MANELISTUL ARUNCAT LA LEI – Sefa DNA Anca Jurma se delimiteaza de procurorul Ciprian Man si colegii sai de la DNA Oradea, dupa aparitia inregistrarii in care acestia puneau la cale planul pentru cumintirea judecatorilor cu dosare penale: “Procurorii DNA trebuie sa isi desfasoare activitatea cu impartialitate si stricta respectare a legii si a drepturilor fundamentale ale cetatenilor... Au fost solicitate note explicative din partea colectivului acestei subunitati de Parchet”

Scris de: George TARATA

05.01.2019 17:31
Vizualizari: 7736

Se strange latul in jurul vestitului procuror Ciprian Man (foto), zis “manelistul DNA”, autor a nenumarate abuzuri si inscenari. Man a fost lasat din brate de sefa interimara a parchetului anticoruptie, dupa aparitia inregistrarilor in care acesta impreuna cu colegii sai de la DNA Oradea puneau la cale planul pentru cumintirea judecatorilor cu dosare penale.

Spre deosebire de mandatul Laurei Kovesi, cand abuzurile si derapajele procurorilor DNA erau bagate sub pres, iata ca sefa interimara a parchetului anticoruptie Anca Jurma a avut o reactie publica in care a anuntat ca se delimiteaza de practicile procurorilor de la DNA Oradea. Intr-un comunicat de presa dat publicitatii sambata, 5 ianuarie 2018, conducerea DNA precizeaza ca nu sustine niciun act al personalului din subordine care incalca legea sau codul deontologic al magistratilor. De asemenea, Anca Jurma subliniaza ca procurorii DNA trebuie sa isi desfasoare activitatea de urmarire penala cu impartialitate si stricta respectare a legii si a drepturilor fundamentale ale cetatenilor. Nu in ultimul rand, Jurma anunta ca au fost deja cerute explicatii din partea DNA Oradea in legatura cu inregistrarea in care Man si alti patru procurori vorbeau despre linistirea judecatorilor incomozi.


Iata comunicatul DNA:

“Referitor la inregistrarile aparute in spatiul public, in data de 04 ianuarie 2019, privind o presupusa discutie purtata intre procurorii din cadrul Serviciului teritorial Oradea, in luna ianuarie 2018, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa faca urmatoarele precizari:

Conducerea DNA se delimiteaza de orice act al personalului din subordine care incalca normele legale sau codul deontologic al magistratilor, sustinand in mod constant ca procurorii DNA trebuie sa isi desfasoare activitatea de urmarire penala cu impartialitate si stricta respectare a legii si a drepturilor fundamentale ale cetatenilor.

In ceea ce priveste aspectele legate de realitatea inregistrarii aparute in spatiul public si de eventualele nelegalitati in declansarea de catre Serviciul Teritorial Oradea a urmaririi penale in unele dosare cu magistrati, au fost solicitate note explicative din partea colectivului acestei subunitati de Parchet.

Cu privire la activitatea Serviciului teritorial Oradea, din dispozitia conducerii DNA, in cursul anului 2018, procurorul sef adjunct, care coordoneaza aceasta subunitate, a efectuat doua controale (in martie si decembrie 2018), iar in urma primului control s-a propus, printre altele, neprelungirea delegarii pentru procurorul sef al acestui Serviciu, propunere care a fost insusita si materializata prin delegarea unui alt magistrat in aceasta functie de conducere, incepand cu data de 01 aprilie 2018.

De asemenea, din dispozitia conducerii DNA au fost preluate la Structura Centrala doua cauze care vizau magistrati si in care ulterior s-a dispus solutia clasarii.

In cursul aceluiasi an, Inspectia Judiciara din cadrul CSM a efectuat un control la Serviciul teritorial Oradea retinand deficiente manageriale in sarcina celor doi procurori sefi care au indeplinit functii de sefi in ultimii ani. In acelasi raport s-a consemnat ca nu au existat stari conflictuale intre procurorii din aceasta structura si instantele de judecata”.

Amintim ca avocatul Razvan Doseanu si Lumea Justitiei au publicat o inregistrare exploziva in care procurorii Ciprian Man, Adrian Muntean, Cristian Ardelean, Cosmin Pantea si Lucian Rus de la DNA Oradea discutau inceperea urmaririi penale fata de anumiti judecatori, astfel incat sa intre frica in acestia si sa se linisteasca. La scurt timp de la difuzarea inregistrarii, Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie a declansat urmarirea penala in rem pentru fapte de grup infractional organizat, santaj, cercetare abuziva, inducerea in eroare a organelor judiciare si abuz in serviciu.

Ascultati aici inregistrarea de la DNA Oradea

Comentarii

# Raul date 5 January 2019 18:14 +1

Din acest comunicat se intelege clar, doamna TITIan nu mai este consilera swfului DNA. Mai este cale lunga pana la respectarea drepturilor omului si a principiilor constitutionale in realizarea actului de justitie.

# Av. Nicolae TRĂISTARU date 5 January 2019 18:23 +2

Comunicatul DNA este formal, lipsit de consecințe (parcă ar fi scris de foștii activiști de la Procuratura Generală a RSR). Se impune conexarea tuturor plângerilor penale formulate împotriva procurorilor MAN, ARDELEAN ș.a., iar Noua Secție de la PICCJ să efectueze o anchetă serioasă (propunere de arestare preventivă și trimitere în judecată). Inclusiv redeschiderea dosarului clasat de procuror Zlata de la PICCJ-SUPC, privindu-l pe ARDELEAN, la plângerea unei VICTIME (fostul prim-procuror al P.T.Bihor) etc. Aceiași procurori au trimis în judecată în mod abuziv, cu probe fabricate, un renumit OM DE AFACERI, ing. Moiș Gheorghe din Negrești Oaș; la judecarea cauzei în apel la C.A.Oradea am perceput presiunea exercitată asupra completului de judecată.

# Surduman date 5 January 2019 18:25 +1

Felicitări d-na Jurma. Ați facut un pas mic. E bun și ăsta decât nimic. SPERĂM SĂ NU MAI APARĂ ȘI ALTE ÎNREGISTRĂRI !!! Atunci va trebui să faceți PASUL CEL MARE, adică înlăturarea din DNA a acestui infractor. SUCCES CIPRI.

# DOREL date 6 January 2019 02:19 0

Ba dimpotriva, e bine sa apară cât mai multe inregistrarinformații, doar așa vom putea afla adevărul d

# Mda date 6 January 2019 10:19 +5

Cat mai multe informatii !!! Dar despre voi nu ati vrea sa aparā ? Cum aranjeaza dosarele avocatii cu procurorul si politistu ? Ce parere aveti maestre ?

# Nelu date 5 January 2019 18:39 +2

Sunt alături de tine Cipri. Stiu cum e în astfel de situații. Nu mai ai încredere în nimeni. Pe toți cei din jur îi percepi ca dușmani, mai ales pe colegi. Tu nu ai nici o vină. Tata NELU de la BCR e singurul vinovat. El te-a împins să-ți iei o pălărie mult prea mare, pe care nu o puteai duce, având în vedere pregătirea ta juridică cu serioase lacune. Acum PĂLĂRIA ȚI-A CĂZUT PE OCHI. Sună-l pe NELU să ți-o ridice, cum a făcut de fiecare dată când ai avut nevoie.

# Av. Nicolae TRĂISTARU date 5 January 2019 18:41 +1

Într-un astfel de caz, CSM trebuie să verifice și să facă publice actele de control efectuate în ultimii ani la Serviciul Teritorial Oradea. Dacă au fost mușamalizate abuzurile procurorilor MAN, ARDELEAN ș.a. de către CSM, să fie luate măsurile ce se impun (destituirea procurorilor-inspectori). Să se verifice cine a aprobat avansarea procurorului MAN la Structura Centrală (ca recompensă). Concluzia: Înființarea CSM a fost bine venită dar NOUA SECURITATE a distrus și această instituție. Se impune ca Ministerul Justiției și PICCJ să aibă propriul corp de inspectori judecătorești (magistrați cu experiență, bine pregătiți și care să fii lucrat la PCA sau PICCJ); reînființarea corpului de inspectori la nivelul Curților de Apel/Parchetelor de pe lângă Curțile de Apel. La parchetele locale este dezastru în prezent iar șefii sunt total depășiți.

# Curat Murdar date 5 January 2019 18:42 +5

Procurori iresponsabili au umplut parchetele : DNA, DIICOT, PICCJ, etc. Cine le dā dreptul acestor mameluci ( procurori ) sa se joace de-a probele, sa construiasca Ordonante cu ENORMITATI, sa faca combinatii juridice intr-o zona unde ar trebui sa domneasca doar probele si legea  si nu satisfacerea unor orgolii patologice personale ( l-am facut pe āla sau pe āla ), a unor directive politice ( de regula DNA ) sau unor actiuni de tip mafiot gen BANI CONTRA TINTE (  de regula Diicot ) !!! Poate odata si speram cât mai curând acesti ARANJORI AI JUSTITIEI ascunsi sub masca perfida a unor titluri ca procuror, avocat sau judecator, vor plāti cu vârf si îndesat pt toate nelegiuirile murdare din ultimii ani ! Pt asta e nevoie de un Presedinte român, un ministru al Justitiei mai putin narcisist si un Parlament mai curajos ! Vine nota de plata pt fiecare !!!!

# Black List date 6 January 2019 10:26 +4

Luju ar trebui o lista cu toti cālāii sistemului : procurori, judecatori, avocati ! Faceti LISTA NEAGRA cu ororile lor ( aveti mega-informatii ) si difuzati-o permanent si nu uitati s-o trimiteti si la Comisia Europeana. Apoi faceti plangeri criminalilor. Numai ada pot fi stârpite aceste ciume ce au distrus vieti si ei s-au imbogatit ca niste criminali pe durerea oamenilor !!! BLACKLIST-MAGISTRATI !!! Justitie pânā ma capat !

# DOREL date 5 January 2019 19:45 -5

Daca exista in DNA un procuror corect, aceea e Anca Jurma. Garantat ! Si b): daca or mai fi si altii, acum e momentul ca in DNA sa se separe graul de neghina! Parerea mea...

# Mda date 6 January 2019 03:17 +3

Corecta ? ca nu a avut dosare ! ...sau mai bine spus foarte slaba ca manager si in voia gastii voastre cu alde Mirica... care a inregistrat-o ca pe o fraiera. Si cu o alta din gasca voastra, renumita Morga ( Moraru I )...cu care ati facut numai combinatii ! Sunteti toti o apa si un pamant spagarilor mafioti... un amestec hidos de procurori si avocati care ati distrus viata atator oameni nevinovati ! Sa fiti blestemati !

# Silviu date 6 January 2019 12:17 0

Daca s-ar face o lista intr-adevar corecta ceea ce am multe semne de ?? Totusi achitari au luat doar vipurile, fraierii de rand umplu puscariile pt inventii d-ale mafiotilor din justitie si suspiciuni. Iti dai seama ca se va face lista doar cu acei judecatori,procurori ,avocati care cica au luat achitare in dosare. Tocmai de aceea toti muritorii de rand iau condamnari indiferent de probe, deoarece o achitare in dosare ar fi un esec rasunator pt procuror( aceste situatii nu sunt dezbatute la tv, nu sunt vipuri). Judecatorii sunt in cardasie cu procurorii si nici nu deschid dosarele Ca sa fie corect ar trebui dati afara 99% din procurorimea avocatimea si judecatorimea actuala . Atentie nu la pensie. Sa nu mai fie platiti niciodata si nici angajati vreodata,leprele astea. Sa vedem atunci cata prosperitate va fi in Ro ca am scapat de mafie si lepre si in sfarsit drepturile si libertatile omului nu vor mai fi un lux. La cate sute milioane euro se consuma anual cu leprele,sincer nu au rost

# santinela date 6 January 2019 08:00 0

"Nota explicativa " ?? Sa ceri asa ceva este de risul curcilor.Astia trebuiau legati in secunda doi,adica dosar penal si cercetari.Ce-i aia nota explicativa .Mizeria asta de DNA trebuie terminata din radacina,adica toti dati afara si inlocuiti !

# Valter Cojman date 6 January 2019 08:21 0

Ce se intampla la DNA Ploiesti, ce se intampla la DNA Oradea, etc. NU SUNT CHESTII SINGULARE CI GENERALIZATE IN INTREAGA DNA. Asta e "justitia" pe care o vor IohaniSS, Basescu, PDL(PNL, PMP), USR, multinationalele si bancile si te(r)felistii fascisti drogati #rezist plus presa aservita si alti acoliti.

# Satmarean date 6 January 2019 11:20 +1

De abuzurile si colectarea taxelor de protectie de fostul procuror șef Iancu Marius de la DNA serviciul teritorial Oradea de ce nu se face vorbire

# Cojac date 6 January 2019 23:26 0

Am auzit ca sunt mai multe plangeri cu privire la ex procuror sef dna Marius Iancu care dupa cum se afirma ar fi protejat multe intetese si ar fi fabricat dosare. Asta ar fi o vedeta nationala cu aceleasi practici ca la Dna Ploiesti.

# Faracatuse date 7 January 2019 00:32 0

Man#Dragnea. O astfel de înregistrare însemna automat bulău pentru orice psdist, aldist, udmrist... Bulău, pe bune, asta însemna..Și procurorii invocau necesitatea, urgenta, pt a nu fi afectate probele :) Hai România!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii