SERVICIILE AU SUBORDONAT JUSTITIA – Judecatoarea Madalina Afrasinie de la Tribunalul Bucuresti se pronunta: „Justitia este in coma, de mult timp, din cauza lipsei de personal, a subordonarii ei prin incheierea de protocoale cu un serviciu de informatii, a legilor care se schimba peste noapte, a existentei arhivei SIPA... Suntem unde suntem pentru ca asistam la razboiul lor in lumea noastra, unde victimele noi suntem! Nu-mi insultati inteligenta”

Scris de: V.B.

11.10.2019 12:43
Vizualizari: 6342

„Justitia este in coma”. Mesajul extrem de grav a fost transmis joi, 10 octombrie 2019, de catre judecatoarea Madalina Elena Afrasinie (foto), presedinta Sectiei a VI-a civile de la Tribunalul Bucuresti , care enumera principalale cauze care au condus la aceasta situatie.


Revolta Madalinei Afrasinie vine ca reactie la mesajul primit de la o persoana care ii transmisese ca odata cu noua guvernare, Romania va „reveni la o justitie normala”.

Tocmai caracterul cronic al problemelor din sistem face ca ele sa fie greu de rezolvat, o simpla schimbare de guvern neaducand prea mari sperante in sistem, adauga Afrasinie. Ea atrage atentia ca problemele s-au agravat si din cauza ca magistratii nu au luat atitudine.

Printre necazurile cu care se confrunta autoritatea judiciara, judecatoarea TMB enumera lipsa de personal, subordonarea justitiei fata de SRI prin incheierea binecunoscutelor protocoale, instabilitatea legislativa si chiar existenta arhivei SIPA, care poate fi oricand arma de santaj pentru judecatori si procurori.

Redam postarea de pe Facebook a Madalinei Afrasinie (vezi facsimil):

'Doamna judecator, pentru ca a picat guvernul, de azi vom reveni la o justitie normala!'

Mesaj primit de la 'un prieten' fb...care, din cand in cand, ma mai reclama pe la diferite institutii, rastalmacind mesajele mele...asta e, atata poate:))

Revenind la mesaj: cu parere de rau 'pentru habarnisti', justitia este in coma, de mult timp, si asta din cauza lipsei de personal, a subordonarii ei prin incheierea de protocoale cu un serviciu de informatii, a legilor care se schimba peste noapte, a existentei (inca) arhivei SIPA si pot continua...

Vorbiti despre instaurarea unei normalitati?

Cred ca glumiti!

Suntem unde suntem pentru ca asistam la razboiul lor in lumea noastra, unde victimele, sigure si singure, noi suntem!

Asa ca, va rog, nu-mi insultati inteligenta ca 'va curge miere si lapte', pentru ca nu am 'ciunga in par'.

Iar mesajele voastre 'motivationale', ma lasa rece pentru ca nici macar nu va pasa/nu va intereseaza ce presupune un act de justitie!”


Comentarii

# Maria date 11 October 2019 14:56 +13

Dacă Dancilă s-ar opri din greşeli. 1*Şi-ar da demisia ACUM, pt.a nu se folosi Klaus de cele 45 de zile iar apoi să se şteargă la fund cu PSD de veți zice IAR că n-ați avut noroc :D Apoi 2*sa NU VOTATI noul guvern indiferent ce va propune Klaus si opoziția! Iar 3* A venit vremea renaşterii unui STAT adevărat şi distrugerea celui fals, fraților nu va mai prefaceți ca nu exista statul paralel Al SRI-SIE-STS-SPP-DIICOT-DNA,etc. Din vina PSD nu au fost interzişi acoperiții din justiție si politică!...din cauza PSD poporul e FORȚAT să VOTEZE DEGEABA întrucât softul STS alege pe cine vrea. În loc de concluzie: Ce dreaku vă mai prefaceți voi toți POLITICIENII FALŞI că guvernați țara atâta vreme cât de 30 de ani  SRI comandă TOT din justiție,politică,economie şi toată mafia din DIICOT,ANAF,POLITIE,etc Dar NOI ce aşteptăm?..cumva "binele" tot de la criminali, tortionari,trădători, jefuitori,mincinoşi?

# Procurorul date 11 October 2019 15:07 +2

O admir pe d-na judecătoare, printre altele și pentru răbdarea și nervii de a răspunde tuturor celor care n-au depășit momentul existențial de ”infans conceptus”. Pe de altă parte, sunt de acord că, de ieri cel puțin, justiția a fost băgată în comă de unii care, cică, vor să o însănătoșească, rămânând ca, în scurt timp, să și decedeze și să fie îngropată, spre bucuria acelora (aceiași), care, de mult, se antrenează ca să joace țonțoroiul pe piatra ei de mormânt.

# Spiridon MAria date 11 October 2019 16:13 +6

Va urmaresc de mult,va respect si va apreciez de mult.Din placate sunt prea putini ca dumneavoastra.

# Marcel date 11 October 2019 18:54 +3

Justitia Romana se va insanatosii atunci cand marea majoritate a magistratilor vor fii asemanatori cu d na AFRASINEI sau cu d na GARBOVAN! Iar asta nu se va intampla NICIODATA!

# steluta date 12 October 2019 07:49 +11

Felicitări acestei Judecătoare si rușine colegilor lași sau trădători. Am vrut sa dau like unor comentarii cu care rezonez dar nu pot fiindcă Luju ma obliga sa aștept 1 minut pentru fiecare like adică 4 minute . Frustrant si batjocoritor la adresa cititorilor

# anemona date 12 October 2019 07:51 -3

Sunt foarte multi magistrati de calitate care si-au facut si isi fac datoria cu stiinta si onestitate.Problema este ca ,din cauza obligatiei profesionale de rezerva in manifestarile publice, acesti magistrati au tacut prea mult in fata abuzurilor politicului(executiv si legislativ)care tin cu orice pret sa striveasca una dintre puterile in stat!Haosul legislativ,supraaglomerarea instantelor,lipsa acuta de personal si dotari,plecarile masive din sistem,neplata la timp a salariilor in integralitatea lor sau esalonarea sine die a platii drepturilor salariale restante de ani de zile,diverse proiecte de eliminare,taxare sau impozitare cu 90% a pensiilor magistratilor,atacul masiv si furibund al clasei politice(dirijat din umbra),sub diverse forme, asupra magistratilor sunt menite sa distruga puterea judecatoreasca!Statul de drept si justitia au devenit expresii sablonarde in discursurilor politicienilor care nu au minime cunostinte despre cum trebuie sa functioneze puterile in Stat!

# Pintea date 12 October 2019 22:10 +2

Bine zis: ”razboiul lor in in lumea noastra”! Numai ca razboiul acesta a atras si tradatori - magistrati fara coloana vertebrala care s-au pus singuri sau au fost constranși, in slujba celor care au vazut ca justitia este cea mai buna unealta de aservire a politicului.Daca judecatorii integri precum d-na Afrasinie, d-na Garbovan, d-na Baltag ar putea avea mai multa influenta asupra celorlalti, daca la conducerea institutiilor precum CSM ar fi numite persoane de factura celor mentionate, asaltul netrebnicilor asupra justitiei ar slabi din forta, pe cand asa, daca vocile sant putine, daca ceilalti tac si nu iau atitudine pentru profesia lor tavalita in noroi, numai doamnele respective nu pot face minuni. Ba din contra, mai sant si ironizate de toti manipulatii care nu sant capabili sa inteleaga realitatea in care traiesc.

# Vasile Zarnescu date 28 October 2019 01:12 0

Justiția se va însănătoși cînd procurorii vor fi scoși din rîndul magistraților și vor sta în bancă alături de avocați!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii