INSPECTIA INTERVINE IN WIFI-UL "MUIEPSD" DIN TMB – Avocata Flavia Teodosiu a sesizat Inspectia Judiciara in legatura cu prezenta retelei de internet "muiepsd" in Tribunalul Bucuresti: "In timp ce ma uitam pe telefonul mobil asteptand sa inceapa sedinta de judecata a aparut dintr-o data o retea Wi-Fi, securizata, care purta denumirea "muiepsd"... Chiar si pe holul instantei aparea aceeasi retea Wi-Fi... Imaginea profesiei si demnitatii de magistrat este grav afectata de acest incident" (Document)

Scris de: E.D.

15.05.2019 14:07
Vizualizari: 4154

Incidentul de la Tribunalul Bucuresti unde a aparut reteaua de internet "muiepsd" in sala de judecata in care se desfasura procesul fostului vicepremier Sevil Shhaideh ajunge la Inspectia Judiciara. Astfel cum a anuntat, avocata Flavia Teodosiu (foto) din Baroul Bucuresti a formulat marti, 14 mai 2019, o sesizare la Inspectia Judiciara prin care cerere inspectorilor judiciari sa demareze o ancheta si sa ia masurile care se impun in vederea sanctionarii celor care se fac responsabili de aceasta situatie.


In sesizarea depusa la Inspectia Judiciara, pe care Lumea Justitiei o prezinta in exclusivitate, avocata Flavia Teodosiu semnaleaza ca situatia ivita marti la Tribunalul Bucuresti, prin aparitia retelei WiFi "muiepsd" pe dispozitivele mobile personale, poate afecta imaginea profesiei si demnitatii de magistrat, fiind astfel pusa in situatia de a se intreba daca fostul vicepremier Sevil Shhaideh, pe care o reprezinta in instanta, in dosarul nr. 22120/3/2018, poate avea parte de un proces echitabil, in conditiile in care aceasta a fost membru al Guvernului din partea Partidului Social Democrat, iar reteaua din interiorul instantei avea un mesaj indreptat impotriva formatiunii politice.

De altfel, in cuprinsul sesizarii inaintate Inspectiei Judiciare, avocata Flavia Teodosiu relateaza cum a luat la cunostinta despre existenta acestei retele WiFi: "In timp ce ma uitam pe telefonul mobil asteptand sa inceapa sedinta de judecata a aparut dintr-o data o retea Wi-Fi, securizata, care purta denumirea "muiepsd".

Avocata Flavia Teodosiu: "Crezand ca este o eroare de conectare, am rugat si alti colegi avocati sa incerce sa se conecteze la reteaua wireless pentru a stabili daca mi-a aparut din greseala un serviciu de hotspot personal"

Stupefiata de acest incident, astfel cum precizeaza in sesizarea depusa la Inspectia Judiciara, avocata Flavia Teodosiu i-a rugat pe ceilalti avocati prezenti in sala de judecata sa se conecteze la reteaua "muiepsd" pentru a stabili "daca mi-a aparut din greseala vreun serviciu de hotspot personal apartinand altcuiva". Constatand ca reteaua de WiFi apare in aceeasi maniera si pe telefoanele mobile ale colegilor avocati, avocata Teodosiu a parasit sala de judecata pentru a verifica daca si pe holul Tribunalului Bucuresti este afisata aceeasi retea de internet: "Din pacate, chiar si pe holul instantei, apare aceeasi retea WiFi", a constatat aceasta. 

Publicam in continuare sesizara inaintata Inspectiei Judiciare de catre avocata Flavia Teodosiu in legatura cu incidentul de la Tribunalul Bucuresti legat de aparitia retelei de WiFi "muiepsd":

"Subsemnata Flavia Teodosiu, in calitate de avocat, va solicit respectuos sa luati act de faptul ca, in data de 14.05.2019, aflandu-ma in sala de judecata nr. 243 a Tribunalului Bucuresti, in reprezentarea doamnei Sevil Shhaideh, parte in dosarul 22120/3/2018 aflat pe rolul acestei instante, in timp ce ma uitam pe telefonul mobil asteptand sa inceapa sedinta de judecata a aparut dintr-o data o retea Wi-Fi, securizata, care purta denumirea "muiepsd".

Stupefiata de acest incident neplacut si crezand ca pur si simplu este o eroare de conectare, mentionez ca am rugat si alti colegi avocati in dosarul anterior mentionat sa incerce sa se conecteze la reteaua wireless pentru a stabili daca mi-a aparut din greseala vreun serviciu de hotspot personal apartinand altcuiva, dar spre dezamagirea mea nu a fost asa, ceilalti colegi constatand acelasi lucru. Am iesit din sala si m-am indepartat pentru a verifica daca si pe holul Tribunalului Bucuresti se afiseaza aceeasi retea. Din pacate, chiar si pe holul instantei, apare aceeasi retea WiFi.

Avand in vedere ca doamna Sevil Shhaideh este membru al Partidului Social Democrat, consider ca potrivit dispozitiilor art. 6 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului coroborate cu dispozitiile art. 2 alin. (3) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, nu sunt respectate principiile fundamentale care trebuie sa stea la baza judecarii oricarei cauze aflate pe rolul instantelor judecatoresti, respectiv independenta si impartialitatea.

Va atasez captura de pe display-ul telefonului mobil chiar daca aceasta nu afiseaza dovada apartenentei retelei wireless Tribunalului Bucuresti, in vedere dovedirii celor sustinute.

Apreciem ca imaginea profesiei si demnitatii de magistrat este grav afectata de acest incident punandu-ma in situatia de a ma intreba daca doamna Sevil Shhaideh, pe care reprezint in dosarul 22120/3/2018 aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti, membra a Partidului Social Democrat, o sa aiba parte de un proces echitabil.

Prin urmare, va solicit respectuos demararea unei anchete si luarea masurilor legale si necesare in vederea eventualei sanctionari a persoanei/persoanelor care se face/fac vinovata/e de acest incident".


Comentarii

# gelu date 15 May 2019 14:22 +4

Vrajala, TB o da la intors. Principala vina o poarta in acest caz noua Minsteriasa a Justitiei care n-a taiatat in carne vie in aceasta chestiune. ceea ce era de asteptat deoarece madama Bircal e fan #rezist via SIE. Ministeriasa fiind foarte preocupata sa-i anunte pe suporterii #rezist din 5 in 5 minute ce acte a mai semnat, ce a pus la posta, ce raspunsuri a primit in problema extradarii lui Mazare. Comportandu-se de parca Mazare i-ar fi fost cel mai mare dusman.

# DODI date 15 May 2019 15:20 +1

Pentru a nu mai plana tot felul de suspinciuni, interpretări și în final (adică după 3 zile) să uităm că acoperiții din jusțiție defilează în continuare cu zicerile SRI și ale lui ciolanis, Inspecția judiciară trebuie să procedeze de urgență la depistarea și sancționarea celor vinovați. Chiar dacă CSM, respectiv COOP. Nufărul,va funcționa în continuare și va încerca albirea nespălaților, devoalarea acestor practici și a ”practicanților” este deja un pas înainte.

# O MUE ptr asociațiile de procurori Soros date 15 May 2019 15:42 0

O MUE ptr asociațiile de procurori ale lu Bogdan Pîrlog, Lăncrănjan, Călin Dragoș (Trib Buc.așa zis judecător), Vasilie Danileț, se poate? Una mică, cît să riidcă poporu contra acestor trîntori din justiție.

# Hotspot date 15 May 2019 14:49 +4

D-na avocat, cu tot respectul, serviciul hotspt este receptionat de oricine se afla in aria lui de acoperire. Mi-e greu sa cred ca cineva isi configureaza un hotspot cu acest nume doar in scop personal. Adica sa ascunda SSID-ul. E evidenta o noua mojicie a unui #rezist din zona...

# Baran Gheorghe date 15 May 2019 15:09 +4

Orice smartPhone , prin functia Hot spot poate oferi retea Wi FI . Este suficient ca un posesor de smartphone sa activeze intr-o sala functia si sa denumeasca telefonul sau cu un nume ales. Toti posesorii de smartphone receptioneaza oferta WiFI a respectivului smarphjne:))) . Problema e ca magistarii nostrii sunt foarte in urma cu utilizarea tehnicii , cred ca unii mai folosesc indigoul si masina de scris , poate si ABACUL . :)))

# E clar că lumina zilei date 15 May 2019 16:42 +1

Netejoru o să zica că nu aparține instantanei,iar când ajungeti la CAB,Bogdanel o să zica :care magistrat,ce conduita? Pai,daca dădeau cu var,sau spray și scriau [email protected],tot judecătorii erau de vina?Sunteți jenabila madam avocat,zău așa!

# SPARTAKUS date 15 May 2019 16:57 +1

Acest cuvant trivial,adica vulgar,ordinar,obscen si chear indecent,in opinia dulapului cotrocenist inseamna „o simpla opinie politica„halal un astfel de sef de stat,asa cum unii incearca sa-l catalogheze,chear daca in CONSTITUTIE nu exista incriminata aceasta functie!!!!!!!

# Gabi date 16 May 2019 10:02 0

Pentru Spartakus: Stimate agramat,corect se scrie CHIAR,nu chear.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii