MAGISTRATII SCHIMBA TACTICA – Tribunalul Prahova suspenda sedintele de judecata timp de o ora, in semn de protest fata de intentia Guvernului PNL de a taia pensiile de serviciu ale magistratilor: “Masura va fi reevaluata in functie de respectarea climatului de independenta necesar infapturirii actului de justitie in conditii optime si in beneficiul cetatenilor”. O decizie similara a fost luata si la Tribunalul Valcea

Scris de: B.G

09.01.2020 13:44
Vizualizari: 1647

Judecatorii nu renunta la protestele care au inceput in decembrie 2019, dupa anuntul regimului Iohannis si a Guvernului PNL condus de Lodovic Orban (foto dreapta), de a le taia pensiile de serviciu. Totusi, incet, incet, instantele incep sa modifice forma de protest si sa renunte la incetarea totala a activitatii.


 

Astfel, dupa ce Tribunalul Valcea a decis schimbarea formei de protest, in sensul ca dupa 30 de minute de la inceperea sedintelor de judecata, acestea sa fie suspendate timp de 15 minute, dupa care sa fie reluate, o alta instanta a schimbat tactica.

Tribunalul Prahova anunta ca s-a decis reluarea activitatii, cu suspendarea zilnica a sedintelor de judecata pe durata unei ore. Anterior, in decembrie 2019, Tribunalul Prahova hotarase suspendarea totala a activitatii, urmand ca doar cauzele urgente sa fie solutionate.

 

Iata comunicatul Tribunalului Prahova din 7 ianuarie 2019:

 

“Prin Hotararea Adunarii Generale a Judecatorilor din cadrul Tribunalului Prahova din data de 07.01.2020, s-a stabilit modificarea formei de protest adoptate la data de 19.12.2019, in sensul reluarii activitatii de judecata, cu suspendarea zilnica a sedintelor de judecata pe durata unei ore. Masura decisa prin aceasta hotarare va fi reevaluata in functie de respectarea climatului de independenta necesar infapturirii actului de justitie in conditii optime si in beneficiul cetatenilor”

 

Iata comunicatul Tribunalului Prahova din decembrie 2019:

 

“Prin Hotararea Adunarii Generale a Judecatorilor din cadrul Tribunalului Prahova din data de 19.12.2019, urmare a propunerilor legislative de natura sa afecteze independenta sistemului de justitie si pentru eliminarea imixtiunilor politice, s-a stabilit ca, incepand cu data de 20.12.2019, activitatea de judecata, cu exceptia cauzelor urgente, sa fie suspendata.

Durata suspendarii, decisa prin Hotararea Adunarii Generale a Judecatorilor din cadrul Tribunalului Prahova, va fi reevaluata la inceputul lunii ianuarie 2020 in functie de respectarea climatului de independenta necesar infapturirii actului de justitie in conditii optime si in beneficiul cetatenilor”.

 

Amintim ca in decembrie 2019, in afara de Tribunalele Prahova si Valcea, si alte instante precum Tribunalul Bucuresti, Curtea de Apel Bucuresti, Tribunalul Arges, Tribunalul Galati sau Curtea de Apel Ploiesti, au anuntat ca isi inceteaza activitatea in semn de protest fata de anuntata masura de taiere a pensiilor magistratilor.

Comentarii

# DODI date 9 January 2020 14:02 +3

Având SRI în spate și acoperiții din justiție în față nesimțiții de la guvernare, cu ciolanis în frunte, își permite să râdă în față nu numai magistraților ci și întregului popor român prin amatorismul, lipsa de profesionalism, servilismul și neghiobia tipic nemțească tradusă în românește prin neaoșul pupincurism. În fapt actualii liberali, pentru a-i face pe Brătieni să se răsucească în mormânt, au înlocuit deviza PRIN NOI ÎNȘINE cu lozinca slugarnică: PRIN VOI ÎNȘINE.

# nuibai date 9 January 2020 15:43 0

Şi PENTRU NOI ÎNŞINE.

# nae din dealul feleacului date 9 January 2020 17:38 0

Corect "nuibai","pentru noi insine",adica pt.ei insisi!Asta a votat"poporul muncitor"si a primit pe masura votului sau.

# john date 10 January 2020 06:54 0

Bai ranjitilor, trezitiva daca simtiti macar 1% romaneste, pana nu este prea tarziu pentru voi! Nu mai dorim in tara asta executii pe bune, asa ca sa nu credeti ca justitia DIVINA nu va va lovi!

# ecaterina date 16 January 2020 08:31 0

Nu inteleg de ce magistratii nu spun nimic de grefieri? Intra singuri in sedinte? Rusine avem acelasi statut la interdictii de ce nu spun nimic?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii