JUDECATOARE SUB TEROAREA LUI ZDREANTA – Executata de procurorul DNA Mircea Negulescu, Ruxandra Popescu de la Judecatoria Sinaia rupe tacerea: "Dimineata am fost ridicata de acasa, fiind apelata telefonic de catre procurorul Negulescu, la ora 06.30, sa deschid ca am politia la usa!... S-a mizat efectiv pe socul emotional... In scopul de a-si spori 'palmaresul' profesional a facut din colegi magistrati adevarate tinte, trofee" (Documente)

Scris de: Elena DUMITRACHE

07.08.2018 17:41
Vizualizari: 14086

Ies la iveala informatii zdrobitoare despre modul ticalos de lucru al procurorului Mircea Negulescu (foto stanga), zis "Zdreanta", zis "Portocala". Judecatoarea Ruxandra Popescu (foto dreapta) de la Judecatoria Sinaia, una dintre victimele lui Mircea Negulescu, face dezvaluiri cutremuratoare despre modul in care a ajuns in aceeasi zi de la o persoana libera la inculpata intr-un dosar instrumentat de procurorul Portocala, cu incalcarea tuturor drepturilor procesuale. Intr-o scrisoare trimisa Lumea Justitiei, judecatoarea Ruxandra Popescu dezvaluie cum a fost luata pe sus de acasa de mascati, dupa ce a fost sunata de Mircea Negulescu, la ora 6.30, sa deschida pentru ca "are politia la usa", dusa la DNA Ploiesti, unde i s-a interzis sa ia la cunostinta acuzatiile, sub pretextul ca le va putea vedea doar in fata judecatorului care va solutiona propunerea de arestare si inculpata in aceeasi zi, fara sa cunoasca vreo proba din dosar. Toata desfasurarea de forte din cazul judecatoarei Ruxandra Popescu, pusa in scena de Mircea Negulescu, s-a petrecut in fata camerelor de filmat, cu scurgerea de informatii in spatiul public, inainte ca acesta sa ia la cunostinta acuzatiile si, mai grav, cu interzicerea dreptul de a se apara.


Ruxandra Popescu: "Modalitatea de lucru a procurorului era fara discutie una abuziva, menita sa obstructioneze, pana la anihilare, drepturile celor cercetati"

Aceste aspecte au fost relevate pentru Lumea Justitiei de Ruxandra Popescu de la Judecatoria Sinaia intr-un document transmis dupa inculparea lui Mircea Negulescu de catre PICCJ, judecatoarea dorind sa arate ca toate abuzurile pe care "Portocala" le reclama in cazul sau au fost comise de acesta atunci cand a anchetat-o abuziv, incalcandu-i dreptul la un proces echitabil.

Asa cum ne amintim, in 20 decembrie 2017, judecatoarea Ruxandra Popescu a fost condamnata la 4 ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita de Curtea de Apel Ploiesti in dosarul instrumentat la DNA Ploiesti de procurorii Mircea Negulescu si Alfred Savu, in care au fost trimisi in judecata si apoi achitati primarul din Sinaia, Vlad Oprea, si secretarul Primariei Sinaia Beatrice Radulescu (Click aici pentru a citi). De altfel, dosarul a vizat-o initial doar pe judecatoarea Ruxandra Popescu, pentru ca apoi sa se dispuna extinderea urmaririi penale si fata de primarul din Sinaia si secretarul orasului.

Totusi, potrivit documentului judecatoarei Popescu, intregul dosar instrumentat de procurorii Negulescu si Alfred Savu abunda de incalcari ale procedurii penale, cu efectul violarii dreptului la un proces echitabil.

Ruxandra Popescu: "Aceste acte de conduita ale procurorilor din cadrul unitatii de elita a DNA – ST Ploiesti constituie un motiv de nulitate absoluta a rechizitoriilor si a tuturor actelor de urmarire penala pe care le-au efectuat"

Spre exemplu, in tabelul efectuat de Ruxandra Popescu cu privire la modalitate efectiva de ancheta din cadrul unitatii de elita DNA Ploiesti, se arata ca in data de 22 martie 2016, la orele 6.30, a fost contactata de procurorul Mircea Negulescu care i-ar fi spus sa deschida pentru ca este "politia la usa", fiind apoi luata la sediul parchetului unde, la ora 7.30, se aflau deja reporteri si camerani care, la cateva minute dupa ce a intrat la audieri, dezvaluiau ca aceasta a fost ridicata de DNA pentru ca ar fi primit o haina de blana in schimbul careia ar fi pronuntat o hotarare prin care s-ar fi produs un prejudiciu de peste 240.000 euro in dauna Consiliului Local Sinaia. De retinut este faptul ca, desi a fost pronuntata sentinta de condamnare in acest caz, urmand faza apelului, Consiliul Local nu s-a constituit parte civila, iar Curtea de Conturi, in urma controlului efectuat, nu a constatat nicio neregula.

In urmatoarele ore de la momentul in care a fost dusa in sediul DNA, judecatoarea Popescu dezvaluie ca a fost privata de luarea la cunostinta a acuzatiilor, spunandu-i-se ca va afla ce i se imputa in momentul in care va fi dusa la arestare (vezi facsimil).

In schimb, in spatiul public DNA – structura centrala dadea deja, pana in orele 12.00, comunicat de presa in care arata cu titlu de certitudine ca judecatoarea Ruxandra Popescu "a acceptat promisiunea de a i se plati un folos necuvenit in schimbul pronuntarii unei hotarari favorabile", ca "si-a incalcat atributiile de serviciu" si ca "a pronuntat o solutie vadit contrara dispozitiilor legale".

Mai mult, judecatoarea Ruxandra Popescu acuza ca motivul real pentru care Negulescu a dispus ridicarea sa cu mandat la ora 6.30 dimineata nu a avut nicio legatura cu dispozitiile legale de procedura, ci s-a mizat pe "socul emotional", mandatul fiind emis cu o zi inainte, in 21 martie 2016, la ora 18.00, (vezi facsimil) fara a fi oferit vreun motiv pentru care aceasta masura era necesara.

Judecatoarea Popescu subliniaza astfel ca de la momentul aducerii sale cu mascatii in sediul DNA Ploiesti si pana momentul prezentarii in fata judecatorului de drepturi si libertati cu propunerea de arestare preventiva i-a fost refuzat accesul la dosar, dezvaluind ca urmarirea penala in cazul sau era finalizata inainte de a-i fi aduse la cunostinta acuzatiile.

In opinia judecatoarei Ruxandra Popescu, toate actiunile lui Negulescu din cazul sau, care au condus la trimiterea in judecata in doar doua luni, au facut parte dintr-un plan al procurorului "Portocoala" de a-si spori "palmaresul profesional – facand din colegi magistrati adevarate tinte, trofee".

Iata documentele care demonstreaza cum in ziua in care a fost trezita de procurorul Mircea Negulescu la ora 6.30 cu mascatii la usa a fost si inculpata intr-o cauza despre a carei existenta nu avea cunostinta:

Prezentam in continuare scrisoarea judecatoarei Ruxandra Popescu trimisa Lumea Justitiei, insotita de tabelul comparativ al situatiei in care s-a aflat aceasta si in care s-au aflat procurorii Mircea Negulescu si seful ierahic al acestuia, procurorul Lucian Onea, la randul sau suspendat din profesie dupa ce a fost inculpat de PICCJ:

"Procurorul Mircea Negulescu a dovedit ca, pentru a aduce acuzatii si a trimite in judecata cu orice pret, persoane nevinovate, dar care detin importante functii publice – facand din colegi magistrati adevarate tinte, trofee – si-a incalcat propriile convingeri (pe care abia acum le exprima, in cauza penala personala), acand o atitudine vadit partinitoare.

Modalitatea de lucru a procurorului anchetator din cauza personala (pe care o critica, ea fiind insa legala) – la nivelul 'unitatii de elita' DNA – Serviciul Teritorial Ploiesti era fara discutie una abuziva, menita sa obstructioneze, pana la anihilare drepturile celor cercetati.

Aceasta modalitate de lucru, nu numai ca a fost girata, dar pot afirma fara teama de a gresi ca a fost incurajata de conducatorul serviciului, procurorul Onea Lucian.

Aceste acte de conduita ale procurorilor din cadrul unitatii de elita a DNA – ST Ploiesti acte vadit neconforme legalitatii constituie o incalcare grava a principiului impartialitatii magistratului si un motiv de nulitate absoluta a rechizitoriilor si a tuturor actelor de urmarire penala pe care le-au efectuat.

Astfel, a fost incalcat dreptul la un proces echitabil intr-una din cele mai importante dimensiuni ale sale si anume impartialitate!

Voi prezenta comparativ, exemplificativ, o paralela intre unele dintre aparari si sustineri ale procurorilor sus-mentionati intre unele aparari si sustineri ale procurorilor sus-mentionati in cauza penala personala in care au calitatea de inculpati si procedeele folosite de acestia, generalizate la nivelul intregii 'unitati de elita' DNA – ST Ploiesti in dosarul nr. 45/P/2016 in care am calitatea de inculpata."

Iata tabelul comparativ realizat de judecatoarea Ruxandra Popescu:


Comentarii

# Gogu date 7 August 2018 17:58 +14

PSD+ALDE face ceva si haideti sa terminam autostrazile cu ajutorul procurorilor ... :-*

# uncetateanindignat date 7 August 2018 22:56 +2

Alo domnul prezident Johannis v-ati trezit din somnul cel de moarte? Vedeti ca judecatorii sunt santajati! Acest stat de drept aparati! Huuo!

# AMĂRĂȘTEAN date 7 August 2018 17:58 +2

Procurorii DNA se dau de gol ca fiind securiștii de ieri...

# Securistu date 7 August 2018 18:50 +6

Securitatea de dupa anii '80 nu proceda asa, modul de operare al procurorilor DNA, este specific anilor '50, cand erau cosilierii sovieticii in tara, ca doar aveam trupe de ocupatie, pana in 1958. Ce este curios, e faptul ca practicile DNA se aplica numai si numai ROMANILOR, strainilor, vezi afacerea MICROSOFT(SUA), APA NOVA(Franta), EADS (Germania) nu se aplica. Avem birou FBI, la Bucuresti, dar nu pentru cetatenii SUA care incalca legea, doar pentru romanii utilizati de cetatenii SUA, corupti, sa incalce legea si sa-si mareasca firmele americane profitul.

# GANDALF date 7 August 2018 18:58 +5

Toti procurorii procedeaza la fel....ce va mai mirati.....Oare d-na judecator nu a avut cunostiinta de asa ceva???.....a fost emis mandat de aducere pt.a fi prezentata jurnalistilor si oprobiului public.....imi pare rau pt.dansa.....

# Corado Catani date 7 August 2018 19:04 +7

Portocala a distrus Judecatoria Sinaia.A "umflat" fara probe doi procurori si un judecator.Toti trei niste profesionisti.Ruxandra,Daniel si Iulian mergeti mai departe.NOI SUNTEM ALATURI DE VOI!!!!

# Mitica date 7 August 2018 19:59 +4

Pacat ca s-a desfintat pedeapsa cu moartea:negulescu,onea,kovesy,johanis,etc, o meritau

# u8nul din lumea cea mare date 7 August 2018 21:29 +10

si cesemeaua ce facu???? sau nu era demna de aparat reputatia pentru ca o chema popescu si nu danilet sau fanta sau koivesi.v/am prezis eu ca o sa va ingroziti de adevarata mermeleala din aceasta tara blestemata de dzeu din cauza faradelegilor comise cu singe rece si premeditare.eu zic ca tara asta,,democratica,, a fost blestemata chiar pe 25 decembrie 1989,si blestemul a fost nadus prin sau din cauza mermelelei inceputa in primele secunde de hotie numita ,,democratie,,

# altul din lumea cea mare date 8 August 2018 00:02 +2

  In  toate dosarele instrumentate/fabricate de  DNA si  DIICOT,procurorii au actionat IDENTIC  si dupa o procedura  IMPUSA lor cu ocazia intrunirilor/instruirilor.TOTI, dar absolut TOTI procurorii din aceste structuri au folosit metodele lui PORTOCALA,ONEA etc. ACTUAL, cineva are interesul sa prezinte  procurorii din DNA-ST PRAHOVA  ca fiind singulari,scopul  fiind  ASCUNDEREA  ADEVARULUI  si a  DIMENSIUNILOR  tuturor   ticalasiilor din aceste structuri si nu numai.Oamenii nu au curajul sa vorbeasca, sa sesizeze pt. ca NIMENI SI NIMIC nu le garanteaza ca in urmatoarele 24 de ore nu vor fi  ARESTATI.  Inca domina TEROAREA  pe care se si mizeaza.Procurorii isi fac in continuare TREABA asa cum au fost  invatati in ultimii 10 ani.PLAGA este NATIONALA si insistent  INCURAJATA sa-si apere privilegiile.

# Mamaia, judecator sau nu, a semnat in dreptul " inculpat." date 8 August 2018 00:12 +2

Zbieratele post prim fu*ai sint nule daca ai acceptat fu*aiul. Sa zica merci ca a fost nevoie de un trofeu mic de numai 4 ani. Intrebarea babana e: cat a primit judecatorul de mandat, cat a primit judecatorul de camera preliminara, cat a primit judecatorul de fond si cat a primit judecatorul de control judiciar? Toti imbecilii cred ca negulescu era de capul lui. negulescu e scris intentionat fara majuscula. Nu e persoana si nici localitate. E buton.

# Aby date 13 November 2018 02:22 -1

Pe postacii rosii nu i bag in seama..Cine are un pic de creier isi da seama ca legatura amantlac dintre judecatorea Ruxandra Popescu si Marin Tudorica erastapana in comuna Sinaia. Oameni buni sa iei o haina pt 240 de mii de euro din banii statului si sa ti se dea 4 ani cu suspendare e echitabil? Aceasta mizera infractoare e judecata de magistrati nu de portocala. Ea a luat prin hotararile jegoase case la oameni nevinovati. Taraste martori bolnavi in stare terminala la inlta curte ca la fel i au anchetat si pe ei Negulescu. Nu fiti naivi,, e un om fara scrupule si deosebit de periculos. Sper sa i se mai dea pedeapsa si sa infunde puscaria cu Marin Tudorica cu tot ..ala cu masini cadou comodat noi de 60 de mii si multe imobile din spaga. Bine ca Oprea s a descotorosit de loaze.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii