JUDECATORUL CARE CONDAMNA PE UN DENUNT SE VISEAZA LA ICCJ - Mihai Viorel Tudoran de la CA Ploiesti, magistratul care a dat ani grei de inchisoare intr-un dosar DNA, pretinzand ca declaratia unui martor acoperit demonstreaza o mita de 1.000.000 euro, cere CSM sa il promoveze la Inalta Curte. Executia DNA a fost preparata de tandemul Raileanu-Onea si validata de Tudoran: “Remiterea sumei de 1.000.000 euro este demonstrata cu declaratiile martorului cu identitate protejata"

Scris de: L.J.

15.05.2019 17:08
Vizualizari: 4124

Judecatorul Mihai Viorel Tudoran de la Curtea de Apel Ploiesti (foto) vrea sa promoveze la Inalta Curte (facsimil 1).  Daca numele lui Tudoran, la prima vedere nu va spune nimic, aflati ca acesta este magistratul care a dispus condamnarea la 10 ani, respectiv 9 ani de inchisoare a omului de afaceri Gheorghe Ceteras si a fostului prefect de Buzau, Paul Beganu, bazandu-se pe declaratia unui martor cu identitate protejata ca unica proba pentru dovedirea darii si luari unei mite de 1.000.000 euro.


Conform listei publicate de CSM,  Mihai Viorel  Tudoran de la CA Ploiesti a sustinut miercuri, 15 mai 2019, in fata Sectiei pentru judecatori, interviul pentru promovarea la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru ocuparea unui post de judecator in cadrul Sectiei penale. Pana la publicarea materialului, CSM nu anuntase rezultatul interviului.Tudoran, care acum spera sa convinga CSM ca este bun pentru a fi judecator suprem, a pronuntat nu de mult, mai exact in iunie 2018, o sentinta penala greu de acceptat, in opinia noastra, sub aspectul probatoriului. Este vorba despre Hotararea din cazul omului de afaceri Gheorghe Ceteras si a fostului prefect de Buzau Paul Beganu, trimisi in judecata printr-un rechizitori intocmit de
procuroarea DNA Cerasela Raileanu si verificat de fostul sef al DNA Ploiesti, Lucian Gabriel Onea, in care judecatorul a inteles sa isi insuseasca integral argumentele aduse de procurorii de la unitatea de elita DNA Ploiesti si sa dispuna condamnari la ani grei de inchisoare: “Curtea constata ca toate acuzatile aduse celor 12 inculpati de catre DNA Ploiesti se adeveresc, probele in sprijinul existentei faptelor, al savarsirii acestora... fiind de netegaduit”.

Spre exemplu, in ceea ce priveste acuzatia de dare si luare de mita retinute de DNA in sarcina omului de afaceri Gheorghe Ceteras si a fostului prefect de Buzau, Paul Beganu, cum ca ar fi dat si primit o spaga de 1.000.000 euro, pentru ca prefectul sa urgenteze un act necesar punerii in posesie cu niste terenuri a omului de afaceri, judecatorul Mihai Viorel Tudoran arata ca fapta este probata prin declaratia unui martor cu identitate protejata:...Situatia de fapt retinuta in cauza in legatura cu remiterea in cursul anului 2011, de catre inculpatul Ceteras Gheorghe, a sumei de 1.000.000 euro prefectului judetului Buzau, inculpatul Beganu Paul, este demonstrata cu declaratiile martorului cu identitate protejata Ionescu Marcel in faza de urmarire penala, mentinute in fata instantei de judecata” (facsimil 2).
Numai ca, din declaratia martorului protejat Ionescu Marcel reiese ca unica proba folosita de judecator este in fapt o proba indirecta, in care se relateaza despre ce s-a auzit de la o terta persoana intr-o discutie care nu se stie cand a avut loc (click aici pentru a citi).
Ei bine, acest judecator vrea sa ajunga la instanta suprema.

Comentarii

# Cetateanul date 15 May 2019 17:48 +4

Matei si Selaru se simt singuri. Le trebe ceva compania ca ala de a ajuns tot de la Ploiesti desi paradeste la greu tot nu face fata. Faina republica lu portocala...inca produce

# DODI date 15 May 2019 19:21 +7

Aș fi dorit ca acest imbecil să fie o zi măcar în pielea celui pe care l-a condamnat. Atunci nu ar mai fi visat la funcții înalte. Necazul justiției românești, începând cu era bețivului național hăhăilă și continuând în era excursionistului național ciolanis, doar acest tip de torționar aveau șanse de a promova. Mai ales dacă avea și ceva stele pe umerii maieului situația lui ”profesională”era rezolvată. Revin la rugămintea către Parlament și CSM: nu mai promovați magistrați în funcții fără o minimă verificare psihiatrică și psihologică. Acești oameni nu fac dreptate, ci distrug cariere și vieți. Și atunci când se demonstrează acest lucru (vezi cazul tractoristului) este trimis urgent la o pensie nesimțită pentru a nu mai deranja apele, dar efectele nenorocirilor generate de ei persistă.

# Zatarra date 15 May 2019 23:33 +1

Se " inatareste" campurili tactilice? Tarcea vrea intariri? Vreo paradeala, ceva?? Daca inca erau vremurile lui Fava sau Bordeianu, mancati pana si pamantul de sub picioare.Va rupeau acei adevarati Magistrati. Nu conta ce baveta aveai la gat: rosie sau alba, erati mancati!

# Ba , ma mai scutiti de martorii SRI (cu ID protejat) ? date 16 May 2019 00:26 0

S-a saturat lumea deja . Daca e vreunul , sa zica dreaku ceva si abia pe urma il bagati eventual la un program protejarea martorilor , nu asa , creeati fictiv milioane de martori .... Asta-i justitia SRI , parazitii aia super platiti de noi toti ca sa faca total altceva decat fisa postului ! :o

# Baran Gheorghe date 18 May 2019 11:34 0

Nu va chinuiti degeaba. A picat la interviu. Punct.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii