucuresti, unde Ioan Oltean a obtinut schimbarea temeiului clasarii acuzatiei de complicitate la abuz in serviciu din fapta nu este prevazuta de legea penala in fapta nu exista.


 

Dosarul ANRP in care Ioan Oltean a fost acuzat de complicitate la abuz in serviciu, dosar instrumentat de procurorii DNA Gheorghe Popovici si Dana Belciug, a fost declansat public in noiembrie 2015, cand parchetul anticoruptie a retinut si defilat in catuse o serie de inculpati din aceasta cauza. Fata de Ioan Oltean, DNA a obtinut aviz din partea Camerei Deputatilor pentru arestare preventiva, insa Inalta Curte a respins aceasta masura, dispunand control judiciar.

Cauza a fost finalizata in 28 iulie 2016, data la care procurorii DNA Gheorghe Popovici si Dana Belciug au emis rechizitoriul nr. 660/P/2014, confirmat de adjunctul DNA de la acea vreme Marius Iacob (vezi facsimil 1).

 

 

Totusi, dosarul s-a intors insa la DNA in primavara anului 2017, Inalta Curte de Casatie si Justitie hotarand restituirea cauzei dupa ce a constatat o serie de probleme.

Urmarirea penala a fost reluata in ianuarie 2018, iar un nou rechizitoriu a fost emis in septembrie 2019. Acest al doilea rechizitoriu nu a mai ajuns insa in instanta intrucat a fost infirmat de seful de atunci al DNA Calin Nistor. In cele din urma, in 16 decembrie 2020, procuroarea DNA Gabriela Albu a dispus clasarea dosarului 660/P/2014 fata de toti inculpatii.

In ceea ce-l priveste pe Ioan Oltean, clasarea a fost dispusa in temeiul art. 16 alin. 1 lit. b) teza I din Codul de procedura penala - “fapta nu este prevazuta de legea penala” (vezi facsimil 2).

 


Tribunalul Bucuresti dezvaluie ca facatura a fost mult mai mare


Solutia de clasare a atacata insa de Ioan Oltean in instanta. Mai exact, fostul deputat a cerut la Tribunalul Bucuresti schimbarea temeiului clasarii din art. 16 alin. 1 lit. b) teza I din Codul de procedura penala - “fapta nu este prevazuta de legea penala” in art. 16 alin. 1 lit. a) din Codul de procedura penala - “fapta nu exista”. Plangerea lui Ioan Oltean impotriva solutiei de clasare si solicitarea sa au fost admise, in 16 iunie 2021, de Tribunalul Bucuresti.


Iata minuta Tribunalului Bucuresti din 16 iunie 2021 (dosar 4404/3/3021):


“Solutia pe scurt: In baza art. 341 alin. 6 lit. c C.proc.pen. admite plangerea formulata de petentul OLTEAN Ioan, impotriva ordonantei de clasare din 16.12.2020, in dosarul nr. 660/P/2014 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, Sectia de Combatere a Coruptiei, mentinuta prin ordonanta din 09.02.2021 a procurorului sef adjunct al Sectiei de combatere a coruptiei din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul nr. 11/II-2/2021. Schimba temeiul de drept al solutiei de clasare pentru infractiunea de complicitate la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fapta prev. de art.48 C.pen. rap. la art.13/2 din Legea nr.78/2000, cu aplicarea art. 297 alin. 1 C.pen. si art.309 C.pen., din art. 16 alin. 1 lit. b C.proc.pen., fapta nu este prevazuta de legea penala, in art.16 alin.1 lit. a C.proc.pen., fapta nu exista. In baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Definitiva. Pronuntata conform art. 405 alin. 2 C.proc.pen., prin punerea minutei la dispozitia partilor si a procurorului, prin mijlocirea grefei instantei, astazi, 16.06.2021. Document: incheiere finala (dezinvestire) 16.06.2021”.


Judecatoarea Mariana Ghena din CSM a arestat o insarcinata in 8 luni, desi aceasta era nevinovata


Amintim ca in acelasi dosar in care Ioan Oltean a fost hartuit ani de zile de DNA, iata pentru o fapta inexistenta, sase inculpati au fost arestati preventiv de judecatoarea Mariana Ghena (foto 2) din CSM, pe vremea in care aceasta activa la ICCJ. Printre ei s-a numarat inclusiv o femeie insarcinata in 8 luni. Este vorba despre fosta presedinta ANRP Crinuta Dumitrean.

De asemenea, arestata de catre Mariana Ghena a fost si avocata Rodica Constantinovici, cea care, asa cum Lumea Justitiei a dezvaluit in exclusivitate, a obtinut condamnarea statului roman la plata unor daune de 50.000 lei (click aici pentru a citi). Daune acordate tocmai pentru arestarea nelegala dispusa de judecatoarea Mariana Ghena din CSM si care vor fi achitate din banii romanilor, desi autoarea arestarii nelegale, Mariana Ghena, produce anual peste 100.000 de euro (click aici pentru a citi).

 

* Cititi aici integral ordonanta de clasare dispusa de DNA fata de fostul deputat PDL Ioan Oltean si ceilalti inculpati din dosarul ANRP

Comentarii

# Gilu date 17 June 2021 16:34 +77

A înghițit broscoiul? Cat despre înscenare și nevinovăția Crinutei,nu prea cred...A fost la ordin,care ordin a fost anulat de cel care a venit la putere după cel care l-a dat...Nu va amintiti ce lingușeli ii trăgea "nelutu' mexicanu" actualului ocupant de la Cotroceni , cum ca e frumos si ca femeile e moarte dupe el ? Judecători cu carnet de partid(de dreapta) au procedat in consecinta...Cine crede în nevinovăția gastii lui Bashinescu,care a devalizat Romania pe vremea Chiorului,ori e naiv , ori da in gropi de-a binelea!Justiție de rahat...

# coco date 17 June 2021 18:10 +3

Dar ce-au avut cu el ca era basist de-al lor !??!

# Oltean ioan date 17 June 2021 18:11 -57

Nu am avut niciodată preocuparea de a dialoga cu niciun personaj care de-a lungul timpului m-a jignit, apreciind ca e pierdere de timp și inutil. Dar acum am o ușoară mâncărime a limbii și simt nevoia sa-i răspund tovarășului “Gilu”. A crede inepțiile pe care le-ai debitat înseamnă a fi nu naiv, ci de rea credință sau chiar TÂMPIT. Îmi cer scuze dar nu am găsit cuvinte mai elegante care sa exprime adevarul.

# Gica contra sistemului date 17 June 2021 18:30 +67

DNA trebuie blamat pentru incompetenta, pentru ca nu a putut (sau nu a vrut) sa dovedeasca ceea ce nea Gigi a spus în gura mare fapt pentru care i s-a închis gura la modul stiut. Corifeii găști Băshescu sunt liberi și își toaca averile furate de la gura amaratului de popor român. Se chinuie acum sa o închidă pe "Leanta" pentru o infracțiune închipuita. Faptele prin care Ro a fost devalizata de o gașca de hoți au rămas necercetate iar cea mai vinovata persoana pentru neaplicarea legii a fost răsplătită cu o importanta dregătorie "iuropeana". O fi având legătură mușamalizarea afacerii EADS cu capatarea dregatoriei? Hoții prospera iar poporul a rămas sărac, dator și nepasator la o Justiție complice cu marii infractori. Un stat în descompunere care curând va intra în incapacitate de plata și va fi considerat "bolnavul" (de corupție endemica) al Europei. Atunci începe "distracția".

# LASACOMENTARIU date 19 June 2021 08:25 +69

Nea Nelule si eu sunt un TAMPIT, ca un invectiv mai elegant nu am gasit. Am totusi mai multe nedumeriri. Chiar toti pupinbashistii si haita pd care pe timp de criza s-a imbogatit, ati fost spalati sau pe cale de a fi spalati? Chiar toti procurorii care v-au cercetat sunt incompetenti? Tot asazisul spectacol, dna-kovesi face parte dintr-un scenariu? Doar draqnea, nastase (pe acuzatii cam de cacao, si cam deloc doar la ei in partid) ..si alti 5-6 psdisti au facut, fac, sau vor face gratii? Voi hotii din pd unde sunteti? In ce scenariu intra fratele lu, bashinescu, alt invectiv mi-e greu sa gasesc, lenuta, fiica, ginerele.....si multi, mult altii? Toti liberi, liberi. doar draqnea si nastase....e ceva in neregula, nu inteleg. Turnatorii, falsorii in declaratii sunt liberi, procurorii care s-au facut ca cerceteaza cazurile sunt binemerci.... Nimic nu iese la socoteala, totul pare un teatru de marionete. Cine sunt actorii, cei care trag sforile????? Spune-ne ca ai facut parte din sistem.

# Gica contra sistemului date 19 June 2021 17:40 +18

Sforarii sunt dregătorii de la București ai Imperiului care ne-a ocupat. De-asta sunt hoții asa de siguri pe ei, ca au împărțit prada și i-au mituit pe dregătorii imperiali, de la care primesc acum protecție. Unii dintre ei se afla și azi prin Ro, în posturi cheie, erau pe statele de plata ale lui Adamescu, cum scria presa acelor vremuri. Se pare ca PSD istii, au pariat pe cai morți sau nu au putut da șpagă imperialilor, ca erau roșii iar yankeii când vad rosu turbeaza, de-asta i-au exterminat pe bietii indigeni numiți pieile rosii. Justiția sorosista macovisto-kovesista-iohanista e vax Albina. Hoții și-au facut "jocul" pe prostia și lașitatea populației, numai ca acum s-au terminat "grauntele" și posibil sa înceapă "distracția". Nelutule vezi ce faci cu broscoiul. Canta-i ceva cu Raspangalita la refren.

# VIKY date 20 June 2021 10:21 +34

@Gica contra sistemului...In istorie au cazut imperii, au cazut presedinti, de ce nu ar cadea niste gunoaie milionare, imbogatiti pe spinarea unui popor saracit si umilit de acesti analfabeti functionali?. Uitati-va doar la clasa politica, uitati-va la cultura lor (zero), si uitati-va la averile lor (imense). Daca ar exista justitie in Romania, si ar confisca averile acestor lipitori,tradatori de tara, poporul ar trai 10 ani din aceste bogatii fara sa munceasca nimeni.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii