MOARE LULUTA DE NECAZ – Unul dintre oamenii de baza ai Laurei Kovesi in DNA a primit flit din partea ministrului Justitiei Catalin Predoiu. Procurorul Paul Silviu Dumitriu nu a fost propus pentru sefia Sectiei I DNA, desi a candidat singur. Nici procurorul Claudiu Dumitrescu nu a avut mai mult succes pentru sefia Sectiei a II-a din DNA. “Dandy de la PICCJ” Romulus Dan Varga si-a luat-o si el in freza. Aflati deciziile lui Predoiu pentru Bogdan Licu, Oana Haineala si Ioana Albani

Scris de: B.G.

03.02.2020 12:41
Vizualizari: 6376

Surprize la concursul pentru functii de conducere din PICCJ, DIICOT si DNA, ale carei rezultate au fost anuntate luni, 3 februarie 2020, de Ministerul Justitiei. Unul dintre oamenii de baza ai Laurei Kovesi (foto 1 stanga) in Directia Nationala Anticoruptie a primit flit din partea ministrului Justitiei Catalin Predoiu. Este vorba despre procurorul Paul Silviu Dumitriu (foto 1 dreapta).


 

Desi a candidat de unul singur pentru sefia Sectiei de combatere a coruptiei din cadrul DNA (Sectia I din DNA), Paul Silviu Dumitriu nu a convins comisia condusa de Predoiu, care a preferat sa nu faca nicio propunere pentru aceasta functie. La fel s-a intamplat si cu un alt greu din DNA. Ne referim la Claudiu Dumitrescu (foto 2 stanga, alaturi de Kovesi), unul dintre cei mai vechi procurori din parchetul anticoruptie. Claudiu Dumitrescu a candidat, tot de unul singur, pentru sefia Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie (Sectia a II-a din DNA), pe care a mai ocupat-o in trecut, insa a sfarsit prin a fi refuzat de Catalin Predoiu, ministrul Justitiei alegand sa nu faca nicio propunere pentru aceasta pozitie.

 

Esec pentru “Dandy din PICCJ”

 

Catalin Predoiu i-a dat lovitura si procurorului Romulus Dan Varga, zis “Dandy din PICCJ”, cel care a confirmat rechizitoriul din dosarul avocatului Catalin Ciubota, soldat cu achitare definitiva. Vazut cu sanse mari pentru un nou mandat la conducerea Sectiei de urmarire penala si criminalistica din PICCJ, Romulus Dan Varga a fost respins, fiind invins de procuroarea Adriana Denisa Cristodor.

Esec a inregistrat si procuroarea Oana Haineala. Refuzata in decembrie 2019 de catre CSM, care nu i-a mai prelungit delegarea in functia de procuror sef adjunct al DIICOT, Haineala nu a avut mai mult noroc nici la audierile conduse de ministrul Justitiei. A candidat pentru functia de adjunct al DIICOT alaturi de Ioana Bogdana Albani, Oana Daniela Patu si Teodor Nita. In final, ministrul Justitiei a nominalizat-o pentru aceasta functie pe Oana Daniela Patu.


Pe de alta parte, total previzibil credem noi, actualul Procuror General interimar Bogdan Licu a fost propus pentru functia de prim adjunct al Procurorului General. Pentru functia de adjunct al PICCJ a fost nominalizata procuroarea Maria Magdalena Militaru.

Ca adjunct al Procurorului sef al DNA a fost propusa procuroarea Madalina Scarlat, cea care ocupa si in prezent functia, iar ca procuror Sef al Sectiei parchetelor militare a PICCJ Catalin Ranco Pitu, unul dintre procurorii care a instrumentat dosarul Revolutiei. 

 

Iata in primul rand lista cu procurorii care au candidat pentru functii de conducere din PICCJ, DIICOT si DNA:


Candidatii pentru functia de prim adjunct al Procurorului General:

 

-Bogdan Licu;


Candidati pentru functia de adjunct al Procurorului General:

 

-Maria Magdalena Militaru;

 

Candidatii pentru functia de procuror sef al Sectiei de urmarire penala si criminalistica din PICCJ:

 

-Dragos Cojocaru;

-Adriana Denisa Cristodor;

-Romulus Dan Varga;

 

Candidatii pentru functia de procuror sef al Sectiei parchetelor militare din PICCJ:

 

-Marius Museanu;

-Ionel Corbu;

-Catalin Ranco Pitu;

-Paul Truica;

-Grigore Florin Popescu;

-Forin Daniel Casuneanu;

 

Candidatii pentru functia de procuror sef al Sectiei de resurse umane si documentare din PICCJ:

 

-Simona Bradiceanu;

 

Candidatii pentru functia de adjunct al DIICOT:

 

-Ioana Bogdana Albani;

-Oana Daniela Patu;

-Teodor Nita;

-Oana Andrea Schmidt-Haineala;

 

Candidatii pentru functia de adjunct DNA:

 

-Gabriela Popa;

-Madalina Scarlat;

-Elena Hach;

 

Candidatii pentru functia de procuror sef al Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie din DNA:

 

-Constantin Claudiu Dumitrescu;

 

Candidatii pentru functia de procuror sef al Sectiei de combatere a coruptiei din DNA:


-Paul Silviu Dumitriu.


Iata comunicatul Ministerului Justitiei de luni, 3 februarie 2020, cu privire la propunerile facute de Catalin Predoiu:


"1. In temeiul Legii privind statutul magistratilor, Ministrul Justitiei va formula urmatoarele propuneri de numire pentru ocuparea unor functii de conducere vacante in cadrul Ministerului Public:


a) Prim adjunct al Procurorului General al PICCJ - Dimitrie-Bogdan Licu;

b) Adjunct al Procurorului General al PICCJ - Maria Magdalena Militaru;

c) Procuror sef al Sectiei de urmarire penala si criminalistica a PICCJ - Adriana Denisa Cristodor;

d) Procuror Sef al Sectiei parchetelor militare a PICCJ - Catalin Ranco Pitu;

e) Adjunct al Procurorului sef al DIICOT - Oana Daniela Patu;

f) Adjunct al Procurorului sef al DNA - Madalina Scarlat.


2. Propunerile vor fi trimise catre CSM Sectia de procurori, maine, 4.02.2020, in vederea procedurii de avizare.

3. Pentru celelalte posturi vacante pentru care a fost organizata selectia, Ministrul Justitiei nu va face propuneri de numire, optand pentru respingerea candidaturilor.

4. Pentru posturile ramase astfel vacante in conformitate cu pct.3 supra, precum si pentru cele care ar putea ramane vacante in urma deciziilor Presedintelui Romaniei asupra propunerilor formulate de Ministrul Justitiei, Ministerul Justitiei va organiza o noua procedura de selectie la o data ulterioara in cursul lunilor martie - aprilie 2020.

5. Ministrul Justitiei multumeste pe aceasta cale tuturor procurorilor care au participat la recentele interviuri de selectie, ii felicita pe toti pentru efortul depus si interesul pentru bunul mers al Ministerului Public si isi exprima speranta ca cei care nu au fost selectati in aceasta procedura, precum si alti colegi ai acestora din Ministerul Public vor persevera si participa la selectiile viitoare”.

Comentarii

# carcotas date 3 February 2020 20:12 0

le-a venit de hach!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii