JUDECATORUL OBSEDAT DE 69 SI-A FACUT-O CU MANA LUI – Presedintele CSM Bogdan Mateescu a sesizat Inspectia Judiciara in cazul postarilor cu tenta sexuala aparute pe profilul de Facebook “Radu Radu”, cu poza judecatorului Mihai Radu Roman de la Tribunalul Ilfov. Mihai Radu Roman a mai fost sanctionat disciplinar in trecut de CSM, insa de data asta risca excludere din magistratura

Scris de: George TARATA

27.04.2021 17:19
Vizualizari: 13341

Desi pentru multi poate va fi o surpriza, in editia de astazi trebuie sa il laudam pe presedintele CSM Bogdan Mateescu (foto 1). Asta intrucat Mateescu s-a miscat extrem de rapid si de corect, asa cum trebuie sa o faca un presedinte de Consiliu, in urma cazului scandalos prezentat de Lumea Justitiei in articolul “Judecatorul obsedat de 69”. Este vorba despre postarile cu tenta sexuala in care era mentionat obsesiv numarul 69, aparute pe un profil de Facebook ce avea poza judecatorului Mihai Radu Roman (foto 2) de la Tribunalul Ilfov (click aici pentru a citi).


 

Astfel, seful CSM Bogdan Mateescu a sesizat marti, 27 aprilie 2021, Inspectia Judiciara pentru a fi facute verificari in cazul postarilor de pe profilul de Facebook intitulat “Radu Radu”, cu poza judecatorului Mihai Radu Roman de la Tribunalul Ilfov. Decizia lui Mateescu de a sesiza Inspectia Judiciara a fost confirmata pentru Lumea Justitiei de purtatoarea de cuvant a CSM, judecatoarea Iulia Craiu.

Cel mai probabil Inspectia Judiciara urmeaza sa stabileasca daca judecatorul Mihai Radu Roman de la Tribunalul Ilfov a comis abaterea disciplinara prevazuta de art. 99 lit. a) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, constand in manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”. Pe de alta parte, va fi foarte dificil ca judecatorul Mihai Radu Roman sa nege ca este profilul sau de Facebook, avand in vedere discutiile pe care le avea fix pe acest profil cu alti magistrati din tara, acestia putand oricand sa confirme identitatea reala a lui “Radu Radu”.

 

A treia oara poate fi excludere

 

Judecatorul Mihai Radu Roman de la Tribunalul Ilfov a fost sanctionat disciplinar in trecut chiar de catre actualul Consiliu Superior al Magistraturii. Si nu o singura data, ci chiar de doua ori. In acest sens, in aprilie 2017, Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara a dispus sanctionarea lui Mihai Radu Roman cu avertisment pentru comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor - “manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”.

Un an mai tarziu, in iunie 2018, acelasi judecator Mihai Radu Roman de la Tribunalul Ilfov a fost sanctionat disciplinar de Sectia pentru judecatori a CSM cu diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 10% pe o perioada de doua luni, pentru comiterea abaterii disciplinare prevazuta de art. 99 lit. h) teza a II-a din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor - “intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile”.

De data aceasta, judecatorul Mihai Radu Roman de la Tribunalul Ilfov poate primi o sanctiune mai dura, chiar excludere din magistratura.

 

* Cititi aici postarile de pe profilul cu poza judecatorului Mihai Radu Roman de la Tribunalul Ilfov in care se mentioneaza obsesiv numarul 69

Comentarii

# Logic date 27 April 2021 19:24 +21

Concluzia fireasca este ca Mateescu citeste Luju.ro :D (sau ca CSM a inceput sa tina cont de Luju.ro....ceea ce tot aia e). Felicitari Luju!

# morarescu date 27 April 2021 19:51 0

Viata privata a unui judecator, procuror, avocat, nu ar trebui sa faca obiectul unei dispute publice. Pana la urma, un magistrat trebuie “judecat” dupa solutiile pe care le pronunta si motivarea lor in fapt si in drept. In rest, nimeni nu e perfect iar mie putin imi pasa cine ma judeca ci doar cum ma judeca.

# MN date 27 April 2021 20:09 0

am avut un proces la Tribunalul Ilfov Buftea, acest personaj cel putin cu mine s-a purtat ca o mare j..., parerea mea ca merita excludera din magistratura urgent. aere de jmecher, ingamfat si te priveste ca pe un rahat

# Ion date 27 April 2021 21:12 +3

Domnule Morarescu...viata privata este dincolo de usi....nu pe facebook. O pedeapsa buna ar fi repartizarea acestuia la o judecatorie de la tara. Asa, poate isi gaseste si el o tarancuta si nu mai ii da in cap fara numar! Si poate sa ii indeplineasca si fantezia cu 69!

# morarescu date 27 April 2021 23:35 -9

Nu sunt un fan al socializarii on line dar din cate stiu FB iti permite alegerea mesajului : public sau privat. Daca mesajele in discutie erau adresate doar prietenilor si nu marelui si necrutatorului public larg, atunci sunt adresari private si tin, evident, de viata privata.

# Pt morarescu date 28 April 2021 00:00 +12

Scrie in articolul de ieri. Pagina de fb era privata. Abia azi, asa cum scrie in articolul de azi, postarile au disparut. Deci nu e prea in privat ce a facut onorata instanta

# Neamul lui Bicilis date 28 April 2021 08:56 +17

Daca "glumetul" Radu Roman, ca judecator, facea sau face 69 cu Cod penal, Cod proc.pen, 303, 304, 317, Constitutia, Deciziile CCR, CEDO, raportate la protocoale sau recomandarile serviciilor, atunci da, ar merita cu prisosinta excluderea din magistratura. Insa, daca obsesiv-compulsivul Radu Roman are conversatii sau observatii aluzive pe tema 69 prin reteaua lui de comunicare sociala, iar acestea nu sunt blamate sau reclamate de catre "amici" ce par a fi tot magistrati, imi pare putin aiurea sa-l executi pe Roman. Clar parte din magistrati au casa in panta iar tiglele nu sunt toate la locul lor, asa ca isi creaza fantasme fie regresive, fie progresive 8). Sa nu se arda in bu-lane, precum partea fee-rooasa si partea leeeemmm-noooasa! In rest, sa le fie de bine!

# Donna date 29 April 2021 00:05 +1

Daaa, nu e nimic suspect că Bogdan Mateescu a știut exact al cui cont de Facebook este. Toată țara știa, nu-i așa, contul de Facebook al acestui jude. Cum dam de judecători ce nu sunt obedienți, cum incercam prin toate metodele să-i îndepărtăm.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii