LOBBY SURPRIZA PENTRU GIRBOVAN – Fostul presedinte Traian Basescu sustine numirea judecatoarei Dana Girbovan ca ministru al Justitiei: “Parte din procurori, judecatori si politicieni nu-si doresc desemnarea unui judecator experimentat si echilibrat... Toti intuiesc riscul ca in fruntea ministerului sa vina un judecator cu respect pentru lege si pentru drepturile fundamentale... Un judecator ajuns ministru le va explica multor procurori cine face justitie si cine face anchete”

Scris de: B.G.

27.08.2019 17:54
Vizualizari: 7720

Judecatoarea Dana Girbovan (foto) de la Curtea de Apel Cluj reprezinta o solutie a echilibrului in Justitie. O spune Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei exprimandu-si sustinerea fata de numirea Danei Girbovan la conducerea Ministerului Justitiei.


Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, Traian Basescu saluta decizia premierului Viorica Dancila de a o nominaliza pe Dana Girbovan ca ministru al Justitiei, explicand ca aceasta este un judecator cu respect pentru lege si drepturile fundamentale ale omului. Fostul presedinte acuza faptul ca unii procurori, judecatori si parte din politicieni nu-si doresc desemnarea unui magistrat experimentat si echilibrat la sefia Ministerului Justitiei, iar asta intrucat "un judecator ajuns ministru le va explica multor procurori cine face justitie si cine face anchete, cine propune mandate de ascultare si supraveghere, si cine le aproba”. Referindu-se la “unii judecatori, altfel foarte vocali”, Basescu afirma ca acestia vor trebui sa invete ca nu sustinerea publica a abuzurilor sau a legilor prost facute, dar agreate de inalti demnitari, este solutia unei cariere temeinice.

Iata postarea lui Traian Basescu:

Dana Garbovan – o solutie a echilibrului in justitie, dar decizia este la Iohannis.

In ultimii 30 de ani, profesori universitari, avocati, procurori si foarte rar judecatori au detinut functii de conducere in Ministerul Justitiei, adica ministri, secretari de stat sau directori generali.

Principala misiune a Ministerului a fost pregatirea si implementarea legislatiei. Din 'experienta' dascalilor, a procurorilor si a avocatilor, a iesit o legislatie cu multe ambiguitati aplicata neunitar, mai ales daca ne referim la legislatia penala. De regula, legislatia a reflectat gandirea procurorilor, iar din acest punct de vedere Noul Cod Penal si Noul Cod de Procedura Penala sunt 'capodopere' ale lipsei de respect pentru drepturile fundamentale. Cele peste 100 de articole declarate a fi neconstitutionale de catre CCR sunt oglinda gandirii procurorilor care au raspuns de forma finala a codurilor.

Dupa atatea rateuri legislative, parte din ele promulgate si de mine, premierul Dancila are ideea numirii unui judecator experimentat si echilibrat in functia de ministru al justitiei. Un cor de procurori, altul de judecatori si inca unul de politicieni au sarit sa conteste nominalizarea Danei Garbovan pentru functia de Ministru al Justitiei.

Cu certitudine, parte din procurori, parte din judecatori si parte din politicieni nu-si doresc desemnarea unui judecator experimentat si echilibrat in functia de Ministrul al Justitiei.

Toti intuiesc riscul ca in fruntea ministerului sa vina un judecator cu respect pentru lege si pentru drepturile fundamentale. Dana Garbovan vine din mijlocul sistemului, ceea ce inseamna ca ii stie hibele dar si oamenii, cu bunele si relele lor, fie ca sunt judecatori, fie ca sunt procurori.

Un judecator ajuns ministru le va explica multor procurori cine face justitie si cine face anchete, cine propune mandate de ascultare si supraveghere si cine le aproba.

Alta problema este ca si unii judecatori, altfel foarte vocali, vor trebui sa invete ca nu sustinerea publica a abuzurilor sau a legilor prost facute, dar agreate de inalti demnitari, este solutia unei cariere temeinice. Politicienii ar putea afla ca trebuie sa inceteze demagogia sustinerii fara rezerve a unor infractori din parchete si instante care s-au pretat la falsificarea probelor din unele dosare, sau care au dictat arestari preventive in dosare in care nu existau probe.

Si, ca sa nu uit, l-ati mai auzit careva pe demagogul Timmermans acuzand modificarile la legile justitiei dupa ce s-a terminat campania pentru europarlamentare?

Eu imi pun mari sperante ca Dana Garbovan va reusi sa corecteze lacunele din justitie, lacune care erau evidente inca de la terminarea mandatului meu (Decembrie 2014).

Eu cred ca numirea unui judecator la Justitie este un lucru bun, iar daca judecatorul este Dana Garbovan, un magistrat echilibrat, cu atat mai bine.

Pana la urma, decizia ii apartine presedintelui Iohannis”.

Comentarii

# Edelweiss - Ivory Tower Sender date 27 August 2019 19:12 +3

Referitor la scenarii electorale cu premiera deja consumată, văd că se merge pe scenariul ucrainean al ACTORULUI. Nu spun nimic nici de rău și nici de bine de M. Diaconu. Mie mi se pare mai atractiv și cu mai multă aplicabilitate la condițiile specifice din Kolonie scenariul slovac al JURISTEI. Cu Dana Gîrbovan în rolul Zuzanei Caputova. În 2014 cu 2-3 luni înainte de turul 2 al prezidențialelor am afirmat ideea repetabilității scenariului alegerilor slovace ale aceluiași an: Kiska pe locul 2 în turul I coagulând toate voturile „contra” și situându-se în turul 2 înaintea lui Fico (câștigător al turului I). Și de data asta afirm că scenariul slovac este mult mai potrivit plaiurilor mioritice decât nuvela ucraineană. Avusei o aidee pe care am afirmat-o ieri pe diferite site-uri și am trimis-o pe e-mail la premier și psd, să testez dacă Veorica chiar e blat cu Plăvannis.

# Edelweiss - Ivory Tower Sender date 27 August 2019 19:13 +2

Este singura opțiune pe acre o mai au cei de la psd de a evita intrarea în disoluție și atingerea standardului umilitor al unui partiduleț de duzină, de 7-9 procente. link către postare și e-mail: https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2019/08/ai-heiv-anotar-uis.html

# Edelweiss - Ivory Tower Prayer date 27 August 2019 19:15 +2

postare: ”Ai heiv anotăr uiș” :-) Mi-aș dori ca Domnul Zeu, carele-i Mare, Bun, Blând, Înțalept și carele le știe și le vede pe toate, chiar dacă uneori căile Lui sunt mai tricotate, să-i împetrească inima, să-i întunece vederea și să-i înțepenească mintea Plăvannului. Pardon. La ultima parte a dorinței renunț, fiindcă Plăvannul nu poate fi prezumat a fi având minte. Cine naiba a mai văzut până acum copchil cuminte și Bou cu minte? Deci, voiesc să-l anestezieze în asemenea hal pe Plăvann, ca să refuze numirea Gîrbovancei în funcția de Ministru al Justiției (actuale) de Stabor și Paradeală Protocolară. Astfel încât, după refuzul Plăvannului, Gîrbovanca să devină iute și oficial candidatul PSD la alegerile presidencyale. Vaileu! Slovaca Zuzana Caputova o să pară doar o biată școlăriță de clasa zero pregătitoare pe lângă aplombul cu care Gîrbovanca o să-l joace în picioare pe Plăvann și o să șteargă cu el, transformat în mop, podelele tuturor secțiilor de votare.

# Edelweiss - Ivory Tower Prayer date 27 August 2019 19:16 +1

Domnu’ Zeu’, dacă iești milostiv și înțelegător cu suferințele oaminilor, fă-i un sedativ lu’ Plăvannis la bateria de BIOS și înțapenește-i mecanismul de cutiuță muzicală avariată! Prașu tebia, Boje Moi! :roll: ( ca să moară de ciudă derbedeii Dirlewanger SS) :sigh:

# Edelweiss - Ivory Tower Sender date 27 August 2019 19:17 +1

e-mail sent to [email protected] și [email protected] :-) Buey pruoștilor, care sunteți atât de năuciți încât nu mai știți pe ce lume trăiți, dacă vreți să mai contați pe viitor ca partid politic și să evitați dispariția prin disoluție, dacă vreți să-l faceți mop pe Plăvannis la prezidențiale, nu mai aveți decât foarte puțin timp și o singură opțiune validă: S-O CONVINGEȚI PE DANA GÎRBOVAN SĂ DEVINĂ CANDIDATUL PSD ȘI AL TUTUROR CELORLALȚI INDIGNAȚI DIN ȚARA ASTA. SCENARIUL SLOVA AL ZUZANEI CAPUTOVA SE POATE REITERA CU UN EFECT MULT MAI MARE ÎN ROMÂNIA. Asta înseamnă că mai aveți foarte puțin timp s-o convingeți pe Gîrbovan, să alcătuiți listele de susținători și Veorica să facă pasul înapoi. Sfatul de mai sus vă este oferit cu filantropic dezinteres de unul dintre cei mai înverșunați postaci anti-PSD din perioada 2011-2014, care a făcut și închisoare în urma unui dosar penal fuckătură, manufacturat de niște derbedei psd de la Rădăuți.

# Edelweiss - Ivory Tower Sender date 27 August 2019 19:19 +1

Nu contează calitatea emitentului mesajului, (închisoarea a trecut), contează validitatea tezei exprimate. Teză demnă de luat în considerare în situația în care chiar Veorica nu e vreo slugă de-a systemului, având misiunea de a asigura o butaforie unui bănuit blat Veorica-Pălăvannis. :o În acest ultim caz mă scuzați de îndrăzneală și vă rog să ignorați acest mesaj. :roll:

# Pintea date 27 August 2019 20:40 +3

Dar pe timpul lui nea caisă, cu macovei, predoiu, de ce nu au fost aplicate preceptele astea? Poate din cauza că acum si nu atunci, bratul lung al legii i-a atins puțin, klanul? Iar lacunele alea pe care le pomeneste, desi numai lacune nu pot fi aceste derapaje odioase, cine le-a creat si perpetuat? Ce ii mai place mizerabilului ăsta sa dea lectii in orice domeniu! Chiar avem nevoie de opinia lui? Cine il tot intreaba? Sau alte intrebari, de ex. despre conturi, despre avere, nu ii pune nimeni?

# Pintea date 27 August 2019 20:40 +1

Dar pe timpul lui nea caisă, cu macovei, predoiu, de ce nu au fost aplicate preceptele astea? Poate din cauza că acum si nu atunci, bratul lung al legii i-a atins puțin, klanul? Iar lacunele alea pe care le pomeneste, desi numai lacune nu pot fi aceste derapaje odioase, cine le-a creat si perpetuat? Ce ii mai place mizerabilului ăsta sa dea lectii in orice domeniu! Chiar avem nevoie de opinia lui? Cine il tot intreaba? Sau alte intrebari, de ex. despre conturi, despre avere, nu ii pune nimeni?

# Profesionalism date 27 August 2019 21:14 +1

Și dacă Alde nu mai susține guvernul? Și dacă trece moțiunea? Deja și-a depus demisia? Care e logica jocului ăstuia?

# Se baga si asta in seama de sub penele amerilocilor . date 27 August 2019 22:31 +5

Garbovan e buna , ca e buna , nu ca Basescu macane ! Gunoiul care a creeat acest sistem securist isi da cu parerea. Sa nu uitam ca acest dihor l-a infipt pe Coldea_prostu`_cainele_nostru , la SRI , si pe dolofana plagiatoare si tampa Covesi , la DNA. Nesimtitul de Maior e inca ambasador ... :-x PS.Toata stima pt. Garbovan , e superba si inteligenta !

# Parerea mea ca D. Garbovan putea candida ca presedinta . date 27 August 2019 23:34 +7

Il zbura pe Ciolanis negresit . Numai zic de Barna , acest no-name , acest Fat-frumos din balega aparut in ultima perioada , de nu-l stie bine nici Ciolos , alt clovn . PS. La Tariceanu i-o trag serviciile ; el crede ca a cazut la pace ...ca nu mai candideaza . Sa vezi ce ti-o iei , oaie ! Te-au eliminat ca pe Kakarau . Ghici cu sprijinul cui ? Puie Monta , tradatorul, daca-ti suna cunoscut ! 8)

# UDRE date 27 August 2019 23:38 +3

Traian Basescu ( UN LUP CU BLANA DE OAIE ) ai SICTIR !.

# Edelweiss - Ivory Tower Seeder date 28 August 2019 00:20 0

Eeee, se pare că Pilda Sămănătorului a funcționat și de data asta: (morala: cine n-are un Sămănător să-și cumpere iar cine are unul... să-l azvârle în temniță, ca tovarășii pesediști de la Rădăuți. Când o să iasă Gîrbovanca prezident, o să mă cer la ea să-i explic cine de la psd și de ce m-o aruncat nevinovat în temniță și cum le-am întros Io* și celălalt obraz!) link: https://evz.ro/cine-poate-distruge-sperantele-lui-dancila-pentru-cotroeni-basescu-devoaleaza-adevarata-strategie-a-psd.html?utm_source=evz&utm_medium=stiricalde

# DanTeo date 28 August 2019 06:59 0

Postare facuta dupa ora 8:00. Nu se pune...

# Edelweiss - Ivory Tower Prayer date 28 August 2019 09:49 0

@DanTeo dar ce spui dacă unii, în varii media virtuale, au teza lansată în data de 26 august - luni - dată la care Matrozul susținea pe gârbovanca DOAR la MJ? Abia pe 27 a preluat matrozul ideea că scenariul slovac al JURISTEI este mult mai atractiv decât nuvela ucraineană a ACTORULUI și abia în seara zilei de 27 aug, la postul B1 tv a nuanțat opinia sa ducând discuția către zona prezidențialelor. Inga că unii au capturi de ecran făcute, și au mailuri trimise care certifică data expedierii, ca să evite ca nu cumva să apară iar vreun dan andronic care să plagieze ideea, să și-o însușească ca un măgar nepereche și apoi să se împăuneze cu exclusivitatea propunerii. Deci Io* am lansat torpila pe 26, abia pe 27 seara a dezvoltat-o matrozul și azi 28, este tăguit de sputnikmd, capital, b1 tv și câteva altele. link: https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2019/08/ai-heiv-anotar-uis.html

# Acest gunoi , numit BAsescu ... date 28 August 2019 15:39 0

care a distrus tara sub masca unui cuvant "reformare" ! :eek: Doamna judecator e prea buna pt. acesta tara , in aceasta epoca !

# Sa fie clonata prin OUG D.Garbovan ! date 28 August 2019 17:41 0

Avem nevoie de mai multe ca dansa ! Cu o floare ...mai greu . :eek:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii