Liderii de sindicat vor fi obligati prin legea ANI sa-si declare averile

Scris de:

10.08.2010 15:23
Vizualizari: 9030

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a adoptat marti, cu unanimitate de voturi, forma proiectului legii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) care va intra in dezbaterea Plenului la data de 16 august, in sesiune extraordinara. In actul normativ au fost reintroduse prevederile respinse anterior de Senat, practic textul rezultat reprezinta acum vechea forma a legii ANI.

Comisia Juridica a Camerei a stabilit reintroducerea in lege a termenului de trei ani in care Agentia poate face verificari, precum si reintroducerea prevederii referitoare la o singura declaratie de avere, asa cum a solicitat premierul Emil Boc. Deputatii din comisie au decis sa instituie obligativitatea depunerii si publicarii declaratiei de avere si pentru liderii de sindicat si membrii Consiliului Economic si Social, precum si reintroducerea comisiilor de cercetare.

Catalin Macovei, presedintele ANI, a declarat pentru Lumeajustitiei.ro: „Ceea ce s-a intamplat reprezinta un semnal pozitiv. In opinia noastra, legea corespunde acum deciziei Curtii Constitutionale si cerintelor raportului Comisiei Europene. Reintroducerea comisiilor de cercetare e un lucru pe care ni-l doream, si speram ca aceasta intelepciune sa o aiba si senatorii, in al doisprezecelea ceas”. In forma in care va iesi din sedinta extraordinara a Parlamentului, legea se va duce spre promulgare la presedintele Traian Basescu. Avand in vedere faptul ca acesta este un nou proiect de lege, presedintele are posibilitatea de a il reintoarce la Parlament .

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii