KOVESI, IN PANICA TOTALA – Tortionarul de la unitatea de elita DNA Ploiesti, procurorul Mircea Negulescu, a fost arestat. Inalta Curte a admis contestatia SIIJ si i-a dat lui “Zdreanta” mandat definitiv pe 30 de zile. S-a ajuns in punctul care ii da cosmaruri fostei sefe DNA Laura Kovesi. Daca Negulescu va vorbi sa-si scape pielea, vor cadea capete incoronate

Scris de: George TARATA

23.07.2020 17:46
Vizualizari: 17342

Tortionarul de la unitatea de elita DNA Ploiesti a fost arestat. Ne referim la fostul procuror DNA Mircea Negulescu (foto), zis "Portocala" sau "Zdreanta".

Inalta Curte a admis in 23 iulie 2020 contestatia Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) si i-a dat lui “Zdreanta” mandat definitiv pe 30 de zile. S-a ajuns in punctul care ii da cosmaruri fostei sefe DNA Laura Kovesi. Daca Negulescu va vorbi sa-si scape pielea, vor cadea capete incoronate.


 

Arestarea lui Mircea Negulescu (dat afara din magistratura) a fost dispusa de judecatoarele ICCJ Simona Nenita si Rodica Cosma. Dosarul este instrumentat de procuroarea Adina Florea de la SIIJ.

In ceea ce-l priveste pe cel de-al doilea inculpat din dosar, ofiterul de politie judiciara din DNA Mihai Iordache, cele doua judecatoare de la Inalta Curte au mentinut masura controlului judiciar.


Iata minuta ICCJ:


Admite contestatia formulata de PICCJ SIIJ, desfiinteaza in parte incheierea atacata numai in ceea ce priveste pe Negulescu Mircea si rejudecand, admite propunerea de luare a masurii arestarii preventive formulata de Parchet in ceea ce il priveste pe Negulescu Mircea, dispune arestarea prev pt 30 de zile de la 23.07.2020 la 21.08.2020. Mentine restul dispozitiilor.

Respinge ca nefondata contestatia formulata de Iordache.

Definitiva”


Grup infractional organizat, cercetare abuziva, represiune nedreapta...


Amintim ca Mircea Negulescu a fost retinut de Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie in 15 iulie 2020, fiind acuzat de constituire de grup infractional organizat, cercetare abuziva, represiune nedreapta, instigare la represiune nedreapta in modalitatea participatiei improprii, influentarea declaratiilor, inducerea in eroare a organelor judiciare in forma instigarii si in modalitatea participatiei improprii, inducerea in eroare a organelor judiciare in forma instigarii si in modalitatea participatiei improprii, fals intelectual si abuz in serviciu.

Cauza in care Mircea Negulescu a fost arestat priveste modul in care acesta, pe vremea in care activa la DNA Ploiesti, i-a fabricat dosar fostului premier Victor Ponta si fostului deputat Sebastian Ghita. Este vorba despre dosarul in care Ponta a fost acuzat de folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si complicitate la spalare de bani, iar Ghita de spalare de bani, in legatura cu aducerea in Romania a ex-premierului britanic Tony Blair, care astfel prin prezenta sa mediatizata sa il ajute pe Victor Ponta sa castige capital electoral in contextul candidaturii la presedintia Romnaniei.


Prezentam comunicatul SIIJ cu acuzatiile impotriva lui Mircea Negulescu:


“La data de 15 iulie 2020, procurorii Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale, punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pe o durata de 24 de ore fata de un fost procuror, sub aspectul savarsirii infractiunilor de:


-cercetare abuziva prev. de art. 280 alin. 1 si 2 Cod penal (6 infractiuni),
-represiune nedreapta prev. de art. 283 alin. 1 Cod penal (4 infractiuni),
-instigare la represiune nedreapta in modalitatea participatiei improprii prev. de art. 47 Cod penal in ref. la art. 283 alin. 2 Cod penal in cond. art. 52 alin. 3 Cod penal,

-influentarea declaratiilor prev. de art. 272 alin. 1 Cod penal in cond. art. 35 alin. 1 Cod penal,

-inducerea in eroare a organelor judiciare in forma instigarii si in modalitatea participatiei improprii prev. de art. 47 Cod penal in ref. la art. 268 alin. 1 Cod penal in cond. art. 52 alin. 3 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal,

-inducerea in eroare a organelor judiciare in forma instigarii si in modalitatea participatiei improprii prev. de art. 47 Cod penal in ref. la art. 268 alin. 2 Cod penal in cond. art. 52 alin. 3 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal,

-fals intelectual prev. de art. 321 alin. 1 Cod penal (12 infractiuni) in cond. art. 38 alin. 1 Cod penal,

-abuz in serviciu prev. de art. 297 alin. 1 Cod penal (4 infractiuni) si

-constituirea unui grup infractional organizat prev. de art. 367 alin. 1 si 3 Cod penal.

Totodata procurorii SIIJ au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale, punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a unui fost ofiter de politie judiciara sub aspectul savarsirii infractiunilor de:

-complicitate la cercetare abuziva prev. de art. 48 Cod penal rap. la art. 280 alin. 1 si 2 Cod penal (6 infractiuni),

-complicitate la represiune nedreapta prev. de art. 48 Cod penal rap. la art. 283 alin. 1 Cod penal (4 infractiuni),

-complicitate la instigare la represiune nedreapta in modalitatea participatiei improprii prev. de art. 48 Cod penal in ref. la art. 47 Cod penal in ref. la art. 283 alin. 2 Cod penal in cond. art. 52 alin. 3 Cod penal,

-complicitate la influentarea declaratiilor prev. de art. 48 Cod penal rap. la art. 272 alin. 1 Cod penal in cond. art. 35 alin. 1 Cod penal,

-complicitate la inducerea in eroare a organelor judiciare in forma instigarii si in modalitatea participatiei improprii prev. de art. 48 Cod penal rap. la art. 47 Cod penal in ref. la art. 268 alin. 1 Cod penal in cond. art. 52 alin. 3 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal,

-complicitate la inducerea in eroare a organelor judiciare in forma instigarii si in modalitatea participatiei improprii prev. de art. 48 Cod penal rap. la art. 47 Cod penal in ref. la art. 268 alin. 2 Cod penal in cond. art. 52 alin. 3 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal,

-fals intelectual prev. de art. 321 alin. 1 Cod penal (10 infractiuni) in cond. art. 38 alin. 1 Cod penal,

-complicitate la abuz in serviciu prev. de art. 48 Cod penal rap. la art. 297 alin. 1 Cod penal (4 infractiuni),

-constituirea unui grup infractional organizat prev. de art. 367 alin. 1 si 3 Cod penal,


In fapt, primul inculpat, in calitate de procuror de caz la DNA – ST Ploiesti, cu ajutorul celui de al doilea inculpat, ofiter de politie judiciara, ar fi procedat la ticluirea modului de sesizare si a intregului material probator administrat in doua dosare aflate in instrumentarea DNA – ST Ploiesti, cu scopul invinuirii pe nedrept a unor persoane, ar fi dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de 4 persoane precum si masuri neprivative de libertate constand in control judiciar fata de 3 persoane, despre care cunostea ca sunt nevinovate, si ar fi determinat judecatorul de drepturi si libertati sa dispuna, fara vinovatie, arestarea preventiva a unei persoane in baza materialului probator plasmuit.

Totodata, ar fi determinat 4 persoane, prin corupere, prin constrangere sau prin alte fapte cu efect vadit intimidant, sa dea declaratii mincinoase in cele doua dosare instrumentate, ar fi determinat 3 persoane sa formuleze, ca urmare a constrangerii exercitate asupra lor, denunturi cu privire la existenta unor fapte prevazute de legea penala, cunoscand ca acestea sunt nereale, ar fi procedat la falsificarea denunturilor si a declaratiilor acestor persoane prin atestarea unor fapte sau imprejurari necorespunzatoare adevarului, precum si la clasificarea denunturilor ticluite in numele a doi dintre denuntatori.

Toate aceste fapte ar fi fost savarsite in cadrul unui grup infractional organizat in scopul ticluirii celor doua dosare ale DNA – ST Ploiesti pentru invinuirea pe nedrept a unor persoane, desi cunosteau ca acestea sunt nevinovate.

Precizam faptul ca masurile dispuse reprezinta etape ale procesului penal, conform Codului de procedura penala, care nu infrang in niciun fel principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# Eva date 23 July 2020 18:05 +41

În sfârșit se mai întâmplă și lucruri bune în justiție !

# Andi date 23 July 2020 18:18 +3

:D Merita!

# Găină Gheorghe date 23 July 2020 18:27 +18

Incepe să se facă dreptate.Sper să urmeze si alti monstri.Bravo SIIJ.

# Ana date 23 July 2020 18:48 +8

Acest magar a distrus vieti. Urmarea sa aresteze judecatori din 2017, ca sa bage frica in ei. Un nemernic, toate dosarele de care s-a atins, sunt pline pline de probe masluite

# Andrei date 23 July 2020 18:51 +8

Bravo ICCJ ! Bravo Siij ! Nu va fie frica, faceti dreptate pentru oameni ! Sa primeasca pachet cu "toate probele inventate"

# Maria date 23 July 2020 19:11 +8

Un dezaxat.Ca si Eva de la iasi.Ar trebui si Onea sa fie langa el.Si manam kovesi,ptr ca u facut TOTUL cu stirea ei.Niste nesimtiti.

# X date 23 July 2020 19:30 +5

Vai, vai, vai, ce face slujirea dacă zdreanta asta începe sa vorbească?

# banditu coroiu date 23 July 2020 19:57 +1

L-ati vazut cumva pe zdreanta? Nope.. e la bulau. :lol: Hai onanis, pregateste chiftelele si prastia ca sa-ti alimentezi amicul paraditor ca poate asa nu te da in gat. Prajeste-i-le in tigaia electorala psd pregatita ca sa-l paradeasca pe Savu. :lol:

# CARCOTAS date 23 July 2020 20:01 +4

Orice a zis sau va zice zdreanta, nu va duce la dosare penale pe numele sefilor sai. E tarziu pentru el! Sistemul nu actioneaza haotic, au securizat deja informatiile, nu se va ''confirma'' nimic din ce va spune el, asa ca va plati singur, ori cel mult de manuta cu egalii lui de la Republica din Ploiesti. Desi ssefimea din Bucuresti va scapa, vor ramane cu hamul pus pe cap, fiind controlati si dirijati- aici e pericolul!

# Felicitari SIIJ date 23 July 2020 20:57 +6

Felicitari SIIJ, FELICITARI de zeci de mii de ori, ati reusit sa alinati cat de cat suferința celor pe care ia nenorocit acest nemernic ! FELICITARI !!! Asteptam si alte portocale si mandarine sa mearga dupa acest cretin cu slugile lor impreuna ! Doamne ajută si fa Doamne dreptate !!!????????????

# Ioan date 23 July 2020 21:14 +14

Nu ma bucur niciodata cand e arestat un om. Nu e cazul lui zdreanta el nefiind om. Cred ca aceasta decizie ar putea da de gandit multor tortionari creati de regimul basescu.

# Neanae date 23 July 2020 23:21 +4

Aleluia! Dumnezeu vede și ia măsuri! Cu calm, cu dreptate și adevăr. Luați aminte ticăloșilor și mumele voastre de blestemați! Azi i-a venit cu greață și ******i de la Cotroceni și guvernul lui cu decizia Parlamentului European in legătura cu “cadourile” de miliarde (80 koloniei RO) pentru care luptara sasul pana la extenuare. ATENȚIE - nemernicia acestui GUWERNER este infinita! VOR ALEGERI IN SEPTEMBRIE PENTRU CA SA PIARDĂ! Le sta bine in opoziție ca sa ÎMPIEDICE TOT! DEMENTII ĂȘTIA ȘTIU NUMAI SA DISTRUGĂ! Canalii care se hrănesc cu ura! U R Ă

# Anticoruptia date 23 July 2020 23:27 +6

Onuta... Ce faci, ma? Ai făcut moale? Dacă nu te-am băgat în seama demult, nu înseamnă că te-am uitat... Si pentru ca-s băiat fain, iti dau un sfat gratis: scoate repede capul din poza și bagă-l pe al malacei... Cat mai ai timp.. Ca Portocala nu prea sta bine cu inteligenta.. Si o sa spargă repede... De prost ce e, o sa creada ca îl scăpa Kovesi dacă nu da pe ea... De fapt, toți sunteți niște găini fără creier: citrica e la Bulau, tu ești varza, iar zeița e pe cai...si nu cred ca te mai spala nici Nufărul dacă asa e ordinul...

# Ady date 23 July 2020 23:32 +1

ia sa scrie portocala, ce judecatori dorea sa aresteze ? Si cum le inventa dosarele si probele...

# Petre ispirescu date 23 July 2020 23:49 +2

Inteleg ca urmeaza procurorul Ionut Vasile de la DNA Cluj!

# tamarislucian date 24 July 2020 02:15 +6

De cind astept pe creatorul acestor bestii Basescu la beciul domnesc. Cind fratilor ca-mi pierd rabdarea ?

# Tipa date 24 July 2020 02:55 +2

SIIJ a se ocupe si de dosarele inregistrate impotriva suedezului flutur politisti conducerii sri si a celorlalti netrebnici ... zamca si campan de la politia humor in disperarea de a executa ordinele mi au retinut placutele si certificatul de inmatriculare neavand competenta.Pun pariu ca nici acum nu stiu de ce nu aveau competenta sa o faca si ca au savarsit un abuz ...erau asa de fericiti ca pot presta ...le-a zis ca nu pot fura pt gruparea lor.... au 2 legi si nici pe astea nu le stiu a le aplica...

# jude date 24 July 2020 06:47 +2

Se intampla lucruri bune in justitie pentru ca mai functioneaza singurul pilon cinstit si pe care tradatorii de tara il vor desfiintat. De ce, este simplu ca buna ziua. Simt suflul acestei sectii in ceafa, iar Adina este incoruptibila! Doamne ajuta!

# basicuta date 24 July 2020 08:06 +3

dar politistul e liber? cum e posibil să fie liber pt atâttea infractiuni, trebuiau toti arestati...justitie corectă! o hazna, l-au arestat de frica televiziunilor si a societatii...politistul complice e LIBER!

# Lechi date 24 July 2020 08:16 +2

Salut ! Un cutremur de grad 8 s-a propagat ieri in urma arestarii lui portocala ! Cum ar fi aratat lumea fara inregistrarile prezentate ? Portocala, procuror sef la DNA, Blair,Ghita,Ponta, plus o multime, la puscarie, dar ce sa mai vorbim de cati multi altii, de la Ploiesti, Oradea se din alte parti , bagati in colimator, dupa acelas model! Portocala, are pe lista 18 capete de acuzare, pontru care, ar fi trebuit sa primesca din start, cate 30 de zile de arrst preventiv. Toate sunt grave, nu stiu daca cineva ar putea ierarhiza! De acum, portocala va actiona instinctiv; sa-si apere coaja sa ! Ii doresc succes !

# Rusu date 24 July 2020 08:38 +2

În sfârșit. Parcă nu-mi vine să cred! Acest inculpat trebuie să răspundă, împreună cu acoliții lui pentru toate abuzurile comise, cu închisoare pe viață. Aceste abuzuri sunt mai grave decât cele comise de comuniști la mijlocul secolului trecut, pentru că de această dată acest torționar (precum și alții, tot din aceste unități de elită) acționa invocând legea. Cei din secolul trecut nu aveau ca temei legea, ci pur și simplu abuzul care era recunoscut. Felicitări d-nei procuror care are un curaj fantastic. Acesta este doar începutul. Anchete de acest gen trebuie continuate la Oradea, Brașov, Suceava, Galați și alte asemenea unități de elită ale d-nei fost procuror șef al acestei instituții.

# Tipa date 24 July 2020 08:47 +2

Politistii de la humor au savarsit infractiuni desfasurand activitati in lipsa competentei teritoriale.Au un articol ce le reglementeaza competenta teritoriala - art 28 din legea 218 si din dorinta de a fura pt stapani si a sanctiona s- au lipit de niste penale....pitel seful politiei nu a vrut sa - mi dea nici numar de inegistrare legal la o cerere...se chinuia la furat ca au os etc.i - am zis ca nu au nici os si nu pot fura ....

# imun/teanu date 24 July 2020 09:13 +2

Scarba IMENSA. Zic unii ca acum "zdreanta" o sa vorbeasca. N-o sa spuna nimic, stiind ca-l poate lovi epidemia clasica de cancer galopant. Dupa un "teatru" bine jucat insul se va ajunge "reabilitat", cu si poate despagubiri /sau credeti ca doarme sistemul?! LulutZa?! Privind-o, vezi prototipul tortionarului viscerat si din "gene". Pentru care a chinui cat mai este o atata placere incat sa-i produca si intense orgasme. Predilect femeilor frumoase cu si sex definit, pe care sa-si verse umorile complexelor cumulate. Nici nu-si disimuleaza alura perfecta de gardiana SS. Asa ca nu degeaba a si fost "selectionata" la (xx)UE, ale carei tendinte nu mai sunt nici lui Polichinelle secret, o LulutZa fiind "scula" perfecta, cu si valetii ei necesari. O "comedia dell arte", insa cu sange / deocamdata sapat de fundatii.

# Ultimul Charlot date 24 July 2020 09:49 +1

Aloooo!!!! SIJ, scoatețo din sertar și dosarul lui Bujorean de la Suceava, fost procuror. O alta portocala, alt tortionar notoriu.

# Limbariță de procoror "anticorupt" date 24 July 2020 10:51 +2

Pe citricu' acesta, toxic în faptele lui, ar trebui să-l apuce limbarița, numa' bună pentru ușurarea conștiinței... Să facă mărturisiri complete, să prezinte putregaiul conform realității, să vedem hidoșenia și chipul murdar de spurcăciune al unei instituții cu nume pompos, dar mai corupt decât toți dracii iadului la un loc... Și, pe urmă, să-i poftim pe toți guzganii europeni si ameriloci, să-i mai pupe budigăii faraoancei, sa-i pună tinichele onorifice...să-i vâre tron sub cur și dosare multe pă care să șadă...

# dreptate date 24 July 2020 11:41 +1

Si la DNA Craiova s-a practicat aceeasi metoda de intimidare, denunturi luate sub presiune impotriva unor oameni nevinovati,dosare fabricate doar pe presupuneri, toate numai pentru satisfactia si faima procurorului( procurorul Cosmin Croitoriu cu acceptul sefului si totodata nasului sau, procurorul Marin Calusaru).Cine sunt acesti procurori?Toata presa locala a dezvaluit legaturile acestora cu ,,restul,,. Pana atunci, VIETI DISTRUSE, oameni nevinovati strigandu-si cu disperarea nevinovatia si purtati prin salile de judecata, lasati fara serviciu dar traind cu speranta ca mai exista JUSTITIE DREAPTA.

# YAHOU date 24 July 2020 15:33 +1

Da ,se mai intampla si lucruri corecte, dar nu va bucurati pana nu vedeti REZULTATUL...CACI ...SE MAI POATE SI COTI...pe ici, colea...NU VEDETI...?cu BASESCU ce s-a intamplat? hura ,dura...si GATA SE MUSAMALIZEAZA TOT SA-I VEDEM PE ACESTI JUDECATORI PREACINSTITI CE VOR FACE...NU-MI PUN MARI SPERANTE!RAUL, la noi este injectat...e greu de scos din radacini

# yatou date 24 July 2020 15:39 +1

ASA LE TREBUIE LA TOTI NETREBNICII ASTIA CARE SE VAD "MARI" SI FAC CE LE POFTESTE OSUL! CU BASESCU CE SE MAI AUDE?EI...O DAU COITA CA ASTA STIA SA SE DESCRCE CU DARURI CA SI PE LA UE. SARLATAN IN TOATE DIRECTIILE...SI JAVRA JAVRA CARENU E DE IERTAT!

# Ana date 24 July 2020 19:12 +5

Asteptam incatusarea mandarinelor de la Oradea: Man , Ardelean, Muntean, Surducan etc....

# Kovesi next date 24 July 2020 22:19 +2

Sper ca spusele lui Mircea Badea sa se indeplineasca...adica pe Kovesi s-o aresteze chiar din functia de mare procuroreasa a UE...

# ??? date 24 July 2020 22:36 +1

Domnisoara sau doamna Ana ! Va rog sa nu faceti discriminari , i-ati uitat pe porcurorul Pantea de la metropola binș, pe marele purtator de geanta manelista Ile, pe complicele Lucaciu , va rog altadata pomenitii ca sa nu se supere sau sa se simta dati la o parte. Sper macar ca SIIJ sa nu faca discriminari

# Marian75 date 25 July 2020 13:25 +1

Bv.SIIJ,În sfârșit,dar m-ai e mult până departe,sper că urmează Kovesi...Onea..s.m.d.....

# Ana .....???? date 26 July 2020 08:16 +1

Scuze !!!! I-am uitat pe cei enumerati si mi-am mai amintit pe Antik Levente , Ilisie Teofil , ...

# mitica date 26 July 2020 14:50 +2

Urmatorii vor fii onea si kovesy sa mearga la bulau?

# Tulus Marin Olt date 26 July 2020 20:52 -2

NUUUUU!!! ICCJ savarseste un grav abuz arestând acest prcouror indiferent de pacatele lui. Trebuie să fie lăsată instanta pt. a decide dacă este vinovat sau nu!Este inadmisibil acum sa arestezi Omul(pt că si el este Om)cand nu mai este in magistratura nu-i asiguri un proces echitabil.Nu se poate admite nici represiunea nedreptă a CSM/ului asupra jud. Crina Muntean.In conceptia mea sunt doar interese/abuzuri.Dar ceea ce nu se recunoaste este ca Justitia functioneaza la fel de iresponsabil.SIIJ trebuia să dispună punerea in misacare a actiunii penale impotriva procurorului Emil Mota Judecatorului Dumitrescu Paulica, ca si jud Petcan Romeo(Trib Olt) si Plugărescu de la CACraiova pt. respresiune nedreaptă asupra mea , membru al UNBR Bota.SIIJ trebuia să rezolve si situatia de la DNA BUc procuror Badea si Popovici care au dispus favorizarea lui Pavelescu Aurelian siFlorescu Marian(inculpat),care m/au exclus din PNTCD pt,a facilita activitatea frauduloasă a unui primar.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii