JUDECATOAREA ADRIANA STOICESCU FACE RECHIZITORIUL JUSTITIEI – Mesaj zdrobitor al presedintei Tribunalului Timis: “Am acceptat sa ascundem sub pres toate mizeriile, am ignorat strigatele disperate ale oamenilor, am aplaudat defilarea catuselor... Sarim cand e vorba de drepturile noastre, dar uitam ca primul nostru gand trebuie sa fie apararea drepturilor celor multi... Mai presus de noi, e o alta Judecata, la care nu poate interveni nimeni in favoarea noastra”

Scris de: George TARATA

01.07.2020 15:29
Vizualizari: 5996

Judecatoarea Adriana Stoicescu (foto), presedinta Tribunalului Timis, scoate mizeria din Justitie de sub pres. O face printr-un mesaj transmis in contextul apropierii Zilei Justitiei, care se sarbatoreste in prima duminica a lunii iulie, un mic rechizitoriu la adresa sistemului.


 

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de miercuri, 1 iulie 2020, Adriana Stoicescu recunoaste ca magistratii au ignorat strigatele de disperare ale oamenilor, ca au aplaudat defilarile de catuse si ca au uitat ca singura lor misiune este de a aduce la lumina adevarul.De-ar fi ca fiecare dintre noi sa paseasca intr-o sala de judecata, alta decat cea in care stam asezati pe cea mai inalta pozitie, am intelege, poate, ca ducem pe umerii nostri povara fiecarui om care vine inaintea noastra, cu speranta”, subliniaza Adriana Stoicescu.

De asemenea, presedinta Tribunalului Timis face un apel la colegii sai sa nu ignore ca rolul lor este de a apara Adevarul si Legea. Iar in final aminteste ca la randul lor magistratii vor ajunge sa fie judecati, dar la o alta Judecata, unde nimeni nu poate interveni in favoarea lor. Evident, este vorba despre Judecata de Apoi.


Redam mesajul judecatoarei Adriana Stoicescu, presedinta Tribunalului Timis:


“La multi ani de Ziua Justitiei!

Candva Zeita venerata si respectata, privita cu admiratie.

Cu ochii legati, semnul suprem al impartialitatii.

Azi, hulita si renegata, vinovatul de serviciu pentru tot ce merge prost in tara asta.

Cu gura astupata de un pumn invizibil, dar atat de hotarat, pentru a nu deranja.

O mare parte din vina ne revine.

Am privit indiferenti cum ne sunt furate idealurile, cum e confiscata ideea de dreptate.

Am acceptat sa ascundem sub pres toate mizeriile, pentru ca intelegem gresit obligatia de rezerva; am ignorat strigatele disperate ale oamenilor, pentru ca am crezut ca nu e treaba noastra; am aplaudat discret defilarea catuselor, pentru a fi in acord cu vremurile.

Sarim cand e vorba de drepturile noastre, dar uitam ca primul nostru gand trebuie sa fie apararea drepturilor celor multi.

Am obosit parca sa cautam adevarul, uitand ca acesta e singurul nostru rol: acela de a-l aduce la lumina.

O masa tacuta, aste se doreste sa devenim.

O masa disciplinata, care e atentionata cum trebuie sa pronunte hotarari, pentru a fi pe placul mai marilor zilei.

De-ar fi ca fiecare dintre noi sa paseasca intr-o sala de judecata, alta decat cea in care stam asezati pe cea mai inalta pozitie, am intelege, poate, ca ducem pe umerii nostri povara fiecarui om care vine inaintea noastra, cu speranta.

Si ca suntem responsabili pentru destinele ce se afla, vremelnic, in mainile noastre.

Nu putem sa intelegem ce e in sufletul unui om nedreptatit decat atunci cand suntem in locul lui.

Nu va doresc asta…

Va doresc sa credeti ca, mai presus de noi, e o alta Judecata, la care nu poate interveni nimeni in favoarea noastra.

Ca doar faptele si deciziile drepte ne salveaza.

Si ca, mai presus de orice, rolul nostru este sa aparam Adevarul si sa aplicam Legea.

Chiar daca, uneori, noi pierdem”.

Comentarii

# NM date 1 July 2020 15:44 +25

Mare caracter acest om, judecător magistrat merita respectul tuturor justitiabili or, iar dacă ar fi un ministru sănătos la cap, aceasta doamna trebuie avansata în regim de urgenta. Bravo ei iar voi jegurilor din sistem, va rog sa luați exemplu de la acest om cu caracter și adevarat

# Liţă date 1 July 2020 16:10 +3

Respect!

# Gandalf date 1 July 2020 16:20 +3

Bravo! D-na JUDECATOR.... sărut mâna....

# Lorenzo de Medici date 1 July 2020 16:57 +7

Poate cel mai crud și crunt adevăr spus de d-na judecător este acela că nu se poate face justiție dacât cu judecători, care au experimentat și postura de justițiabil. Numai când un judecător coboară de pe soclul unei statui și staturi, pe care foarte mulți dintre ei nu o merită, și se lasă în mâna altor judecători, poate înțelege care-i este cu adevărat menirea și poate înțelege ce înseamnă să fi, mai înainte de judecător, OM.Din păcate, așa cum remarcă și autoarea rândurilor de mai sus, sunt mulți judecători, poate prea mulți chiar, care se exclud singuri din regnul uman, prin deciziile pe care le iau, dovedind comportamente de adevărate hiene necrofage, care devorează cadavrul victimei lor, care nu este justițiabilul, ci chiar justiția în sine. Dar, tot d-na judecător le prevestește acestora soarta: Judecata lui Dumnezeu și azvârlirea în iad, acolo unde este locul celor fără suflet, vânduți Diavolului.

# Ion date 1 July 2020 18:23 +4

Bravo Dna Judecător! Asa ar trebui să iasă toti magistrații de bună credință și cu coloana dreaptă,sa elimine odata tot raul din justitie! Sa fie judecati toti acei procurori si judecători care au facut abuzuri cu bună știință de 15 ani.

# ardelean date 2 July 2020 07:00 +2

Doamne, cum de mai exista si asa DOAMNE in justitia de cacao din Romanica! Sa credem ca mai exista vreo speranta? Desi sunt sceptic. Carte nu se mai invata; se merge pe dat la gioale fara dreapta judecata, caci nu raspund in nici-un fel pentru magariile lor. Si se stie: prostul pana nu este fudul parca nu e prost destul! Prostul nu se impune decat prin a fi rau, sau a asculta de ordine, tocmai acolo unde n-ar trebui sa se bage nimeni, doar dreptatea! Dar ce sa le ceri cand facultatile le fac la apelul bocancilor!?

# PETRU CHESA date 2 July 2020 10:24 +1

RESPECT !!!

# Vasile date 2 July 2020 12:29 +1

Ce poti sa spui in fata unei persoane atat de corecte, atat de devotata adevaratului act de justitie si atat de inteleapta, precum Themis, asupra simtamintelor justitiabilului in raport, mai ales cu statul opresor. Pentru ca nu despre justitiabilul din civil este vorba atunci cand litigiul sau purtat in fata instantei este cu ul alt cetatean. Intreg apelul Doamnei Judecator se resfrange asupra justitiei penale si de contencios administrativ. Punct. Stima maxima Doamna Judecator !. Nu abandonati chiar daca primiti mesaje MAFIOTE. Taci !!. A mai ramas sa gasiti in pat veun cap de******plin de sange, s.a.m.d, alte practici mafiote de intimidare. De-l cunoasteti pe acel PORC ce v-a trimis mesajul si nu-l denuntati public, imi voi pierde increderea ca poate, intr-o zi, va reusi sa faca dreptate si in Romania.

# ubu date 3 July 2020 21:07 0

curios - textul este valabil si daca fiecare din afirmatii este inlocuita cu negatia ei. scrie pe un rand ca magistratii sunt responsabili. Nu -nu sunt resposabil. După o revoluție ca aceea care a separat statul de biserica, poate că vor raspunde. Pana atunci nu-s decât niste feudali din est, lacomi si ticalosi.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii