IONUT MATEI A ARESTAT DOSARUL – Sabotaj la ICCJ. “Completul negru” al lui Ionut Matei nu a predat dosarul condamnarii avocatului Robert Rosu judecatorilor investiti cu contestatia in anulare impotriva executiei lui Robert Rosu. Halucinant: judecatorii Ionut Matei, Florentina Dragomir si Alina Ioana Ilie vor pune in discutie abia peste doua zile inaintarea dosarului cu condamnarea lui Robert Rosu catre completul care solutioneaza contestatia in anulare. DNA a invocat “spiritul prematuritatii”

Scris de: George TARATA

02.02.2021 15:10
Vizualizari: 6593

Teribil ce a ajuns sa se intample la Inalta Curte de Casatie si Justitie... Judecarea contestatiei in anulare formulate in cazul avocatului Robert Rosu este sabotata chiar de completul care l-a executat pe Robert Rosu in dosarul “Ferma Baneasa” pentru simplul fapt ca si-a exercitat profesia.


 

Marti, 2 februarie 2021, la instanta suprema a avut loc primul termen din contestatia in anulare formulata de condamnatii din dosarul “Ferma Baneasa”, printre care si avocatul Robert Rosu. Stupoare insa: dosarul in care s-au dispus condamnarile nu a fost inaintat catre completul care solutioneaza contestatia in anulare. Cauza se afla in continuare la judecatorii ICCJ Ionut Matei (foto 1), Florentina Dragomir si Alina Ioana Ilie care trebuie sa motiveze executiile dispuse, asta in conditiile in care au existat cereri anterioare ale avocatilor de atasare a dosarului de condamnare la cauza contestatiei in anulare. Nu doar ca dosarul nu a fost atasat, insa completul lui Ionut Matei a anuntat ca abia peste doua zile va pune in discutie inaintarea dosarului cu condamnarile din “Ferma Baneasa” catre completul care solutioneaza contestatia in anulare.

Altfel, in sedinta de la ICCJ procurorul DNA a cerut amanarea discutarii contestatiei in anulare pana dupa redactarea deciziei de condamnare din dosarul “Ferma Baneasa”, aspect asupra caruia instanta a ramas in pronuntare. Iar pledoaria procurorului DNA s-a axat pe “spiritul prematuritatii”. De asemenea, acelasi procuror de sedinta a avut grija sa planga de mila judecatorilor ICCJ Ionut Matei, Florentina Dragomir si Alina Ioana Ilie sustinand ca, vezi Doamne, formularea contestatiei in anulare inainte de motivarea deciziei de condamnare din “Ferma Baneasa” ar reprezenta o presiune asupra “completului negru”.


Detaliile despre ce s-a intamplat la Inalta Curte de Casatie si Justitie au fost oferite de avocata Silvia Uscov (foto 2), prezenta marti, 2 februarie 2021, la instanta suprema:


„1. Dosarul penal in care a fost pronuntata hotararea de condamnare nu era atasat, desi au existat cereri anterioare formulate de catre aparatori (avocati) pentru a fi atasat.

2. Dupa o pledoarie a procurorului de sedinta in care a invocat...spiritul prematuritatii (explicatii mai jos la pct. 4), iar unul dintre aparatori a solicitat instantei sa se pronunte nu pe aspecte ce tin de... spiritism, ci pe lege, instanta a dispus suspendarea cauzei 30 de minute pentru a fi atasat dosarul.

3. Bineinteles, dosarul se afla la completul condus de dl judecator Ionut Matei, cel care a pronuntat hotararea de condamnare, pentru motivare. Grefierul de sedinta care a primit cererea a raspuns ca acest complet se va reuni joi pentru a pune in discutie inaintarea dosarului catre completul care solutioneaza contestatia in anulare. Intr-o chestiune strict administrativa, avand un complet dezinvestit, e nevoie sa fie adoptata o hotarare tocmai peste 2 zile in vederea predarii dosarului. Halucinant!

4. 'Spiritul prematuritatii' - explicatii: Procurorul de sedinta a invocat faptul ca aceasta cale de atac trebuie formulata dupa motivarea hotararii judecatoresti de condamnare si ca acestia s-au grabit sa o formuleze pentru a pune presiune pe completul condus de dl judecator Ionut Matei sa o motiveze mai repede. De asemenea, a afirmat ca motivarea se afla intr-un cadru de rezonabilitate a termenului.

Procurorul de sedinta a omis din rationament ca aici e vorba de persoane condamnate, aflate in executarea pedepsei, si ca instanta ar putea dispune suspendarea executarii hotararii de condamnare in cadrul acestei cai de atac, fiind normal ca acestia sa isi doreasca intervenirea acestei suspendari cat mai repede.

Adica cel condamnat ar trebui sa astepte un an sau doi pana ce completul condus de dl judecator Ionut Matei motiveaza hotararea judecatoreasca pentru a putea promova contestatia in anulare care poate duce atat la suspendarea executarii unei hotarari de condamnare, iar ulterior chiar la anularea ei?

Da, in viziunea Parchetului.

5. Instanta a ramas in pronuntare pe exceptia prematuritatii. (Completul ICCJ: domnii judecatori Nicolescu Alin Sorin, Pistol stefan, Epure Constantin)”.

Comentarii

# FLORIN Sala date 2 February 2021 15:30 +17

Eu înțeleg faptul ca se dorește o soluție pentru toți, dar în cazul Av Roșu, nu înțeleg de ce nimeni nu se sesizează pe Decizia 6003/2007 a ICCJ. Mai mult le-asi cauta fiecărui judecător spete asimilate și as da cu ei de pământ.

# MN date 2 February 2021 16:05 +36

nu am sa inteleg de ce avocatii care se tot bat cu pumni in piept ca il apara pe Rosu, de ce nu fac plangeri penale celor 3 judecatori. gainarul asta de Matei numai rau a facut din clipa cand SRI la gicit ca este un spagar si un ******, de atunci a facut pact cu diavolu si pana acum a distrus atatia cetateni justitiabili. plangeri penale si poate da domnu sa dea de un procuror asa cum a fost el.doamne ajuta

# Lili date 2 February 2021 17:25 +2

Ionut Matei o face din rautate, vrea sa arate ca el este jupanul. Se vede dupa el ca nu da 2 lei pe ceea ce zic avocatii despre domnia sa.

# Free date 2 February 2021 18:23 +2

Pistol? E coleg cu Ionuț Matei. Același gen de bătaie de joc ca și Matei. Deci pot sa o uite alfa au vreo șansa in contestație

# X date 2 February 2021 23:18 +3

Nenorociți ăștia au încercat și la psihiatrie? Poate, totuși, cineva din conducere sa dispună un control psihiatric pentru toți magistrații.

# visu date 3 February 2021 01:47 +1

Cel putin amenda pt neconformarea la dispozitiile de inaintare a dosarului, dar zmei sunt cu ceila-nti, nu-ntre-ei!

# valer date 3 February 2021 02:34 +3

Din acest motiv romanii nu au incredere in justitie!!!

# santinela date 3 February 2021 08:05 +1

Sigur "ca completul " negru da din colt in colt acum.Este greu sa motivezi o aberatie de hotarire ,va fi distractia de pe pamint cind vom citi motivarea.

# escu date 3 February 2021 12:15 0

Miroase tare a premeditare. Se dorește condamnarea iar cineva trage sforile pentru sancționarea cu orice preț a avocatului. De ce oare? Cine este găinarul care are interese în dosarul respectiv?

# florin doar eu date 3 February 2021 16:10 0

judecatorii astia isi bat joc de oameni. ce au facut oamenii aia functionari publici care in viziunea lor au gresit , auzi abuz in serviciu, apartenenta la grup infractional. adica ma duc la servici, azi am de semnat niste hartii , si gata sunt aliat la un grup infractional. bai asta nu e justitie. dar pe judecatorii astia cine ii verifica? exista vreun asa zis Dumnezeu pentru ei? ei sunt stat in stat. isi bat joc de oameni si implicit de avocati. ar tb aia care studieaza dreptul sa iasa din sali si sa se apuce de alte meserii.

# Bendei ioan date 3 February 2021 17:27 0

Nu au stapan.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii