MANEVRA PENTRU MIRICA - “Brigada Nufarul” a spalat-o din nou pe protejata lui Kovesi. Procurorii din CSM au constatat nulitatea absoluta a rezolutiei de exercitare a actiunii disciplinare. Surse: dosarul lui Mirica ar fi picat pe motiv ca rezolutia a fost confirmata de adjuncta IJ Andreea Cristina Mina, care anterior se abtinuse in alte cauze ale protejatei Lulutei, dar care, in mod ciudat, nu a mai facut la fel si in aceasta speta

Scris de: George TARATA

12.06.2020 13:09
Vizualizari: 2431

Una cate una se duc problemele fostei procuroare DNA Florentina Mirica (foto), pe care Laura Kovesi o insotea aproape de fiecare data la CSM. Nici nu avea cum sa se intample altfel, atat timp cat dosarele disciplinare ale lui Mirica ajung pe masa Sectiei pentru procurori a CSM, cunoscuta sub denumirea de “Brigada Nufarul”.


 

Procurorii din CSM au albit-o miercuri, 10 iunie 2020, in dosarul in care Mirica (in prezent procuroare la Parchetul Tribunalului Bucuresti) a fost trimisa in judecata disciplinara pentru comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. h) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor constand in: “nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor ori intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile”. Concret, “Brigada Nufarul” a admis exceptia nulitatii absolute a rezolutiei Inspectiei Judiciare de exercitare a actiunii disciplinare fata de Florintina Mirica:

Admite exceptia nulitatii absolute a rezolutiei de exercitare a actiunii de exercitare a actiunii disciplinare nr. 19-3357 din data de 25 noiembrie 2019.

Constata nulitatea actiunii disciplinare formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratei Mirica Florentina, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. h) din Legea 303/2004 privind statul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile uulterioare”.

Hotararea poate fi atacata cu recurs de Inspectia Judiciara la Completul de 5 judecatori al ICCJ. Este insa foarte posibil ca spalarea Florentinei Mirica sa fie desavarsita la Inalta Curte, asa cum s-a mai intamplat in cazul protejatei Laurei Kovesi.

 

Incompatibilitatea a picat la fix


Foarte important este insa motivul pentru care actiunea Inspectiei Judiciare a fost anulata. Surse avizate au dezvaluit pentru Lumea Justitiei ca Florentina Mirica ar fi scapat de dosar dupa ce procurorii din CSM ar fi admis o exceptie privind incompatibilitatea inspectorului sef-adjunct al Inspectiei Judiciare, procuroarea Andreea Cristina Mina. Mai precis, conform surselor, incompatibilitatea ar fi constant in faptul ca adjuncta Inspectiei Andreea Cristina Mina ar fi avizat rezolutia de exercitare a actiunii disciplinare fata de Florentina Mirica, dupa ce anterior se abtinuse in alte cauze ale lui Mirica, intrucat s-ar fi aflat in stare de incompatibilitate, din cauza unor legaturi mai vechi cu protejata lui Kovesi. Cu toate acestea, dupa abtinerile anterioare in dosarele lui Mirica pe motiv de incompatibilitate, adjuncta IJ Mina a semnat rezolutia de exercitare a actiunii disciplinare fata de Florentina Mirica, uitand de orice incompatibiltate. Tare ciudat.

Comentarii

# NM date 12 June 2020 13:47 +9

Va mai amintiți cum a fost adusa Mirica de la Parchetul de pe la va judecătoria Buftea și a sărit direct la DNA?, asa la prăduit lui Kovesi pe șeful ei de la Parchet, asa la făcut cu dosar și băgat la puscarie iar drept recompensa Kovesi a adus o la DNA, o nenorocita o praduitoare. Și o slab pregătită profesional. Poate cunoaște Mihai Ban câte dosare a avut la ia când era la DNA, dosare ținute fără sa fie lucrate, este mare frăție între Ban si ea. Asa se fac cărțile la CSM-uisti

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii