PLICUL GALBEN CU TURNATORII – Uluitor: sefa Sectiei judiciare din DNA, procuroarea Gabriela Popa, o militanta impotriva Legilor Justitiei adoptate de PSD, a incercat sa-l indoaie pe judecatorul ICCJ Marius Foitos in plina sedinta de judecata, in dosarul vicepremierului Paul Stanescu. In afara normelor legale si cu maxim tupeu, procuroarea DNA i-a intins lui Foitos un plic mare si galben, spunandu-i ca este doar pentru informarea sa si ca nu are voie sa-l arate apararii. Foitos a refuzat plicul

Scris de: L.J.

09.02.2018 16:48
Vizualizari: 34531

Incredibil, dar adevarat! DNA continua practicile din timpul protocoalelor abuzive dintre PICCJ si SRI, cand in anumite documente transmise SRI catre parchete si instante se invoca formula: “In conformitate cu dispozitiile art. 8 si art. 57 din protocolul de cooperare intre PICCJ si SRI pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin in domeniul securitatii nationale nr. 003064 din 04.02.2009, va adresam rugamintea ca datele prezentate sa fie destinate exclusiv informarii procurorului de caz, potrivit principiului 'necesitatii de a cunoaste' fara a fi introdus in dosarul cauzei”. In acest mod, multi inculpati au fost condamnati fara sa li se permita sa aiba acces la vestitele dosare galbene care veneau de la SRI si la care apararea nu avea acces.

Uluitor, desi directorul SRI Eduard Hellvig a declarat anul trecut ca protocoalele dintre SRI si PICCJ au fost denuntate, la termenul de joi, 8 februarie 2018, de la Inalta Curte – Sectia penala, in dosarul in care DNA a solicitat redeschiderea unei cauze foarte vechi vizandu-l pe vicepremierul PSD Paul Stanescu, pe care DNA a clasat-o in 2013, s-a intamplat o scena care a consternat intreaga audienta si care a fost relatata pentru Lumeajustitiei.ro de surse avizate.


Conform acestor surse, in timpul sedintei secrete, in camera de consiliu, procuroarea de sedinta Gabriela Popa (foto), care este si sefa Sectiei judiciare a DNA, s-a ridicat de la pupitru si s-a dus catre judecatorul Marius Foitos (fost procuror PICCJ, facut peste noapte judecator direct la ICCJ) cu un plic mare, de culoare galbena. Procuroarea DNA i-a transmis judecatorului Foitos ca in plic sunt documente destinate doar informarii instantei si ca apararea vicepremierului Paul Stanescu nu are dreptul sa vada respectivele documente.

Din felul in care s-a adresat si tinand cont ca generalii si ofiterii SRI au fost vazuti frecvent venind in parchete si instante cu dosare galbene, singura concluzie care noi o putem trage este ca plicul continea documente venite din laboratoarele SRI.

Foitos a refuzat plicul

Vizibil pus in incurcatura de situatie, judecatorul Marius Foitos a realizat despre ce este vorba si a refuzat sa primeasca plicul galben.

Chiar daca procuroarea Gabriela Popa nu si-a atins scopul, consideram ca tentativa sa de a inmana instantei niste documente declarate secrete pentru aparare, constituie o tentativa de influentare, care excede oricaror norme legale si procedurale din legislatia Romaniei.

Lumeajustitiei.ro solicita Inspectiei Judiciare sa se autosesizeze pe baza acestui articol si sa cerceteze daca fapta procuroarei Gabriela Popa este sau nu o tentativa de imixtiune si influentare a judecatorului Inaltei Curti, dupa modelul in care procedau alti procurori de la DNA in vremurile de glorie ale protocoalelor secrete, care nici astazi nu au fost declasificate si care fac in prezent obiectul cercetarilor comisiilor parlamentare speciale. De asemenea, solicitam Inspectiei Judiciare sa cerceteze si daca procuroarea Gabriela Popa a incalcat obligatia de a se abtine, atat timp cat a protestat in decembrie 2017, in strada impotriva PSD, pe Legile Justitiei, iar acum a intrat intr-un dosar privind un lider al PSD.

Daca in fata vicepremierului Romaniei si a unui judecator ICCJ, procurorii din parchetul lui Kovesi continua cu practici care exced  legislatiei si dreptului la un proces echitabil, si pot afirma in sedinta de judecata ca documente cu care inteleg sa faca acuzarea nu trebuie prezentate apararii, opinam ca exista riscul ca actiunile de politie politica sa continue. Faptul ca judecatorul Marius Foitos a refuzat primirea plicului este dovada suprema a faptului ca cererea procuroarei DNA era in afara unui cadru legal care sa asigure un proces echitabil.

In documentele prezentate mai jos in facsimil aveti dovada certa – pe care Lumeajustitiei.ro a sesizat-o inclusiv Comisiei Europene – ca intre Laura Kovesi si fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea se trimiteau corespondente secrete in care se faceau referiri clare la protocolul PICCJ-SRI din 2009, in care se mentionau articole potrivit carora agentii SRI isi arogau drepturi de a ordona procurorilor sa ia act de anumite dosare in virtutea unei asa-zis al nevoii de a cunoaste, dar care sa fie ascunse apararii.

ALARMA: Procuroarea DNA Gabriela Popa a fost surprinsa in imaginea de mai jos (foto 1, jos, mijloc), in timpul protestului din 18 decembrie 2017, pe scarile Palatului de Justitie, alaturi de anumiti magistrati #rezistenti incitati de Forumul Judecatorilor, care se opuneau modificari Legilor Justitiei initiate de PSD. La protest au fost vazuti si consiliera Laurei Kovesi, judecatoarea Dana Titian (foto 2, jos, dreapta), dar si procuroarea lui Liviu Dragnea: Alexandra Carmen Lancranjan (foto 3, jos), care si ea a iesit in strada impotriva Legilor PSD, dar instrumenteaza dosarul presedintelui PSD, fara sa se inteleaga sa se abtina.

Cum isi permite procuroarea Gabriela Popa care a protestat impotriva legilor PSD in strada sa apara in dosarul vicepremierului PSD Paul Stanescu? Dar procuroarea DNA Alexandra Carmen Lancranjan sa nu se abtina din dosarul liderului PSD? Este limpede cat de impartiali sunt acesti procurori de la DNA!

*Vedeti aici pozele cu magistratii care au protestat in strada impotriva Legilor Justitiei adoptate de PSD


Sursa Foto 1 si 2: Agerpres

Sursa Foto 3: Inquam Photo

Comentarii

# Camp tactic date 9 February 2018 17:32 +14

Coldea semneaza precum Zoro. Cum a trecut testul psihologic?

# Cata date 9 February 2018 20:34 +3

:lol: pe coate si genunchi calarit de utza-codrutza :lol:

# un oarecare date 10 February 2018 01:09 +3


Citeza pe Camp tactic
Coldea semneaza precum Zoro. Cum a trecut testul psihologic?
A trecut pe acolo vreodată, până să fie „uns” ca general, de la grad de maior, de pușcăriabilul băsescu? Păi...tot ne întrebăm, cetățenii de rând, cât mai durează distrugerea acelui stat de drept, inexistent?

# Pintea date 9 February 2018 17:44 +23

Ea era si procuror si curier in cauza. Nu le pasa deloc de lege, continua sa sfideze, sa dicteze, sa conduca instante pentru a fi pe placul stapanilor din umbra! Cred ca Hellvig, alta mamaliga, nu are habar despre ceea ce se intampla in ograda sa, Coldea face in continuare jocurile, din disperare pentru Codruta. Nu a existat niciodata din partea acestui supraapreciat Hellvig, o atitudine ferma, o luare de pozitie care sa denote indignare vazand ce se afla in ograda sa! Tace malc, mai fâsâie cateodata ceva cu superioritate si suparat ca este deranjat. Daca e depasit de situatie, atunci sa fie revocat. O fi din cauza ca e loial lui Soros? Conduce o institutie care aduce numai deservicii tarii, manipuleaza si beneficiaza de un buget nejustificat si nesimtit de-a dreptul, gratie prostiei politicienilor.

# Gore date 9 February 2018 18:53 +7

Doamne Sfinte, ce de multe mutre acre, zici că-s murături! Ce s-ar întâmpla dacă peste noapte procurorii ar deveni bieți avocați ai statului și nu s-ar mai autointitula pompos, magistrați (Magister, Magistri, "MAGISTRÁT ~ți m. 1) Persoană învestită cu dreptul de a judeca.")? Să mai terminăm cu lamentările și ifosele! :P

# un oarecare date 9 February 2018 20:12 +1

Procurorii comuniști au fost „copii” față de procurorii de acum gen „dr. lulutza”, lăzărică, „veverița” lancrăjan”, „portocală” negulescu, popa din imaginea de mai sus și foarte mulți că ăștia... Statul de drept este călcat în picioare de asemenea specimene de așa-ziși procurori!

# Cata date 9 February 2018 20:36 +6

gestul, disperat in esenta lui, al procuroarei pune iar si iar si iar si iar DNA acolo unde ii este locul: la stilpul infamiei! rautatea si prostia nu au leac!

# ght date 10 February 2018 00:09 +4

O procuroare cu probleme psihice, de cand era ;a DNA Galati, unde a ajuns peste noapte de la Tecuci.

# Salvamar date 10 February 2018 06:51 +1

Lasari, vai, ii vor duce plicul la biroul judecatorului. Circul a fost pentru a crea imaginea de impartialitate a lui Foitos,

# santinela date 10 February 2018 07:37 +2

Ete de aceea jegurile din justitie nu vor schimbarea sau modificarea legilor.TUTA-mitingista foloseste "cimpul tactic" fiindca altceva nu stie.Bravo judecatorului !

# dudu date 10 February 2018 12:38 +5

doamne stai si te crucesti unde a ajuns aceasta habarnista de carte.adusa de la tecuci mare metropopla in ale justitiei la dna galati unde a facut numai nenorociri si pot preciza un dosar de la braila unde instanta de fond a condamnat mai multe persoane cea mai mare pedeapsa aplicata fiind de 7 ani iar in caile de atac de la galati au fost achitati cu toti cu procuror de sedinta popa .nu este lipsit de importanta faptul ca sotul acesteia este avocat .acest procuror nu stie sa deosebeasca tva-ul de subventie atit de multa carte stie.asta nu ca ar fi singura la galati in aceasta situatie.

# Ernest date 10 February 2018 13:51 +9

Dacă judecătorul Foitoș ar fi vrut să fie CORECT până la capăt ar fi luat plicul ar fi suspendat ședința, ar fi ieșit afară, unde sigur erau reporterii televiziunilor și ar fi citit în fața lor materialele din plic.ASTA AR FI FOST O LOVITURĂ NĂUCITOARE DATĂ STATULUI PARALEL.

# justitiarul date 11 February 2018 08:09 +1

Miroase de la posta ca reprezentatii statului paralel lucreaza cu plicuri galbene, roz sau cu scrisori scrise cu cerneala simpatica. Ce incredere sa mai ai in hotararile judecatoresti cand nici macar apararea nu are acces la probele din dosar si judecatorii nu sunt independenti in luarea hotararilor judecatoresti? Chiar si cei vinovati dupa astfel de proces cred ca sunt nevinovati.

# visu date 11 February 2018 09:32 +2

E infractiunea clara de cumparare de influenta si trebuia arestata pe loc!

# Roby date 11 February 2018 13:40 -1

Luati-i buletinul! Cum spunea la Cenaclu regretatul poet Paunescu

# Roby date 11 February 2018 13:51 0

Luati-i buletinul! Cum spunea la Cenaclu regretatul poet Paunescu mai snapanilor! Mie sa- mi comunicati mesajele si daca sunt indecente.S-a inteles,? Dupa ce veti nimici pe cei care au devalizat tara si ne-au distrus existenta,putem vorbi de comunicare decenta.Pana atunci niciun respect fata de lasi

# cozma ioan date 27 February 2018 04:58 0

dupa atacul groaznic la adresa justitiei facut de judecatorul foitos m ma astept la o greva generala a porcurorilor ! cum isi permite cineva asa ceva ? #tagisti veti sta cu mainile in san la acest afront ?iohanis, inca nu l-ai revocat pe dl foitos ? stejar maxima urgenta !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii