MIHAELA DE LA PLUTONIERUL OBOSIT – Tovarasa procurorului Ciprian Man a vrut sa-l infunde pe fostul sef al Politiei Romane Liviu Popa, dar s-a spart la Curtea de Apel Timisoara. Politista a recunoscut relatia cu procurorul de caz Ciprian Man: “Eram prietena cu procurorul Man si asistam si la unele discutii profesionale... Nu erau petreceri cu lautari si formatii. Serveam un suc si conversam, eram impreuna cu sotul meu, cu martorul Bochie Marius, procurorul Man si martorul Mocioran” (Documente)

Scris de: George TARATA

16.06.2019 13:13
Vizualizari: 6786

Celebrul procuror Ciprian Man, zis “manelistul DNA”, ani de zile mare mahar la DNA Oradea, ajuns intre timp la Parchetul Tribunalului Bihor, a primit sprijin de la prietana sa in tentativa de a-i executa pe fostul sef al Politiei Romane Liviu Popa si pe fostul sef al Politiei Beius Remus Indrei, in dosarul care a fost solutionat de Curtea de Apel Timisoara cu achitari pe linie (click aici pentru a citi). Este vorba despre politista Mihaela Pupea (foto), de la Politia Beius, nu doar amica a lui Man, ci si veche colaboratoare a acestuia.

Politista Mihaela Pupea a oferit declaratii halucinante la Curtea de Apel Timisoara, acolo unde a acuzat ca, atentie, un discurs al lui Liviu Popa de la Ziua Politiei, sustinut la Beius, ar fi influentat-o sa dea o solutie de clasare fata de fostul primar din Beius Adrian Domocos, denuntator in cauza. Desi, tot ea afirma ca si daca nu s-ar fi simtit influentata ar fi dat tot o solutie de clasare, dar si ca Liviu Popa nu a intervenit in dosarele sale. Pupea a fost de altfel singurul politist dintre cei care au luat parte la discursul lui Liviu Popa care a pretins ca s-a simtit influentat de ceea ce acesta a spus.


Audierea Mihaelei Pupea la Curtea de Apel Timisoara a scos la iveala insa o situatie total contra naturii. Mai exact, desi chemata ca martor in aparare, politista dadea declaratii prin care practic sprijinea DNA in tentativa de a-l executa pe Liviu Popa, totul in conditiile in care era prietena cu procurorul de caz Ciprian Man, autorul rechizitoriului (vezi facsimil), dupa cum ea insasi recunoaste.

Man si Pupea, la “Plutonierul obosit”

Astfel, intrebata fiind de avocatii inculpatilor despre legaturile cu procurorul Ciprian Man, Mihaela Pupea a relatat la Curtea de Apel Timisoara ca obisnuia sa iasa cu acesta in oras, la localul “Plutonierul obosit”, precizand insa ca nu erau petreceri cu lautari. Mihaela Pupea a recunoscut prietenia cu procurorul Ciprian Man, dupa care, probabil dandu-si seama de gravitatea situatiei, a revenit asupra declaratiei aratand ca de fapt nu ar fi prieteni, ci doar simple cunostinte. De asemenea, Pupea a confirmat si ca a asistat la discutii profesionale intre Man si un alt martor din dosar.

Pe de alta parte, in afara de relatia de prietenie, pe Man si politista Pupea ii leaga si un trecut profesional destul de strans. Mihaela Pupea a fost una dintre colaboratoarele apropiate ale procurorului Ciprian Man pe cand acesta activa la Parchetul Judecatoriei Beius. Spre exemplu, politista Pupea a confirmat ca tinea locul grefierei lui Man si ca acesta o chema ca sa il ajute la tehnoredactarea lucrarilor.

Declaratia politistei Pupea, pe care o prezentam integral la finalul articolului, este plina de contradictii, chiar instanta subliniind acest lucru si stabilind ca nu poate fi luata in considerare.

Si inca un aspect foarte important de precizat: surse au declarat pentru Lumea Justitiei ca politista Mihaela Pupea ar fi fost vazuta in Oradea cu procurorul Ciprian Man fix cu cateva zile inainte de a da declaratii in acest dosar.

Iata constatarile Curtii de Apel Timisoarta facute in sentinta de achitare a lui Liviu Popa, din 19 aprilie 2019, in legatura cu declaratiile politistei Mihaela Pupea:

“Din declaratiile martorilor, lucratori de politie din cadrul IPJ Bihor care au instrumentat dosare de urmarire penala sau lucrari penale privind pe martorul Domocos Adrian rezulta ca nicio persoana, inclusiv inculpatii Popa si Indrei nu au intervenit in niciun mod si prin nicio cale direct sau indirect in vederea solutionarii favorabile martorului Domocos a dosarelor sau lucrarilor penale. (…) De asemenea, aceiasi martori audiati in instanta au aratat ca nu s-au simtit influentati sau intimidati in a propune solutii in cauze sau lucrari privind pe martorul Domocos Nicolae. (…) Singurul lucrator de politie care a avut de solutionat cauze vizandu-l pe martorul Domocos, care a aratat ca dupa discursul inculpatului Popa Liviu de Ziua Politiei de la Beius s-a simtit influentata sa dea solutia a fost martora Pupea Mihaela. Afirmatia acesteia nu poate fi retinuta, avand in vedere ca aceasta si-a schimbat depozitia in decurs de cateva minute fara o argumentatie logica. De altfel, intreaga sa declaratie se inscrie in cadrul unor perceptii subiective legate de posibilele animozitati din perioada in care lucra impreuna cu inculpatul Indrei Remus la Beius, aceasta avand un alt cerc de prieteni asa cum a declarat. Astfel, martora a confirmat ca iesea saptamanal la un suc si conversa cu martorul Bochie Moiese, procurorul Man Ciprian si martorul Mocioran Sabin”.

Iata raspunsurile date de politista Mihaela Pupea la audierea de la Curtea de Apel Timisoara, din 23 mai 2018, in care recunoaste prietenia cu procurorul de caz Ciprian Man:

Intrebare avocat Timoce pentru inc. Indrei: In ce relatii va aflati cu procurorul Man cand acesta activa la PJ Beius?

Raspuns: Doar relatii profesionale, desi inc. Indrei impreuna cu prim-procurorul Sabau mi-au spus ca as avea relatii apropiate cu procurorul Man.

(…)

Intrebare inc. Indrei: Daca in perioada in care procurorul Man lucra la PJ Beius participati saptamanal la petreceri impreuna cu procurorul Man si cu martorul Mocioran Sabin la braseria 'Plutonierul obosit'?

Raspuns: Da, mergeam, dar nu erau petreceri cu lautari si formatii. Mergeam, serveam un suc si conversam, eram impreuna cu sotul meu, cu martorul Bochie Marius, procurorul Man si martorul Mocioran.

Intrebare inc. Indrei: Ati afirmat despre mine ca sunt prieten cu Domocos deoarece l-am invitat la o petrecere de avansare a politistilor, si in aceasta situatie va intreb, in conditiile in care mergeati cu procurorul Man la acel local, dvs. nu va puteti considera prietena cu procurorul Man?

Raspuns: In perioada respectiva da, eram prietena cu procurorul Man si asistam si la unele discutii profesionale intre martorul Bochie si procurorul Man.

Intrebare avocat Stan pentru inc. Indrei: In prezent asistati la discutii profesionale cu procurorul Man?

Raspuns: Nu, in prezent suntem doar in relatii de simple cunostinte. Revin si arat ca si in perioada in care mergeam la petreceri cu procurorul Man nu eram prietena cu acesta, intrucat vorbeam la persoana a doua si consider ca intre prieteni nu se foloseste aceasta adresare.

Intrebare inc. Indrei: In perioada in care Man lucra la Beius, va chema periodic la birou sa-i tehnoredactati lucrarile la calculator?

Raspuns: Da, pentru ca grefiera procurorului Man era in concediu, iar inc. Indrei, in calitate de sef al Politiei cunostea acest lucru, intrucat procurorul Man i-a solicitat sa-mi permita sa-l ajut”.


Comentarii

# Mocioran date 16 June 2019 13:35 +7

Interesant este cum a ajuns dânsa ofițer de poliție din agentă de poliție comunală, recrutată „din sursă externă”!!!! Oare care au fost meritele profesionale și nu numai. Nu se spune nimic de inscrierea acesteia la concursul pentru funcția de procuror în anul 2018, de unde a fost respinsă. Fii pe faza d-na ofițer,nu renunța, poate ramane un post liber de procuror daca pleacă Manelistul.

# Edelweiss - cetitoriu de romane în pustie date 16 June 2019 19:26 0

Mociorane, îți răspund Io* la nedumerire, c-un fragment citat din Gabriel Garcia Marquez - „Dragostea la vremea holerei”: „Sara Noriega l-a liniştit cu argumentul de bun simţ că tot ce făceau ei în pielea goală era iubire. Şi adăugase: „Dragoste sufletească de la mijloc în sus şi dragoste trupească de la mijloc în jos." Definiţia i s-a părut foarte potrivită pentru un poem dedicat iubirii divizate, pe care l-au scris la patru mâini ...” - Sara Noriega, personaj din romanul „Dragostea la vremea holerei” de Gabriel Garcia Marquez :P

# tot Io* date 17 June 2019 10:28 0

erată: „Dragostea ÎN vremea holerei”

# Edelweiss - scrib de eseuri... de nota 2 (DOI!) date 16 June 2019 19:28 +1

post-scriptum: am reușit, în aproape o juma de veac de lucrări didactice, să primesc nota 2 de la un iNbecil dela Universitatea de West din Timișoara. Toate eseurile, recenziile și referatele mele luau necondiționat nota 10, cel mult nota 9 atunci când evaluatorul se prindea că eseul nu e scris de cel ce-l prezintă. Amu am spart „ghinionul”. Am primit direct nota 2 pe un eseu 100% genuine. Inițial m-am cam afectat această demolare a portofoliului meu, dar mi-am adus aminte că UVT este facultatea aia care a consfințit plagiarismul ca normalitate. Pe cale de consecință, mi se pare firesc ca un eseu original, care cuprinde teze, idei și opinii personale, să fie aruncat la coș cu calificativul „nota 2”. Numele BOWLUI evaluator? budac alexandru (cu minuscule) de la UVT – Facultatea de Buchi, Snoave și Basne mistice. Inga linkul poate are un cetitor samaritean un soft antiplagiat cu care să-mi analizeze lucrarea. https://tazmaniandemoon.blogspot.com/p/un-eseu-de-nota-2-gabriel-garcia.html

# Dințoasa date 16 June 2019 15:27 0

Pai ea de mult se visa ofițer la dna Oradea pe vremea odiosului manelist, se lauda prin zona Beiușului ca o duce manelistul la el acolo, probabil săi tehnoredacteze......la calculator......

# MADY date 16 June 2019 16:49 0

Guvernarea PSD ALDE este o rusine din cauza ca in 2 ani jumate au dat dovada de lasitate, de joc la 10 capete, numai tergiversari ,amanari, remanieri si vacante. Lumea totdeauna voteaza cu cei puternici,nu cu jucatori mincinosi lasi. Acum cu indiciile de fraudare a alegerilor ce fac PSD ALDE?Nici" plimbari"nu sunt in stare sa faca daca tot a fost bagat Dragnea pe nedrept iar alegerile s-au fraudat!? Ii doare in cur asa cum i-a durut in cei 2 ani jumate de guvernare mincinoasa si lasa. Ce face A3 de nu zice nimic nici de ce a postat luju despre COLECTIV nici despre INDICIILE DE FRAUDARE A ALEGERILOR?! Numai despre PROBABILITATI si cine preia guvernarea discuta pe cand subiectele importante de megainteres( cum ar fi fraudarea alegerilor) nici vorba. Ce dracu mai vorbesc de cine castiga la prezidentiale daca si asa alegerile se fraudeaza? Niste lepre jalnice care se dau intr-un fel dar de fapt sunt in altul.politica e ticsita de acoperiti si mafie si astia vorbesc de alegeri.huooo

# escu date 16 June 2019 20:46 0

În afară de turnătorii ce alte fapte de vitejie a făcut polițista respectivă? Câte șprițuri a dat pe gât și câte paturi a rupt împreună cu Man?

# Bochie date 17 June 2019 11:46 +1

Despre noul său ÎNDRUMĂTOR/MENTOR în „carieră”, d-l procuror Pantea Cosmin zis și „Plângăciosul” văd că nimeni nu are curaj să scrie!!! Tot pe bietul Manelist dați. Mai lăsați-l pe Manelist, el a luat-o razna în ultimul timp. Mai nou participă la nunți/petreceri de interlopi.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii