MEDICII RAD DE SPECIALISTII LUI PESTE – Dr. Monica Pop desfiinteaza obligativitatea luarii temperaturii la intrarea in magazine si institutii: “Am vorbit cu doi medici care ingrijesc bolnavi de covid si au ras de cuantumul acestei temperaturi... Este un afront la adresa unui om sa ii iei temperatura cu forta... Mi-a scris o doamna ca nu-si poate cumpara o paine pentru ca este in pre-menopauza si are tot timpul 37/4”. Arafat o tine langa

Scris de: B.G.

21.05.2020 17:04
Vizualizari: 8397

Intr-o Romanie absurda in care, pe fondul isteriei coronavirus, orice persoana ce are o temperatura de peste 37,3 grade este prezumata infectata cu Covid-19, fiindu-i interzis fara drept de apel accesul in magazine si institutii, intr-o Romanie in care bodyguarzii iau temperatura cu “forta", fara sa fie nevoie de un acord al respectivei persoane, exista medici care trag un semnal de alarma in aceasta privinta.Unul dintre acestia este profesorul universitar doctor Monica Pop, fost manager al Spitalului de Oftalmologie Bucuresti. Reputatul doctor desfiinteaza obligativitatea luarii temperaturii la intrarea in magazine si institutii publice, impusa de specialistii Guvernului condus de Ludovic Orban (foto dreapta).

Intr-o interventie telefonica la emisiunea Sinteza Zilei de miercuri seara, 20 mai 2020, Monica Pop a dezvaluit ca multi medici rad in hohote cand aud ce au putut sa faca specialistii guvernului Orban. Pop a relatat o discutie pe care a avut-o cu doctorii care ingrijesc bolnavi de coronavirus, dezvaluind cum acestia s-au amuzat de faptul ca cei care au peste 37,3 grade nu sunt lasati sa intre in magazin sa-si cumpere o paine: “Au intrebat unde am auzit covid care incepe cu 37,3 grade”.

De asemenea, Monica Pop si-a exprimat revolta fata de luarea temperaturii cu forta, asa cum se intampla in prezent, consuiderand ca este un afront la adresa romanilor. Nu in ultimul rand, reputatul medic a atras atentia asupra urmarilior grave ale acestei masuri, dand exemplul unei femei careia ii este refuzat accesul in magazine si nu-si poate cumpara o paine pentru ca este in premenopauza si are constant o temperatura de 37,4 grade.

De cealalta parte, ignorand opiniile medicilor,
doctorul Raed Arafat (foto stanga, langa ministrul Sanatatii Nelu Tataru) militeaza intens, si peste tot, pentru obligativitatea luarii temperaturii si pentru interzicerea accesului in magazine a celor care au o temperatura de peste 37,3 grade, acuzand ca discutiile in legatura cu aceasta practica ar fi de fapt o tema de dezbinare.

 

Iata declaratiile Monicai Pop:


Sunt impotriva oricarei impuneri. Mi se pare ca este un afront la adresa unui om sa ii iei temperatura cu forta. In perioada de urgenta nu a fost termometrizarea pusa pe tapet, acum este, fiind o perioada mai usoara. La fel si cu masca. N-a fost, acum este.

Este ceva care nu se leaga. Dupa cate stiu eu din legislatie, nu este voie sa faci vreun act medical unui om care nu este de acord. Eu as fi mers pe ideea de convingere, si nu de impunere.

Cuantumul de temperatura de 37,3 grade este o aberatie. Orice medic pe care il sunati va spune asa ceva. Sunt oameni care au aceasta temperatura in mod obisnuit. Sunt stari fiziologice in care este aceasta temperatura. Mi-a scris o doamna ca nu-si poate cumpara o paine pentru ca este in pre-menopauza si are tot timpul 37,4 de doi ani incoace si nu poate intra intr-un magazin din cauza asta. Iar ca sa iei o negatie de la un medic este extrem de complicat.

Arata neincredere in oameni. Eu as fi fost de alta parere. Sa li se spuna oamenilor ca atunci cand pleaca de acasa sa-si ia temperatura. Si ce fel de covid are cineva care are 37, 3 grade. Iar la asimptomatici oricum este irelevant.

Au scris atatia medici, cum sa-mi ia temperatura un portar. Nu ca este degradant, dar pentru ca nu are abilitatea, n-are pregatirea necesara. Daca aparatul este dereglat. Am primit poze cu temperatura de 32 grade luate de acele aparate. Cum este posibil?

Am vorbit cu doi medici care ingrijesc bolnavi de covid si au ras de cuantumul acestei temperaturi. Au intrebat unde am auzit covid care incepe cu 37, 3 grade
”.

 

Iata postarea facuta pe Facebook de Raed Arafat:


Masurarea temperaturii la intrarea in spatiile publice inchise, magazine si in cladirile institutiilor publice sau ale operatorilor economici, o noua tema falsa de dezbinarea si de minimalizare a efectelor si riscului virusului SARS-COV 2.

Masurarea temperaturii la distanta se practica in aeroporturi prin sisteme de scanare in masa, prin care se identifica persoanele cu febra dupa poza acestora. Mai multe tari, inclusiv Romania, au astfel de sisteme la sosire si in unele situatii chiar si la imbarcare, ele fiind activate cand exista un risc asupra sanatatii publice.

Masurarea individuala a temepraturii se face la intrarea in spatiile cu risc de transmitere a virusului SARS-COV 2 de catre persoanele simptomatice sau asimptomatice catre persoanele sanatoase. Aceasta se realizeaza de la o distanta de cativa centimetri, folosind termometre digitale. Astfel se poate identifica om persoana simptomatica, iar pentru a se proteja fata de persoanele asimptomatice, portul mastii este obligatorie.

Termometrul digital nu inregistreaza date personale, nu implanteaza cipuri, nu face poze si nu ia CNP-ul, numele si adresa perosanei. Acesta afiseaza doar temeperatura si poate fi utilizat de personal nemedical instruit in utilizarea unui astfel de dispozitiv.

Intr-o societate unde exista un risc de transmitere al unei boli si unde exista persoane vulnerabile care pot chiar muri daca se infecteaza cu virusul care cauzeaza boala respectiva, masurile de prevenire si combatere trebuie respectate de toti membri societatii pe durata existentei riscului respectiv.

Astfel de masuri nu sunt pe viata. Ele sunt necesare la acest moment, acestea fiind inclusiv masuri descurajatoare pentru cei care sunt dispusi sa intre in spatiile inchise fiind simptomatici, pentru a-si rezolva problemele personale, riscand viata altora.

In concluzie, daca nu vrei sa ti se masoare temperatura este dreptul tau, dar nu mai intri in spatiul respectiv pentru ca este dreptul comunitatii si a angajatilor care lucreaza in spatiul respectiv sa se protejeze”.

foto: stireadeiasi.ro

Comentarii

# TEMBELII . date 21 May 2020 18:11 +39

Au aparurt si PROVOCATORII - DEZINFORMATORI cu scandaluri (si filmari personale) prin centrele comerciale din Bucuresti unde se ia temperatura la intrare. Mitul "satanist" umbreste mintile prostilor. Un EL si Ea trecuti de 70 ani , au terorizat si batut joc de cei responsabili din supermarket sector 5. EL (tembelul) cu par alb se da "gigolo" muschiulos cu politia pana o ai peste "bot" . Totul a fost Regiza cu premeditare. CINE PROFITA dupa astia !!?

# corneliu date 21 May 2020 19:21 -18

Testele rapide COVID sunt pe bani de la buget și sunt o prostie, zicea Orban.Dotarea cu sute de mii de bucăți de termoscanere la nivelul țării,e o afacere de partid.Orban a atenționat la modul general că firmele vor fi amendate pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID.Nedotarea cu termoscanere poate fi chiar motiv de amenzi pentru firmele și cetățenii care nu tolerează ideea? Domnul TEMBELU are dreptate: a fost o provocare ce scoate în evidență abuzurile unor autorități fără Dumnezeu.Totuși,10 polițiști pentru un moș?Ce ordine vor primi Organele când vor ieși pe străzi mii de cetățeni înfometați,având în mână Constituția legată cu tricolor și cântând Deșteaptă-te române?Vor ieși cu scuturi și******ne? Dacă vom vedea tricouri cu BINE AȚI VENIT LA KAUFLAND,laolaltă cu poza polițiștilor ce nu făceau față unui moș?Arafat are dreptate,cine nu vrea scanare, să meargă la magazinele de cartier, românești.Și da, totul a fost regizat,inclusiv lipsa măștilor la vașnicii polițiști.

# xyz date 21 May 2020 19:22 -8

Cu cit ai fost platit sa te aberezi pe aici? Esti alt sclav imbecil care considera anormalitatea drept noua normalitate? Eheee, sa vezi ce ai sa ti-o iei tu!

# XYZ ??! date 21 May 2020 22:40 -5

MISA a reinviat la PROSTI !.

# Simo date 22 May 2020 08:25 -22

:-x :-x :-x Pt. mancrutii și analfabeti functionali care adoră fascismul și guvernarea actuală.... :-x sunteti oi,capre cu buletin și locul vostru e în setul...stati cuminți pînă va smulge și butoaie Ciobanul @ comp.

# corneliu date 22 May 2020 10:56 +9

Tembelii s-au trezit erecți: la ora 8 aveau minus 24 aprecieri, la 10,30 erau la plus 44... Asta se numește grup organizat de troli: 68 aprecieri în două ore, restul comentariilor în picaj. Totuși e haios să constați că trolii sunt de fapt TEMBELII, cu doi de i, ca la buletin... Dar puteau semna VÂLCENII, ROMANII, PRIȘCALII, KLAUSENIIIIII-șase case-șase I, CÂȚOIZII, LUDOVOVICII... Pe scurt, unii sunt proști fără pereche, dar TEMBELII sunt GRUP ORGANIZAT, cu PROSTIA-la comun! Dacă nu ar exista TEMBELII, cu cine s-ar compara românii cu bun simț?

# faracatuse date 22 May 2020 10:56 +4

Mamaa, ce aparat de manipulare are pnl, sri, deep state... Se intra pe luju la greu sa manjeasca cu rosu comentariile antisistem si liberul arbitru. Bai degete, bai neuron singur, bai postacilor, aici nu conteaza like-urile ca pe FB. Aici se citeste articolul pana la punct, nu titluri si manipulari gregare. Faceti in perioada asta un ban mic si va inteleg pana la un punct. Ce nu realizati este ca in timpul asta, milioane de semeni sunt umiliti, n-au bani si mancare pentru copii. Astia, noi, cand va fi sa fie, nu ne vom speria de tancuri, armata, militei, sri..Pornim marsul si nu ne vom opri. Stiu ca voi veti sta in casa, iar cand lucrurile se aseaza veti lua certificate de eroi. Si ca veti ateriza pe pernute, dar inteleg si asta si e parte din viata fireasca. Dar la vama, noi ne ducem spre lumina, voi spre intuneric, smoala si pucioasa. Drum bun!

# johanniskraut date 22 May 2020 11:57 +1

Cam analfabet Gargarafat asta, pe langa idioteniile care le debiteaza periodic cu aplomb: vezi si faimosul anunt transformat in afis pe toti stalpii: daca porti masca ai 30% sanse sa scapi - si la datu' cu banu' ai sanse mai bune (~50%). Ora de dresaj... Sa BEEEEEHaiti bine!

# imun/teanu date 22 May 2020 14:21 0

In vremuri normale la 37 cu 1 sau 2 se trimitea la consult pulmonar. In aceleasi vremi peste 37 putea fi si din diverse "colaterale" /si dl. Orban va afla cand nu va mai avea menstruatii. Pe de alta parte, la Corona, si doctorii desemnati responsabili (Arafat si Cercel) sunt in drept sa-si ia asigurari. Aparent "iertati" mazilirii (de!, oponenti la "privatizari") ei vor fi la final ACARII deferiti oprobiului general (puscariei prolog). Si pentru invazia de microbi initial navalita prin vami si aeroporturi, si penru convoiul auto din noapte din Moldova la Cluj (altfel decat cu escorta pe ordinele verbale si omerta nu se putea!), si pe amenzile "pe ureche" militieni (d'aia de duc la doctor urina de 6 luni in butoi), si... Tot de ei neluate masuri din initial, ca de!, "simpla gripa", ei in cerebel cu alegeri anticipate. Cum PSD-PSD-PeeSeeDeee si CCR-CeeCeeRee, va vani si Arafat-AaaRaaFat si CeeRCeeel, cu si porcororii purcoi. Si ca pe virus l-am omorat Eu!, Venea, cel ce omoara pe Siret.

# imun/teanu date 22 May 2020 14:59 +1

Asa cum observa cineva, reactii (sau erectii?) "reziste". Si cu plus, si cu minus. Minusuri in duium, cu rosu. Ca cand ii exemplifica Bula doamnei panica, ca cand sor-sa nu-si punea-n calindar punctul rosu si-n casa ce panica mai era! Si pandemia asta ce mai afacere!, si mastile (dar si cu manusi!), si si termometrele ("made" si-n magazii de tabla din funduri de curti?). Si cate inc-or mai fi!, to-MN-ai bine de alte iar impromuturi /(h)oti vrea sa stiti cat!, si pe cate dobanzi! /pe termen la stra si stranepoti! A intreba?, pai!, nu?, tocmai asta ar fi "subminarea economiei nationale"?, sa se afle cum si unde se scurg (de fapt la vedere!) scursurile subterane?

# fri date 23 May 2020 09:16 +1

dac esti racit nu mananci 10 zile pana iti trece? sunt si oameni care locuiesc singuri aia daca sunt raciti au febra nu mananca?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii