29 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AU INCHEIAT BALCIUL – Deloc surprinzator, dupa un alt simulacru de proces, judecatoarele Corina Daescu si Elena Iura de la Curtea de Apel Bucuresti au respins contestatia in anulare forumulata de pensionara Mariana Rarinca impotriva deciziei de condamnare dispusa de judecatorii CAB Dorel Matei si Anamaria Tranca, dupa achitarea definitiva. Singura sansa a Marianei Rarinca ramane CEDO (Minuta)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

22 October 2015 18:38
Vizualizari: 5872

Fara nicio emotie din partea observatorilor sistemului judiciar ca s-ar admite contestatia in anulare formulata de pensionara Mariana Rarinca impotriva deciziei prin care a fost condamnata la 3 ani cu suspendare, dupa ce anterior fusese achitata definitiv, Curtea de Apel Bucuresti a mai incheiat joi, 22 octombrie 2015, un capitol din seria nelegalitatilor. Judecatoarele CAB Corina Daescu si Elena Iura au decis definitiv respingerea contestatiei in anulare formulata de Mariana Rarinca, prin avocatul Corneliu Liviu Popescu din Baroul Bucuresti, si au stabilit ca sunt lipsite de temei toate exceptiile sau cererile formulata de acestia.


Conform minutei din data de 22 octombrie 2015 din dosarul nr. 5759/2/2015 publicata pe Portalul instantelor de judecata, judecatoarele Daescu si Iura au respins, dupa mai putin de 20 de ore de deliberari, nu mai putin de opt exceptii si solicitari, printre care si contestatia in anulare.

Deloc surprinzatoare decizia instantei, trebuie sa evidentiem ca nici in ultimul ceas judecatoarele CAB nu au catadicsit sa lase macar senzatia ca au alocat timpul suficient pentru a decide daca sunt sau nu justificate cererile Marianei Rarinca, daca acesteia ii sunt respectate drepturile fundamentale, ori daca se impune o analiza mai aprofundata asupra modului in care s-a judecat contestatia in anulare a DNA – in urma careia Rarinca a fost condamnata la 3 ani de inchisoare cu suspendare dupa ce initial fusese achitata definitiv – fiind deja de notorietate seria neregulilor produse in aceasta faza procesuala.

Nu de alta, dar trebuie precizat ca intregul proces in care s-a judecat contestatia in anulare a Marianei Rarinca a durat doar patru zile, dosarul avand primul termen in 19 octombrie 2015, intre timp fiind amanat de trei ori, pentru ca ultimul termen, cel din data de 21 octombrie 2015, sa dureze "doar" opt ore si jumatate.

Dupa tot spectacolul in cazul "Rarinca" ramane senzatia de regret ca judectorii, din motive stiute doar de ei, au ales sa aplice legea dupa bunul plac si sa inchida ochii la abuzuri. Avem insa certitudinea ca la CEDO lucrurile vor sta cu totul altfel...

Prezentam minuta din data de 22 octombrie 2015 privind contestatia in anulare a Marianei Rarinca:

"Solutia pe scurt: Dec.1400/A/Respinge ca inadmisibila solicitarea calificata de contestatoarea RARINCA MARIANA, prin aparator ales, ca fiind exceptie de nelegalitate a Hotararii nr. 155/29.09.2015 a Colegiului de Conducere al Curtii de Apel Bucuresti.

Respinge ca neintemeiata exceptia autoritatii de lucru judecat, invocata de intimata STANCIU LIVIA DOINA in combaterea exceptiei de neconstitutionalitate invocate de contestatoarea RARINCA MARIANA, prin aparator ales.

Respinge ca neintemeiata solicitarea formulata de intimata STANCIU LIVIA DOINA, in combaterea exceptiei de neconstitutionalitate invocate de contestatoarea RARINCA MARIANA, prin aparator ales, de aplicare a sanctiunii abuzului de drept.

Respinge ca inadmisibila exceptia de neconstitutionalitate invocata de contestatoarea RARINCA MARIANA, prin aparator ales. Respinge ca inadmisibila exceptia de neconventionalitate invocata de contestatoarea RARINCA MARIANA, prin aparator ales.

Respinge ca inadmisibila solicitarea formulata de contestatoarea RARINCA MARIANA, prin aparator ales, de constatare a nulitatii absolute a incheierilor date in cauza la 19.10.2015 (incheierea de amanare a solutionarii cererii de recuzare) si 20.10.2015 (incheierea prin care s-a solutionat cererea de recuzare).

Respinge ca inadmisibila contestatia in anulare formulata de contestatoarea RARINCA MARIANA, prin aparator ales, in contradictoriu cu intimata STANCIU LIVIA DOINA impotriva Deciziei penale nr. 1095/A/11.09.2015 pronuntate de Curtea de Apel Bucuresti- Sectia I Penala in dosarul nr. 3302/2/2015.

Respinge ca inadmisibila solicitarea formulata de contestatoarea RARINCA MARIANA, prin aparator ales, de comunicare a inregistrarii audio a sedintei de judecata de la termenul din 21.10.2015.

Obliga contestatoarea la plata sumei de 200 de lei, cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat.

Cu drept de apel in termen de 48 de ore de la pronuntare pentru solutia data cu privire la exceptia de neconstitutionalitate.

Definitiva pentru celelalte dispozitii. Data in Camera de Consiliu si pronuntata in sedinta publica, astazi, 22.10.2015, ora 13.00.

Document: Hotarare 1400/2015 22.10.2015"

Comentarii

# Vasile Mironeasa date 22 October 2015 20:21 +10

Nicaieri in lume nu s-ar fi intamplat la fel !

# ana date 22 October 2015 23:00 +15

S-a ales praful de tot, si de infaptuirea justitiei in Romania. Blestemat sa fie cel care a dat si tara si justitia ,pe maini netrebnice! Biata ,amărata noastra, frumoasa Romanie! Mila si lehamite.

# Ery date 23 October 2015 09:43 +2

Mai pe înţelesul  tuturor  judecătoarele Corina Daescu şi Elena Iura  prin acestă hotărâre  i-au  transmis un pupic ....Liviei Stanciu 

# ALBASTRU date 23 October 2015 10:51 +2

CEA MAI SCURTA DEFINITIE A ....CEEA CE SE INTAMPLA: HCRHHH...PTIUUUUU !

# Vladi Mir date 23 October 2015 16:27 +1

Puteau oare aceste doua nobile "doamne" ... (nu gasesc nici o rima) sa bata obrazul Everestului de Moralitate abea pupat de nevolnicul mascarici al Marelui Li***rici ?!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.03.2024 – Bomba cu fas a lui Kovesi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva