MEDICII DENUNTA ISTERIA COVID SI PROSTIA TERMOSCANARII – Dr. Monica Holicov: "95% din pacientii infectati s-au vindecat... Mortalitatea este mica... Nu este un virus foarte rezistent, din moment ce apa si sapunul sunt suficiente... Imunitatea noastra naturala il poate distruge... Carantina draconica si statul in casa nu a scazut si numarul mortilor". Dr. Adina Alberts: "Copiem toate 'prostiile' internationale, le aplicam aiurea, nu judecam, nu gandim, parca am fi niste idioti"

Scris de: Elena DUMITRACHE

19.05.2020 16:38
Vizualizari: 15236

Doua luni de panica si isterie pe COVID-19. Doua luni in care oamenii inchisi in case au fost avertizati ca nu au voie sa interactioneze, sa iasa la aer si sa isi traiasca vietile pentru ca "virusul ucigas" le va veni de hac. In aceast timp, afacerile s-au inchis, economia s-a blocat, iar medicii au ajuns sa traiasca vremuri critice, viata lor rezumandu-se la spitalul unde profesau precum robotii si la centrele unde erau trimisi sa doarma pentru a nu raspandi covidul. Inevitabil, mai multe cadre medicale s-au infectat cu COVID-19. Doi ambulantieri chiar au decedat. Statisticile si cifrele de la finalul starii de urgenta (si inceputul starii de alerta – alerta maxima chiar, cum a zis premierul Ludovic Orban) si mai ales realitatea constatata de fiecare individ ne arata insa ca modul de gestionare a crizei COVID-19 in Romania nu a fost cel mai eficient si poate necesar.


 

O spune chiar un medic care s-a oferit voluntar pentru a trata bolnavii de COVID-19 de la spitalul din Suceava. Vorbim despre medicul Monica Holicov (foto 2), care profeseaza la Maternitatea Cuza Voda din Iasi, care a decis sa expuna publicului cele 10 motive pentru care populatia, oricum terorizata de avertismente si amenzi, nu ar trebui sa se teama de COVID-19. Motivele expuse de doctorul Monica Holicov sunt, din punctul nostru de vedere, nu doar logice, dar isi gasesc justificarea si din punct de vedere medical si social.

Astfel, doctorul Holicov puncteaza faptul ca in fata unui "virus care reprezinta o enorma problema medicala, politica, sociala si economica" lumea are resursele medicale bune pentru a lupta cu acesta. Trebuie insa respectate o serie de recomandari, care nu includ masuri precum inchiderea in case sau izolarea fata de apropiati. Caci, precizeaza Holicov, avem de-a face cu un virus cunoscut deja din punct de vedere genetic, spre deosebire spre exemplu de HIV in cazul caruia au fost necesari 2 ani pentru ca savantii sa il identifice, un virus care prezinta o mortalitate mica (1-5%) - iar aceasta in cazurile in care persoanele infectate au si alte boli –, un virus care nu este foarte rezistent "din moment ce apa si sapunul sunt suficiente pentru dezinfectia mainilor".


Redam asadar postarea medicului Holicov:

"10 motive sa nu ne temem de Corona

Fiindca suntem asaltati de atatea informatii si isterie in toate mediile exista riscul de a pierde imaginea de ansamblu .

1. 95% din pacientii infectati s-au vindecat. Desi exista o multime de accidente aviatice, toata lumea calatoreste cu avionul.

2.In cele mai multe cazuri simptomele gripei date de coronavirus sunt usoare si de multe ori asimptomatice.

3.Mortalitatea este mica (aproximativ1- 5%).

4.Daca ne imbolnavim totusi, trebuie sa mai avem si alte boli ca sa reusim sa si murim.

5.Deja cunoastem acest virus din punct de vedere genetic. Cand a aparut HIV-ul in 1980 a fost nevoie de 2 ani ca savantii sa-l identifice.

6.Putem deja detecta prezenta lui in organismul uman atat prin antigen cat si prin anticorpi.

7.Stim deja ca nu este un virus foarte rezistent, din moment ce apa si sapunul sunt suficiente pentru dezinfectia mainilor, iar solutiile pe baza de alcool, clor sau apa oxigenata il distrug pe suprafete.

8.Suntem deja siguri ca imunitatea noastra naturala il poate distruge, fara a fi nevoie de medicamente care nu s-au inventat inca.

9.Cunoastem ca e imposibil sa te contaminezi trecand pe langa cineva infectat pe strada, pentru infectare fiind necesara o expunere suficient de mare prin contact prelungit cu o persoana bolnava...dovada fiind numarul mare de doctori si personal medical care s-au imbolnavit.

10.S-a vazut deja cum carantina draconica si statul in casa nu a scazut si numarul mortilor acesta fiind chiar mai mare in tarile cu limitare severa a interactiunii sociale.

Trebuie cu totii sa fim constienti ca acest virus exista si ca reprezinta o enorma problema medicala, politica, sociala si economica, dar lumea intreaga nu a avut niciodata resurse medicale mai bune de a lupta cu un patogen. Ramane sa vedem daca ne vom putea salva si economic".


 


Doctorul Adina Alberts desfiinteaza termoscanare


Trebuie precizat ca postarea doctorului Monica Holicov a fost facuta in perioada in care Romania se afla spre finalul starii de urgenta, masura inchiderii in case a populatiei fiind criticata de medicul iesean.

Dupa starea de urgenta a urmat insa starea de alerta, care a prevazut o etapa la fel de aberanta precum izolarea. Este vorba despre termoscanarea populatiei la intrarea in magazine sau in institutii publice, masura care nu doar ca este degradanta pentru fiecare cetatean, dar este si "o prostie", astfel cum doctorul Adina Alberts (foto 1) o califica intr-o postare pe Facebook.

Postare in care medicul Adina Alberts arata de ce este ineficienta masurarea temperaturii in magazine, dar si cum poate fi redusa temperatura corpului uman, astfel incat sa ii fie permisul unui cetatean intr-un spatiu comerciale sau institutie publica: "O pastila de paracetamol sau aspirina va scadea o eventuala temperatura mai mare".


Concluzia postarii medicului Adina Alberts este fabuloasa si cuprinde esenta masurilor dispuse de autoritatile romane in pandemia COVID-19:

"Copiem toate “prostiile” internationale, le aplicam aiurea, nu judecam, nu gandim, parca am fi niste idioti..."


Redam in continuare postarea medicului Adina Alberts:

"DEGEABA SE IA TEMPERATURA LA INTRAREA IN MAGAZINE.

Ma scuzati dar voi fi foarte directa. E o prostie sa verifici temperatura oamenilor care intra in diverse cladiri/ magazine/ birouri.

Si nu pentru ca ar fi nociva tehnologia minim invaziva bazata pe raze infrarosii (exact ca la telecomanda), desi eu nu mi-as lasa niciodata copilul in bataia telecomenzii... Ma rog, asta este alta discutie pentru ca daca ti se ia temperatura in acest mod, de 10 ori pe zi, vreo cateva sute de zile la rand, nu mai e chiar un nimic.

Dar revenind...

Dragii mei, o pastila de paracetamol sau aspirina va scadea o eventuala temperatura mai mare, catre valori normale, in 15-20 minute.

Plus ca starea febrila ar putea avea atatea alte cauze, altele decat COVID-19.

Dar, oricare ar fi cauza febrei, ce l-ar impiedica pe un bolnav febril, altceva decat lipsa de chef, sa ia un paracetamol si sa iasa la shopping, daca asa ar vrea muschiul lui?!?

Nimic!

Copiem toate “prostiile” internationale, le aplicam aiurea, nu judecam, nu gandim, parca am fi niste idioti...

#SanatateaTAPrioritateaMEA"


Comentarii

# Pintea date 19 May 2020 16:55 +10

Jurnalul a publicat azi un articol: Premierul Orban a fost la 15 februarie 2020, la Conferința pentru Securitate de la Munchen, o importantă conferință internațională unde directorul general al OMS a lansat un avertisment puternic în legătură cu COVID-19 și răspândirea sa rapidă. Orban s-a numărat printre vorbitorii la conferință, dar când a venit acasă… nu a luat nicio măsură. Dimpotrivă! A continuat manevrele pentru anticipate!Seful OMS atrăgea atenția asupra investițiilor urgente pe care lumea trebuie să le facă: ”Lumea cheltuie miliarde de dolari pregătindu-se pentru un atac terorist, dar relativ puțin pentru pregătirea la atacul unui virus care poate fi mult mai mortal și mult mai dăunător din punct de vedere economic, politic și social”. Nu luptăm doar împotriva unei epidemii, luptăm împotriva unei infodemii” și făcea un apel spre lumea politică să ia deciziile cu greutate bazate pe dovezile științifice.

# Pintea date 19 May 2020 16:57 +10

Dr Tedros Ghebreyesus a prezentat situația și avertismentul pe 15 februarie. ”A subliniat apariția unui agent patogen cu POTENȚIAL PANDEMIC, care se deplasează rapid de la o țară la alta și necesită un răspuns imediat și pe scară largă în mai multe țări. ”Mai mult, OMS ar fi luat în calcul și ”posibilitatea eliberării deliberate sau accidentale de agenți biologici”. De asemenea, atrăgea atenția că menținerea în interiorul granițelor Chinei a epidemiei e doar ”un câștig de timp pe care celelalte țări trebuie să-l folosească pentru pregătirea sistemelor sanitare și de securitate”.”Directorul OMS era preocupat de lipsa de reacție în finanțarea unei acțiuni internaționale de găsire a remediilor la noul virus” precum și de ”perturbarea severă pe piața echipamentelor de protecție personală, ceea ce-i pune în pericol pe lucrătorii din sistemul de sănătate, mai ales pe cei din prima linie”.

# Pintea date 19 May 2020 17:10 +10

Apropos de ce ne impărtășește frumusica de mai sus: si virusul HIV dispare la 40 grade si a facut/face ravagii. Dr Streinu-Cercel ne-a explicat ca apa si sapunul curata o suprafata mai mare si astfel lasă virusul sa alunece, sa se duca de pe maini sau suprafete, adica a zis ”sa il lasam sa intre in pamant”. Cu dezinfectantii nu moare, cel putin nu instant, supravietuieste cateva minute, pe unele suprafete chiar mai mult. Ca si in aer, sant studii. Si este foarte infectiv. Iar ”limitarea severa a interactiunii sociale”, uite ca in China a dat rezultate. Si in alte tari care nu s-au jelit atat de grija interactiunii. Bine ca isi face reclama, sa ii fuga pacientele de-acum.

# Logica2020 date 19 May 2020 17:22 -4

De ce presa aceasta de tip "nou" se grabeste sa ii certe mereu pe romani dar nu are grija sa intrebe autoritatile: de ce nu se fac autopsii celor decedati si presupusi a fi murit din cauza de covid, cind din declaratiile inaltilor ministeriabili, rezulta ca majoritatea pacientilor aveau comorbiditati ? Mortii nu stranuta, nu respira si nu misca...

# bg date 19 May 2020 18:21 -7

Cum se întâmplă că pe absolut toată perioada de raportări pandemice, Bulgaria a avut întotdeauna raportarea deceselor ca 10% din numărul de decedați comunicați în România. Must give us pause...

# Capac date 19 May 2020 18:24 +51

Uh, cred că mă înscriu și eu la medicină să înțeleg de la cursuri cum 200 000 - 1 000 000 decedați în România s-ar datora unui biet virus. Jumătate de miliard decedați la nivel global? Poate face cursuri online d-na doctor că nu mai am răbdare și vreau să înțeleg! :-*

# corneliu date 19 May 2020 19:12 -1

Afacerea cu termoscanere este similară cu cea a caselor de marcat, e o cărare bătută din vremea lui Stolojan. Dacă sunt firme agreate de Sistem care le importă, ok! Măști gratuite? Să fie primit! Românii cred că dacă se fură de la Buget, Dumnezeu vede, înțelege și iartă. Până la urmă, știm povestea cu nasturii de la uniformele purtate în instituțiile statului în vremea regalității: rămânea visteria fără bani? Schimbau nasturii la uniforme... Afacerea Skoda? O afacere de partid cu arme second hand. Nimic nu e nou, afară de nesimțirea Conducătorilor și amnezia cetățenilor la vreme de alegeri, bruiate, ce-i drept, de softurile hoațe... Acum este petarda cu termoscanerele, ieri a fost cu românii din vămi. Aproape am uitat de Cazul Alexandrei din Caracal, posibil traficată în interesul unor simpatii transatlantice... În curând va exploda în nădragii prezidențiali petarda medicamentelor lipsă și a asistenței medicale pentru milioane de români, act de trădare maximă...

# Adrian83 date 19 May 2020 19:24 +4

In final o sa vedem cine are dreptate insa tare imi e teama ca dupa ce restrictiile o sa fie ridicate numarul de infectari si decese o sa creasca din nou necesitand reintroducerea restrictiilor. Exista riscul ca intr-un final sa se ajunga la concluzia ca singura sansa e sa lasam virusul sa isi faca de cap sa infecteze majoritatea populatiei astfel incat sa apara imunitatea. Practic solutia Suedeza. Pe termen scurt nu a avut rezultate bune, murind mai multi oameni raportat la populatie in Suedia decat in tarile vecine insa pe termen lung s-ar putea ca suedezii sa scape mai repede de virus. Vom vedea.

# Hodorog date 19 May 2020 23:34 +7

Pe ce criterii primesc oamenii astia diplomele? Trateaza subiectele astea atat de superficial ca te poti intreba daca nu sunt pusi sa arunce si ei cate un lemn pe focul mocnit. ,,sa reusim sa si murim'' tare exprimare a unui medic. In acceptiunea acesteia oameni se straduie sa moara dar din pacate numai unii reusesc (cei care au si alte boli). Il distrugi cu apa si sapunul, cu-n pic de alcool etc. Dar nu si-a pus intrebarea ca pentru a-l disruge tre' sa sti unde-l gasesiti. Si fiind virus tot prostul s-a prins ca n-ai cum sa te aperi. Masca si luatul temperaturii printre altele tin si de demnitate. Fiind doctorite n-or fi atins studierea acestei parti axandu-se pe aia ,,medicala''. Sigur ca pe meleagurile astea rar mai gasesti insi care sa mai cunoasca cate ceva despre demnitate. Cu tema asta medicala impusa au dat lovitura fiind inceputul crearii ,,distantarii sociale'' mult dorite. Se intelege ca scopul e sa fie obtinuta natural si nu prin impunere. Pas cu pas se ajunge acolo ...

# Florin Talos date 20 May 2020 06:34 -9

Mare atentie la temperatura comunicata atunci cand sunteti termoscanati la intrarea in diferite incinte publice! Daca vi se comunica o temaperatura de 35 grade sau mai mica sunteti intr-un real pericol (hipotermie) si ar tebui sa sunati urgent la 112 pentru asistenta medicala de specialitate. Va garantez ca persoana care va termoscaneaza habar nu are de de acest lucru. A fost instruit doar sa va interzica accesul daca jucaria lui indica peste 37 grade. Dar ca jucaria lui sa arate 37 grade in mod reala ar trebui sa aveti o febra mare de cel putin 39 grade. Deci hai sa facem misto unii de altii !!! https://ro.wikipedia.org/wiki/Hipotermie

# Florin Talos date 20 May 2020 06:35 -9

ei care folosesc acele chinezarii (jucarii) pentru masurat temperatura la intrarea in diferite obictive publice incalca flagrant legea. Cititi mai jos. ORDONANŢĂ nr. 20 din 21 august 1992(*actualizată*)privind activitatea de metrologie, publicata in MO nr. 212 din 28 august 1992 ART. 3 Mijloacele de măsurare şi măsurările care sunt utilizate în domenii de interes public privind sănătatea şi siguranţă populaţiei, ordinea publică, protecţia mediului, protecţia consumatorilor, perceperea taxelor şi impozitelor şi corectitudinea tranzacţiilor comerciale, care afectează direct sau indirect viaţa cetăţenilor, se supun controlului metrologic legal, conform prevederilor prezentei ordonanţe. Activităţile agenţilor economici, care au ca obiect mijloacele de măsurare şi măsurările prevăzute la alin. 1, sunt supuse controlului metrologic legal, prin autorizare/avizare şi supraveghere, conform prevederilor prezentei ordonanţe.

# santinela date 20 May 2020 07:46 +4

Adevarul este ca toata lumea a auzit de dr.Adina si mai nu stiu cum,somitate in materie, ce sa mai ! "Ailalti" profesori din lume,savanti,unii si cu premiul Nobel la purtator sint niste idioti,habar nu au ce vorbesc. Adinuta noastra este cea mai tare din parcare !

# sanatosu date 20 May 2020 11:19 0

D-na doctor, nu suntem niste idioti, ne conduc niste IDIOTI!

# marin date 20 May 2020 13:43 -13

LIBERTATEA NOASTRA NU TREBUIE INCALCATA DE FRICA VOASTRA ! DACA ITI ESTE FRICA #STAIACASA SI PROTEJEAZA-TE ! NIMENI NU TE PROTEJEAZA MAI BINE DECAT TU INSUTI ! ASTA ESTE IN SUEDIA, ASTA ESTE PESTE TOT IN LUME ! ITI ESTE FRICA DE VIATA ? DE CE TE-AI MAI NASCUT ? MOARTEA ESTE PARTE DIN VIATA ! BOALA SAU SANATATEA, FERICIREA SAU TRISTETEA, CRIMINALITATEA SAU CREDINTA ! AM AJUNS SA INSTAURAM O DICTATURA ABSURDA PENTRU FRICA UNORA DE BOALA ! CONSTRUIM O SOCIETATE IMBECILIZATA SI IPOHONDRA - ASTA ESTE VIITOPRUL COPIILOR NOSTRI - NISTE IMBECILI MASCATI SI SINGURI ? ROMANIA TREZESTE-TE ! NU LASA FORTE OCULTE SA TE CONDUCA PRIN SPAIMA ! ASTA AU FACUT NAZISTII CAND AU "INTERNAT" EVREII IN LAGARE DE CONCENTRARE SI I-A GAZAT IN MASA !

# Valeria Balcu date 20 May 2020 14:21 -15

Partea(1) Eu sunt profesor universitar si nu dau doi bani pe criteriul „medical” de evaluare a starii de sănătate prin măsurarea temperaturii la poarta aprozarului! Probabil așa-zisul medic Arafat nu face deosebirea între „febră” si hipertermia fiziologică, adaptativa. Din nefericire aceste măsuri amatoricesti stau la baza arestării oamenilor de către forțele de represiune si declanșarea unui sir de proceduri irelevante – izolare improprie si testare nespecifică. Aici e vorba de afaceri cu efecte medico-sanitare, nu de vreo boală! Si de dictatură, bineînțeles! Am o întrebare pt dl. „medic” Arafat, care nu este defel clinician si pare că a uitat criteriile de măsurare a diferiților parametri fiziologici in cadrul examenului clinic obiectiv! Examen clinic lăsat la îndemâna portarilor de la Kaufland! Toate evaluările se fac in condiții de repaos – cel puțin 15 min – il clinostatism. Adică la pat. De preferința dimineața – de pildă temperatura, frecventa cardiaca, tensiunea arterială etc.

# Valeria Balcu date 20 May 2020 14:22 -15

Partea (2) Se știe ca cel mai rapid mamifer de pe Terra este ghepardul – aleargă cu 120 km/h. Totuși, dacă in 30 sec nu își atinge scopul, se opreste! Poate dl. „medic” Arafat să imi spună DE CE? Cu adevărat, rezervele de compus ergotrofic anaerob (fosfo-creatina) aferente susținerii primelor 30 sec de activitate sunt epuizate! Dar mai rămâne adenozin trifosfatul, care ar mai asigura aproape 1,5 min de efort anaerob! De ce se opreste ghepardul atunci? Pentru ca temperatura sare, in 30 sec, la nivelul capului, de la 36,8 la 41 de grade – filmările cu termoviziune au demonstrat asta. La 42 de grade apare riscul hemolizei ( spargerea globulelor roșii) si a insuficientei renale. Animalul se opreste. „Doctore” eu când ies de la antrenament de forța am 140/80 tensiunea arterială, iar când ies de la cel de anduranta am 100/60 – vrei sa spui ca tind spre a fi hipertensiv, sau hipotensiv? Dimineața am 110/60. Știu, deja te gândești cât costa organele din mine.

# Valeria Balcu date 20 May 2020 14:24 -15

Partea (3) Dacă nu știi sa faci corelația între temperatura si frecventa cardiaca, te învăț eu! Dacă in condiții de repaos la pat un subiect care are 36,7 de grade la frecventa 75 bpb in mod normal, dacă intr-o zi vei găsi 37, 7 grade, nu-i mai lua pulsul: îți zic eu ca are 95 bpm. Cam 10 bătăi in plus la grad. Ori, când merge lumea la magazin, nu e nimeni sub 110 bpm, adică frecventa cardiaca aferentă efortului ușor. Ca sa fie totul corect, „doctore”, clienții trebuie aduși la LIDL cu patul. Altfel vei avea 0,2 – 0,5 zecimi de grad peste temperatura de repaos. Aceasta țigănie este o veche manipulare a standardelor fiziologice : așa a scos medicina profilactică pe bandă rulantă zeci de mii de „hipertensivi”, „diabetici”, hipercolesterolemii etc. Numai pe pastile pt colesterol si numai la nivelul Clujului se câștiga anual 30.000.000 €! Din pix! Așa face si așa-zisul medic Arahat – alergi 25 m după copil, sare temperatura si sunt chemate forțele de represiune!

# Valeria Balcu date 20 May 2020 14:26 -16

Partea (4) Văd ca lumea e prinsă in mărunțișuri despre ce fel de termometru si ce fel de personal să ia temperatura! GREȘIT!! Acestea sunt detaliile copilărești ale unei proceduri irelevante, amatoricești si săvârșite in scop de fraudă! Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” ar trebui să anuleze licența de medic a acestui comerciant! Mulțumim pt SMURD, dar nu e nevoie de un medic pt a fonda un serviciu de ambulanță! Ați văzut cum a leșinat soldatul ăla când cuvânta Arahat de la pupitru? Dânsul a reacționat ceva mai prost decât când a leșinat un soldat la „cuvântarea” lui Plăvan. De la pupitru, marele medic repeta – „Intindeți jos!”, „Intindeți jos!” – de parcă puteau să-l întindă sus!

# Pur tehnic si nimic mai mult date 20 May 2020 19:58 +7

Termometrele contactless nu emit nici un fel de radiatie. Tot ce emit este lumina unui LED care ajuta operatorul sa pozitioneze capul de 'citire' in raport cu zona ce se doreste a fi investigata, fruntea persoanelor in cazul de fata. La modul general, aceste aparate detecteaza, masoara si afiseaza (mai mult sau mai putin precis, in functie de calitate) radiatia infrarosie emisa de un corp sau obiect oarecare, intr-o plaja data. In situatia de fata corpul uman, singurul care emite ceva in momentul "scanarii". Pentru ca radiatia infrarosie este caldura, nici mai mult, nici mai putin. Liceu, fizica elementara. Nici un fel de "radiatii nocive", "chip-uri" si alte tampenii din aceeasi categorie. A, sa nu uit. 5G ne omoara !!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii