29 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATOAREA CARE I-A FACUT DREPTATE LUI ROBERT ROSU, APROAPE DE ICCJ – 6 dintre cei 8 judecatori care candideaza pentru Sectia I civila a ICCJ au trecut de interviu. Printre ei, judecatoarea CAB Elena Aneta Popa, care a obligat DNA sa-i plateasca avocatului Robert Rosu daune de 25.000 lei pentru scurgerea de informatii din dosarul sau penal. Tot de la CAB merge mai departe Ileana Ruxandra Tirica, judecatoare care i-a dat castig de cauza ex-procurorului Mihai Betelie in procesul cu ANI

Scris de: V.B. | pdf | print

13 January 2022 13:36
Vizualizari: 9736

Ziua de joi, 13 ianuarie 2022, i-a adus tot mai aproape de Inalta Curte de Casatie si Justitie pe judecatorii care au candidat pentru Sectia I civila. Nu pe toti, caci doi dintre cei opt candidati care au trecut de etapa privind evaluarea lucrarilor au fost picati la interviu. Dintre cei sase candidati ramasi, doar doi vor fi declarati admisi, intrucat numai doua locuri a scos CSM la concurs pentru Sectia I civila a ICCJ.



Judecatorii respinsi la interviu sunt Marian Lungu si Ioana Singh, de la curtile de apel din Craiova, respectiv Bucuresti. Cei doi au obtinut 21,80, respectiv 32,80 de puncte, minimul necesar fiind de 35 de puncte (vezi facsimil).


Iata lista candidatilor declarati admisi la interviu:


- Irina Alexandra Boldea (CA Galati): 47,20 puncte;

- Diana Florea Burgazli (CA Bucuresti): 35,60 puncte;

- Cristina Guta (CAB): 35,60 puncte;

- Mariana Hortolomei (CAB): 44,40 puncte;

- Elena Aneta Popa (CAB): 37,40 puncte;

- Ileana Ruxandra Tirica (CAB): 45,32 puncte.

 

Rezultatele finale care vor arata cine sunt candidatii care promoveaza la ICCJ urmeaza sa fie decise in functie de notele obtinute de candidati la proba constand in evaluarea lucrarilor.

 



Merg mai departe doua judecatoare care au pus la respect ANI si DNA


Din lista de mai sus, o remarcam pe judecatoarea Ileana Ruxandra Tirica (foto), fosta Danaila, cea care in cadrul Curtii de Apel Bucuresti a detinut functia de presedinte al Sectiei a IX-a civile, apoi pe cea de vicepresedinte al instantei. In aprilie 2016, magistrata s-a facut remarcata prin faptul ca, impreuna cu magistrata Luminita Cristiu-Ninu (devenita intre timp presedinta CAB) – i-a dat dreptate fostului procuror Mihai Betelie in procesul cu Agentia Nationala de Integritate. Mai exact, completul Tirica-Ninu a admis explicatiile lui Betelie, care a aratat ca niciunul dintre veniturile sale nu avea origine ilicita, asa cum pretindea ANI. Umilinta incasata de ANI a fost cu atat mai spectaculoasa, cu cat agentia a confundat cheltuielile cu veniturile, dupa cum insusi completul de judecata a demonstrat (click aici pentru a citi).

Al doilea nume sonor din lista magistratilor trecuti de interviu este cel al judecatoarei CAB Elena Aneta Popa, care in februarie 2020, in complet cu judecatoarea Mihaela Glodeanu, a obligat Directia Nationala Anticoruptie sa-i plateasca avocatului Robert Rosu suma de 25.000 de lei, reprezentand prejudiciu moral produs prin divulgarea, fara drept, a unor interceptari si date personale din dosarul de urmarire penala si prin comunicatele de presa. Cu toate acestea, chiar daca a crescut cuantumul daunelor fata de cel stabilit la fond de catre magistrata Elena Panaite-Jitianu de la Tribunalul Bucuresti (15.000 de lei), Curtea de Apel Bucuresti nu a retinut ca prejudiciu moral defilarea avocatului in catuse prin fata presei – aspect retinut, in schimb, de catre judecatoarea TMB (click aici pentru a citi).


Dosarul jurnalistului Davidescu: doar una dintre cele doua judecatoare a fost admisa


Incheiem, mentionand numele judecatoarelor CAB Mariana Hortolomei si Ioana Singh: dupa cum ati vazut mai sus, doar prima dintre ele a fost declarata admisa dupa etapa interviului. Cele doua magistrate au fost colege in completul care i-a dat dreptate jurnalistului Lucian Davidescu, dat in judecata pentru o serie de articole legate de afaceri in care erau implicati fostul deputat Sebastian Ghita si ex-ambasadorul Romaniei in SUA George Maior. Mai exact, completul Hortolomei-Singh a admis apelul lui Davidescu, desfiintand sentinta prin care judecatoarea Liliana Ion-Chirita de la Tribunalul Bucuresti il obligase pe ziarist la plata a 10.000 de euro daune catre omul de afaceri Mircea Cotoros, precum si la stergerea de pe Internet a tuturor articolelor care faceau obiectul litigiului (click aici pentru a citi). Acelasi complet Hortolomei-Singh i-a admis lui Davidescu trimiterea la CCR a unei spectaculoase exceptii de neconstitutionalitate vizand posibila cenzura continuta intr-un articol din Codul civil (click aici pentru a citi). Procesul inca nu s-a incheiat, Inalta Curte de Casatie si Justitie urmand sa stabileasca primul termen al recursului.


sursa foto: Agerpres

Comentarii

# maxtor date 14 January 2022 01:42 0

"pentru scurgerea de informatii din dosarul sau"-Aleluia!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.03.2024 – Bomba cu fas a lui Kovesi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva