INSTIGARI LA LINSAJ JUDICIAR – In preajma verdictului final, pentru a se forta o condamnare, in presa aservita s-a raspandit zvonul ca omul de afaceri Gruia Stoica ar fi fugit din tara. Fake news-urile sunt demontate de Gruia Stoica: "Aflu ca sunt plecat cu treaba prin Dubai... Ma vad nevoit sa confirm informatia, dar cu anumite precizari. Da, am fost plecat, dar nu in Dubai, ci la Iasi. Da, am avut o intalnire, dar nu cu Dincu, Coldea si Varga, ci cu judecatorii CA Iasi si cu avocatii mei"

Scris de: L.J.

31.03.2021 18:34
Vizualizari: 4399

Omul de afaceri Gruia Stoica (foto) iese public sa dezminta zvonurile publice, potrivit carora, inainte de solutia asteptata in dosarul Grampet, grup pe care il detine, ar fi plecat din tara. Intr-o postare pe contul sau de Facebook, Gruia Stoica precizeaza ca nu a plecat in Dubai, Emiratele Arabe Unite, astfel cum au acreditat unele publicatii "pe surse", ci la Iasi, Romania, unde nu s-a intalnit cu "domnii Dincu, Coldea si Varga" astfel cum s-a sustinut in mod fals, "ci cu judecatorii Curtii de Apel de la Iasi si cu avocatii mei" in vederea solutionarii dosarului in care Gruia Stoica este trimis in judecata pentru o presupusa fapta care ar fi fost savarsita in 2003, acum 18 ani.


 

Omul de afaceri precizeaza totodata ca in prezent se afla in Bucuresti "savurand o prajitura la Chocolat-ul din Dorobanti", nu a fost infectat cu Covid-19 si isi petrece timpul alaturi de familia sa, "fara de care nu ar putea trai".


Rezervandu-si dreptul la replica si la viata privata in fata acestor fake-news-uri, Gruia Stoica a tinut sa puncteze faptul ca in ultimul an, la fel ca si in toti anii de functionare a grupului Grampet, a continuat sa plateasca cele peste 7000 de salarii ale angajatilor, plus taxele si impozitele la bugetul tarii.


"Nu este prima data cand sunt atacat nejustificat, informatiile transmise in spatiul public fiind pura speculatie", afirma Gruia Stoica, subliniind ca este regretabil ca "unele grupuri de interese aleg sa manipuleze astfel opinia publica".

 

Redam postarea lui Gruia Stoica:

"Savurand o prajitura la Chocolat-ul din Dorobanti, alaturi de prieteni, aflu de la ei ca "sunt plecat" cu treaba prin Dubai. Se zvoneste "pe surse", pe anumite canale media "bine intentionate", ca as fi avut o intalnire foarte importanta, cu oameni influenti.

Ma vad nevoit sa confirm informatia, dar cu anumite precizari. Da, am fost plecat, dar nu in Dubai, ci la Iasi. Da, am avut o intalnire foarte importanta, dar nu cu domnii Dincu, Coldea si Varga, ci cu judecatorii Curtii de Apel de la Iasi si cu avocatii mei, pentru un nou termen in dosarul pe care canalele media "bine intentionate" l-au tot mediatizat, un dosar despre o presupusa infractiune din 2003, deci in urma cu 18 ani.

Concret, nu a existat o astfel de intalnire, recent sau cu alta ocazie, deoarece pe domnul Nelutu Varga nu l-am intalnit in viata mea, iar cu domnii Vasile Dincu si Florian Coldea m-am intersectat cu multi ani de zile in urma doar la evenimente publice.

In rest, sunt in tara si sunt foarte bine, deocamdata nu m-a atins COVID19 si nici pe familia mea, fara de care nu as putea trai altundeva. Sunt un om responsabil care isi face datoria fata de tara sa, platind pe timp de pandemie globala cele peste 7000 de salarii ale angajatilor grupului plus taxele si impozitele la bugetul tarii.

Nu este prima data cand sunt atacat nejustificat, informatiile transmise in spatiul public fiind pura speculatie, ceea ce spune foarte multe despre deontologia profesionala si genul de "jurnalism" pe care il promoveaza anumite institutii media.

Este regretabil ca unele grupuri de interese aleg sa manipuleze astfel opinia publica.

Le reamintesc, totodata, ca sunt un cetatean cu libertati depline si imi rezerv dreptul la viata privata si dreptul la replica".


Amintim ca in prezent la Curtea de Apel Iasi se judeca apelul dosarului in care presedintele Grampet Group, care detine si Grupul Ferovir Roman, au fost condmanati in urma cu circa un ani pentru presupuse fapte de constituire a unui grup infractional organizat si savarsirea infractiunii de spalarea banilor in legatura cu privatizarea firmel Transbordare Vagoane Marfa.

Omul de afaceri a reclamant inca din faza judecarii fondului ca intregul dosar marca DIICOT reprezinta "o inscenare judiciara" pusa la cale de fostul procuror-sef DIICOT Iasi Iulia Diaconu si fostul sef DIICOT, Daniel Horodniceanu.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii