NOAPTEA DREPTATII ROMANESTI – Republica Procurorilor radiografiata la sange de judecatorul Ion Popa, fost secretar general al CSM. Culisele planului de dominare timp de 15 ani a unei democratii prin procurori DNA si DIICOT imbatati de putere, manipulati institutional. “Reforma” Justitiei a avut protectie europeana: “Mecanismul nu a lasat sanse celor care se impotriveau... vieti furate, destine frante, cariere zdrobite, represiune nedreapta si uneori, moarte”

Scris de: Razvan SAVALIUC

22.11.2020 11:43
Vizualizari: 12733

Lumea Justitiei recomanda profesionistilor din Justitie, dar si factorilor politici de decizie sa citeasca o carte proaspat aparuta la Editura Universul Juridic, care face o radiografie exacta si bine argumentata asupra planului implementat in Romania, de control al tarii cu arma justitiei penale, vreme de 15 ani. Exceptionala lucrare intitulata Noaptea dreptatii romanesti 2005 – 2020- al carei autor este judecatorul Ion Popa de la Curtea de Apel Bucuresti (foto) fost secretar general al CSM, care a detinut in cariera sa importante functii in sistemul judiciar – expune cu argumente si dovezi modul in care Romania a fost cotrolata timp de 15 ani printr-un mecanism sinistru. Un proiect-pilot trecut din mainile lui Traian Basescu, in cele ale actualului presedinte Klaus Iohannis, prin care elitele romanesti din politica, mediul de afaceri, magistratura si alte domenii au fost distruse prin dosare penale fabricate de o asa-zisa elita de procurori DNA si DIICOT, fara experienta si vechime in profesie, manipulati prin mecanisme institutionale de persuasiune mascata.


 

Citam din lucrare: “...tanarul procuror nu mai era tinta unor interese private, ci tinta unor demersuri institutionale de atragere a sa intr-un mecanism aparent cu o destinatie speciala, nobila si de mare insemnatate pentru tara si viitorul sau democratic european, respectiv lupta impotriva coruptiei, si nu a oricarei coruptii, ci a celei la nivel inalt. Tanarul procuror era constientizat de marea responsabilitate care ii revine, de increderea ce i se acorda, de faptul ca a fost selectionat dintre multi altii datorita insusirilor sale deosebite si ca se asteapta de la el o implicare totala si rezultate pe masura. Demersul de recrutare venea din partea unor oficialitati de mare rang in ierarhie ori din afara acesteia... principiul angajamentului - prin care se urmareste determinarea tintei de a lua atitudine; principiul reciprocitatii – tinta va crede ca accepta cererea ca raspuns la un comportament binevoitor al partenerului si va raspunde printr-un serviciu mai mare decat cel primit, strategia presupunand ca anterior formularii cererii subiectului i se ofera ceva; principiul validarii sociale – ce presupune convingerea tintei ca altii, aflati in situatii asemanatoare, ar accepta cererea; principiul autoritatii care trebuie sa convinga tinta de pozitia de autoritate a celui care formuleaza cererea; principiul raritatii subiectului i se induce credinta ca ceea ce i se ofera este foarte greu de gasit... (…) in fata acestei avalanse persuasive institutionale, tanara tinta nu avea nicio sansa, acceptand oferta care aparent ii oferea platforma nesperata de realizare profesionala inca din debutul profesiei... tot acest mecanism a constituit de la bun inceput o majora vulnerabilitate a sistemului, prin vulnerabilizarea individuala a tinerilor procurori teleportati (mai ales Laura Codruta Kovesi), victime ale unei betii de putere venita mult prea devreme, in exces si generatoare a unor grave deviatii de comportament profesional si uman. Traseul brusc ascendent, insotit de beneficiile nesperate si nevisate de un incepator, obtinute peste rand si peste o noapte, cu eludarea examenelor de promovare impuse de legea statutului, au avut rezultatul scontat, respectiv indatorarea celui privilegiat fata de cel/cea/cei ce l-au privilegiat, respectiv sefii parchetelor centrale, titulari ai deciziei de promovare... acest sentiment uman de indatorare, de neevitat in conditiile date, coroborat cu temerea permanenta a unei revocari intempestive, au generat pe baza principiului reciprocitatii o deschidere totala a tanarului promovat brusc la varful ierarhiei fata de tot felul de sugestii/recomandari/indicatii/indrumari si influente din partea celor ce decisesera ridicarea sa profesionala”.

Judecatorul Ion Popa face si un istoric al normelor legale inovate in Justitia romana de la venirea regimului Traian Basescu si pana in zilele de azi ale lui Klaus Iohannis, pentru intarirea mecanismului odios, neratand niciun actor al crearii si consolidarii statului paralel, care a dominat Romania cu arma dosarelor penale.


Ii veti regasi in cartea de peste 350 pagini pe Monica Macovei, Daniel Marius Morar, Livia Stanciu, Cristi Vasilica Danilet, sefii ai SRI si multi altii, cu deciziile si rolul lor institutional bine identificate in implementarea programului-pilot. Veti afla despre implicarea asociatiilor profesionale de breasla, despre ONG-urile finantate extern, mass media aservita, despre dubla masura a autoritatilor europene care ne monitorizau si falsitatea rapoartelor MCV.


Veti afla despre mari afaceri romanesti distruse prin dosare fabricate si despre lideri politici marcanti zdrobiti prin dosare fara probe, finalizate cu achitari. Toate cu trimiteri la documente de netagaduit.

De retinut ca valoroasa lucrare nu este sub nicio forma un atac la cei vizati, ci doar o radiografie stiintifica a unui fenomen distructiv, care a afectat iremediabil societatea romaneasca, credibilitatea sistemului judiciar si suveranitatea nationala, cu scopul de a servi generatiilor viitoare ca indrumar pentru a se evita reeditarea unei asemenea perioade: “Principalul scop al Raportului de fata a fost de a contura intr-un document unic, arhitectura unui mecanism nepublic si nedemocratic de conducere a societatii romanesti in ultimii 15 ani, proiectat sa stearga cu radiera de succes DNA, pe baza de agenda si prioritati, orice entitate fizica sau juridica ce nu s-ar fi potrivit in timp si spatiu cu tiparul de pe planseta de lucru a arhitectului. Mecanismul s-a dovedit in practica a fi bine gandit, eficiant, covarsitor si cinic, nelasand vreo sansa celor ce nu se potriveau cu tiparul arhitectului, vieti furate, destine frante, cariere profesionale zdrobite, traume psihice, umilinte, represiune nedreapta si uneori, moarte. Aceasta ar cam fi dimensiunea a ceea ce am numit in titlul lucrarii – Noaptea dreptatii romanesti 2005 – 2020”.

Comentarii

# Cambodgia e Romania! date 22 November 2020 12:40 +16

Nu am avut khmeri rosii, iar de comunism ne-am lepadat. In stil clasic mioritic ne-am descurcat cu ce am avut: comunistii vopsiti democratic infiintara DNA si facura o grila de HR pentru magistrati de care si Mowgli ar fi mandru. Tandemul putere+oameni dogmatici, istoric vb, numai monstri a nascut. Cu exceptia Romaniei. Aici se nasc medalii si unitati. Hehehehe. De elita. Hehe. Intrebarea care ar trebui pusa in orice colonie este urmatoarea: insurgenta e prevazuta de lege? Hehehe. Noroc ca nu orice hazna e colonie. Paste oile mele. Paste, dar nu copy.

# Kwj date 22 November 2020 16:13 +3

Extraordinar! Cum de a putut să publice! Într-un stat "progresist" și "democrat" nu ar mai fi posibil! Chapeau !

# florian cirjan date 22 November 2020 20:11 +10

traiasca batrana CURVA EUROPA ! dormiti linistiti ROMANII MEI, marele REICH de 1000 de ani va ...... :roll: :sigh:

# Maxim date 22 November 2020 21:08 +1

Subscriu intrutotul maestre!

# VIKY date 23 November 2020 08:13 +7

Aceasta nulitate, care a fost prin frauda presedintele Romaniei, care a infiintat si girat acest sistem criminal numit DNA (Drumul Natiunii Apuse), trebuia sa fie dupa gratii impreuna cu toti judecatorii si procurorii pe care i-a numit in sistem. Tot prin frauda a ajuns sa fie europarlamentar, acest gunoi uman care mai da si indicatii "pretioase" pentru "binele" poporului. Aceste nulitati, indiferent cum s-ar numi ele, Iliescu, Nastase, Basescu, Werner, Boc, Ponta, Dragnea, Ciolacu, Orban, Barna, Ciolos, Tariceanu...au profitat din plin de un sistem judiciar, aservit statului paralel din care fac parte si ei. Au vandut, manipulat, mintit si ucis, tot, si pe toti care deranjau, imbogatindu-se cu averi pe care omul de rand nici macar nu le viseaza. Sunt averi facute pe spinarea populatiei, saracita si umilita. In perioada cand Guvernul Boc a taiat pensiile si salariile, ei, criminalii au despagubit samsarii cu miliarde de euro, care erau banii pensionarilor si ai bugetarilor.

# Gica contra sistemului date 23 November 2020 13:57 +4

Pentru a înțelege fenomenul trebuie mers la esență. Sub paravanul unor proiecte tentante (UE, NATO) și a unor vorbe frumoase (democrație, stat de drept) Ro a fost ocupata, jefuita și indatorata de forte oculte externe și interne. Pentru asta ocupanții aveau nevoie de complicitatea serviciilor secrete și justiției și de neutralizarea Armatei. Restul sunt amănunte. Pionii care sa facă jocurile s-au găsit. Dacă nu erau ei erau alții, ca trădarea are rădăcini adânci pe aceste meleaguri. Grav este faptul ca populația a stat impasibila la tot scenariul și s-a hrănit pe datorie, lăsând generațiilor viitoare o tara distrusa cu o datorie imensa.

# Gilu date 23 November 2020 15:16 +1

Toate se intampla cu voia " boborului "! El alege ! Sa nu ne facem iluzii cum ca ar ști ce face când baga votul in urna ...Si in plus,mai sunt si serviciile,care ,nu- i asa,execută si ele " neste " ordine;mulțimea alegătorilor e posibil sa faca doar figuratie...

# Gilu date 23 November 2020 16:32 +4

D=le judecător Ion Popa , a mai apărut mai demult o carte:" Cu unanimitate de voturi",despre justiția românească din anii ' 50; nu vad nicio deosebire...Ce mi- e Gheorghiu-dej,Ana Pauker,Alexandru Petrescu,Rotmann, ori Avram Bunaciu,fata de Traian Bashinescu,Johannes,Koveshi,Macovei,Portocală,Matei,etc.?Toti o apa și- un pământ...Ce mi- e Uniunea Sovietică Europeană, fata de Rusia Sovietica ori USA(Uniunea Sovietică Ailalta)?Tot un drac...Mai sincer era Ianuarevici:cand auzea de drepturile omului ,îi venea să scoată pistolul!Poate numitorul comun este"biet roman,săracul ",subiectul experimentului;dealtfel,întreaga noastră istorie,este alcătuită din experimente(pe noi,cum zice d= l Patapievici).Nota:Ianuarevici Andrei Vishinski,mentorul Nefertitinei...

# maftei date 7 February 2021 18:55 +1

Adevărat și foarte trist ! Acum 31 de ani România nu avea nici bun leu datorie , actuala generație în virsta a făcut sacrificii imense că generațiile care vor veni să se bucure de un trai decent . Nu a fost sa fie așa datorită mafioților și trădătorilor . Mai mult generația in virsta ,drept răsplată este astăzi batjocorită și umilită . In cei 31 de ani de la revoluție nu s-a făcut nimic se trăiește pe datorie .Asta s-a dorit din afară și s-a înfăptuit prin trădători . Acum România are 50% din PIB datorii . V-am veni timpul că vinovații sa plătească ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii