Ministrul de Interne hotarat sa faca lumina in Politia Romana. Radu Stroe l-a imputernicit pe colonelul Viorel Daskalu sa preia atributiile generalului Eugen Meran, demis de la Directia Generala a Jandarmeriei Bucuresti. Subofiterul care a schilodit un manifestant in 2012 a fost deferit Parchetului Militar

Scris de: A.A.S. - R.S.

13.01.2013 11:57
Vizualizari: 13368

 

La finele acestei saptamani, ministrul de Interne Radu Stroe (foto) l-a imputernicit pe colonelul Viorel Daskalu sa preia conducerea Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti. Col. Daskalu il inlocuieste pe fostul sef al acestei directii, generalul Eugen Meran care a fost demis. Meran este cel care a coordonat interventia jandarmilor in ianuarie-februarie 2012, cand un manifestant a fost lovit continuu de catre un suofiter pana ce i-a fost rupt piciorul.


Intr-o conferinta de presa care a avut loc, sambata, 12 ianuarie 2013, la sediul MAI, Inspectorul general al Jandarmeriei Romane, Mircea Olaru a declarat ca ministrul Afacerilor Interne Radu Stroe a dispus cercetari interne referitoare la imprejurarile agresiunii petrecute asupra lui Ionut Sandru cu ocazia manifestatiilor care au avut loc la inceputul anului trecut, in urma verificarilor interne realizate de corpul de control al MAI si al Jandarmeriei fiind identificat subofiterul care l-a lovit pe cetatean.

"Verificarile s-au facut pe baza imaginilor video si ale rapoartelor facute de catre jandarmii prezenti la acel moment in preajma acelei persoane. Pe timpul verificarii, subofiterul si-a recunoscut fapta, acesta fiind susceptibil de savarsirea infractiunii de purtare abuziva fapt prevazut de art. 250 Cod Penal", a spus Olaru.

In cursul zilei de sambata materialul rezultat din verificari va fi inaintat la Parchetul Militar la care de altfel a fost depusa si plangerea de catre cel lovit, Ionut Sandru. "In momentul in care Parchetul Militar ne va comunica ca a fost pusa in miscare actiunea penala, militarul va fi pus la dispozitie si se vor intreprinde masurile legale. Punerea la dispozitie inseamna restrictionarea accesului acestuia la toate misiunile de ordine publica din exteriorul unitatii, retragerea armamentului si munitiei, iar comandantul unitatii ii va stabili sarcini specifice acestui interval", a spus inspectorul general al Jandarmeriei Romane, colonel Mircea Olaru. Inspectorul general al Jandarmeriei Romane a mentionat ca din cercetarile efectuate, subofiterul care l-a lovit pe Ionut Sandru nu a mai comis si alte abateri.

Referindu-se la generalul Eugen Meran, Olaru a spus ca acestuia i se reproseaza modul defectuos in care a condus operatiunile. Olaru a precizat ca Meran a fost comandantul misiunii din acea perioada.
Pe de alta parte, Lumeajustitiei.ro detine informatia ca pe parcursul anchetei, Parchetul militar de pe langa Curtea Militara de Apel a depus numeroase diligente pentru ca jandarmul sa fie identificat, dar nu a primit niciun raspuns. Numai acum, dupa preluarea conduceri MI de catre Radu Stroe, urmare a ordinului ministrului, agresorul doin timpul manifestatiilor a fost identificat.

 

Comentarii

# geo date 13 January 2013 17:10 +7

bine i-a facut lui Meran, era unul dintre mari idioti din MI.

# Nimeni Eu date 13 January 2013 18:36 +8

De ce are nevoie Băsescu de procurori securiști? Păi in Hăineale_le lui Hă-hă_ite va incepe Marea vânătoare de mistreți. Și când prind un Iepuroi(vezi Dănileț)    - se fac toți roata in juru-i și bat cu bastoanele ...pardon, cu Biblia pe capotă și duc muncă de convingere: Recunoști că ești mistreț?! Decebal către invadatorii mercenari: Veți fi(poate!) stăpânii lumii, dacă vom pieri Noi!! CURAJ FRAȚI ROMÂNI!!!

# Laurenţiu date 13 January 2013 18:45 +8

Lăudabilă fermitatea ministrului Radu Stroe. Din păcate, pare o atitudine izolată în guvernul Ponta. Ce s-o fi întîmplat cu acel frumos: "Dreptate pînă la capăt". O fi fost vorba doar despre capătul alegerilor ?!! :-|

# Ezoteric date 14 January 2013 02:38 -2

Nu va entuziasmati. Acum doua zile a fost destituit,pt INCOMPETENTA,seful ipj ilfov. Dupa o zi a fost numit ca sef al directiei de ordine publica din igpr. Cea mai mare directie de acolo. Impresii ?! 

# POPORUL ROMAN date 14 January 2013 09:50 -4

. INCEPE .DEMENTA .USSSL ! . Va amintiti asta vara cum SE INCERCA FALSIFICAREA STATISTICILOR … A RECENSAMANTULUI CA SA IASA POPULATIA CARE TREBUIA PENTRU USSSL SI HASNAUA3 pentru demiterea presedintelui ? Cum erau santajati judecatorii CCR… Cum erau pusi la stalpul infamiei… Cum se numarau mortii… Cum erau huliti romanii din strainatate… Cum se INTRECEAU PRIMARII USSSL SA DECLARE MAI MULTI MORTI ! Cum se intreceau ministri sa falsifice statisticile … . NOAPTEA MINTII ! . Asa va incepe si acum DEMENETA USSL IMPOTRIVA MAGISTRATILOR … REVOCARI IN STIL COMUNIST, PUNERI LA STALPUL INFAMIEI. FARA MOTIV, FARA RUSINE, . CA SA PUNA MANA PE CSM . Banditii usssl ar fi in stare sa Falsifice numarul zilelor din an Sa falsifice pozitia geografica a Romanaiei Sa falsifice galaxia in care ne aflam … Ar face ORICE ..FARADAELEGE, ORICE FALS,,,ORICE MARSEVIE ,ORICE CRIMA…. . MAGISTRATI, ROMANI ... PATRIOTI, . OPRITI PUTTOOAREA BLONDA ! . Aceasata puttooare CARE VREA SA DISTRUGA JUSTITIA

# gore date 21 February 2013 07:24 0

Ce are S...... cu Prefectura . Face curățenie în politie dar demite șefii de la Jandarmerie !!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii