MOCIRLOSUL WERNER – Fosta membra CSM Georgiana Iorgulescu il spulbera pe Klaus Iohannis dupa respingerea Danei Girbovan: „Cu un cinism infiorator care nu poate fi justificat prin apropierea alegerilor, ati desfiintat un judecator impecabil, un luptator veritabil al drepturilor si libertatilor fundamentale... A fost vreun vot la Referendum impotriva Danei Girbovan?... Puteati avea decenta ca, din inalta functie de Presedinte, sa nu tarati in mocirla politicii o persoana de inalta tinuta morala”

Scris de: Valentin BUSUIOC

29.08.2019 11:47
Vizualizari: 11135

Presedintele Klaus Iohannis nici macar in ceasul al doisprezecelea nu a fost in stare sa isi depaseasca propria conditie de politician cu interese marunte si sa se ridice la inaltimea functiei pe care o ocupa. Acuzatia a fost formulata de Georgiana Iorgulescu (foto), directoarea executiva a Centrului de Resurse Juridice, in legatura cu refuzul lui Werner de a o numi pe judecatoarea Dana Girbovan in functia de ministru al Justitiei.


Amintim ca luni, 28 august 2019, locatarul de la Cotroceni, pe obisnuitu-i ton scrasnit, a anuntat respingerea tuturor propunerilor PSD pentru functii ministeriale. Mai mult: chiar daca nu i-a pronuntat numele, Klaus Iohannis s-a referit la Dana Girbovan ca la o propunere „total impotriva valorilor democratice in care cred majoritatea romanilor si in care cred si eu” (click aici pentru a citi).

Intr-un comunicat devastator trimis redactiei Lumea Justitiei miercuri, imediat dupa anuntul lui Iohannis, Iorgulescu – fosta membra CSM din partea societatii civile – i-a reprosat lui Werner faptul ca nu reuseste sa vada mai departe de propriul interes electoral legat de alegerile prezidentiale ale acestui an si ca, disperat sa obtina inca un mandat, si-a batut joc de reputatia judecatoarei Girbovan.

Redam comunicatul Georgianei Iorgulescu:

Bravo, domnule Presedinte!

Cu un cinism infiorator care nu poate fi justificat prin apropierea alegerilor prezidentiale, ati desfiintat, prin alegatiile dumneavoastra, un judecator impecabil al acestei tari, un luptator veritabil si nu de conjunctura al drepturilor si libertatilor fundamentale. Ar fi fost un ministru cu adevarat independent, dar se pare ca nu asta doriti in Romania. A fost vreun vot la Referendum impotriva Danei Girbovan? Cum puteti sa sustineti ca doamna Girbovan este o persoana impotriva valorilor democratice? Domnia legii si statul de drept sunt si au fost valorile fundamentale ale carierei Domniei Sale. Sigur, este o persona deranjanta tocmai pentru ca nu se abate de la principii. In nicio conjunctura. Daca, in batalia electorala in care va aflati, ati considerat de cuviinta sa nu acceptati aceasta propunere (desi clamati independenta justitiei, dar un judecator de cariera se pare ca nu e destul de bun), puteati avea decenta ca, din inalta functie de Presedinte, sa nu tarati in mocirla politicii romanesti o persoana de inalta tinuta morala, care s-a aflat, din pacate, intr-o conjunctura total neprielnica.

Dezlegarea abordarii dumneavoastra se afla, de altfel, la finalul alocutiunii: 'Dragi romani, contez pe votul vostru pentru ca numai impreuna putem construi o Romanie normala'. Cu regret va informez ca justitia, conform valorilor europene pe care le clamati, domnule Presedinte, nu ar trebui sa fie o tribuna de campanie electorala.

Comentarii

# Andrei date 29 August 2019 12:40 +16

Doamne Cu ce ti-am gresit sa avem parte de un astfel de Presedinte!!!Un somnoros,ipocrit,fariseu,indolent si as putea continua....In afara de m-...E PSD si sariti ca se violează Justia ce naiba a facut ac individ!!!! P.s.Respect Dana Garbovan!

# BeBEE: "Statul de drept" retrocedeaza/despagubeste... date 29 August 2019 14:13 +10

IMBOGATESTE CU DEDICATIE! 3 PUTERI DIN STAT SE CONTROLEAZA RECIPROC... IN INTERESUL CUI !? Ce suprafata totala de teren au retrocedat Prefectii in acte de 30 de ani? Care este suprafata totala de teren despagubita prin ANRP? Care este valoarea totala a despagubirilor stabilite de ANRP? GUVERNUL va solicita vreodata de la Prefecti o situatie a retrocedarilor in ultimii 30 de ani? PARLAMENTUL ROMANIEI va controla vreodata GUVERNUL ROMANIEI cu privire la situatia retrocedarilor din acte si a despagubirilor din ultimii 30 de ani? MINISTERUL PUBLIC STIE DE CE NU A INCEPUT NICI O ANCHETA CU PRIVIRE LA DECLARATIILE PUBLICE din 2011 ALE UNUI MINISTRU CU ANCPI (CADASTRU) IN SUBORDINE CARE AFIRMA CA SUPRAFETELE RETROCEDATE IN ROMANIA DEPASESC SUPRAFATA TARII? Cate titluri de retrocedare emise aiurea au despagubit romanii daca nu exista o evidenta permanenta a platilor si titlurilor emise de STAT de-a lungul anilor? Stat'UE.. cu Statii de epurareRARE="Canalize'deoBalte" asa s'aduna' Banu'laBuge'?

# un oarecare date 29 August 2019 15:01 +9

Și ADOLF HITLER și-a dorit o Germanie normală... Consecințele s-au văzut ulterior!

# ACEST GUNOI NUMIT IOHANNIS ... date 29 August 2019 16:00 +17

trebuie eliminat din politica pt. totdeauna , a fost un magar oportunist de cand se stie , un farsor , de fapt fammillie stearpa de farsori caci si Georgeta din acelasi aluat . In primele 3 sapatamani dupe ce se trezi la Cotroceni a investit din buget cateva milioane de EURO sa-si amenajeze o vila , cand nu va mai fi numit "presedintele". Acest traficant de copii si bisnitar de case a ajuns la Cotroceni !!! Asta zice multe si despre noi , ca popor. Parazitii de la SRI inca mai toaca bani de pe spatele nostru , nefacand nimic bun pt. noi. Serviciile sunt cancerul acestei tari ! TREZITI-VA FRATI ROMANI ! Liviu Plesoianu presedinte ! :-*

# DODI date 29 August 2019 16:33 +13

Nu poți cere unei sluji (ciolanis) să se ridice peste ștacheta impusă lui de SRI. Pe de altă parte la puțina lui minte se adaugă și o imensă cantitate de nesimțire. În aceste condiții cretinul nu a făcut decât să își apere blazonul, acela de cleptoman imobiliar dovedit cu acte și fapte.

# Dorel Cotan date 29 August 2019 19:27 +6

Doamna Dana Gârbovan, ar trebui să se înschie în cursa Prezidențială și să concureze cu ”Călăul ei” să-i demonstreze că este capabilă chiar pentru mai mult decât Ministru de Justiție. Senați Petiția lansată în acest sens. Multumesc Dorel

# Teidor date 31 August 2019 19:14 0

De câte ori cuvânta Gangavul prezident nu spune nimic. Se chinuie sa scoată câteva cuvinte din limitatul vocabular, le trece prin cleiul din gura și le rostogolește lent către națiune cu pretenția ca spune lucruri importante. Acum emite opinii despre Garbovan, normal ptr ca asa i-au spus băieții de la SRI... Garbovan nu. Asta vrea independenta în justiție și nu e bine. E cumplit sa îl mai auzim încă 5 ani vorbind.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii