SEMNATARA DE MEMORII FJR A AVUT GRIJA DE DNA - Judecatoria Sectorului 1 nu da doi bani pe abuzurile DNA. Instanta a respins actiunea procurorului DIICOT Ionel Tudosan, care a cerut obligarea lui Kovesi, in solidar cu DNA si procuroarea Iorga Moraru, la plata a 100.000 lei, dupa ce a fost terfelit public, prezentat ca un corupt si achitat definitiv de ICCJ. Sentinta apartine judecatoarei Roxana Delia Alecu, semnatara de memorii FJR impotriva coalitiei PSD-ALDE (Minuta)

Scris de: Bogdan GALCA

28.01.2019 16:01
Vizualizari: 5336

Exista judecatori care nu dau doi bani pe abuzurile infioratoare comise de DNA. Dovada este ceea ce s-a intamplat in cazul actiunii pe care procurorul DIICOT Ionel Tudosan a introdus-o impotriva DNA, a fostei sefe DNA Laura Kovesi (foto) si a procuroarei DNA Mihaiela Iorga Moraru, dupa ce a fost terfelit public si prezentat ca un corupt, pentru ca in final sa fie achitat definitiv de ICCJ.


Procurorul Ionel Tudosan a actionat in instanta Directia Nationala Anticoruptie, pe fosta sefa DNA Laura Kovesi si pe procuroarea DNA Mihaiela Iorga Moraru, solicitand obligarea acestora in solidar la plata unor daune in valoare de 100.000 de lei. Actiunea a fost introdusa la Judecatoria Sectorului 1 in 6 iunie 2018, la o saptamana dupa ce Inalta Curte l-a achitat definitiv pe Ionel Tudosan in dosarul fabricat de DNA cu sprijin de specialitate de la SRI, ICCJ infirmand rechizitoriul semnat de procuroarea DNA Mihaela Iorga Moraru. Trei ani de umilinte, denigrari, minciuni la adresa mea, au incetat azi, instanta suprema, in complet de 5 judecatori, mentinand solutia de achitare de la fond. A fost nevoie de 8 judecatori, fond si apel, sa arate unor procurori habarnisti ce este aceea o infractiune. Si cu astfel de oameni eu ma consideram coleg! Urmeaza insa si reversul. De data asta pe cinstite!” acuza la acea vreme Ionel Tudosan.

Sentinta pentru linistea DNA

Sentinta in cazul actiunii dispuse de Ionel Tudoran a venit la finele anului trecut, in 6 decembrie 2018, fiind pronuntata de judecatoarea Roxana Delia Alecu, de la Sectia a II-a civila a Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti. Stupefiant: in pofida deciziei definitive de achitare dispuse de ICCJ fata de Tudosan, judecatoarea Roxana Delia Alecu a respins cererea procurorului DIICOT de obligare a DNA, a Laurei Kovesi si a Mihaielei Iorga Moraru la plata unor daune de 100.000 lei. Fata de Iorga Moraru s-a decis ca aceasta nu avea calitate procesuala pasiva, desi semnase rechizitoriul din dosarul lui Tudosan, iar fata de DNA si Kovesi actiunea a fost considerata ca fiind neintemeiata. In schimb, judecatoarea Roxana Delia Alecu a dispus obligarea lui Tudosan sa-i achite Mihaielei Iorga Moraru cheltuieli de judecata in valoare de 3.000 lei. Sentinta nu este definitiva.

Iata minuta Judecatoriei Sectorului 1:

“Respinge exceptia inadmisibilitatii, ca neintemeiata. Admite exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratei Moraru Iorga Mihaiela. Respinge actiunea introdusa impotriva paratei Moraru Iorga Mihaiela, ca fiind formulata impotriva unei persoane fara calitate procesuala pasiva. Respinge exceptia prescriptiei dreptului material la actiune, ca neintemeiata. Respinge actiunea formulata in contradictoriu cu ceilalti parati, ca neintemeiata. Obliga reclamantul la plata catre parata Moraru Iorga Mihaiela a cheltuielilor de judecata in cuantum de 3000 lei, constand in onorariu de avocat. Cu apel in 30 zile de la comunicare”.


Practic, printr-o simpla sentinta, abuzurile DNA comise fata de Ionel Tudosan au fost aruncate la cos. Nu au contat nici anii de calvar prin care procurorul DIICOT a trecut, nici compromiterea imaginii acestuia, nici macar faptul ca Inalta Curte a stabilit ca dosarul fabricat impotriva magistratului a reprezentat o facatura.

Cat despre judecatoarea Roxana Delia Alecu, trebuie precizat ca aceasta se numara printre adeptii Forumului Judecatorilor din Romania, fiind spre exemplu semnatara unui memoriu formulat de acest ONG impotriva liderilor Coalitiei PSD-ALDE dupa mitingul in care s-a cerut stoparea abuzurilor din Justitie (semnatura judecatoarei poate fi gasita la pozitia 1069 - click aici pentru a citi) sau a unui memoriu prin care se cerea sa se renunte la modificarea Legilor Justitiei (semnatura judecatoarei poate fi gasita la pozitia 2667 - click aici pentru a citi)

Comentarii

# Adela date 28 January 2019 16:45 +5

Unica soluția este amnistia şi grațierea 2009_2019. Altfel țara asta nu va mai scăpa de această falsă justiție terororistă. #Cei care nu înțeleg nimic din statul de drept şi drepturile omului..privitor la retroactivitatea deciziei CCR şi impunerea OUG Pt.revizuirea tuturor proceselor pe ultimii 10 ani rezultă ca un ACT OBLIGATORIU din nulitatea absoluta a tuturor dosarelor viciate de ilegalități şi abuzuri! Adică toate hotararile instanțelor începând cu 2009 SUNT NULE Deasemenea încălcarea dreptui la apărare şi a unui proces echitabil inpune revizuirea dosarelor fără excepții. Problema de bază însă rămâne la rejudecare întrucât sunt aceleaşi instanțe 8) cu aceeaşi paraditori de aceea singura soluție şi impusă urgent este doar amnistia şi grațierea pe 10 ani! Motivată absolut de încălcarea constituției, legilor şi drepturile de către falsa justiție. Concluzionând TOATE drepturile omului sunt permanente, deci OBLIGATORII şi evident RETROACTIVE

# DODI date 28 January 2019 18:33 +9

Încă o ”acoperită” descoperită. Inspecția judiciară și CSM ar trebui să se aplece mai rapid asura acestor cazuri, să cerceteze pe acești ”mascați” ai SRI pentru că ei influențează negativ nu doar actul de justiție, noțiunea de justiție ci și încrederea oamenilor în ceea ce a mai rămas din... justiție.

# remember date 28 January 2019 19:32 +3

Roxana ar vrea dar nu poate. Dosarul ei de cadre de la SRI este atat de gros incat daca l-ar scoate baietii din arhiva si l-ar da pe piata, Roxana n-ar mai putea sa ocupe nici postul de femeie de serviciu la judecatorie.

# Nea Alecu date 29 January 2019 00:12 +2

Roxana Delia Alecu.. Avem asadar o judecatoare-rezist, De ce nu sint platiti astia de Statu paralel si isi aleg roba si salariul la Statu Real? Sau poate si-or lua diurna de la amindoua, mai stii? 8)

# Jan date 28 January 2019 20:02 +5

Romania , are legea suprema CONSTITUTIA. Dupa care urmeaza Codurile -PENAL, C .proc. pen , Civil- C.proc.civ., Codul Familiei, Codul Fiscal , Codul Vamal, legi, decrete, Hotarari , ordine de ministri, hotarari locale, .... Toata lumea este atenta  numai pe penal, ce se intampla in zona penalului cu o mana de oameni vinovati sau nu. Daca nu faci foc nu iese fum ! . DAR NU AM AUZIT PE NIMENI PANA ACUM DE ZONA CIVILULUI . OARE IN ACEASTA ZONA  TOATE APELE SUNT CURATE,LIMPEZI, CRISTALINE ? NU , SI AICI ESTE MOCIRLA  PORCILOR ( P. J. EX. EXP. Av.) . CAND SE VA DEMASCA SI TRAGE LA RASPUNDERE A MAGISTRATILOR CARE AU ACTIONAT IN ZONA CIVILULUI SI AU PROVOCAT NEDREPTATI ? AU JUDECAT GRESIT IN MOD INTENTIONAT, AU DISTRUS VIETI, DESTINE, FAMILII ,AU ADUS PREJUDICII CELOR CARE AU AVUT INCREDERE IN JUSTITIE   ??? EU SUNT UN CAZ , PRINTRE ZECILE, SUTELE DE MII DE NEDREPTATITI . SA MAI AM INCREDERE IN JUSTITIE  ? VOI AVETI ?CE INSEAMNA  JUSTITIA  INDEPENDENTA ? ADICA SA FACA CE VREA SISA NU RASPUNDA?

# Pintea date 28 January 2019 22:23 +2

Toti cei care se opun infaptuirii justitiei legale si sant de partea statului subteran, nu ar trebui suspendati din functie? Ei sant platiti de stat, isi castiga subzistenta din lefurile grase pe care un stat tampit care se lasa jupuit si subminat, il ofera cu multa gentilete distrugatorilor sai! Daca resping legile de indreptare a abuzurilor create de ei, atunci de ce nu renunta si la salariile grase? De ce nu ii plateste statul subteran, ca are de unde?Statul subteran exista si se dezvolta tot pe baza statului de la suprafata!Iar statul asta roman nu face nimic impotriva detractorilor si calailor sai, dar ce face statul subteran ne afecteaza pe toti. Daca s-ar fi luat masuri dure impotriva SRI, nu mai chitaia nimeni. Daca jandarmeria/fortele de ordine ii anihilau pe aia de cand cu OUG 13, nu mai ieseau in strada.Daca primea klemm un sut in fund, nu mai grohaia oriunde.Daca era suspendat Johannis, nu mai ranjea acum. Numai ministrul justitiei a facut ceva major! In rest, nimeni nimic.

# DNA , ce viermarie , dupe chipul si asemanarea dolofanei date 29 January 2019 17:31 +3

Plagiatoarea recunoscuta, cunoscuta dar nerevocata complet inca sta ca Gheonoaia cocotata la caldurica CSM cu ajutorul paduchelui Lazar. :o Iohanide , ce mai zici ma de protocoale ? Tot "nu stiu si nici nu ma intereseaza " , nesimtitule ?! PS. Georgeta tot la bulau ajunge oricat de arogant te dai , o sa vezi si n-o sa crezi. :-*

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii