MARTURISIRE BOMBA – Intrebat de Razvan Savaliuc daca DNA a ocolit partea americana in dosarul Microsoft, Traian Basescu a recunoscut: "DNA a vrut sa protejeze exportatorul american de programe de software. Kovesi nu isi putea permite sa puna sub semnul intrebarii partea americana. Nu o intereseaza prea mult decoratiile romanesti. O intereseaza decoratiile straine si mangaierile pe crestet de la ambasadori. Categoric DNA nu a avut curaj sa mearga spre responsabilitatea partii americane"

Scris de: E.D.

03.10.2016 20:17
Vizualizari: 14790

Traian Basescu face o dezvaluire bomba dupa condamnare data de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie luni, 3 octombrie 2016, in dosarul Microsoft. Intrebat intr-o emisiune televizata a RTV de catre jurnalistul Razvan Savaliuc daca DNA a ocolit intentionat partea americana din dosarul "Microsoft", scotandu-i raspunzatori doar pe Dorin Cocos, Gabriel Sandu, Dumitru Nicolae si Gheorghe Stefan, nu si pe afaceristii Claudiu Florica si Dinu Pescariu, despre care se stia ca sunt "cu partea americana", Traian Basescu a recunoscut: "In mod categoric DNA a vrut sa protejeze exportatorul american de programe de software. Pentru ca Laura Codruta Kovesi nu isi putea permite sa puna sub semnul intrebarii partea americana. Si atunci s-a limitat la a se urca cu picioarele pe romani, cum face in toate anchetele. Ca pe domnia sa nu o intereseaza prea mult decoratiile romanesti. O intereseaza decoratiile straine si mangaierile pe crestet de la ambasadori. Sunt mai pretioase pentru domnia sa decat o decoratie de la presedintele Romaniei. Asta e viata!"


Traian Basescu: "Categoric DNA nu a avut curaj sa mearga spre responsabilitatea partii americane"

Dezvaluirea a fost facuta intr-o interventie telefonica la emisiunea Newsline de la postul de televiziunie RTV, cand fostul Presedinte al Romaniei, a tinut sa isi exprime nemultumirea cu privire la modul in care se fac finantarile electorale, dezvaluind ca banii vin in cea mai mare parte de la oamenii afaceri. In acest context, Traian Basescu a precizat ca si sumele de bani fata de care instanta suprema a dispus confiscarea de la Cocos si Niro au fost folosite in scop electoral, ele ajungand in campaniile electorale ale partidului, inclusiv in campania prezidentiala din 2009. Traian Basescu, a dezvaluit ca Dorin Cocos si Nicolae Dumitru zis Niro "nu au primit toti banii cu care sunt intregistrati in denunturi", iar aceasta intrucat afaceristii Claudiu Florica si Dinu Pescariu "nu le-au dat toti banii, ca i-au impartit ei". Cu acest prilej, Traian Basescu a dezvaluit ca in conturile lui Dinu Pescariu si Claudiu Florica au circulat "circa 100 milioane de dolari si 100 milioane de euro", iar acest lucru se regaseste in documente ale institutiilor Statului roman pe care le-ar fi citit la momentul la care era presedinte al Romaniei. Basescu afirma ca ar fi citit aceste documente cu cel putin un an inainte ca Pescariu si Florica sa faca denunturile in dosarul "Microsoft", in care initial au fost cercetati pentru acuzatiile de dare de mita si trafic de influenta in dosarul "Microsoft". "Inainte cu mult de a face denunturile Florica si Pescariu se stia de sutele de milioane care sunt manipulate de ei. Asa ca nu inteleg de ce au fost lasati si cu banii si cu libertatea. Si Florica si Pescariu. In ce baza?"

Traian Basescu a fost intrerupt de jurnalistul Razvan Savaliuc care, luand cuvantul, i-a transmis fostului presedinte ca banii erau dusi catre americani.

Prezentam in continuare dialogul dintre Traian Basescu si Razvan Savaliuc:

Razvan Savaliuc: Ii duceau spre americani, domnul presedinte! Urma dosarului nu ducea spre americanii de la Microsoft?

Traian Basescu: Deci, eu nu sunt asa informat ca dumneavoastra. Vorbesc doar din amintiri. Poate vreti sa auziti lucruri mai concrete. Mai mult decat atat, numele astea au fost vehiculate timp de 10 ani. Nu in 2009, nu in 2007, si nu in 2004. (...) Mi s-a cerut sa aprob inceperea urmaririi penale pentru cinci ministri, iar eu am raspuns solicitarii DNA-ului de a aproba inceperea urmaririi penale pentru cinci ministri. Din 2004 pana in 2014. In afara de cei cinci ministri pentru care eu am aprobat eu inceperea urmaririi penale, au fost alti patru pentru care a aprobat Parlamentul. Deci, in total noua ministri. Iar astazi aflam de patru care au finantat campania electorala si ca suma totala ar fi 11-12 milioane euro, cand de fapt discutam de sute de milioane. Daca am retinut ceva ce mi se pare foarte veridic si corect este o informare pe care a facut-o fostul ministru Sandu catre Departamentul de Justitie al Statelor Unite, dar aici discutam de o mare ticalosie intinsa pe 10 ani care s-a sfarsit cu patru nenorociti care au finantat patru campanii din care s-au cumparat geci, fulare, fesuri si asa mai departe, iar suma imputata lor reprezinta mai putin de 10% din nivelul fraudei depistate deja de multa vreme de institutii ale Statului Roman. Nu ii apar pe cei patru. Aici discutam de un sistem cunoscut de toate partidele, modul cum s-au finantat partidele. Revolta mea este legata de faptul ca am citit sub semnatura oficiala, ca documentele au venit la mine spre informare si la parchet spre declansarea actiunilor cu mult timp inainte si nimic nu se intampla cu capetele mafiote ale acestei afaceri care se numesc Pescariu si Florica. Eu nu spun: Justitia si-a facut treaba, nu discut eu deciziile de astazi ale Inaltei Curti. Probabil asa trebuie. Nu eu pot sa judec. Dar de ce nu recuperam de la capii mafioti banii, de la cei doi? Asta este intrebarea!

Razvan Savaliuc: Domnule presedinte, vreau sa va pun o intrebare! Eu din ce stiu, afacerea asta nu a fost adusa la cunostinta de DNA care da multe comunicate, dar ce trebuie nu ne spune intotdeauna, dar inteleg asa: ca de-a lungul a multi ani, s-au cumparat licente de la Microsoft prin firma lui Claudiu Florica din Austria, de vreo 400 milioane euro, iar noi, Statul, cumparam la pret dublu decat costau, iar smecherii imparteau banii. Baietii astia au impartit banii intre ei, dupa care, ei, pentru ca s-au denuntat mai repede decat a vrut DNA-ul sa se sesizeze au beneficiat de impunitate, desi mi se pare absolut ilegal, iar restul s-au dus ca fraierii care erau lantul terminal, doar pentru ca au finantat campania dumneavoastra. Si acum va intreb, pentru ca dumneavoastra ati pus-o in functie pe Laura Codruta Kovesi, care am vazut ca este medaliata, ia titluri mereu de la Ambasada Americii, nu cumva DNA nu a vrut sa cerceteze cazul "Microsoft" si spre partea americanilor cu care se imparteau, pentru ca daca se umflau facturile, se umflau la partea americana, care vindea licentele? Nu cumva din cauza nu a vrut DNA sa mearga mai departe, pentru ca ducea spre americanii care aplauda mereu si care spun sa nu se schimbe sefii de la DNA?

Traian Basescu: Domnul Savaliuc, in primul rand, din acesti bani au fost finantate trei campanii. Rosie, portocalie si galbena, iar aici putem gasi fise de insotire a containerelor.

Razvan Savaliuc: Lasati-ma cu finalul. Eu va intreb de afacerea propriu zisa. Ati spus de Claudiu Floirica si Dinu Pescariu ca erau placa turnanta a afacerii si sunt liberi. Erau liberi sau nu din cauza ca erau din parte americana, protejata de parchet? Va intreb, dau sau nu!

Traian Basescu: Domnul Savaliuc, in mod categoric DNA a vrut sa protejeze exportatorul american de programe de software. Pentru ca Laura Codruta Kovesi nu isi putea permite sa puna sub semnul intrebarii partea americana. Si atunci s-a limitat la a se urca cu picioarele pe romani, cum face in toate anchetele. Ca pe domnia sa nu o intereseaza prea mult decoratiile romanesti. O intereseaza decoratiile straine si mangaierile pe crestet de la ambasadori. Sunt mai pretioase pentru domnia sa decat o decoratie de la presedintele Romaniei. Asta e viata!

Razvan Savaliuc: Va apreciez pentru raspuns!

Traian Basescu: In mod categoric, aceasta afacere trebuie dusa pana la capat. Si nu numai asta. Uitati-va ca pe toate televiziunile avem lectii de la Strabag care ne spune ce frumoase sunt locurile din patria noastra. Numai ca intre timp a ramas singur jucator pe piata cu cele 7-8 miliarde destinate infrastructurii in exercititiul bugetar al Uniunii Europene in derulare. Sunt multe lucruri subtile care trebuiesc intelese. Revenind la afacerea "Microsoft", categoric DNA nu a avut curaj sa mearga spre responsabilitatea partii americane.

Comentarii

# BULA date 3 October 2016 21:10 -22

KOVESI a luptat pentru bunele relații româno-americane cu orice preț...

# BERCEA MONDIAL: manevra lu frații miei..,, date 4 October 2016 06:59 +16

KOVESI trebuie cercetată sub aspectul infracțiunii de ,,TRĂDARE,, art. 394 C.P. faptele acesteia întrunesc elementele constitutive ale acestei infracțiuni, cel puțin pentru afacerea "Microsoft". După ce a fost atrasă la colaborare de serviciile de informații americane a derulat activități specifice de subminare economică a statului român.

# DODI date 4 October 2016 17:51 0

Circoteca a fost continuată de penibilul hăhăilă la actualul ZERO TV, care, prin telefon, a încercat să ne spună că el, plecând din 2004 din PDL, habar nu avea de unde îi venea mormanul de bani pentru campaniile electorale a lui și să nu uităm de EBA. Din banii negri care i-a rămas și-a luat omul moșie la Nana. Acest impertinent ne crede la fel de proști ca pe neamurile sale? Nici o frunză nu se mișca din PDL fără ca el să știe și să aprobe (și Frunzăverde când a primit lecție de casă evadarea în PNL și distrugerea din interior a PNL, a făcut-o cu aprobare de la împărăție. Păcat de fostul partid istoric, devenit azi prin grija lui gorghiu și ciolanis, un partid ISTERIC.

# Cetateanul date 3 October 2016 21:36 +31

Da' unchiul SAM care i-o impingea lui Base pana in rarunchi nu trebuie devoalat? Cu toti marii ambasarori care dupa ce faceau "lobby" - a se citi trafic de influenta pentru diverse "proiecte" - a se citi "mormane" nu trebuie dati in vileag, domnu Mariner? Noi, cetatenii, credem ca DA. Cand ne spui si adevarul?

# ROBERT HORVATH DEVA BLOG date 3 October 2016 22:18 -8

R.H IL FACE K.O PE MRU ! BOMBA ! Foreign Intelligence Service Director Mihai Razvan Ungureanu steps down ! PACEPA : "SEFUL SERVICIULUI EXTERN M.R.U A FOST SCHIMBAT DATORITA ATACULUI IMPOTRIVA CINEASTULUI ROBERT HORVATH ! CEAUSESCU NU AR FI INDRASNIT SA INCERCE SA LICHIDEZE PE UN CINEAST CETATEAN AMERICAN LA NEW YORK , COLT CU CLADIREA ONU  SERVICIUL EXTERN ROMAN A SCAPAT DE SUB ORICE CONTROL." NEW YORK TIMES PACEPA :La începutul perioadei post-comuniste, Ion Ilici Iliescu și serviciile sale de spionaj au continuat să considere Statele Unite ca principalul inamic al României – termen pe care Kremlinul încă îl utilizează – și serviciile secrete românești au continuat să ajute Moscova.Astăzi avem de-a face cu o altă Românie, dar generația de ofițeri de informații care a fost instruită pentru a opera împotriva americanilor face şi acum ceea ce a fost învăţată să facă în timpul comunismului: promovarea liderilor comuniști și discreditarea Statelor Unite. Continuare Robert Horvath Deva Bl

# nae girimea date 4 October 2016 06:58 +13

Aceeasi schema a kovesoaiei si-n cazul " retrocedarilor " . Ati auzit de incriminarea catolicilor unguri din Transilvania pt falsul in acte care a permis mizeria " retrocedarilor " ? II ia numai pe hotii nostri !

# ,, TELEFONUL DE LA MAMA,, date 4 October 2016 07:11 +13

Bercea are dreptate, dar infracțiunea de Trădare trebuie cercetată în raport de calitatea persoanei, adică de faptul că a fost la data comiterii faptei, înalt funcționar public și să se aibă în vedere că este probată și complicitatea Președintelui României ( art. 398 C.P.). Prin urmare putem discuta și despre infracțiunea de înaltă trădare.

# unul din lumea cea mare date 4 October 2016 07:23 +6

si asta nu se numeste TRADARE?SI CUM SE PEDEPSESTE?

# Ghita Bizonu' date 4 October 2016 07:53 0

Scuzati insa in afacerea asta Microsoft are sanse sa fie perfect nevinovat. Sa va explic - Romania este o tara "Microsoft" , aduca adminstratia eu este "invadata" si "infestata" de softu Microsoft. Candva la inceputuri cand apreau primele calculatoare erau dotate cu sisteme de operare Windows. Daca nu oficial atunci fara licenta! Mao ales fara ... Achiztiile s-au facut cam la intamplare fara ca nimeni sa se intereseze de sisteme de operare(si drepturi intelctuale) Asta a adus la o dubla superioritate a lu Microsoft: prima ca Micro putea sa dea in judecata ptr folosirea fara licenta a produselor sale .. a doua ca functionarimea era "dependenta" de Microsoft si nu prea aveai cum instrui puzderia de functiinari si secretare sa utilizeze si altcreva decat Word si Excel . Asa ca Microsoft era solutia fara de care nu. Insa asta nu insemna ca nu era rost de o afacere - cumperi licenta doar prin cei agreati la pretul lor. Cestie se pare normala in adtie - ca asa si Politia a cumparat si ni

# ROBERT HORVATH SUA date 4 October 2016 10:28 0

IOANA BASESCU RACOLATA DE SERVICIUL CUBANEZ !Serviciul Secret Cubanez este unul din cele mai active de pe blog. In ultima vizita a lui Castro in Siria , Libia si Iran sa extins colaborarea cu serviciile respective.De aici legatura speciala cu membrii arabi ai servicilor romanesti.Aici sa pus pe piciore penetrarea la cel mai inalt nivel al unei tari care apartine NATO prin racolarea de catre serviciului cubanez DGI, a Ioanei Basescu fica Presedintelui Romaniei. DGI are un departament special pentru exportul celebrelor havane cubaneze. Sursele americane arata ca Ioana Basescu intretine legaturi comerciale cu Wael El Ghadban si Karim Allan Bandack. Ioana este reprezentantul societatii "Casa del Habanos", de la Hotelul "Athénée Palace Hilton" Firma este doar o cortina de acoperire pentru agentii lui Castro in Europa.ARTICOL COMPLET  ROBERT HORVATH DEVA BLOG

# un oarecare date 4 October 2016 12:16 +4

Cum se încadrează fapta DNA, procurorului-șef având în vedere declarațiile pușcăriabilului băsescu? Favorizarea infractorilor, mă gândesc la partea americană...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii