28 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LULUTA A VANAT-O PE IORGA MORARU – Executia procuroarei Mihaela Iorga Moraru a inceput cu luni bune inainte ca Laura Kovesi sa o mazileasca din DNA. Sefa DNA a dispus controale operative pe activitatea lui Iorga Moraru, insa socoteala nu s-a potrivit. Rezultatele verificarilor facute de adjunctul DNA Calin Nistor au relevat ca in activitatea lui Moraru nu au fost gasite nereguli. Concluziile nu au satisfacut-o pe Kovesi, care a dispus noi controale cu scopul de a “emite un ordin” (Documente)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

11 February 2018 14:33
Vizualizari: 7073

Lumeajustitiei.ro va prezinta dovada ca procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi urmarea de mult timp sa o inlature din parchetul anticoruptie pe procuroarea Mihaela Iorga Moraru. Inscrisuri aflate in DNA, dar si la dosarul in care procuroarea Mihaela Iorga Moraru cere in instanta anularea ordinului de revocare din parchetul anticoruptie, releva ca toate controalele privitoare la activitatea Mihaelei Iorga Moraru care aveau rezultate bune erau intoarse pentru a fi refacute, astfel incat sa corespunda cu solicitarile sefei DNA, solicitari care au culminat cu impunerea unui nou control in care “voi emite un ordin” pentru revocarea procuroarei Moraru.


Documentele pe care le prezentam in facsimil in cuprinsul articolul reprezinta notele cu concluziile verificarilor privind activitatea Mihaelei Iorga Moraru in DNA si adresele pe care procurorul sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie Calin Nistor (foto stanga), cel care a si efectuat controalele, le-a transmis sefei sale Laura Kovesi (foto dreapta). Pe fiecare dintre adresele transmise cabinetului procurorului sef al DNA sunt facute mentiuni cu pixul in care sunt cerute alte controale intrucat informariile transmise de Nistor “nu corespund cu cele solicitate prin dispozitia rezolutiva”.

Astfel, in data de 24 martie 2017 procurorul adjunct al DNA Calin Nistor a finalizat controlul operativ dispus de Laura Codruta Kovesi privind activitatea desfasurata de procuroarea Mihaela Iorga Moraru stabilindu-se, printre altele ca aceasta avea un numar de 122 de cauze penale in lucru, ca exista situatii in care au fost dispuse constatari tehnico-stiintifice chiar si de 2 ani dar nu au fost efectute de specialisti, fapt care a dus la intarzierea finalizarii dosarelor, dar si cel mai important, ca “nu au fost identificate cauze de tergiversare a urmaririi penale imputabile procurorului de caz.”

Tot atunci, intrucat s-a constatat ca are prea multe cauze, Calin Nistor a dispus ca procuroarei Mihaela Iorga Moraru sa nu i se mai repartizeze dosare pana la diminuarea stocului aflat in lucru.

Masura a fost una justificata, daca tinem cont de faptul ca, din informatiile pe care le avem, dupa plecarea din DNA a Mihaelei Iorga Moraru s-a constatat ca dosarele pe care aceasta le lucra la acel moment contineau 1.200.000 de documente si 500 de volume.

Concluziile de mai sus au fost astfel transmise de Nistor, impreuna cu o adresa procurorului sef al DNA Laura Kovesi in data de 27 martie 2017. La data de 4 aprilie 2017 au fost facute insa importante mentiuni pe respectiva adresa, chiar de catre sefa DNA, Laura Kovesi, in care cerea refacerea controlului motivat de faptul ca “este putin credibil ca in toate cele 135 de dosare s-a lucrat ritmic".

Iata ce era notat cu pixul in data de 4 aprilie 2017 pe informarea nr. 40/CI/2017 transmisa in 27 martie 2017 de procurorul sef adjunct al DNA, Calin Nistor, catre cabinetul sefei DNA Laura Kovesi care continea rezultatele primului control operativ efectuat in perioada 15-23 martie 2017:

"Din analiza rezulta ca sunt multe dosare vechi nesolutionate, chiar de peste 6 sau 7 ani. (...) dosare in care suspecti/inculpati au fost arestati preventiv si nup finalizat, precum si multe dosare ce depasesc 2 sau 3 ani de la inregistrare. Este putin credibil ca in toate cele 135 de dosare s-a lucrat ritmic, ca atare va rog sa refaceti controlul si sa dispuneti masuri de redistribuire a cauzelor, precum si sa invocati motivele pentru care dosarele vechi nu au fost solutionate. Totodata, veti identifica cum au fost repartizate aceste dosare doamnei Iorga in conditiile in care alti procurori nu au primit 90 de dosare intr-un an. Totodata, veti avea in vedere ordinul nr. 36/31 martie 2017, iar la refacerea conrolului se vor urmari obiectivele din art. 1 Ordin 36/31 martie 2017. Termen de finalizare 15.05.2017".

S-a intocmit astfel o noua informare care continea rezultatele controlului efectuat in perioada 28 aprilie – 12 mai 2017, unde activitatea Mihaelei Iorga Moraru a fost reevaluata, conform dispozitiei rezolutive nr. 924/C/2017 a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, din data de 4 aprilie 2017.

Nici concluziile celui de-al doilea control nu au fost satisfacatoare, tinand cont de mentiunile facute cu pixul la data de 16 iulie 2017 in care s-a cerut expres un nou control pentru emiterea unui ordin.

Iata ce era notat cu pixul in data de 6 iulie 2017 pe informarea nr. 40/CI/2017 transmisa in 13 iunie 2017 de procurorul sef adjunct al DNA, Calin Nistor, catre cabinetul sefei DNA Laura Kovesi care continea rezultatele celui de-al doilea control operativ efectuat in perioada 28 aprilie – 12 mai 2017, unde activitatea Mihaelei Iorga Moraru a fost reevaluata:

"Apreciez ca aceasta informare nu corespunde cu cele solicitate prin dispozitia rezolutiva si nu sunt enumerate motivele pentru care cauzele nu au fost solutionate in termene mari de timp (dos vechi de 6, 7 ani). S-a depus la cabinetul procurorului sef referatul 202/P/2017 al Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate, in baza caruia s-a solicitat CSM aviz pentru revocarea din DNA a dnei Iorga Moraru.

S-a depus referatul din dos nr. 254/P/2015 si 237/P/2015 privind modul in care s-au efectuat anumite acte de urmarire penala; ca atare, fata de aceste aspecte apreciez ca se impune efectuarea unui nou control in care voi emite un ordin".

Iata documentele privitoare la controalele facute in DNA pe activitatea procuroarei Mihaela Iorga Mioraru:

Comentarii

# DODI date 11 February 2018 16:56 +22

Prostul nu poate concepe că există oameni mai deștepți decât ei, care nu și-au cumpărat dipolma și doctioratul, care nu au avut proptele pentru funcție și care pot merge singuri pe stradă fără însoțitor. Este și motivul pentru care luluța vede roșu în fața ochilor. Într-o țară normală oo nulitate ca luluța nu putea spera decât să ocupe o funcție de controlor de bilete pe autobuz. Când avem șofer fără carnet de conducere (ciolanis), o comisie de examinare condusă de tembeli (hăhăilă, vechiul CSM) este explicabil de ce avem astfel de șefi. Este dovada supremă că PAS CU PAS și-au LUAT ȚARA ÎNAPOI. Pentru înainte de a veni ei noi eram mult, mult ÎNAINTE de unde suntem acum.

# snobu date 11 February 2018 17:34 +1

Seneca era de părere că Errare humanum est, perseverare diabolicum dar nu știu de se lovește cu insistența duduii Ciordy :P

# ?????? date 12 February 2018 00:39 -3

Considerați că doamna procuror ar fi putut  solicita și o verificare din partea Inspecției Judiciare sau aceia care judecă speța ar putea solicita verificări ale Inspeciei Judiciare, în cauză ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.03.2024 – Oamenii s-au dus peste „Baronul Lamborghini” (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva