IOHANNIS PRICEPE MAI GREU – Vicepresedinta Tribunalului Botosani Lacramioara Axinte il face franjuri pe Klaus Iohannis dupa respingerea Danei Girbovan: „Care sunt temeiurile in baza carora a tras concluzia ca Girbovan ar fi intentionat sa 'destructureze justitia, sa opreasca lupta anticoruptie si sa baronizeze total Romania'? Daca asta a inteles Presedintele din cele 12 obiective pe care Girbovan si le-a propus, Presedintele s-ar putea afla intr-o grava incapacitate de intelegere”

Scris de: V.B.

30.08.2019 13:24
Vizualizari: 9938

Presedintele Klaus Iohannis (foto) sta foarte prost cu intelegerea, din moment ce a invocat niste motive absolut aberante pentru care a respins numirea judecatoarei Dana Girbovan in functia de ministru al Justitiei. Acuzatia a fost formulata joi, 29 august 2019, de catre judecatoarea Lacramioara Axinte, vicepresedinta Tribunalului Botosani.


Intr-un articol publicat pe propriul blog, Axinte a demontat punct cu punct alegatiile lui Iohannis cu privire la Girbovan, judecatoarea de la Tribunalul Botosani amintind nu doar probitatea sefei UNJR, ci si lupta dusa de aceasta pentru condamnarea criminalelor protocoale secrete ale SRI si chiar pentru desecretizarea Hotararii CSAT nr. 17/2005, cea care a servit drept temei juridic pentru incheierea respectivelor protocoale.

Mai mult, Lacramioara Axinte i-a adresat lui Werner 12 intrebari in legatura cu respingerea Danei Girbovan – tot atatea cate puncte are programul presedintei UNJR pentru Ministerul Justitiei. In fiecare caz, vicepresedinta Tribunalului Botosani ii cere lui Klaus Iohannis sa spuna daca respectiva propunere a Danei Girbovan „ar fi oprit lupta anticoruptie si ar fi baronizat total Romania” (dupa cum se exprimase locatarul de la Cotroceni cand a refuzat propunerea de ministru al Justitiei – click aici pentru a citi).

Redam postarea integrala a judecatoarei Lacramioara Axinte:

'Cetateanul roman' si capacitatea / incapacitatea Presedintelui

Presedintele Iohannis nu se poate apara fata de acuzatia ca afirmatiile sale, din declaratia de presa de ieri (miercuri, 28 august 2019,-n.r.), au incalcat in mod grav independenta si prestigiul Justitiei, spunand ca a respins propunerea 'cetateanului roman Dana-Cristina Garbovan'.

Cetateanul Dana-Cristina Garbovan a indeplinit cu cinste, independenta si profesionalism functia de judecator mai bine de 19 ani, este presedintele unei asociatii profesionale care a militat intotdeauna pentru respectarea statului de drept, independentei justitiei si drepturilor si libertatilor fundamentale, dar a si condamnat semnarea Protocoaleleor secrete cu SRI, a solicitat Presedintelui Iohannis, in calitate de Presedinte al CSAT, inca din 2015, desecretizarea Hotararii care a constituit pretextul incheierii acestor protocoale (dar Presedintele a ignorat aceasta cerere), a militat pentru recunoasterea abuzurilor din interiorul autoritatii judecatoresti, iar inainte de a se trimite propunerea de desemnare a demisionat din functia de judecator.

Fata de parcursul profesional si cv-ul impecabil ale judecatorului Garbovan, domnul Presedinte Iohannis trebuie sa raspunda la intrebarea: Care sunt temeiurile in baza carora domnia sa a tras concluzia ca 'cetateanul roman Dana-Cristina Garbovan' ar fi intentionat sa 'destructureze justitia, sa opreasca lupta anticoruptie si sa baronizeze total Romania'.

Daca asta a inteles Presedintele Iohannis din cele '12 obiective in scopul sporirii eficientei justitiei si intaririi independentei acesteia' pe care judecatorul Garbovan si le-a propus odata cu intentia de nominalizare, ma tem ca Presedintele Romaniei s-ar putea afla intr-o grava incapacitate de intelegere.

Asadar, recapituland obiectivele pee care si le-a propus judecatorul Dana Garbovan, vin si intreb:

1. 'Degrevarea instantelor' ar fi fost o masura care ar fi destructurat justitia, ar fi oprit lupta anticoruptie si ar fi baronizat total Romania?

2. Adoptarea unor 'masuri impotriva criminalitatii organizate si, in special, impotriva traficului de persoane umane' ar fi destructurat justitia, ar fi oprit lupta anticoruptie si ar fi baronizat total Romania?

3. Combaterea coruptiei 'dusa prin dosare facute profesionist, care sa reziste controlului instantelor de judecata, dublata de focalizarea pe recuperarea prejudiciilor', precum si dublarea masurilor punitive pentru infractiunile de coruptie de masuri preventive, 'cum sunt cresterea transparentei si reducerea birocratiei', ar fi destructurat justitia, ar fi oprit lupta anticoruptie si ar fi baronizat total Romania?

4. 'Dialogul, comunicarea si cooperarea' cu Comisia Europeana in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare ar fi destructurat justitia, ar fi oprit lupta anticoruptie si ar fi baronizat total Romania?

5. 'Independenta financiara a instantelor', in conditiile in care in mod absurd astazi puterea judecatoreasca, independenta potrivit Constitutiei, nu isi gestioneaza independent bugetul, in timp de Ministerul Public, IJ, CSM si ICCJ o fac, ar fi destructurat justitia, ar fi oprit lupta anticoruptie si ar fi baronizat total Romania?

6. Numirea in functii de conducere la varful parchetelor facuta printr-o procedura transparenta, care sa asigure egalitate de sanse candidatilor si sa permita selectarea in asemenea functii a celor mai buni procurori, ar fi destructurat justitia, ar fi oprit lupta anticoruptie si ar fi baronizat total Romania?

7. Daca logistica si infrastructura instantelor si parchetelor ar fi fost optimizata cu cerintele unei Justitii performante, acest obiectiv ar fi destructurat justitia, ar fi oprit lupta anticoruptie si ar fi baronizat total Romania?

8. Digitalizarea instantelor prin implementarea accesului partilor la dosarul electronic in toate instantele ar fi destructurat justitia, ar fi oprit lupta anticoruptie si ar fi baronizat total Romania?

9. Daca Ministerul Justitiei ar fi devenit un model de bune practici in materia accesului la informatii de interes public, acest lucru ar fi destructurat justitia, ar fi oprit lupta anticoruptie si ar fi baronizat total Romania?

10. Actualizarea statutului personalului auxiliar din instante si parchete ar fi destructurat justitia, ar fi oprit lupta anticoruptie si ar fi baronizat total Romania?

11. Verificarea si aducerea la cunostinta publicului a stadiului procedurilor privind inventarierea si declasificarea arhivei SIPA si, in functie de concluziile verificarilor, gasite solutii la problema spinoasa a arhivei, solutii ce trebuie discutate si stabilite in comun cu CSM, ar fi destructurat justitia, ar fi oprit lupta anticoruptie si ar fi baronizat total Romania?

12. Studierea justitiei comuniste si deschiderea arhivelor Ministerului Justitiei ar fi destructurat justitia, ar fi oprit lupta anticoruptie si ar fi baronizat total Romania?

Cred ca Presedintele Iohannis este dator sa raspunda celor 12 intrebari nu numai 'cetateanului roman Dana-Cristina Garbovan'.

Comentarii

# Andrei date 30 August 2019 14:07 +29

Ac presedinte este o sfidare a bunului simt!!!A umilit si cu un dezgust demn de un Grof din Ardeal a funcționat timp de 5 ani in Romania!O mare vina o are si Psd-ul pt ca a permis unui Presed.un astfel de comportament abuziv si zeflemitor la adresa tuturor!

# Edelweiss - Ivory Tower Tribunus Plebis date 30 August 2019 14:25 +20

Mey, cocoț Io* punctul pe i și umlautul pe ä ë ï ö și ü. Nu e vorba despre lipsa capacității d eînțelegere, ci e vorba de REA-CREDINȚĂ de cea mai infamă speță, s-ar putea spune că e deja vorba de TICĂLOȘIE. Să ne amintim că acest Neonazit Plăvann Vandal nu este nimeni altul de cât JIGODIA și CANALia care l-a ținut în brațe, l-a legărnat și i-a cîntat „nani, nani, piu mami” nimeni altcuiva decât TORȚIONARULUI COMUNIST augustin Lazăr, odios membru în comisia de liberare condiționată și care „dădea termen” la executarea pedepsei de către deținuții politic. Am afirmat zilele trecute că acest GUNOI din fruntea statului român nu este altceva decât un jegos agent BND având drept misiune asigurarea siguranței energetice a Vaterlandului său, motiv pentru care se pișă cu boltă și pe România și pe Untermenschenii săi cetățeni.

# Edelweiss - Ivory Tower Tribunus Plebis date 30 August 2019 14:26 +17

Așa cum este cutumiar regăsit în istorie, orice cuceritor, orice năvălitor, orice ocupant s-a folosit în teritoriul ocupat de secăturile, canaliile, lichelele, cozile de topor și iudele autohtone. În atare condiții este mai mult decât clar cam ce anume înseamnă „normalitatea” clamată de Nazi Plăvannis, ce anume înseamnă „independența” justiției în gura aceluiași undercover Bundesnachrichtendienst și care sunt scopurile abstruse ale misiunii sale: spolierea României de resurse, pustiirea ei prin obligarea nativilor la strămutare și emigrare și transformarea arealului astfel pustiit într-o Deutsche Atomische Kolonie! :eek: Deutschland, Deutscland Uber Ales!” :-? Link ajutător: https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2019/08/umbreluta-ntr-un-picior-ghici-ciuperca.html

# steluta date 30 August 2019 14:45 +24

Johannis este vocea statului paralel, dând expresie fricilor de reforma ale statului securist-represiv girat aste de "liberalul" Hellvig

# Edelweiss - Ivory Tower Translator date 30 August 2019 15:24 +1

Ian să luăm aste stihuri și să le punem în gugăl transaltor. Oare ce iese? Deutschland, Deutschland über alles,/ Über alles in der Welt,/ Wenn es stets zu Schutz und Trutze/ Brüderlich zusammenhält. [...] Einigkeit und Recht und Freiheit/ Für das deutsche Vaterland!/ Danach lasst uns alle streben/ Brüderlich mit Herz und Hand!/ Einigkeit und Recht und Freiheit/ Sind des Glückes Unterpfand;/ Blüh' im Glanze dieses Glückes,/ Blühe, deutsches Vaterland!

# Edelweiss - Ivory Tower Translator date 30 August 2019 15:24 +2

Allamania, după Fukushima 2011, a început să-și închidă din 2012, pe un program de 10 ani, centralele nucleare. Apoi prin 2014 a început să-și închidă și termocentralele pe cărbune, crezând că o să poată face față cu energie din surse regenerabile și cea produsă pe gaz natural. În pofida garanțiilor acordate Ucrainei, a vândut-o pe aceasta, la mica neguțătoreală, pe vreo 2 pungi de gaze naturale rusești. Între timp a mai apărut și păcătoșenia aia de Acord de la Paris din 2015-2016 privind reducerea emisiilor de CO2. În 2017, conform înțelegerii anterior parafate odată cu vânzarea Ucrainei și smulgerea Crimeii, se parafează construirea Nordstream 2. 2018-2019 - Gazoductul Nordstream 2 întâmpină nenumărate obstacole, din partea SUA, Ucrainei, a unui număr de 8 țări membre Eu (3 baltice, 4 Vișegrad și Kolonia Rroemenika). Tot prin această perioadă începe să se sucească de kur și Galia lui Micron - Le Petit Gerontophile.

# Edelweiss - Ivory Tower Translator date 30 August 2019 15:25 +2

Până și Danemarca îi pune bețe-n roate Allamaniei, pe motiv de Zonă economică exclusivă dimprejurul insulei Bomholm. Inga așa, deși termenul (2019) la care Aisha Merkel ibn Kasser se gândea că o să le deie căldură-n case și buleftrică-n becuri la jihadiștii muslimi primiți cu totpanul în Reich, inga că Revelionul 2019 este aproape (hapiniuiar!), mai sunt 2-3 ani până la sorocul din 2022 și perspectiva tragerii heblului din priză e din ce în ce mai previzibilă. Și cum orice nenorocire nu vine niciodată solo, ingăta și intrarea Allamaniei în recesiune. Soluția IMEDIATĂ? Hmmmm! (altă idee de aur pe care o dau aiurea, cu mocăială): Das westliche Atomkolonie von Rumänien! (WOW! WOW!) :eek:

# Edelweiss - Ivory Tower Translator date 30 August 2019 15:26 +2

Addendum: Interesul lui Trump – Caesar Sceleratus are triplă valență: 1. asigurarea stabilității zonale a capului de pod ucrainean prin acoperirea necesarului de gaze naturale al acesteia din resursele românești. 2. promovarea exporturilor americane de GNL (gaz natural lichefiat) 3. asigurarea controlului Europei prin intermediul instrumentului numit „energie electrică” 3a. prin furnizarea energiei electrice atât de necesare Germaniei, aflată aproape kukurul în găleată, imperatorul yankeu dement are ca obiectiv scindarea binomului decizional Franța-Germania. 3b. prin asigurarea din sursă nucleară românească a necesarului de energie electrică al Germaniei, să se evite apropierea Germaniei de Rusia și implicit dependența Germaniei de gazul natural rusesc. Care-i rolul României în această ecuație? Absolut niciunul. Doar un teritoriu pe care se poate scrie pe hartă, în loc de „Hic Sunt Leones” versiunea modernă: „Caution! Nuclear Area!” („Vorsicht Nuklearbereich”)

# Edelweiss - Ivory Tower Translator date 30 August 2019 15:27 +3

Care-i misiunea Minotaurului vandal? Simplu de intuit! Izi laic a pis a cheic! Un bou neonazi (neonazi Stier) aflat pe statele de plată ale BND (Bundesnachrichtendienst) având misiunea de a asigura independența energetică al Vaterlandului și care se pișă pe ea Românie și pe Untermenschenii ei cetățeni!) Alles für das Vaterland! Machen Deutschland wieder großartig!

# Nu intelegi ca esti prost , de-aia !!! date 30 August 2019 16:21 +3

Mai esti si ticalos, dar prost ! Asa ca smecheriile celor de la SRI , parazitii tarii , nu "tine" . Incercati pe toate partile sa ziceti ca nu e bun guvrnul dar nimeni nu are alt progrma de guvernare : doar ******t ! JOS IOHANNIS TRADATORUL SI GUNOIUL ! :-*

# romanul date 31 August 2019 09:52 +3

Dupa fata, nu a priceput nimic, a facut doar ce a spus presul lui Soros, madam Pralong!

# Adina Ap date 31 August 2019 20:44 0

Am auzit ca dna Axinte nu se înțelege bine cu dna Husti de la CA Cluj unde a ocupat post de judecator Dana G., de asta nu are corespondenta pe care o au toti judecătorii, procurorii si grefierii, vezi ce profesie a exercitat dumneaei, inclusiv pe cooperare intre Appel Courts. E faimoasa ca vrea special attention iar colegii de la Bt spuneau ca înțelege doar ce vrea pana chiar ea ia locul altcuiva, i-a mai facut-o asta Danei dar s-a prins tarziu. Slabe șanse, dna judecator, harta chiar se prinde bine in cui in partea de sus pe scara valorilor. Unde nu-i, nu-i...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii