”Intariti-va statul!”, dar nu-l lichidati pe avertizor!

Scris de: Sorin ROSCA-STANESCU

13.01.2020 12:31
Vizualizari: 2384

Intr-un gest de orgoliu, de infatuare, de maxima aroganta, dar si de maxima imprudenta, Sorin Ovidiu Vantu a lansat pe piata faimoasa expresie: ”Intariti-va statul!”. Se intampla dupa ce Traian Basescu semnalizase ferm ”Statul sunt eu!”. Si dupa ce acelasi Sorin Ovidiu Vantu, l-a sustinut logistic si financiar pe Mircea Geoana in confruntarea acestuia cu Traian Basescu pentru mandatul prezidential. Traian Basescu nu l-a iertat. Nici statul nu l-a iertat. Cu atat mai mult statul confundat cu sistemul. Statul subteran. Vantu infunda puscaria. Si a fost introdus pe faimosul ”culoar al mortii”.Voi lamuri expresia din titlu. Sorin Ovidiu Vantu a fost un avertizor. In niciun caz insa un avertizor de integritate. Cand a rostit propozitia faimoasa ”Intariti-va statul!”, este posibil sa se fi gandit la faptul ca legile si institutiile se dovedisera, pana in acel moment, neputincioase in fata mega-infractionalitatii care atacase la radacina Romania. Un sistem creat de Ion Iliescu, cu sprijinul unei parti din fosta Securitate si a unor politicieni la varf, pentru a-si adjudeca agresiv si ostil o parte cat mai importanta din avutia nationala. Poate ca asta a vrut Vantu sa sugereze. Sau poate a facut trimitere la Traian Basescu si la sistemul de coruptie pe care acesta l-a creat, mult mai sofisticat decat cel pentru care Iliescu si-a asigurat paternitatea. Sau poate ca Vantu si-a batut pur si simplu joc de autoritatile statului. Sugerand ca sunt neputincioase in fata lui. Pentru ca acest om are si o dimensiune megalomanica. Cum-necum, Basescu a reusit, utilizandu-si presa aservita, sa puna accentul asupra ultimei ipoteze. Si asa a ramas.

Pare simplu. Sorin Ovidiu Vantu si-a batut joc de sistem, iar sistemul l-a lovit in moalele capului. In acest scenariu, Basescu scapa cu fata curata. Nu el este statul, nu el a fost vizat, nu el s-a razbunat. Dar nu e chiar atat de simplu.

Sorin Ovidiu Vantu infunda puscaria pentru o pedeapsa cumulata de 10 ani de inchisoare, cum a stabilit Tribunalul Bucuresti facand un calcul in conformitate cu legea, dar in realitate de 11 ani de inchisoare dupa cum ulterior a hotarat Curtea de Apel. Prima infractiune pentru care SOV a fost trimis dupa gratii este un santaj pe care l-ar fi exercitat asupra lui Sebastian Ghita, cu care se afla intr-o disputa privind proprietatea asupra trustului Realitatea Media, care dispunea si de proprietatea Realitatea TV. Dupa cativa ani de la condamnarea sa definitiva, in timp ce-si ispasea pedeapsa in Penitenciarul de maxima siguranta Rahova, opinia publica a aflat chiar de la Sebastian Ghita un fapt stupefiant. Si anume ca santajul a fost o inscenare. Savarsita de Ghita cu concursul doamnei Laura Codruta Kovesi, la acea data personificand puternicul brat inarmat al Parchetului General al Romaniei. Iar inscenarea a fost pusa la cale pentru ca Sebastian Ghita, considerat un intim al doamnei Kovesi si parte a statului subteran, sa poata pune mana pe televiziune. Ceea ce s-a si intamplat. Neconstrans de nimeni, Sebastian Ghita, dupa ce a intrat in conflict cu o parte a statului subteran care s-a rupt in doua, a marturisit public, in mai multe randuri, acest lucru. A avut acest autodenunt vreo consecinta?

Intr-un stat normal la cap, deindata, Parchetul General ar fi trebuit sa se autosesizeze si sa solicite instantei un recurs in beneficiul legii. Pentru ca dezvaluirea lui Ghita demonstra ca un om fusese condamnat pe nedrept. Nu s-a intamlat nimic. Kovesi era inca la butoane, in calitate de sefa DNA. Dar nici dupa ce Kovesi a plecat tot nu s-a intamplat nimic. Pentru ca statul subteran a continuat si continua sa functioneze.

Apoi Vantu a mai fost condamnat o data. Stiu in ce circumstante. Dar nu am argumente la fel de temeinice pentru a afirma ca si in acest caz a fost vorba tot de o inscenare. Iar pentru demersul editorial de fata este putin important, pana la urma, in ce masura Vantu e vinovat si a meritat sa fie aruncat in temnita. Pentru ca, de fapt, eu ma refer aproape exclusiv la ”culoarul mortii”.

La fel cum exista – si s-a demonstrat – culoare ale statului subteran in Justitie, prin care sunt vizate diferite persoane, in general oponenti ai Puterii momentului carora li se deschid dosare penale din te miri ce si apoi sunt dati pe mana unor judecatori dinainte alesi si niciodata trasi la sorti, pentru a fi condamnati exemplar, astfel incat toti ceilalti adversari sa tremure – si acest lucru a fost demonstrat prin mii de dezvaluiri – la fel exista si ”culoare ale mortii”, utilizate in cazuri extreme. Cum a fost in cazul lui Dan Adamescu, al judecatorului Stan Mustata, al diplomatului Silviu Ionescu, al fostului ofiter SRI Sorin Crivat si asa mai departe. Fiecare dintre acestia, si exemplele pot continua, prin ceea ce stiau, devenisera extrem de periculosi pentru supravietuirea statului suberan. Si, sub diverse aparente, au fost lichidati. Literalmente. Nu au fost executati cu un glont, nu au fost ghilotinati, nu au fost spanzurati, nu au fost injunghiati ci au fost eliminati prin mijloace ceva mai subtile. Dar nu indeajuns de subtile.

Cu scuzele de rigoare pentru familia lui Sorin Ovidiu Vantu, afirm acum, cat se poate de raspicat, ca si acesta a fost impins pe un ”culoar al mortii” si este pe cale sa fie lichidat. Mai mult decat atat, are loc a treia tentativa. Prima tentativa s-a consumat in cel de-al doilea mandat al lui Traian Basescu, cand Vantu, sub ancheta fiind, pentru falsul santaj impotriva lui Ghita, a primit interdictie de a parasi Romania. Si putin a lipsit ca din acest motiv sa moara. Infirm fiind din copilarie, cazuse si isi facuse praf un genunchi, contactase o infectie extrem de periculoasa si, intrucat suferise mai multe by-passuri, pentru ca si inima omului este in pioneze, a solicitat sa-i fie permisa o operatie la genunchi la Viena, in clinica in care fusese operat si la inima. Pentru ca medicii austrieci au refuzat sa faca aceasta operatie in Romania, invocand lipsa aparaturii necesare. I s-a refuzat acest drept elementar. Mai mult decat atat, Elena Udrea, aflata atunci pe cai mari, partenera a lui Traian Basescu, a si facut o afirmatie publica referindu-se a Vantu: Sa-i fie tarana usoara”. Al doilea moment critic s-a petrecut relativ recent cand, la fel cum s-a intamplat cu diplomatul Silviu Ionescu, si el devenit extrem de incomod pentru sistem, a contactat in acelasi penitenciar Rahova ”de maxima siguranta” o pneumonie severa. A avut zile. Dar in continuare se afla pe ”culoarul mortii” si nu se stie ce sanse va mai avea.

Vinovat sau nevinovat, sau mai mult sau mai putin vinovat, fapt este ca in conformitate cu decizia Curtii de Apel Bucuresti, la inceputul lui decembrie 2019, Sorin Ovidiu Vantu a fost propus de catre comisia prezidata de un judecator de drepturi si libertati de la penitenciarul Rahova pentru eliberare conditionata. Constatand ca a intrunit toate conditiile pentru aceasta. Si cauza a ajuns la Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti. Acolo s-a petrecut un fapt incredibil, inca nemotivat de judecator. Solicitarea de eliberare conditionata a fost respinsa ca neintemeiata. S-a mai intamplat si in cazul altora, numai ca termenul in care penitenciarul si Sorin Ovidiu Vantu ar putea face o noua solicitare a fost amanat, oameni buni, luati-va de cap, pentru sfarsitul anului 2020.

Nu este deloc exclus ca peste cateva zile lui Sorin Ovidiu Vantu, om infirm, cu inima in pioneze, facut praf dupa tuberculoza, sa i se amputeze degetele de la un picior. Pentru ca tot in penitenciarul de maxima siguranta a contactat o infectie.

Si acum ii rog sa raspunda pe toti cei care invoca de dimineata pana seara statul de drept, uitand cu desavarsire de domnia legii. Este sau nu este Vantu plasat intr-un ”culoar al mortii”? Si daca da, pana la urma cine va raspunde daca avertizorul va fi lichidat? Si o data cu el toate informatiile pe care le detine Vantu, inclusiv despre finantarea frauduloasa a campaniei lui Traian Basescu pentru primul mandat si pe care numai Dumnezeu stie de ce nu le dezvaluie opiniei publice.

Sursa: Corectnews.com

Comentarii

# Gery date 13 January 2020 16:05 +5

De-a lungul anilor,putem spune ca nici SOV nu a fost "usa de biserica'".Dar dumnealui nu a omorat oameni.A facut diverse ,combinatii financiare',a influentat oameni aflati la putere(in SUA se numeste lobby).Oricum,a fost judecat si a ispasit o pedeapsa considerabila.Nu cred ca esta cazul sa fie si chinuit.Daca se merge pe astfel de principiu,putem deschide noi santiere de munca fortata,si vor fi destui care sa "dea la lopata".

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii