KOVESI TREBUIE REZOLVATA PANA DE ZIUA PACALELILOR – Judecatoarea Francisca Vasile de la Inalta Curte obliga SIIJ sa finalizeze pana la 1 aprilie 2021 dosarul in care Laura Kovesi este inculpata pentru luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa. Procuroarea Adina Florea de la SIIJ are doua optiuni: fie o trimite in judecata pe Kovesi, fie ii claseaza dosarul (Minuta)

Scris de: George TARATA

27.01.2021 17:06
Vizualizari: 4687

Nicio surpriza! Judecatoarea Francisca Vasile de la Inalta Curte de Casatie a satisfacut-o din nou pe fosta sefa DNA Laura Kovesi (foto).Francisca Vasile a admis miercuri, 27 ianuarie 2021, contestatia privind durata procesului formulata de Laura Kovesi in cazul dosarului de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) in care aceasta este inculpata pentru luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa, in legatura cu aducerea in tara a ex-directorului Gelsor Nicolae Popa (click aici pentru a citi). Astfel, judecatoarea ICCJ Francisca Vasile a dat termen SIIJ sa finalizeze dosarul lui Kovesi pana la 1 aprilie 2021, “Ziua pacalelilor”.

Practic, procuroarea Adina Florea de la SIIJ, cea care instrumenteaza cauza fostei sefe DNA, are doua optiuni:

-fie emite rechizitoriu si o trimite in judecata pe Laura Kovesi;

-fie dispune clasarea dosarului.


Iata minuta ICCJ din 27 ianuarie 2021 (dosar 3427/1/2020):


“In temeiul art. 488/6 alin. (1) din Codul de procedura penala, admite contestatia formulata de contestatoarea Kovesi Laura Codruta privind durata procesului penal ce face obiectul dosarului nr. 1172/P/2018 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie. Stabileste termen la data de 01 aprilie 2021 pana la care procurorul investit urmeaza a finaliza dosarul, in conditiile art. 327 din Codul de procedura penala, termen pana la care nu se va putea formula o noua contestatie cu privire la durata procesului.

Cheltuielile judiciare ocazionate de solutionarea contestatiei raman in sarcina statului. In temeiul art. 4886 alin. (6) din Codul de procedura penala, incheierea se comunica procurorului de caz si contestatoarei.

Fara cale de atac. Pronuntata in sedinta publica, astazi 27 ianuarie 2021”.


Amintim ca judecatoarea ICCJ Francisca Vasile este aceeasi care, in aprilie 2019, in acelasi dosar de luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa care a facut obiectul contestatiei privind durata procesului, a dispus ridicarea controlului judiciar sub care fusese plasata Laura Kovesi de catre procuroarea Adina Florea de la SIIJ (click aici pentru a citi).

Comentarii

# MN date 27 January 2021 17:33 +11

Dupa cate cunosc eu judecatorul nu poate obliga procurorul si nici nu poate stabili termen de solutionare a dosarului Daca procurorul nu vrea, nu poate ce poate judecatorul sa ii faca procurorului?,nimic asa ca tot procurorul este cel care solutioneaza cand vrea el. Ma voi adresa si eu ICCJ referitor tot la un dosar la SIIJ cu aceasi vechime ca a lui Kovesi si care nu se doreste sa se mai lucreze la el,miramas ca in cazul meu ICCJ sa se pronunte ca si in cazul Kovesi

# Edelweiss - Primul Petent pe 488^1-^^ Cpp, CA Sv. date 27 January 2021 19:56 0

@NM Înainte de comentariul de mai sus ar fi fost utilă lectura art. 488^1 - ^^ Cpp :-? Io* am fost primul de pe raza CA Sv. care în 2016 a introdus PRIMA CONTESTAȚIE PRIVIND DURATA PROCESULUI PENAL - 29.10.2015. :eek: Când i-am spus unui advocâcățel, penalist de duzină, că introduc contestație pe 488^1-^6, s-a uitat la mine ca la marțian și a spus că n-a auzit de o asemenea acțiune. Și tipul era... penalist.

# CARCOTAS date 27 January 2021 20:48 +3

SIIJ, iesiti naibii cu dosare, ochii plansi ai fraierilor vor sa vada ca nu va luati banii de pomana!

# VIKY date 28 January 2021 09:06 +5

Fiind experta in pacaleli, culmea ar fi sa nu va pacaleasca si de data aceasta. Mafia din justitie nu a fost eradicata, asa ca nu va asteptati sa pateasca ceva. Gunoaiele de "elita" sunt protejate in Romania, ele fac parte din mormanul de gunoaie din UE. Pana nu se face o deratizare cap-coada, mirosul infect va persista mult si bine atat in Romania, cat si in UE.

# NM date 28 January 2021 09:19 +1

domnule petent imi puteti spune cum ati formulat contestatia privind durata cercetarilor de catre procuror?

# @NM date 28 January 2021 15:20 0

Pe google căutare după cuvintele cheie „model contestatie privind durata procesului penal”. Apare un rezultat pe „portal just ro” cu un document Word. Este exact modelul ce trebuie adaptat cu detaliile speței dumitale și depus la instanța competentă (cea de care aparține teritorial (sau material) Parchetul care tergiversează soluționarea). Se poate iniția acțiunea doar pentru dosarele de după 1 feb 2014, data intrării în vigoare a NCp. De asemenea se depune acțiunea doar după trecerea unui an de la ÎNCEPEREA URMĂRIRII PENALE. Adicătelea în dosar TREBUIE să fie dispusă UP (”in personam” sau ”in rem”) prin Ordonanță a porcușorului. Dacă dosarul n-are ÎUP și e ținut de procuror sub kur, n-ai ce-i face. [În cazul meu s-a început UP (in rem) pe 28 oct. 2014, după un an, pe 29 oct. 2015 am zvârlit acțiunea în instanță.]

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii