MESAJUL MEU, DE ZIUA JUSTITIEI, DACA AS FI FOST PREMIER – Judecatoarea Madalina Afrasinie: "Ziua Justitiei imi ofera posibilitatea sa va promit ca nu voi mai sugera judecatorilor sa fie mai atenti cand pronunta solutii... De peste 20 ani, nu am fost in stare sa legiferez in interesul romanilor, adoptand acte normative care au incalcat Constitutia!... Imi cer iertare celor de sus pentru ca si eu fac parte dintr-un sistem care a contribuit si contribuie din plin la decredibilizarea Justitiei"

Scris de: E.D.

05.07.2020 15:06
Vizualizari: 4416

Ziua Justitiei se celebreaza anual, de 26 de ani incoace, in prima duminica din luna iulie. In acest an, nici vorba de vreo festivitate de Ziua Justitiei din cauza COVID-19. Judecatoarea Madalina Afrasinie (foto) de la Tribunalul Bucuresti sarbatoreste, an de an, negresit ziua Justitiei. O face si duminica, 5 iulie 2020, printr-un mesaj atipic.


 

Este, astfel cum judecatoarea Afrasinie il descrie, "Mesajul meu, de Ziua Justitiei, daca as fi fost premier", iar continutul acestuia este mai degraba o radiografie a ultimilor 20 de ani de Justitie, scotand in evidenta situatia reala din sistemul judiciar, dar si efectele deciziilor si actiunilor politice asupra Justitiei, de la presiuni pe judecatori, modificari de cadre normative peste noapte, in functie de interese, si culminand cu incalcarea Constitutiei.


Fara alte comentarii, publicam in continuare cutremuratorul mesaj al judecatoarei Madalina Afrasinie cu ocazia Zilei Justitiei:


"Ziua Justitiei imi ofera posibilitatea sa le spun romanilor ca, de peste 20 ani, nu am fost in stare sa legiferez in interesul lor, adoptand acte normative care au incalcat Constitutia!


Ziua Justitiei imi ofera posibilitatea sa imi cer iertare judecatorilor, pentru ca, de peste 20 de ani, judeca dosare in baza unor legi, OUG uri care se modifica peste noapte, functie de alte interese!


Ziua Justitiei imi ofera posibilitatea sa va spun ca, daca vom continua tot asa, este totul pierdut!


Ziua Justitiei imi ofera posibilitatea sa va promit ca nu voi mai sugera judecatorilor sa fie mai atenti cand pronunta solutii in care sunt parti institutiile statului!


Ziua Justitiei imi ofera posibilitatea sa va promit ca nu voi mai permite ca Justitia sa fie folosita, in scop electoral, prin organizarea de referendumuri si prin care aceasta sa fie scoasa la mezat!


Ziua Justitiei imi ofera posibilitatea sa imi cer iertare celor de sus pentru ca si eu fac parte dintr-un sistem care a contribuit si contribuie din plin la decredibilizarea Justitiei!

Va multumesc!"

Comentarii

# UN_OM date 5 July 2020 18:53 -8

1 - Judecatorii nu au vocație legislativă; 2 - scuza ar sta în picioare doar dacă doamna ar fi fost ministrul justiției; 3 - nu poți pierde ceva pe care nu l-ai deținut; 4 - judecătorii sunt plătiți (scriptic) de stat, deci ...; 5 - alt element care nu ține de justiție; 5 - cred că este o eroare, trebuie vorbit despre cei de jos; !

# Demostene date 5 July 2020 22:40 +3

Un jude nu este echivalentul unui procuror. Un procuror nu este un magistrat, conform CEDO. Mai plimbă ursul prin altă parte.

# Tipa date 6 July 2020 00:26 +1

CCR NE ZICE ca restrangerea drepturilir si libertatilor in actuala stare de alerta incalca constitutia .Rezulta ca poporul face pipi pe masurile dispuse in starea de alerta.Nu poti restrange drepturi si libertati prin ordine si HG. Curtea susține în încheiere că ”A ”construi” prin lege o instituție nouă – ”starea de alertă”, cu un regim evident mai puțin restrictiv decât starea de urgență reglementată de legiuitorul constituant – dar care să permită eludarea cadrului constituțional care guvernează legalitatea, separația puterilor în stat, condițiile restrângerii exercițiului unor drepturi și al unor libertăți, contravine exigențelor generale ale statului de drept, astfel cum sunt consacrate de Constituția României”.

# sic semper tyrannis date 6 July 2020 07:01 +4

"...judecatoarea Afrasinie il descrie, "Mesajul meu, de Ziua Justitiei, DACA AS FI FOST PREMIER"... Poate nu ati citi atent textul...?

# santinela date 6 July 2020 07:05 +7

Sigur ca nu au vocatie legislativa si tocmai de aceea judecatoarea ( o foarte buna judecatoare) a spus ca mesajul l-ar fi transmis DACA ar fi fost prim ministru. Daca nu citesti si vi cu critica-adica dai si lupta,dai si lupta !

# mitic date 6 July 2020 14:47 +2

Acel "un_om" din ce subspecie face parte?

# TULUS MARIN, OLT date 6 July 2020 20:38 +1

Da,doamna nimic despre modul in care acuza nelegal procurorii, judeca nelegal judecatorii și totul este vb despre altii ,care sunt niste indivizi periculosi pentru societate!Dar cum să mă caracterizez eu, cei din justitie, cand noi vrem să avem tot bugetul,să trăim ca si cei din rai dar să discredităm,să injosim si să distrugem vietile acelor oameni care constituie poporul roman.In aceste vremuri, nimic nu a fost corect, cinstitm, demn, și magistratul s/a crezut Dumnezeu pe pământul romanesc, incât a întrecut si criminalitatea societății comuniste sau poate da, a continuat/o pentru că de la o dictatură centrală la una pe porțiuni, zonală, independentă ,fără sef,chipurile, democratică,a statului de drept. nu a fost decat un pas pt a prospera clanurile care demagogic spun în gura mare:avem stat de drept,avem democratie,avemm....avem...pt noi totul iar pt popor NIMIC!Nu vreau decat sa traiesc clipa cand magistratul va raspunde, o reforma adevărată!!!Desteaptă/te, romane!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii