JURNALISTII DE MARCA SUNT CONCEDIATI – Sorina Matei si Andrei Badin, doi dintre ziartistii critici la adresa regimului Iohannis si a Guvernului Orban, s-au trezit cu contractele reziliate: “Jurnalismul, vocile critice, supravegherea puterii, oricarei puteri trebuie sa dispara. Sa fie liniste, sa nu mai deranjeze nimeni, sa nu mai afle publicul nimic”. Incepe reducerea la tacere a ziaristilor incomozi?

Scris de: George TARATA

03.05.2020 15:43
Vizualizari: 52105

Doi dintre cei mai critici jurnalisti la adresa regimului Iohannis si Guvernului Orban au fost concediati. Ne referim la Sorina Matei (foto 1) si Andrei Badin (foto 2), ale caror contracte cu postul B1 TV au fost reziliate.


 

Anuntul a fost facut duminica, 3 mai 2020, de Sorina Matei, pe pagina sa de Facebook. Autoarea unor dezvaluiri grele inclusiv despre modul in care Guvernul PNL a gestionat pandemia de coronavirus, Sorina Matei a oferit un detaliu extrem de interesant despre momentul in care s-a decis rezilierea contractului sau. Mai exact, coincidenta, Sorina Matei dezvaluie ca B1 a intrerupt colaborarea la cateva ore dupa ce postul tv a aplicat la programul IMM Invest, prin care Guvernul Orban ofera fonduri garantate de stat companiilor. “Jurnalismul, vocile critice, supravegherea puterii, oricarei puteri, in capul lor trebuie sa dispara. Sa fie liniste, sa nu mai deranjeze nimeni, sa nu mai afle publicul nimic”, subliniaza Sorina Matei.

 

Iata anuntul Sorinei Matei:


“De Ziua Mondiala a Libertatii Presei cu care se impauneaza fals Guvernul Orban, va anunt eu, ca ei se feresc:

1. Televiziunea B1 tv a reziliat marti contactul meu si al lui Andrei Badin, fara nicio notificare si/sau discutie prealabile.

2. Tot marti, cu cateva ore inainte de reziliere, televiziunea B1 tv, pe profit- 2,3 milioane de euro in 2019, a aplicat la fonduri garantate de stat/Guvern prin IMM Invest.

3. Luni, inainte de aplicare, emisiunile noastre existau, marti – dupa aplicare n-au mai existat.

4. Totul a fost comunicat marti seara, dupa aplicare la IMM invest, si miercuri, prin email/trimis document si printr-un cerber al patronatului, fara ca patronatul sa-si asume sau sa comunice transparent decizia, in cazul subsemnatei. De altfel, si decizia este semnata prin imputernicit.

5. Joi, Guvernul a dat 40 de milioane de euro la presa, sub masca unei 'campanii de informare', cica sa 'sprijine jurnalistii' care in mintea lor trebuie sa se transforme in oficine de partid si ale Guvernului, fix ce nu are voie sa faca presa.

6. Dealurile Guvernului Orban sunt cu patronatele lacome, nicidecum pentru 'sprijinirea jurnalismului'. Jurnalismul, vocile critice, supravegherea puterii, oricarei puteri, in capul lor trebuie sa dispara. Sa fie liniste, sa nu mai deranjeze nimeni, sa nu mai afle publicul nimic.

Cam atat despre libertate de exprimare, puterea adevarului, presa – caine de paza al democratiei, watchdogul puterii, following the money, focusing on abuse of power, great business stories, watchdog in the corridors of power. Because this is investigative journalism”.Comentarii

# Liviu date 3 May 2020 16:39 +45

Se separă apele! Își vor găsi locuri mult mai bune. O publicație adevărată, îi vor primi cu brațele deschise. Sunt profesioniști adevărați!

# Marian Nutu date 3 May 2020 16:49 +25

Antena 3 a fost ,,miscata” de mult.Mai critica cineva guvernul(cu doua exceptii:Razvan Dumitrescu si Badea),BA.

# Scorobete ioan date 3 May 2020 17:07 +14

Numai un contract de natura comerciala poate fi reziliat, si consider ca D-na Sorina Matei a prestat activitate in baza unor raporturi de munca. drept care exista un contract de munca ce nu poate fi reziliat. Astfel ca, actul.de incetare a rapoturilor de.munca trebuie atacat in instanta pentru nelegalitate.

# serban date 3 May 2020 17:23 +7

era de asteptat , pt ca ei nu sunt ...oi...

# Nastase Flori date 3 May 2020 17:28 +3

Adevaratii jurnalisti sunt cei care cauta numai adevarul , fara partinire si care stiu sa-si pastreze verticalitatea indifernt de riscuri .

# Ana ivan date 3 May 2020 17:47 +4

Si atunci Banciu de ce nu a "zburat"ptr că este mai critic decât voi? Prea multă importanță vă dați, madam!????

# Radu Căpâlneanu date 3 May 2020 18:36 -12

Chiar mu-i nici o paguba. Locul lor, mai mult al ei, era de fapt la Antena 3 sau Romania tv. ! Cum de au aterizat la B1 ramane un mister, nu pentru ei, pentru angajator.

# X date 3 May 2020 19:19 +13

Și este doar începutul. Veți vedea de ce este în stare ciuma galbena. Ve veți lecui sa mai votați asemenea neispraviti.

# misu date 3 May 2020 19:53 0

Si Banciu a fost atentionat ca zboara !

# pick date 3 May 2020 20:16 +1

Era normal ca "De Ziua Mondiala a Libertatii Presei" Guvernului Orban sa i se faca aceasta confirmare ca presa este libera...

# Baran Gheorghe date 3 May 2020 20:40 -5

Da , si Matei si Badin sunt profesioniști dar, dar... amândoi nu au fost 100% obiectivi, au mai comentat/investigat si prin prisma buzunarului.Problema e ca profesionalismul unui jurnalist depinde de cine accepta si doreste sa l informeze. Dacă nu e unde trebuie nu primește informatia. Nu i a facut profesioniști tactul lor ci supunerea la stânga si la dreapta, sau dublu joc. Cine tine cu firul ierbii e cu adevărat jurnalist.Firul ierbii nu a dat puterea unei coase premature.Altfel, doamna Matei si domnule Badin, aalccept ca atunci cand ati spus altfel decât ați gândit ați fost forțați. Aveti familii si guri de hrănit.Fata de altii ați luptat. Nu va puteti compara cu Tucă sau Tucescu sau Rifai sau Ruj roz sau juma din antena sau cap de******sau Chireac sau Ardei umplut care m a impresionat ca bătrânețea il face incoerent in afirmatii, ca multi sau ca TAMPI...

# Pintea date 3 May 2020 20:43 +1

Bobby Paunescu nu mai are bani?

# Ion Titu date 3 May 2020 21:07 +15

Bine mai liberalilor, adepți ai libertății cuvintului respectiv a presei, băgați pumnul ala plin de ... în gură LIBERTĂȚII? Pai doamna Sorina Matei a criticat "ciuma roșie" până a găsit-o apoplexia_pa ciuma evident_ dar n-au îndrăznit ma sa interzică sau sa suspende ziariști. A mai încercat Base sa promoveze o lege dar au sărit toți ceilalți, pe cata vreme acum, tace toată lumea... De ce? S-a hales-bules de democrație și libertatea cuvântului... GHINION!

# steluta date 3 May 2020 23:33 +4

Articolul pare o invitație la amnezie, totuși cei doi au slujit grețos regimul represiv băsescian si statul protocoalelor DNA+SRI

# Victor date 4 May 2020 04:54 0

De ce o numiți 'vanatoare'???

# Valter Cojman date 4 May 2020 05:24 +1

Dictatura fascista a lui IohaniSS in plina desfasurare: publicatii critice la adresa lui si la adresa "guwernerului meu fascist" Orbanis, Inchise, jurnalisti critici la adresa lui si la adresa "guwernerului meu fascist" Orbanis, concediati.

# Constantin date 4 May 2020 05:51 0

În 1989 la așa zisa revoluție au murit Români pentru libertate și împotriva așa zisei dictaturi de atunci pentru ca acum sa ni se impună DICTATURA PUMNULUI ÎN GURĂ ...celor care critica puterea “guvernul , președenția”...!

# Anghel Mircea date 4 May 2020 08:21 +2

Sorina &Badin ,fiecare picior in cur inseamna trei pasi inainte. Mult succes !

# io date 4 May 2020 08:48 +5

Nu stiu cate adevaruri despre iohAnnus a scos la iveala aceasta "jurnalista", stiu doar cate adevaruri a ascuns, a mascat, a distorsionat si a manipulat in vremea cand era platita de basescu. Ori,....dezastrul din Romania acolo isi are radacinile. Daca vrea sa-si spele pacatele.... sa inceapa cu inceputul. Sa mearga la un post tv (serios) la care sa deschida un serial in care sa dezvaluie infectia care a dus la cangrenarea Romaniei. S-a dovedit faptul ca nici macar dovezile clare nu mai sunt suficiente in ce priveste "Justitia" aplicata in Romania dar...putem incerca.

# imun/teanu date 4 May 2020 10:24 0

Sorina Matei a dat ca la fasole in PSD /la ordinul Base?, sau alti?, sau ca asa simteau sentimentele ei? Ca acum il "developeaza" pe HoHa nu mai e obiectiva? Dincolo volumului care ii creste mai imbuibat si la propriu si la icnelile viscerale INSUL nu are-n "dulap" decat, radiografiat, un schelet descarnat /sau, vorba Oprescului, "scheleti"?, "activele" reale deocamdata stiute fiindu-i deja pe planuri multiple. Cum am vazut ca Sorina nu tace asteptam cu curiozitate sa ne mai dezvaluie secrete mumiei. Mai deslusite si despre jEG-ul nazist care ca si Lenin "o stafie merge prin Europa".

# ion date 4 May 2020 10:33 +1

ce te poti astepta de la analistulistul Bobbbbyyy Paunescu ? este doar fiul mdescoperitorului "ingineriei financiare" o denimire securistica pentru hotie. Acum Bobbbyyy e si mare analist radio tveu. Golania este la moda

# escu date 4 May 2020 11:27 +3

Păi cum altfel? Tot poporul știe, în frunte cu Tudor Barbu, că B1 este cel mai obiectiv post TV, este imparțial și promovează adevăratul jurnalism. Hă, hă, hă ce îmi plac glumele mele. Ce să caute fraților acolo jurnaliștii care critică pe Ciolannis și guvernarea PNL? Acolo încep să se cuibărească cei mai mari pupîncuriști din presă. La B1 TV se face propagandă johannistă, liberală și antiPSD la greu. La ei albul este negru și invers. Tot ce este pesedist miroase urât, câh, iar tot ce este limberal este adevărata democrație, este europenism, este libertate în gânduri și simțire. Acum se explică de ce au început să apară pe sticlă, la B1, niște figuri noi, unii din ei foști cercetați pentru că trăgeau prafuri pe nas sau beau ceai cu Crețu, care fac propagandă deșănțată pentru Ciolannis și liberali, fără nici o remușcare pentru cum încearcă să manipuleze cetățenii aceste țări.

# banditu coroiu date 4 May 2020 14:03 +1

Ce asteptari sa ai de la bobytza si de la exaltatii de la labeunuteve? Zero. O adunatura de pupincuristi basisto-wuhanisti cu deficit de materie cenusie. Pe de alta parte nu putem sa nu ne amintim cum ii curgea scuipat in coltul gurii lu' madam sorina independenta, cand ii injura pe antenisti si pe Voiculescu, si cum batea ca foca din palme, fericita ca vin securistii si inchid A3 si recupereaza faraoanca un mare rahat la bugetul de stat. Sa ne amintim si de cat de tare guitza anti-psd in 10 august, la revolutia sparanghelistilor intorsi in tara sa ne invete cum se face democratia cu coctailuri molotov. Din ce observ nu prea se inghesuie lumea sa-i planga de mila. Ii gaseste japitanis un post de consilier pe undeva ca s-o scoata din foame si o inregimenteaza in oastea propagandistilor pedelisti.

# afiliatul date 5 May 2020 08:12 0

Presa nu mai este de mult timp ,,cainele de paza,, al democtariei. Este dulaul fioros care pazeste cu toate fortele si priceperea averile facute de stapanii lor. Aproape toti marii hoti si talhari ai banului public au ,,trusturi de presa,, iar ziaristii critici si cinstiti sunt angajatii lor, sponsorii lor, vacuta de muls, stapanul care mangaie cu o prima, cu un imprumut, etc. Despre ce presa vorbim?

# Delia Jeleru date 5 May 2020 13:35 0

Jurnalisti de marca. Marca cui? :) :) :)

# Ursache Vighenia date 7 May 2020 15:39 0

Sorina Matei este PSD-ista de multi ani, inca din vremea guvernarii PSD.Pe vremea aceea nu critica Guvernul, era trup si suflet de partea Guvernului, indiferent cate "prostii" faceau psd-istii si cata lume era in strada impotriva lor.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii