JUSTITIA INTRA IN CARANTINA – Tribunalele si curtile de apel din tara incep sa-si inchida portile pana in aprilie, judecand doar cauzele urgente, ca sa impiedice raspandirea coronavirusului. Inalta Curte de Casatie si Justitie face aceeasi mutare. Perioada de carantina poate fi prelungita in caz ca situatia se agraveaza. Si examenele se amana. Instantele raspund astfel recomandarilor facute de Sectia pentru judecatori din Consiliul Superior al Magistraturii (Documente)

Scris de: V.B.

12.03.2020 18:29
Vizualizari: 4759

Instantele din Romania au inteles perfect ca paza buna trece primejdia rea, asa ca trag heblul. Numeroase tribunale si curti de apel din toata tara au anuntat miercuri, 11 martie 2020, si joi, 12 martie 2020, ca isi vor suspenda partial activitatea, pentru a evita aglomeratiile si astfel raspandirea coronavirusului.In general, instantele mentioneaza ca masura suspendarii va dura pana in luna aprilie, insa dau de inteles ca ea poate fi prelungita in caz ca situatia se agraveaza.

Singurele tipuri de dosare care vor continua sa fie judecate sunt cele care nu suporta amanare, din diverse motive: cauze cu arestati, cu masuri preventive, cu minori sau cu termene de prescriptie mult prea apropiate.

Nici Inalta Curte de Casatie si Justitie nu face exceptie, presedinta ICCJ Corina Corbu (foto) emitand joi un ordin de suspendare a activitatii instantei in intervalul 16 martie – 16 aprilie 2020.

Precizam ca instantele raspund astfel recomandarilor lansate in acest sens de catre Sectia pentru judecatori din Consiliul Superior al Magistraturii (click aici pentru a citi). Joi, sectia a revenit, precizand ca solicita extinderea perioadei de carantina pana la data de 4 mai 2020 (click aici pentru ultima hotarare).

Acelasi CSM a anuntat joi amanarea – pana la o data inca neprecizata (dupa 4 mai, in tot cazul) – a examenului de capacitate pentru judecatorii si procurorii stagiari, precum si a concursului de admitere la Scoala Nationala de Grefieri (click aici pentru a citi).


Pana la ora transmiterii acestei stiri, instantele care au comunicat ca isi suspenda activitatea sunt:


- Inalta Curte (document)

- Curtea de Apel Bucuresti (document)

- CA Targu Mures (document)

- CA Cluj (document)

- CA Iasi (document)

- CA Pitesti (document)

- CA Timisoara (document)

- CA Oradea (document)

- CA Constanta (document)

- CA Craiova (document)

- Tribunalul Bucuresti (document)

- Tribunalul Timis (document)

- Tribunalul Suceava (document)

- Tribunalul Bacau (document)

- Tribunalul Dambovita (document)

- Tribunalul Gorj (document)

- Tribunalul Arges (document)

- Tribunalul Prahova (document)

- Tribunalul Iasi (document)

- Tribunalul Alba (document)

Comentarii

# vaduva date 13 March 2020 09:30 +1

cel mai bun moment pentru implementarea la nivelul INTREGULUI SISTEM JUDICIAR din Romania a programului/platformei aflat inca in faza de incercare, la nivelul a doar cateva instante ,vreo 4-5, a ACCESULUI ELECTRONIC LA DOSAR....prin urmare, acesta este momentul propice de a GENERALIZA PLATFORMA ACCESULUI ELECTRONIC LA DOSAR pentru TOATE INSTANTELE DIN ROMANIA, de la mic, la mare! inclusiv la ICCJ si la CCR !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii