NICUSOR SI PARCHETUL AU BLOCAT O INVESTITIE DE 11 MILIOANE EURO – Dupa scandalul suspendarii PUZ-urilor, primarul Capitalei loveste din nou. Proiectul imobiliar Icoanei Gardens, o investitie de peste 11 milioane euro, este blocat dupa ce Nicusor Dan a facut plangere penala, iar Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2 a suspendat lucrarile. Dan sustine ca imobilele sunt de patrimoniu, ministerul Culturii il contrazice. In afara de uriasa investitie, se blocheaza si sute de locuri de munca

Scris de: L.J.

08.04.2021 13:30
Vizualizari: 4693

Primarul general Nicusor Dan (foto) loveste din nou, dupa scandalul suspendarii PUZ-urilor din Capitala. Edilul Capitalei a reusit sa blocheze o investitie de 11 milioane de euro dupa ce a facut plangere penala la Parchetul Judecatoriei Sectorul 2, iar procurorii au suspendat lucrarile. Este vorba despre proiectul imobiliar Icoanei GardensIn mod ciudat, primarul sustine ca imobilele din strada Icoanei nr. 2-8 care ar urma sa fie demolate pentru a se construi ansamblul rezidential, sunt de patrimoniu. Numai ca Ministerul Culturii il contrazice.


Ministerul Culturii si-a dat acordul

 

Cazul a fost prezentat pe larg de site-ul gandul.ro. Astfel, in anul 2018, dezvoltatorul imobiliar Homing Properties a achizitionat imobilele din strada Icoanei nr. 2-8, Bucuresti, demarand proiectul ”Icoanei Gardens”. Societatea s-a adresat, inainte de toate, Ministerului Culturii, pentru a verifica daca vreunul dintre acele imobile era clasat ca monument istoric sau era vizat pentru a fi clasat. Astfel si, prin doua adrese transmise in acelasi an, reprezentantii Ministerului Culturii au confirmat ca respectivele imobile nu se aflau intr-o astfel de situatie (vezi facsimile).

Cu toate ca societatea a obtinut toate avizele si autorizatiile necesare (certificat de urbanism, autorizatie de demolare, autorizatie de construire etc.), dupa cum arata reprezentantii Homing Properties citati de gandul.ro, Nicusor Dan sustine ca “exista ”suspiciuni de ilegalitate.

”Exista toate avizele care ni s-au cerut si autorizatiile. Domnul primar s-a incapatanat sa nu construim. Si sa nu demolam. Si a chemat toate organele care au fost la mana lui sau sub controlul lui, Politia, toata lumea. Au venit, au constatat ca suntem in regula si nimeni nu ne-a cerut sa ne oprim si nu ne-au dat ordin sa sistam lucrarile, pentru ca toate actele erau in regula.
Adresa pe care ne-a trimis-o nu poate fi considerata un act administrativ, pur si simplu este o adresa. Dar, pana la urma, ne-a facut doua plangeri penale care nu au niciun sens. Nu putem lucra fara autorizatie, este clar ca avem autorizatie. Dar, totusi, s-a dispus pana la urma – banuiesc ca din cauza tuturor presiunilor – sistarea temporara a lucrarilor pana se clarifica situatia”,
a declarat pentru gandul. ro Tomas Manjon,  managing partner Homing Properties.

 

Nicusor refuza dialogul, blocheaza o uriasa investitie si sute de locuri de munca


Edilul Capitalei a fost la fata locului, insa a refuzat sa discute cu reprezentantii dezvoltatorului, desi acestia precizeaza ca au incercat sa rezolve problema pe cale amiabila si sa afle ce nemultumiri are primarul, avand in vedere ca  au toate autorizatiile emise si actele in regula. Numai ca Nicusoar Dan a refuzat: “Atunci cand a venit la fata locului, am incercat sa discutam cu el, dar ne-a refuzat si a zis ca nu are ce sa vorbeasca cu noi, pentru ca suntem niste infractori”.

Reprezentantii Homing Properties anunta ca vor merge in instanta, insa pana se va da o solutie, proiectul imobiliar este blocat de Nicusor Dan si de procurori.
Astfel, in timp ce premierul Florin Citu vrea cat mai multe investitii si creearea de locuri de munca, primarul sustinut de PNL blocheaza aceste investitii. Oare de ce?

Comentarii

# Baba Rada date 8 April 2021 13:53 +43

pai, nu l-ati votat voi?! nu erati cu sufletul si cu resursele financiare langa Nicusor? Bine va face!!!!!

# Ghro date 8 April 2021 18:58 +46

Parerea mea e ca tocmai din cauza ca nu l-au sustinut financiar le pune bete in roate; e MO-ul lui Nicusor, multe investitii au fost blocate/ingreunate si inainte sa ajunga primar folosind ONG-uri, in timp ce altele mai controversate mergeau ca pe roate.

# nae girimea date 9 April 2021 07:46 +53

Populimea a votat : prosti ( PNL) , idioti ( USR&+), cacaciosi (PSD&AUR) . Ii merita. Sa se spele pe cap cu ei .

# basicuta date 9 April 2021 14:02 +6

si daca se constata ca nu exista infractiune, societatea se poate indreptata impotriva primarului cu o actiune in pretentii si sa-i ceara lui nicusor prejudiciul suferit prin amanare...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii