LUJU A AVUT DREPTATE PE MISCULATIILE LUI BAN – Cristian Ban din CSM nu scapa de procuroarea care il ancheteaza. CAB a devoalat abuzul comis de procurorii din CSM fata de procuroarea Puiu Zarafina, careia au refuzat sa ii permita sa activeze la SIIJ dupa 65 de ani si au trimis-o fortat la pensie. S-a incercat scoaterea din sistem a procuroarei Puiu Zarafina fix in momentul in care aceasta lucra la dosarul procurorului Ban din CSM, care nu a inteles sa se abtina de la vot (Minuta)

Scris de: George TARATA

05.07.2019 14:33
Vizualizari: 8051

Cumplita lovitura incasata de procurorii din CSM al caror abuz a fost devoalat la Curtea de Apel Bucuresti. Ne referim la abuzul comis de Sectia pentru procurori a CSM fata de procuroarea Puiu Zarafina, care nu a primit aviz pentru continuarea activitatii dupa implinirea varstei de 65 de ani, fiind practic trimisa fortat la pensie. Si totul s-a intamplat fix in perioada in care Puiu Zarafina lucra la dosarul de abuz in serviciu al unui procuror din CSM. Este vorba despre Cristian Mihai Ban (foto centru), care nu a inteles sa se abtina de la votul din cazul Zarafina.

Astfel, judecatoarea Nicoleta Nolden de la Curtea de Apel Bucuresti a admis vineri, 5 iulie 2019, actiunea procuroarei Puiu Zarafina, a dispus anularea hotararii Sectiei pentru procurori a CSM privind refuzul acordarii avizului pentru continuarea activitatii dupa 65 de ani si a suspendat executarea acesteia. In consecinta, judecatoarea Nicoleta Nolden i-a obligat pe procurorii din CSM sa acorde avizul anual pentru Puiu Zarafina, hotararea urmand sa fie pusa in aplicare.


Iata minuta Curtii de Apel Bucuresti:

“Respinge ca neintemeiate exceptiile lipsei calitatii procesual pasive a paratului a inadmisibilitatii cererii de suspendare. Admite actiunea asa cum a fost precizata. Anuleaza Hotararea nr. 518/2019 a sectiei de procurori din cadrul CSM si obliga paratul sa acorde reclamantei avizul anual pentru mentinerea in functie dupa implinirea varstei de 65 de ani. Suspenda executarea Hotararii nr. 518/2019. Executorie de drept in ceea ce priveste suspendarea.

Ia act ca reclamanta nu a solicitat cheltuieli de judecata. Cu recurs in 5 zile de la comunicare in ceea ce priveste capatul de cerere privind suspendarea si in termen de 15 zile de la comunicare in ceea ce priveste capatul de cerere privind anularea hotararii contestate. Pronuntata in sedinta publica azi, 05.07.2019”.

Puiu Zarafina trimisa la pensie spre linistea lui Ban

Asa cum Lumea Justitiei a dezvaluit in exclusivitate, Sectia pentru procurori a CSM a hotarat sa nu ii mai permita procuroarei Puiu Zarafina de la SIIJ sa activeze in sistem fix in perioada in care aceasta lucra la dosarul in care vizat este Cristian Ban din Consiliul Superior al Magistraturii. Ne referin la dosarul inregistrat la SIIJ sub numarul 525/P/2019, in care Cristian Ban este cercetat pentru abuz in serviciu.

Dosarul a fost initial deschis la DNA in urma unei plangeri formulate de Nicolae Marin (fara vreo legatura cu procurorul Nicolae Marin), insa parchetul anticoruptie a dispus clasare in 11 mai 2018. Solutia a fost atacata de Nicolae Marin la Inalta Curte de Casatie de Justitie, unde, in 6 decembrie 2018, judecatoarea Alina Ioana Ilie a desfiintat ordonanta de clasare si a trimis dosarul la SIIJ pentru “a incepe urmarirea penala in rem cu privire la faptele ce formeaza obiectul sesizarii organului judiciar”. Ulterior, in 1 martie 2019, procuroarea Puiu Zarafina l-a informat pe Nicolae Marin ca plangerea formulata impotriva procurorului Cristian Mihai Ban din CSM si impotriva procuroarelor Luminita Palade si Florina Lucan de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti a fost inregistrata cu numarul 525/P/2019. Foarte grav este ca procurorul Cristian Mihai Ban nu a inteles sa se abtina de la votul din CSM pe cazul Puiu Zarafina, desi aceasta era fix cea care il ancheta (click aici pentru a citi).

Pe de alta parte, refuzul de acordare a avizului anual pentru Puiu Zarafina este, din cate cunoastem noi, o premiera in Justitia din Romania. Sau oricum unul dintre putinele cazuri de acest gen. In opinia noastra, prin aceasta decizie procurorii din CSM au nesocotit flagrant art. 83 din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, articol care prevede ca procurorii pot fi mentinuti in functie “dupa implinirea varstei de pensionare prevazute de lege, pana la varsta de 70 de ani”. Un drept cat se poate de legal, de care orice magistrat care a cerut acest lucru a beneficiat in trecut. Practic, prin refuzul de acordare a avizului anual, Puiu Zarafina a fost obligata de procurorii din CSM sa iasa la pensie, nemaiputand sa isi exercite profesia, desi legea ii permitea acest lucru pana la implinirea varstei de 70 de ani.

Iata ce prevede art. 83 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor:

“(1) Judecatorii, procurorii, magistratii - asistenti de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, precum si personalul de specialitate juridica prevazut la art. 87 alin. (1) pot fi mentinuti in functie dupa implinirea varstei de pensionare prevazute de lege, pana la varsta de 70 de ani.

Pana la varsta de 65 de ani, magistratul poate opta sa ramana in functie, insa dupa implinirea acestei varste, pentru mentinerea in activitate este necesar avizul anual al Sectiei pentru judecatori sau, dupa caz, al Sectiei pentru procurori”.

Comentarii

# gelu date 5 July 2019 15:03 +20

Cie mai corupti judecatori si procurori din stemul judiciar se regasesc la ICCJ si CSM. Luati-le averile la puricat si va veti convinge de acest lucru. Urmeaza procurorii din DNA structurile centala si teritoriale, PICCJ.... Iar cireasa de pe tortul marilor corupti de corupti din Romania este formata din sefii si sefutii ce au condus si conduc SRI.

# Cetateanul date 5 July 2019 15:08 +9

Dupa dezvaluirile luju, la ce au facut baieteii csmizdi, io in locul doamnei le-as trage un control judiciar plus bonus un rechizitoriu, asa ca la dna ... in max 3 saptamani. E valabil si ptr paraditorul de la costanta

# Judecator iccj date 5 July 2019 17:26 +6

E de observat că toate hotărârile produse de gașca infracțională a procurorilor din csm daca sunt contestate sunt desființate de instante. Acesta este motivul pt care un procuror nu poate fi niciodată judecator. Nici macar in csm. Asa ca varianta ideală este aceea sa nu mai fie magistrati

# dațil afară pe Ban date 5 July 2019 20:50 +5

Ban ăsta și cu ceilalți șase rezist din CSM trebuie dați afară instantaneu. Ministru Justiției de ce tace ca moaca tristă?

# hotii cu epoleti date 5 July 2019 22:49 +2

Sa fie facute publice averile fostilor sefi SRI judetieni,din 1990 pana in 2019,celor din SRI central,a sotiilor,copiilor,etc,la fel a celor din justitie-judecatori,procurori si ce nu se pot justifica legal sa fie confiscat si valorificat,alaturi de fostii sefi de politie judetieni care formau si formeaza mafia legii in Romania. Mai degraba sa faca Oprea cu Maior,Kovesi,Stanciu,Tarcea o A cademie pentru mafioti,cu sef catedra Coldea,asistent Ponta iar Bosul Mare sa fie cine altul decat Basescu cu un super vizor fie Nastase fie Dumbrava!Afacerea va fi foate sigura si profitabila!! Am omis oproblema importanta-din CA sa faca parte obligatoriu d-l Blaga,Berceanu,Videanu,d-na din Ploiesti Anastase iar secretar general cu drepturi divine sa fie D-na UDREA. Sa vezi atunci ce coda de sicilieni,austrieci,olandezi,belgieni,francezi,columbieni etc,vor fi interesati sa se inscrie si sa plateasca indiferent de taxa impusa ,ca au siguranta reusitelor viitoare,ca cei ce o conduc si predau !

# gigel date 6 July 2019 01:23 -3

Deci sunt abuzivi procurorii din CSM că nu-i dau voie Zarafinei Puiu să rămână în funcție după vârsta de pensionare. Păi, erau obligați? E cea mai ridicolă hotărâre de care am auzit din istoria dreptului românesc.

# santinela date 6 July 2019 07:26 +2

Daca rusinile justitiei romanesti sint Stanciu si Tarcea,nenorocitii justitiei sint nulitati ca Matei,Ban,Solomo,Chis,in general mizerabilii de la sectia de procurori a CSM-ului plus inca citiva de la ICCJ !

# Gigi Robinet date 7 July 2019 00:12 +2

Nu inteleg de ce nu "se autosesizeaza" DNA ca mai de mult? De ce nu ii aresteaza preventiv ca si pe ceilalti? Aici se vede ipocrizia si protejarea.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii