LUCICA SI ZDREANTA AU SCAPAT – Judecatorii ICCJ Stefan Pistol si Cristina Eleni Marcu i-au fericit pe procurorii Lucian Onea si Mircea Negulescu. Inalta Curte a respins contestatia SIIJ si a ridicat definitiv controlul judiciar impus vestitilor paraditori de la DNA Ploiesti. Onea si Negulescu au fost trimisi in judecata de SIIJ pentru fapte de represiune nedreapta, inducerea in eroare a organelor judiciare si cercetare abuziva (Minuta)

Scris de: B.G.

06.02.2020 12:40
Vizualizari: 4622

Bucurie mare pentru fostul sef al DNA Ploiesti Lucian Onea (foto stanga) si pentru ex-procurorul Mircea Negulescu (foto dreapta), exclus din magistratura.


 

Judecatorii Stefan Pistol si Cristina Eleni Marcu de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au ridicat definitiv miercuri, 5 februarie 2020, controlul judiciar impus de Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) fata de Lucian Onea, zis "Lucica", si Mircea Negulescu, zis "Zdreanta" sau "Portocala". Concret, Stefan Pistol si Marcu Eleni Cristina au respins contestatia facuta de SIIJ impotriva hotararii judecatoarei Hermina Iancu, din 31 ianuarie 2020, care dispusese revocarea controlului judiciar fata de Onea si Negulescu. 

Amintim ca masura controlului judiciar a fost luata in dosarul in care, in iulie 2019, SIIJ l-a trimis in judecata pe Mircea Negulescu pentru participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare, complicitate la represiune nedreapta, instigare in forma continuata la comiterea fara vinovatie sub forma participatiei improprii a infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata, iar pe Lucian Onea pentru participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare, represiune nedreapta, cercetare abuziva, instigare in forma continuata la comiterea, fara vinovatie, sub forma participatiei improprii a infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata

 

Iata minuta ICCJ din 5 februarie 2020 din dosarul 1916/1/2019/a1.4.1

 

Respinge, ca nefondata, contestatia formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie impotriva incheierii din data de 31 ianuarie 2020, pronuntata de judecatorul de camera preliminara din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia penala, in dosarul nr. 1916/1/2019/a1.4, privindu-i pe inculpatii Onea Lucian Gabriel si Negulescu Mircea.

Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Onorariul cuvenit aparatorului desemnat din oficiu pentru intimatul inculpat Negulescu Mircea, in suma de 313 lei, ramane in sarcina statului.

Definitiva”.


Iata minuta ICCJ din 31 ianuarie 2020 din dosarul 1916/1/2019/a1.4:

In temeiul art. 348 alin. (1) Cod procedura penala rap. la art. 207 alin. (7) cu referire la art.207 alin. (5) Cod procedura penala, revoca masura preventiva a controlului judiciar dispusa fata de inculpatii ONEA LUCIAN GABRIEL si NEGULESCU MIRCEA prin ordonantele nr.19/P/2018 din 25.09.2018 ale Pachetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de urmarire penala si criminalistica.

Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare. Pronuntata in sedinta din Camera de Consiliu, azi 31 ianuarie 2020”.Iata comunicatul SIIJ privind trimiterea in judecata a lui Lucian Onea si Mircea Negulescu:

"Procurorii Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor Onea Lucian Gabriel, sub aspectul savarsirii infractiunilor de participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare, represiune nedreapta, cercetare abuziva, instigare in forma continuata la comiterea, fara vinovatie, sub forma participatiei improprii a infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata si

Negulescu Mircea, sub aspectul savarsirii infractiunilor de participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare, complicitate la represiune nedreapta, instigare in forma continuata la comiterea fara vinovatie sub forma participatiei improprii a infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In rechizitoriul intocmit in cauza s-a retinut urmatoarea situatie de fapt:

Inculpatul Onea Lucian Gabriel, in calitate de procuror la Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti, in instrumentarea a doua dosare penale, in calitate de procuror de caz, impreuna cu inculpatul Negulescu Mircea, in calitate de procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, in cursul lunii mai 2015, l-au determinat pe un martor denuntator sa plasmuiasca un denunt in numele unei persoanei imaginare, sa intocmeasca in fals, in format electronic, tabele care contin numele unor persoane - locuitori ai Republicii Moldova, care ar fi avut cetatenie romana in anul 2014, cu scopul de a dovedi infractiunea de coruperea alegatorilor pretins savarsita de persoana impotriva careia s-a formulat denuntul.

De asemenea, in calitatile mentionate anterior, inculpatul Onea Lucian Gabriel, cu ajutorul inculpatului Negulescu Mircea, la data respectiva procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, a dispus punerea in miscare a actiunii penale pentru infractiunea de coruperea alegatorilor fata de o persoana despre care stia ca nu este vinovata. Totodata, inculpatul Onea Lucian Gabriel, cu sprijinul inculpatului Negulescu Mircea, in cursul lunii mai 2015, in solutionarea celor doua dosare penale, a ticluit probe nereale prin exercitarea de constrangeri asupra martorului denuntator.

In rechizitoriu, se mai retine ca inculpatul Onea Lucian Gabriel, in calitate de procuror la Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti, in mod repetat, impreuna cu inculpatul Negulescu Mircea, in calitate de procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, in perioada aprilie – mai 2015, l-au determinat pe martorul denuntator sa contrafaca, prin exercitarea de constrangeri, a unui denunt si a unor tabele in format electronic continand nume de persoane din Republica Moldova care ar apartine unor cetateni romani imaginari".

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 6 February 2020 12:56 +7

fata mermelelei poreclita justitie arata ca dupa chipul astora 2 si se aseamana cu ei si este ca ei.imi este greata gretoasa si scirba scirboasa

# corina date 6 February 2020 13:29 +7

rusine judacatorilor. chiar te intrebi daca mai e cineva normal in tara asta. tot ce este dovedit este aruncat la cos, iar supozitiile sunt luate de bune.

# basicuta date 6 February 2020 14:49 +2

dle ce se intampla....e nevinovati...si putem paria ca vor fi achitati pe fapta nu e prevazuta de legea penală!

# ... date 6 February 2020 16:44 +8

Ce sa mai judeci , ca uite ce se intampla ?! Dihorii astia au flasificat documente in dosare ca sa distruga oameni si "justitia" le da drumul ? ATUNCI SA MA IERTATI DAR AU DREPTATE OAMENII SA ZICA CA JUSTITIA E O CLOACA DE PARAZITI BINE PLATITI DIN BUGET ! :-x

# DODI date 6 February 2020 16:53 0

Pentru că au fost băieți cuminți (nu ca Dragnea!) SRI i-a iertat de poveștile ”născocite” de PSD. Cei doi pot evolua în continuare pe post de Albă ca zăpada și să meargă în continuare în serviciul slujirii. Le dorim ani mulți. La pârnaie.

# VOX date 6 February 2020 17:56 +1

Lucica +Zdreanta sunt "oamenii" plantati.de "servicii" si nu vor fi SACRIFICATI!. ASTA este regula, Ordinul se executa, nu se discuta!..Judecatorii ICCJ au fost UZI in lenjeria de corp.

# Doua jigodii platite gras de noi toti ... date 6 February 2020 18:22 +2

ce justitie e asta ? :o Alo , bisnitarul de la Cotroceni , ala de-a dat gazele din Marea Neagra pe-o sapca , cum comentezi , "mai animalule" ,ca sa-l citez pe-un clasic in viata ?

# Marius date 6 February 2020 20:51 +3

Bravo! Asta e justiția?Asta e dreptate? Cred că ar trebui o curățenie prin judecătorii și parchete. Pentru asta plătim peste10 mii lei salariul unui judecător să-și bată joc de noi? RUȘINE DOMNILOR JUDECATORI!

# Navirtu Constantin date 6 February 2020 22:09 +2

Vor avea pensii speciale

# nicu. date 7 February 2020 12:31 +2

Acesta este motivul pt care nu mai aveti credibilitate în fața poporului român. Vă apărați confrații și nu sunteți corecți și o țară întreagă au văzut ce nenorociri au făcut cei doi procurori. În schimb dacă erau două persoane oarecare, sigur nu scăpau de controlul judiciar și erau condamnați la cel puțin 12-14 ani. Să vă fie rușine. Dacă eram premierul României vă aduceam cu salariile și pensiile la nivelul minim pe economie, pentru că numai așa prețuiați acea robă. Țipați când v-i se umblă la salarii și pensii și faceți mitinguri, cu toate că nu aveți voie, dar o pratică unitară nu sunteți în stare să o faceți.

# Nelu Bogdan date 11 February 2020 10:11 0

Pai, de ce credeti ca prioritatea 0 a fost desfiintarea SIIJ ?! Baietii se apara intre ei si condamna la ani grei de puscarie "coruptii" care au dat o gaina si 10 oua la doctor ! Realizati cam ce "justitie" avem ?!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii