MANELISTUL DNA, LA LOC COMANDA – ICCJ a desfiintat hotararea Sectiei pentru procurori a CSM de suspendare a dosarului disciplinar al paraditorilor de la DNA Oradea, Ciprian Man si Cristian Ardelean. Procurorii din CSM au fortat amanarea dosarului in care Man si Ardelean sunt acuzati de “manifestari ce aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea atributiilor de serviciu”, pana la finalizarea cauzei de la SIIJ (Minuta)

Scris de: George TARATA

08.09.2020 19:04
Vizualizari: 4409

Procurorul Ciprian Man (foto 1), zis “manelistul DNA”, va trebui sa faca noi drumuri la Bucuresti. La fel si fostul sau coleg de la DNA Oradea, procurorul Cristian Ardelean (foto 2). Si vor trebui sa faca drumuri la Bucuresti nu doar pentru a se prezenta la Sectia de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ), care i-a pus sub urmarire penala in urma cu cateva luni, ci si la Consiliul Superior al Magistraturii, pentru dosarul in care au fost trimisi in judecata disciplinara.


 

Astfel, un Complet de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a desfiintat luni, 7 septembrie 2020, hotararea Sectiei pentru procurori a CSM in materie disciplinara, din 11 decembrie 2019 (vezi facsimil), prin care se suspendase dosarul disciplinar al procurorilor Ciprian Man si Cristian Ardelean (ambii in prezent procurori la Parchetul Tribunalului Bihor), pana la solutionarea cauzei de la SIIJ. In consecinta, ICCJ a decis continuarea procesului disciplinar in care sunt vizati Man si Ardelean. Decizia este una foarte corecta din punctul nostru de vedere, insa victimele celor doi nu trebuie sa aiba prea multe asteptari de la Sectia pentru procurori a CSM, in conditiile in care aceasta si-a castigat renumele de “Brigada Nufarul” pentru soltiile de albire pe care le da in dosarele procurorilor abuzivi de la DNA. Cu alte cuvinte, este foarte posibil ca Man si Ardelean sa aiba parte in final de acelasi tratament de spalare din partea procurorilor din CSM.

 


 

Iata minuta Inaltei Curti din 7 septembrie 2020 (dosar 326/1/2020):

 

“Minuta deciziei civile nr. 125. Admite recursul declarat de Inspectia Judiciara impotriva Incheierii din 11 decembrie 2019, pronuntata de Sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii in dosarul nr. 12/P/2019. Caseaza incheierea atacata si trimite cauza Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii in vederea continuarii judecarii actiunii disciplinare. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 7 septembrie 2020”.

 

Judecati disciplinar la CSM, urmariti penal la SIIJ


Pentru cine nu isi aminteste sau nu cunoaste cazul, facem o scurta recapitulare a evenimentelor. In 8 iulie 2019, Inspectia Judiciara i-a trimis in judecata disciplinara pe Ciprian Man si Cristian Ardelean pentru pentru abaterea prevazuta de art. 99 lit. a) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, constand in “manifestari ce aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea atributiilor de serviciu”. Dosarul disciplinar priveste modul in care cei doi au planuit cumintirea judecatorilor incomozi cu deschiderea unor dosare penale impotriva acestora. Mai exact, dosarul priveste discutiile pe care acestia le-au avut, in ianuarie 2018, in sediul DNA Oradea, alaturi de colegii lor Adrian Muntean, Cosmin Pantea si Lucian Rus, discutii in care puneau la cale masuri impotriva judecatorilor incomozi din Oradea, desigur impotriva celor care nu dadeau solutii pe placul parchetului anticoruptie. Planul de cumintire a judecatorilor a fost devoalat de avocatul Razvan Doseanu, cel care a publicat inregistrarea cu discutiile din sediul DNA.

Concret, Inspectia Judiciara a retinut in ceea ce-i priveste pe Man si Ardelean afirmatiile “Daca incepi urmarirea fata de astea doua judecatoare, ii trimite Adi in judecata pe aia trei, o sa mai intre frica...“ (spuse de Man) si “Se mai linistesc, da! Suta la suta', urmata de 'Mai, si daca nu se linistesc, macar daca tot o fac sa le dam motive sa aiba boala, nu asa ca ei considera...” (rostite de Ardelean).

Aceleasi discutii fac si obiectul unui dosar aflat in lucru la SIIJ, dosar in care au fost conexate mai multe plangeri impotriva lui Ciprian Man si Cristian Ardelean. In cauza de la SIIJ, alaturi de Man si Ardelean vizata este si partenera celor doi in asa-zisa combatere a coruptiei, judecatoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor. In prezent, Ciprian Man si Cristian Ardelean sunt pusi sub urmarire penala de SIIJ pentru santaj si abuz in serviciu, iar judecatoarea Crina Muntean pentru favorizarea faptuitorului, instigare la marturie mincinoasa si instigare la abuz in serviciu.


* Cititi aici rezolutia Inspectiei Judiciare prin care procurorii Ciprian Man si Cristian Ardelean au fost trimisi in judecata disciplinara

* Cititi aici mai multe detalii despre dosarul in care SIIJ i-a pus sub urmarire penala pe Ciprian Man, Cristian Ardelean si Crina Muntean

Comentarii

# M date 8 September 2020 20:41 +10

Sincer eu nu am nici o așteptare de la frații lor infractori din CSM. Doar asa de ochi lumi sau poate cineva a făcut un pic de presiune în rest apa de ploaie.

# Ana date 8 September 2020 21:23 +2

Nu se va intampla nimic cu Cipri si Ctisti. Stati linistiti ficiorilor in privinta justitiei ca justitia este pe cale de disparitie. Sa va apuce ,,groaza " de justitia divina !!!

# DODI date 8 September 2020 23:32 +2

Roata morii se-nvârtește și uneori le nimerește. Să sperăm că nu se va face o ciorbă lungă din acești ratați umani și profesionali care au terorizat întreaga Crișană cu apucăturile lor de interlopi oficiali.

# basicuta date 9 September 2020 11:52 +1

Si uite asa Sectia pt procurori din CSM se dovedeste că este Sectia pt Mafioti din CSM...e cât se poate de limpede...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii